ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ WOMAN TOC

Τα Aria Hotels επεκτείνονται στην Λατινική Αμερική

Η ελληνική θυγατρική εταιρεία του ομίλου Libra Group ανακοινώνει με ιδιαίτερη χαρά την επέκτασή της στη Λατινική Αμερική, ξεκινώντας από την Καρταχένα της Κολομβίας.

aria hotels

Τα Aria Hotels, γνωστά για την αυθεντική ελληνική φιλοξενία και με περισσότερα από 70 ιδιαίτερα καταλύματα, ανακοινώνουν την είσοδό τους στην αγορά της Κολομβίας. Αυτή η κίνηση σηματοδοτεί την πρώτη διεθνή επέκταση της εταιρίας, αποτελώντας ορόσημο στην πορεία της προς τη διεθνή ανάπτυξη και την αναζήτηση νέων στρατηγικών ευκαιριών πέρα από τα ελληνικά σύνορα.

Τα Aria Hotels θα μεταμορφώσουν δύο ιστορικά ακίνητα στην Κολομβία σε πολυτελή ξενοδοχεία, συνδυάζοντας την απαράμιλλη ελληνική φιλοξενία με τις σύγχρονες ανέσεις που τα χαρακτηρίζουν. Οι εν λόγω εργασίες ανακαίνισης, θα αναδείξουν τη διαχρονική γοητεία των χώρων, ενώ παράλληλα θα τιμήσουν τον ελληνικό και κολομβιανό πολιτισμό, δημιουργώντας έναν μοναδικό συνδυασμό πολιτιστικής κληρονομιάς και μοντέρνας αισθητικής. Το πρώτο ξενοδοχείο αναμένεται να υποδεχθεί τους επισκέπτες στα μέσα του 2026.

Η ανακοίνωση πραγματοποιήθηκε στις 23 Σεπτεμβρίου 2024, στο πλαίσιο της Ετήσιας Συνόδου Κορυφής της Concordia στην Νέα Υόρκη, παρουσία του Προέδρου της Libra Group, κ. Γιώργου Λογοθέτη, και του πρώην Προέδρου της Κολομβίας, κ. Iván Duque. Η απόφαση για την επέκταση στην Κολομβία τιμήθηκε κατά τη διάρκεια αυτής της εμβληματικής συνάντησης, αναδεικνύοντας τους ισχυρούς πολιτιστικούς και οικονομικούς δεσμούς που ενώνουν την Ελλάδα και την Κολομβία, ενισχύοντας παράλληλα το όραμα της διεθνούς ανάπτυξης του ομίλου.

Ένα από τα πρώτα ξενοδοχεία θα φέρει το όνομα "Aria Maria", ως φόρο τιμής στην προσωπική φιλία που συνδέει τον κ. Λογοθέτη και τον πρώην Πρόεδρο της Κολομβίας, κ. Duque. Κατά τη διάρκεια μιας επίσκεψης στις Σπέτσες, οι δύο άνδρες ανακάλυψαν ότι μοιράζονται μια βαθιά εκτίμηση για το αγαπημένο ελληνικό δημοτικό τραγούδι "Μαρία με τα κίτρινα", το οποίο θυμούνται από την παιδική τους ηλικία. Αυτή η κοινή ανάμνηση ενέπνευσε το όνομα του νέου ακινήτου, αναδεικνύοντας έναν ισχυρό δεσμό που συνδέει τις πολιτιστικές κληρονομιές της Ελλάδας και της Κολομβίας.

Τα Aria Hotels επεκτείνονται στην Λατινική Αμερική

Η Teresa Londoño, Γραμματέας Τουρισμού της Καρταχένα, δήλωσε: "Με μεγάλη χαρά καλωσορίζουμε τα Aria Hotels στην Κολομβία. Το νέο τους εγχείρημα όχι μόνο θα αναδείξει ιστορικές τοποθεσίες, μετατρέποντάς τες σε εμβληματικούς τουριστικούς προορισμούς, αλλά θα ενισχύσει και τους πολιτιστικούς δεσμούς μεταξύ των δύο χωρών μας. Η Κολομβία θα αναδειχθεί ως κορυφαίος προορισμός για τους διεθνείς ταξιδιώτες, με ιδιαίτερη έμφαση στον οικοτουρισμό, προσελκύοντας επισκέπτες που αναζητούν αυθεντικές εμπειρίες και βιώσιμες πρακτικές".

πανταζατος

Ο κ. Μάκης Πανταζάτος, Διευθύνων Σύμβουλος των Aria Hotels, εξέφρασε τον ενθουσιασμό του για το νέο εγχείρημα, δηλώνοντας: "Είναι μεγάλη μας τιμή να φέρνουμε την αυθεντική ελληνική φιλοξενία στη Λατινική Αμερική. Στόχος μας είναι να δημιουργήσουμε μοναδικά καταλύματα που θα τιμούν την τοπική κουλτούρα, ενώ παράλληλα θα αντικατοπτρίζουν τις ελληνικές μας ρίζες. Καθώς επεκτεινόμαστε στην Καρταχένα, ανυπομονούμε να αναπτύξουμε καταλύματα που θα αναδεικνύουν την πλούσια ιστορία της Κολομβίας, εμπλουτισμένα με την ελληνική ζεστασιά και φιλοξενία που μας χαρακτηρίζει".

πανταζατος

Τα Aria Hotels παραμένουν αφοσιωμένα στην επέκταση των πρωτοβουλιών τους για τον οικολογικό τουρισμό, με πρόσφατη ανακοίνωση επενδύσεων σε βιώσιμες τουριστικές υποδομές στην Ελλάδα. Η στρατηγική αυτή περιλαμβάνει την εισαγωγή ηλεκτρικών οχημάτων κάθετης απογείωσης και προσγείωσης (eVTOL) και την ανάπτυξη δικτύου Vertiports σε όλη τη χώρα, ενισχύοντας την περιβαλλοντική βιωσιμότητα και προσφέροντας πρωτοποριακές λύσεις μετακίνησης για τους επισκέπτες.

λογοθετης

Τα Aria Hotels είχαν την καθοριστική υποστήριξη της Onirius Hospitality Advisors καθ' όλη τη διάρκεια της διαδικασίας επέκτασής τους στην Κολομβία. Η συνεργασία αυτή διασφάλισε τη στρατηγική και ομαλή ανάπτυξη του ομίλου στη νέα αγορά, προσφέροντας πολύτιμη καθοδήγηση και εξειδικευμένες συμβουλές σε κάθε βήμα του εγχειρήματος.

Read Next

05 Δεκ 2025

Καταφθάνουν σύντομα τα 50 καλύτερα μπαρ (και) της Ευρώπης

Τα The World's 50 Best Bars εγκαινιάζουν τη νέα λίστα Europe’s 50 Best Bars και δίνει την ευκαιρία σε μικρότερες πόλεις να λάμψουν μέσα από τα μπαρ τους.

05 Δεκ 2025

Σύνδρομο χριστουγεννιάτικου δέντρου: Τι είναι και γιατί δεν πρέπει να αγνοείς τα συμπτώματά του;

Ένα φαινομενικά αθώο χριστουγεννιάτικο δέντρο μπορεί να κρύβει ερεθιστικούς παράγοντες που σου χαλούν τις γιορτές - δες τι πρέπει να προσέξεις.

Περισσότερα από

Life

05 Δεκ 2025

Ένα απροσδόκητο street party παίζει σήμερα στη Μητροπόλεως

Απόψε, από τις 20:00, το κέντρο φορά τα γιορτινά του και γεμίζει μουσική και ρυθμό.

05 Δεκ 2025

Οι ταινίες που θα δούμε τον Δεκέμβριο στο Netflix

Πρεμιέρες που μπαίνουν δυνατά στη γιορτινή περίοδο, μεγάλα ονόματα σε νέες παραγωγές και μια σειρά από ταινίες και ντοκιμαντέρ που κλείνουν τη χρονιά θεαματικά.

05 Δεκ 2025

Κάτι πολύ νόστιμο συνέβη το περασμένο Σάββατο στο Παγκράτι

Το Ex Machina του Άνταμ Κοντοβά όχι μόνο βρίσκεται σε γαστρονομική φόρμα αλλά θα μας απασχολήσει σοβαρά και με τα 4 hands event του.

05 Δεκ 2025

Στο 'Hotel Ερμού', για δέκατη χρονιά με την Άννα Βίσση

Η "απόλυτη Ελληνίδα σταρ" γιορτάζει 10 συνεχόμενα χρόνια στο στέκι της, κάθε Παρασκευή και Σάββατο.

05 Δεκ 2025

Τι θα κάνεις αυτό το Σαββατοκύριακο στην Αθήνα

Το πρώτο ΣΚ του Δεκεμβρίου φέρνει μαζί του χριστουγεννιάτικα δρώμενα, θεατρικές παραστάσεις και lives, νέα εστιατόρια και μπαρ, καθώς και πολλές ακόμη αφορμές εξόδου.

05 Δεκ 2025

Στο Santa Claus Kingdom τα Χριστούγεννα γίνονται εμπειρία

Το μεγαλύτερο Χριστουγεννιάτικο Πάρκο της Ελλάδας είναι και πάλι εδώ.

05 Δεκ 2025

Μία από τις πιο φίνες κερκυραϊκές κουζίνες για ένα βράδυ στην Αθήνα

Η υπέροχη γευστική πρόταση του Αριστοτέλη Μέγκουλα και του "Pomo d’ Oro" σερβίρεται για μία και μόνο νύχτα στο "Ark".

05 Δεκ 2025

"Στα μαγικά Χριστούγεννα του Πινόκιο", ο Χρήστος Νικολάου ζωντανεύει το παιδί μέσα μας

Στη μαγική παράσταση "Τα μαγικά Χριστούγεννα του Πινόκιο", ο πρωταγωνιστής Χρήστος Νικολάου αποκαλύπτει πώς ο ρόλος έγινε προσωπικό ταξίδι επιστροφής στη φαντασία, στην παιδική αθωότητα και στη δύναμη της αγάπης που ενώνει και μεταμορφώνει.

05 Δεκ 2025

Γιατί πλημμυρίζει η Αθήνα κάθε φορά που βρέχει;

Βρέχει ξανά και οι δρόμοι της Αθήνας μετατρέπονται σε ποτάμια - πώς θα φτάσεις στη δουλειά, στο σχολείο ή στο ραντεβού σου; Ένας ειδικός μάς εξηγεί τι συμβαίνει.

04 Δεκ 2025

9 έξυπνες χρήσεις του αλατιού που πρέπει να δοκιμάσεις σήμερα

Το αλάτι δεν είναι μόνο για γεύση. Ανακάλυψε 9 καθημερινές χρήσεις που θα σε εντυπωσιάσουν.