ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ WOMAN TOC

Η συμπεριληπτικότητα στο επίκεντρο: Το πρώτο κτίριο στο The Ellinikon είναι πρότυπο λειτουργικότητας

Τα συστήματα της ALUMIL "ντύνουν" το Κέντρο Φροντίδας ΑμεΑ στο The Ellinikon!

alumil

Τα προηγμένα συστήματα της ALUMIL "πρωταγωνιστούν" σε ένα ακόμα εμβληματικό έργο, στο υπερσύγχρονο Κέντρο Φροντίδας Ατόμων με Αναπηρία που αποτελεί το πρώτο κτιριακό συγκρότημα στο The Ellinikon και πρόκειται να συμβάλλει στη βελτίωση της ποιότητας ζωής περισσότερων από 300 συμπολιτών μας με αναπηρία.

Το πρότυπο, σε ευρωπαϊκό επίπεδο, συγκρότημα κοινωνικής φροντίδας περιλαμβάνει τέσσερα κτίρια που επικοινωνούν μεταξύ τους, στα οποία μετεγκαταστάθηκαν τέσσερις σύλλογοι ΑμεΑ (Αμυμώνη, Ερμής, Νίκη – Victor Artant και Σύλλογος Ατόμων με Σκλήρυνση Κατά Πλάκας) που μέχρι πρότινος λειτουργούσαν σε εγκαταστάσεις του 1970 μόλις 2.500 τ.μ. Η συνολική δόμηση του νέου συγκροτήματος είναι 11.500 τ.μ. σε ένα οικόπεδο 7.400 τ.μ., ενώ στους υπαίθριους χώρους έχουν φυτευτεί περισσότερα από 8.000 φυτά, 150 δέντρα, θάμνοι και λουλούδια της ελληνικής φύσης.

Η συμπεριληπτικότητα στο επίκεντρο: Το πρώτο κτίριο στο The Ellinikon είναι πρότυπο λειτουργικότητας

Τον αρχιτεκτονικό σχεδιασμό του συγκροτήματος, που ακολουθεί τα πιο σύγχρονα πρότυπα βιωσιμότητας, ανέλαβε η BETAPLAN των Ιωάννη Βεντουράκη και Τάκη Ταβανιώτη, οι οποίοι έθεσαν τον συμπεριληπτικό τρόπο ζωής στο επίκεντρο της φιλοσοφίας τους. Τόσο οι εσωτερικοί όσο και οι εξωτερικοί χώροι των κτιρίων είναι απόλυτα λειτουργικοί και προσαρμοσμένοι στις καθημερινές ανάγκες των συμπολιτών μας, προσφέροντάς τους ένα ασφαλές και άνετο περιβάλλον, στο οποίο κυριαρχεί το φως.

Κατασκευασμένα από 60% ανακυκλωμένο αλουμίνιο και σχεδιασμένα για να προσφέρουν κορυφαίες ενεργειακές επιδόσεις, τα συστήματα της ALUMIL συμπληρώνουν το όραμα των αρχιτεκτόνων για μια κατασκευή που συνδυάζει αισθητική και βιωσιμότητα. Συγκεκριμένα, στο συγκρότημα χρησιμοποιήθηκαν τα ακόλουθα συστήματα αλουμινίου της ALUMIL:

alumil

Το σύστημα υαλοπετασμάτων αλουμινίου SMARTIA M7, το οποίο προσφέρει υψηλή ενεργειακή απόδοση και αυξημένα επίπεδα ασφάλειας και ηχομόνωσης, ξεχωρίζοντας για τη στιβαρότητα και την αντοχή του σε ακραία καιρικά φαινόμενα.

Το ανοιγόμενο σύστημα θερμομονωτικών κουφωμάτων SMARTIA S67, που συνδυάζει υψηλή αισθητική, ενισχυμένη ασφάλεια και κορυφαία θερμομόνωση, προσφέροντας μεγάλη κατασκευαστική ευελιξία χάρη στην πληθώρα των διαθέσιμων τυπολογιών.

Το πυράντοχο ανοιγόμενο σύστημα M84FR που προσφέρει εξαιρετική θερμομόνωση και πιστοποιημένη πυραντίσταση EI60 και EI90.

Το θερμομονωτικό σύστημα πορτών εισόδου SMARTIA MD67, που διακρίνεται για την προσβασιμότητα και την κορυφαία λειτουργικότητά του.

alumil

Τα καινοτόμα πάνελ συνθετικού ξύλου WOODALUX για την επένδυση της εξωτερικής τοιχοποιίας, τα οποία διακρίνονται για την ιδιαίτερη αισθητική και την αντοχή τους σε έντονες καιρικές συνθήκες.

Το Κέντρο Φροντίδας ΑμεΑ στο The Ellinikon είναι ένα σημαντικό κοινωνικό έργο το οποίο αντικατοπτρίζεται η αποστολή της ALUMIL να βελτιώνει την ποιότητα ζωής των ανθρώπων μέσα από συστήματα υψηλής ποιότητας, τεχνολογίας και αισθητικής. Ανακαλύψτε όλα τα έργα στα οποία έχει συμμετάσχει η κορυφαία ελληνική εταιρεία σχεδιασμού και παραγωγής αρχιτεκτονικών συστημάτων αλουμινίου.

Read Next

19 Ιαν 2026

Τα Thessaloniki Walking Tours κατεβαίνουν στην Αθήνα

Ένα τετραήμερο πρόγραμμα με περιπάτους και επισκέψεις σε μνημεία και χώρους ιστορικού ενδιαφέροντος θα λάβει χώρα από τις 12 έως και την Κυριακή 15 Φεβρουαρίου.

19 Ιαν 2026

Οι τηλεοπτικές πρεμιέρες της εβδομάδας

Η τελευταία σεζόν του Queer Eye, μία πολυσυζητημένη πρεμιέρα και άλλα.

Περισσότερα από

Life

19 Ιαν 2026

"Τσολιάς εν δε Τσόλια Μπαντ" ξανά στον Σταυρό του Νότου

Η Stand-Up παράσταση "ΟΠΕΚΕΜΠΛΕ" επιστρέφει γεμάτη χιούμορ, αυτοσχεδιασμούς και καυστικό πολιτικό σχολιασμό. Παρουσιάζεται κάθε Τετάρτη με διαφορετικούς καλεσμένους.

19 Ιαν 2026

Ποιος είναι ο Akylas που έκανε τους πάντες να ουρλιάζουν "Φέρτο" για τη Eurovision 2026;

Το viral "Ferto", η εκρηκτική παρουσία και η προσωπική ιστορία πίσω από το απόλυτο φαβορί για την φετινή εκπροσώπηση της Ελλάδας στον μουσικό διαγωνισμό

19 Ιαν 2026

Ο Γιάννης Οικονομίδης και το βιβλίο-ορόσημο της ζωής του

Καλεσμένος της Κατερίνα Καφεντζή (Kafka), ο δημοφιλής σκηνοθέτης συζητά την Πέμπτη 29 Ιανουαρίου το εμβληματικό βιβλίο του Ernesto Sabato, "Περί ηρώων και τάφων".

19 Ιαν 2026

Το 29ο Παζάρι Βιβλίου μάς φέρνει και φέτος στην Κλαυθμώνος

Η διοργάνωση του Συνδέσμου Εκδοτών Βιβλίου και της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εκδοτών Βιβλιοχαρτοπωλών έχει ελεύθερη είσοδο και πληθώρα βιβλίων με προσφορές από 1 ευρώ.

19 Ιαν 2026

Ο Χρήστος Μάστορας τραγουδά τη "Μαργαρίτα"

Το πρώτο single από το επερχόμενο πρώτο προσωπικό album του, που αναμένεται να κυκλοφορήσει μέσα στο 2026.

19 Ιαν 2026

Τα νέα εστιατόρια που πολύ σύντομα έρχονται στην Αθήνα

Καινούρια χρονιά με ολόφρεσκες αφίξεις: Τα μέρη που καταφθάνουν πολύ σύντομα στην πόλη.

19 Ιαν 2026

Βασίλης Μπισμπίκης και "Άνθρωποι και ποντίκια" συνεχίζουν: Νέες ημερομηνίες λόγω sold out

Λόγω της αυξημένης ζήτησης, ξεκινάει σήμερα η προπώληση για τις παραστάσεις του έργου "Άνθρωποι και ποντίκια" στο Cartel.

19 Ιαν 2026

Δυναμική δισκογραφική επιστροφή για την Έλλη Κοκκίνου

Η Έλλη Κοκκίνου επιστρέφει δυναμικά με το νέο της τραγούδι "Από πού κι ως πού", σε μουσική και στίχους του Φοίβου.

19 Ιαν 2026

Νέα γραμμή δημοτικής συγκοινωνίας που ενώνει το Ελληνικό με την Αργυρούπολη

Τα δρομολόγια συνδέονται άμεσα με τους σταθμούς του μετρό, ενώ εξυπηρετούν την μετακίνηση με 5 νέα ηλεκτροκίνητα λεωφορεία.