
Το εύκολο στη συναρμολόγηση ΙΤΑΛΙΚΟ ΓΕΜΙΣΤΟ ΨΩΜΙ είναι τέλειο για μεσημεριανό γεύμα, brunch και μπορεί να σερβιριστεί ακόμη και ως ορεκτικό.
Γιατί αφαιρούμε την ψίχα; Για να χωρέσουμε κι άλλα μέσα!!
Υλικά:
1 καρβέλι χοντρό ψωμί
8 φέτες φρέσκια μοτσαρέλα
2 ώριμες ντομάτεςκομμένες σε λεπτές φέτες
1 κουταλάκι του γλυκού ρίγανη φρέσκια ή ξερή
1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
3 σκελίδες σκόρδο τριμμένες
1/4 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
3 ή 4 φέτες γαλοπούλα ή προσούτο
1/2 φλιτζάνι πέστο
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς. Κόβουμε το καρβέλι στη μέση. Αφαιρέστε τηνπερισσότερη ψίχα αλλά όχι όλη. Προσοχή να ΜΗΝ σπάσει η κόρα.
Προσθέστε 4 φέτες μοτσαρέλα, μετάντομάτα, μετά ελαιόλαδο, ρίγανη, 2 σκελίδες σκόρδο τριμμένες, αλάτι, προσούτο & τις υπόλοιπες 4 φέτες φρέσκιας μοτσαρέλας.
Αλείψτε το πάνω μέρος της φραντζόλας με ελαιόλαδο και τρίψτε 1 σκελίδα σκόρδο πάνω από το ψωμί. Ψήνετε το κάτω μέρος στο φούρνο για 20 λεπτά ή μέχρι να λιώσει η μοτσαρέλα και να ροδίσει το ψωμί. Ψήστε το πάνω μέρος για περίπου 10 λεπτά ή μέχρι να ροδίσει. Πασπαλίζουμε τη βάση με πέστο, σκεπάζουμε, κόβουμε σε φέτες και σερβίρουμε όπως φαίνεται!
@erekasfood My easy to assemble ITALIAN STUFFED BREAD is perfect for lunch, brunch & can even be served as an appetizer. Why do we remove the guts? Just so we can fit more inside!! Ingredients: 1- 13 inch loaf of thick crusty bread 8 slices fresh mozzarella 2 ripe Roma tomatoes sliced thin 1 tsp fresh or dry oregano 1 tbsp olive oil 3 cloves garlic grated 1/4 tsp salt 3 or 4 slices of prosciutto, ham or turkey 1/2 cup pesto -Preheat oven to 350F -Slice the loaf in half. -Remove most, but not all of the bread from the bottom. Be careful NOT to break through the crust. -Add 4 slices of mozzarella, followed by tomato, then olive oil, oregano, 2 cloves grated garlic, salt, prosciutto & remaining 4 slices of fresh mozzarella. -Brush the top of the loaf with olive oil and grate 1 clove of garlic over the bread. -Bake the bottom in oven for 20 minutes or until the mozzarella has melted and the bread is golden brown. Bake the top for about 10 minutes or until golden brown. -Top the base with pesto, cover, slice and serve as shown! #stuffedsandwich #sandwich #sandwichrecipe #easylunch #easyrecipe #easyappetizers #appetizers #italianfood ♬ original sound - Ereka Vetrini