Ιδανικό γεύμα για όσους δυσκολεύονται να χάσουν βάρος και θέλουν ποσότητα για να χορτάσουν. Είναι τέλεια για πρωινό αλλά και βραδινό. Διατηρείται στο ψυγείο και είναι τέλεια και τις επόμενες μέρες!! Αν την ζεστάνουμε λίγο είναι σα να την βγάλαμε μόλις από το φούρνο.Εννοείται πως μπορούμε να βάλουμε ό,τι λαχανικά έχουμε. Της πάνε πολύ και τα μανιτάρια!
Υλικά
- Ένα κεφάλι μπρόκολο τριμμένο (Μπορούμε να το τρίψουμε πολύ εύκολα και στον επεξεργαστή τροφίμων. Γίνεται σε δευτερόλεπτα)
- Ένα κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 2 φρέσκα κρεμμυδάκια
- 200 γραμ. καρότο ψιλοκομμένο ή τριμμένο στον τρίφτη
- 1 πιπεριά κόκκινη ψιλοκομμένη
- Δύο σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
- Μια κουταλιά σούπας ελαιόλαδο
- Δύο αυγά και τρία ασπράδια (ή 3 αυγά ολόκληρα)
- 120 γραμ. φέτα κατά προτίμηση χαμηλών λιπαρών
- Ένα ποτήρι 220 γραμ. κεφίρ ή γιαούρτι
- Αλάτι πιπέρι
- Δυόσμο, μαϊντανό προαιρετικά
- 90 γραμ. μοτσαρέλα
Η διαδικασία είναι πολύ απλή και την βλέπουμε στο βίντεo. Ψήνουμε στους 180 στον αέρα για 25 λεπτά ή μέχρι να ροδίσει από πάνω.Ο λόγος που κόβουμε το μπρόκολο στην αρχή είναι γιατί θέλουμε να δώσουμε χρόνο να σχηματιστεί ή σουλφοραφανη, μια ουσία με έντονη αντιοξειδωτική κι αντικαρκινική δράση!
Βγάζει οκτώ κομμάτια και το κάθε κομμάτι έχει:
- Θερμίδες: 140
- Πρωτεΐνη: 11 γρ
- Λίπος: 7 γρ
- Κορεσμένο λίπος: 3,5 γρ
- Υδατάνθρακες: 9 γρ
- Φυτικές ίνες: 2 γρ