ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ WOMAN TOC

Τα Aria Hotels επεκτείνονται στην Λατινική Αμερική

Η ελληνική θυγατρική εταιρεία του ομίλου Libra Group ανακοινώνει με ιδιαίτερη χαρά την επέκτασή της στη Λατινική Αμερική, ξεκινώντας από την Καρταχένα της Κολομβίας.

aria hotels

Τα Aria Hotels, γνωστά για την αυθεντική ελληνική φιλοξενία και με περισσότερα από 70 ιδιαίτερα καταλύματα, ανακοινώνουν την είσοδό τους στην αγορά της Κολομβίας. Αυτή η κίνηση σηματοδοτεί την πρώτη διεθνή επέκταση της εταιρίας, αποτελώντας ορόσημο στην πορεία της προς τη διεθνή ανάπτυξη και την αναζήτηση νέων στρατηγικών ευκαιριών πέρα από τα ελληνικά σύνορα.

Τα Aria Hotels θα μεταμορφώσουν δύο ιστορικά ακίνητα στην Κολομβία σε πολυτελή ξενοδοχεία, συνδυάζοντας την απαράμιλλη ελληνική φιλοξενία με τις σύγχρονες ανέσεις που τα χαρακτηρίζουν. Οι εν λόγω εργασίες ανακαίνισης, θα αναδείξουν τη διαχρονική γοητεία των χώρων, ενώ παράλληλα θα τιμήσουν τον ελληνικό και κολομβιανό πολιτισμό, δημιουργώντας έναν μοναδικό συνδυασμό πολιτιστικής κληρονομιάς και μοντέρνας αισθητικής. Το πρώτο ξενοδοχείο αναμένεται να υποδεχθεί τους επισκέπτες στα μέσα του 2026.

Η ανακοίνωση πραγματοποιήθηκε στις 23 Σεπτεμβρίου 2024, στο πλαίσιο της Ετήσιας Συνόδου Κορυφής της Concordia στην Νέα Υόρκη, παρουσία του Προέδρου της Libra Group, κ. Γιώργου Λογοθέτη, και του πρώην Προέδρου της Κολομβίας, κ. Iván Duque. Η απόφαση για την επέκταση στην Κολομβία τιμήθηκε κατά τη διάρκεια αυτής της εμβληματικής συνάντησης, αναδεικνύοντας τους ισχυρούς πολιτιστικούς και οικονομικούς δεσμούς που ενώνουν την Ελλάδα και την Κολομβία, ενισχύοντας παράλληλα το όραμα της διεθνούς ανάπτυξης του ομίλου.

Ένα από τα πρώτα ξενοδοχεία θα φέρει το όνομα "Aria Maria", ως φόρο τιμής στην προσωπική φιλία που συνδέει τον κ. Λογοθέτη και τον πρώην Πρόεδρο της Κολομβίας, κ. Duque. Κατά τη διάρκεια μιας επίσκεψης στις Σπέτσες, οι δύο άνδρες ανακάλυψαν ότι μοιράζονται μια βαθιά εκτίμηση για το αγαπημένο ελληνικό δημοτικό τραγούδι "Μαρία με τα κίτρινα", το οποίο θυμούνται από την παιδική τους ηλικία. Αυτή η κοινή ανάμνηση ενέπνευσε το όνομα του νέου ακινήτου, αναδεικνύοντας έναν ισχυρό δεσμό που συνδέει τις πολιτιστικές κληρονομιές της Ελλάδας και της Κολομβίας.

Τα Aria Hotels επεκτείνονται στην Λατινική Αμερική

Η Teresa Londoño, Γραμματέας Τουρισμού της Καρταχένα, δήλωσε: "Με μεγάλη χαρά καλωσορίζουμε τα Aria Hotels στην Κολομβία. Το νέο τους εγχείρημα όχι μόνο θα αναδείξει ιστορικές τοποθεσίες, μετατρέποντάς τες σε εμβληματικούς τουριστικούς προορισμούς, αλλά θα ενισχύσει και τους πολιτιστικούς δεσμούς μεταξύ των δύο χωρών μας. Η Κολομβία θα αναδειχθεί ως κορυφαίος προορισμός για τους διεθνείς ταξιδιώτες, με ιδιαίτερη έμφαση στον οικοτουρισμό, προσελκύοντας επισκέπτες που αναζητούν αυθεντικές εμπειρίες και βιώσιμες πρακτικές".

πανταζατος

Ο κ. Μάκης Πανταζάτος, Διευθύνων Σύμβουλος των Aria Hotels, εξέφρασε τον ενθουσιασμό του για το νέο εγχείρημα, δηλώνοντας: "Είναι μεγάλη μας τιμή να φέρνουμε την αυθεντική ελληνική φιλοξενία στη Λατινική Αμερική. Στόχος μας είναι να δημιουργήσουμε μοναδικά καταλύματα που θα τιμούν την τοπική κουλτούρα, ενώ παράλληλα θα αντικατοπτρίζουν τις ελληνικές μας ρίζες. Καθώς επεκτεινόμαστε στην Καρταχένα, ανυπομονούμε να αναπτύξουμε καταλύματα που θα αναδεικνύουν την πλούσια ιστορία της Κολομβίας, εμπλουτισμένα με την ελληνική ζεστασιά και φιλοξενία που μας χαρακτηρίζει".

πανταζατος

Τα Aria Hotels παραμένουν αφοσιωμένα στην επέκταση των πρωτοβουλιών τους για τον οικολογικό τουρισμό, με πρόσφατη ανακοίνωση επενδύσεων σε βιώσιμες τουριστικές υποδομές στην Ελλάδα. Η στρατηγική αυτή περιλαμβάνει την εισαγωγή ηλεκτρικών οχημάτων κάθετης απογείωσης και προσγείωσης (eVTOL) και την ανάπτυξη δικτύου Vertiports σε όλη τη χώρα, ενισχύοντας την περιβαλλοντική βιωσιμότητα και προσφέροντας πρωτοποριακές λύσεις μετακίνησης για τους επισκέπτες.

λογοθετης

Τα Aria Hotels είχαν την καθοριστική υποστήριξη της Onirius Hospitality Advisors καθ' όλη τη διάρκεια της διαδικασίας επέκτασής τους στην Κολομβία. Η συνεργασία αυτή διασφάλισε τη στρατηγική και ομαλή ανάπτυξη του ομίλου στη νέα αγορά, προσφέροντας πολύτιμη καθοδήγηση και εξειδικευμένες συμβουλές σε κάθε βήμα του εγχειρήματος.

Read Next

19 Ιαν 2026

"Τσολιάς εν δε Τσόλια Μπαντ" ξανά στον Σταυρό του Νότου

Η Stand-Up παράσταση "ΟΠΕΚΕΜΠΛΕ" επιστρέφει γεμάτη χιούμορ, αυτοσχεδιασμούς και καυστικό πολιτικό σχολιασμό. Παρουσιάζεται κάθε Τετάρτη με διαφορετικούς καλεσμένους.

19 Ιαν 2026

Ο Γιάννης Οικονομίδης και το βιβλίο-ορόσημο της ζωής του

Καλεσμένος της Κατερίνα Καφεντζή (Kafka), ο δημοφιλής σκηνοθέτης συζητά την Πέμπτη 29 Ιανουαρίου το εμβληματικό βιβλίο του Ernesto Sabato, "Περί ηρώων και τάφων".

Περισσότερα από

Life

19 Ιαν 2026

Το 29ο Παζάρι Βιβλίου μάς φέρνει και φέτος στην Κλαυθμώνος

Η διοργάνωση του Συνδέσμου Εκδοτών Βιβλίου και της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εκδοτών Βιβλιοχαρτοπωλών έχει ελεύθερη είσοδο και πληθώρα βιβλίων με προσφορές από 1 ευρώ.

19 Ιαν 2026

Ο Χρήστος Μάστορας τραγουδά τη "Μαργαρίτα"

Το πρώτο single από το επερχόμενο πρώτο προσωπικό album του, που αναμένεται να κυκλοφορήσει μέσα στο 2026.

19 Ιαν 2026

Τα νέα εστιατόρια που πολύ σύντομα έρχονται στην Αθήνα

Καινούρια χρονιά με ολόφρεσκες αφίξεις: Τα μέρη που καταφθάνουν πολύ σύντομα στην πόλη.

19 Ιαν 2026

Βασίλης Μπισμπίκης και "Άνθρωποι και ποντίκια" συνεχίζουν: Νέες ημερομηνίες λόγω sold out

Λόγω της αυξημένης ζήτησης, ξεκινάει σήμερα η προπώληση για τις παραστάσεις του έργου "Άνθρωποι και ποντίκια" στο Cartel.

19 Ιαν 2026

Δυναμική δισκογραφική επιστροφή για την Έλλη Κοκκίνου

Η Έλλη Κοκκίνου επιστρέφει δυναμικά με το νέο της τραγούδι "Από πού κι ως πού", σε μουσική και στίχους του Φοίβου.

19 Ιαν 2026

Νέα γραμμή δημοτικής συγκοινωνίας που ενώνει το Ελληνικό με την Αργυρούπολη

Τα δρομολόγια συνδέονται άμεσα με τους σταθμούς του μετρό, ενώ εξυπηρετούν την μετακίνηση με 5 νέα ηλεκτροκίνητα λεωφορεία.

19 Ιαν 2026

Οι νέες ταινίες που βλέπουμε στους κινηματογράφους αυτή την εβδομάδα

Βραβευμένη Τζέσι Μπάκλεϊ και αγαπημένος Πολ Μέσκαλ, ένα θρίλερ με τον Κρις Πρατ και την Ρεμπέκα Φέργκιουσον και όλες οι ταινίες που έρχονται στις αίθουσες.

19 Ιαν 2026

Oatzempic: Το viral ρόφημα βρόμης που υπόσχεται απώλεια βάρους – Τι λένε οι ειδικοί

Το TikTok το αποθεώνει ως "φυσικό Ozempic", όμως η επιστήμη λέει κάτι πολύ πιο ενδιαφέρον.

19 Ιαν 2026

"Η Μεγάλη Χίμαιρα" συνεχίζει να σαρώνει στο Ertflix

Ακάθεκτη συνεχίζει τα ρεκόρ τηλεθεάσεων η διεθνής συμπαραγωγή της ΕΡΤ, η οποία ξεπέρασε τις 2.100.000 θεάσεις στην ψηφιακή πλατφόρμα.