ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ WOMAN TOC

Ημέρες Βραβευμένης Γαστρονομίας: 6 κορυφαία εστιατόρια της Αθήνας για ρομαντική έξοδο

Το πιο δημοφιλές γαστρονομικό χάπενινγκ της χρονιάς είναι εδώ, με βραβευμένα εστιατόρια ανά την Ελλάδα να σχεδιάζουν ειδικά μενού σε εξαιρετικές τιμές, μερικά απ’ αυτά όμως είναι ιδανικά για τετ α τετ όχι μόνο με τη γαστρονομία, αλλά και με το έτερο ήμισυ.

εστιατοριο

Το πιο συναρπαστικό γαστρονομικό event της χρονιάς, οι Ημέρες Βραβευμένης Γαστρονομίας, έχει ήδη ζεστάνει τις κατσαρόλες του: Από 12 Σεπτεμβρίου έως και 9 Οκτωβρίου, οι Χρυσοί Σκούφοι, τα Βραβεία Ελληνικής Κουζίνας και η Τράπεζα Πειραιώς μάς στρώνουν τραπέζι σε περισσότερα από 100 κορυφαία εστιατόρια και ταβέρνες ανά την επικράτεια, που ανοίγουν τη σάλα τους για μια γαστρονομική εξτραβακγκάντσα απ’ άκρη σ’ άκρη της χώρας, με πρωταγωνιστές τα εστιατόρια που βραβεύτηκαν φέτος με Χρυσό Σκούφο, Top Notch ή/και Βραβείο Ελληνικής Κουζίνας, με ειδικά μενού σε ακόμη πιο ειδικές τιμές!

Ιδανική αφορμή, δηλαδή, για ξεχωριστά dinners με εκλεκτούς καλεσμένους, κι αν δυσκολεύεστε να διαλέξετε στο πιο εστιατόριο θα πρωτοπάτε, ιδού μια εξάδα από εξαιρετικά εστιατόρια, ιδανικά για τετ α τετ όχι μόνο με τη γαστρονομία, αλλά και με το έτερο ήμισυ.

Aleria / 1 Χρυσός Σκούφος

Κομψότητα παλιάς αρχοντικής Αθήνας στη σάλα και φινέτσα μοντέρνας διεθνούς κουζίνας στο πιάτο, πλέκουν το μεθυστικό μίτο ενός από τα ατμοσφαιρικότερα εστιατόρια της πόλης, με τον σεφ Γκίκα Ξενάκη να δανείζεται στοιχεία από την Ελλάδα και την Ευρώπη, για να αρθρώσει μια γοητευτική δημιουργική κουζίνα όπου απαλές γεύσεις και πρωτότυποι συνδυασμοί κρατούν σε πρώτο φόντο τη νοστιμιά της εποχικότητας.

Μενού - €70

Καλωσόρισμα: Κρεμμυδόπιτα, Oreo με κρέμα κατσικίσιου τυριού, Ταρτάρ γαρίδας με κεράσια • Ντομάτα, ξυνομυζήθρα, πράσινες ελιές, βασιλικός • Κέφαλος, σταφύλια, βλίτα, πιπερόριζα • Καλαμπόκι, κασταμανίτης, άγρια βατόμουρα, demi glass λαχανικών • Αρνί, μελιτζάνα, σταφίδα, γιαούρτι • Ροδάκινο, βανίλια, λουΐζα, sorbet ροδάκινο

Hytra / 1 Χρυσός Σκούφος

H "Hytra” μετακόμισε για το καλοκαίρι στο Μέγαρο Μουσικής, στη σάλα που στέγαζε τη "Fuga"και στη βεράντα της. Στο ατμοσφαιρικό σκηνικό, αγκαλιασμένο απ’ το πράσινο, ο σεφ Γιώργος Φελεμέγκας παρουσιάζει μοντέρνα κουζίνα με ελληνικά στοιχεία, πρωτότυπες γαστρονομικές συνθέσεις και εξαιρετικές πρώτες ύλες από κάθε γωνιά της χώρας.

Μενού - €88

Πατάτα, αυγό, πράσο, τρούφα • Αστακός, χτένι, αρακάς, κόκκινο λάχανο • Τομάτα – Πέστροφα, πιπερίτσα Πέλλας, φράουλα τουρσί γαριδάκι, garden on top • Μπαρμπούνι μπουρδέτο, τσιγαριαστά χόρτα, πατάτα, κύμινο • Ψωμί • Καραβίδα, πιπεριά Φλωρίνης, βασιλικός • Short Rib, ρεβύθια, καρότο, ξύγαλο Σητείας, χαρουπόμελο • Pre Dessert: πράσινο μήλο, βασιλικός, μοσχολέμονο • Σφαίρες Κανέλας, μανταρίνι, ελληνικό γιαούρτι, τριαντάφυλλο • Γλυκίσματα

Le Pavillon / 1 Χρυσός Σκούφος

Στην αστική σάλα μιας τυπικής "αθηναϊκής” μονοκατοικίας, αλλά και έξω, στον υπέροχο ατμοσφαιρικό της κήπο, ο chef Jean Charles Metayer προτείνει μενού γευσιγνωσίας με χαρακτηριστική την αγάπη του για τη γαλλική και την ελληνική κουζίνα, αλλά και τη μαεστρία με την οποία καταφέρνει να συνδυάζει τεχνικές, γεύσεις και παραδόσεις, δημιουργώντας μια ξεκάθαρη γευστική υπογραφή.

Μενού - €65

Amuse-Bouche • Ψωμί και Βούτυρο • Καραβίδες Χαλκίδας, χταπόδι καρπάτσιο, ζυμαρικά από μαύρο σουσάμι • Καλκάνι με φύλλα παντζαριού, κρεμμύδια στιφάδο και πουρές σελινόριζα • Μοσχάρι σε αμπελόφυλλο, ψητό κολοκάσι, σάλτσα γλυκόριζας • Pre dessert • Κεράσι, μαύρη σοκολάτα, Vinsanto Σαντορίνης • Mignardises

Διάβασε περισσότερα στο athinorama.gr

Read Next

05 Σεπ 2025

10 πράγματα που πρέπει να γνωρίζεις για τη 'Βουγονία' του Γιώργου Λάνθιμου

Ο Έλληνας σκηνοθέτης κέρδισε για ακόμα μια φορά τις εντυπώσεις μιας απαιτητικής Μπιενάλε. Συγκεντρώσαμε ό,τι ξέρουμε για τη νέα του ταινία, που καταφθάνει στις αίθουσες στις 6 Νοεμβρίου.

05 Σεπ 2025

Η παράσταση των συνεχόμενων sold out επιστρέφει για 10η χρονιά στο Studio Μαυρομιχάλη

Μια ασφυκτικά καφκική ανάκριση λαμβάνει χώρα από τις 10 Οκτωβρίου 2025.

Περισσότερα από

Life

05 Σεπ 2025

Τα άχαστα της πόλης για τις επόμενες εβδομάδες

Με τον Σεπτέμβρη να σηματοδοτεί την έναρξη της νέας σεζόν, η πόλη γεμίζει ξανά με πολιτιστικές προτάσεις που αγκαλιάζουν κάθε μορφή τέχνης - από μουσική και θέατρο μέχρι κινηματογράφο και εικαστικά.

04 Σεπ 2025

Greece Race for the Cure® 2025: Οι εγγραφές άνοιξαν!

Στον αγώνα ενάντια στον καρκίνο του μαστού…κάθε βήμα μετράει! ΜΑΖΙ ΠΙΟ ΔΥΝΑΤΟΙ από τον καρκίνο του μαστού!

04 Σεπ 2025

Φτιάξε σπιτική πραλίνα φουντουκιού με μόλις 4 υλικά

Απόλαυσε βελούδινη πραλίνα φουντουκιού στο σπίτι εύκολα, γρήγορα και χωρίς περιττά υλικά!

04 Σεπ 2025

Στο 'Neropistolo' κάνουν πάρτι με pastries για να μπει σωστά η νέα σεζόν

Το new age bakery του κέντρου επιστρέφει με ένα ολοήμερο πάρτι, γεμάτο ζύμες και μουσικές.

04 Σεπ 2025

Γιατί τα vegan εστιατόρια κλείνουν ή πλέον βάζουν και κρέας στο μενού τους

Μερικές σκέψεις πάνω στο φαινόμενο, με αφορμή την πρόσφατη στροφή του φημισμένου 'Eleven Madison Park' στη Νέα Υόρκη.

04 Σεπ 2025

To 'Emiliano Zapata' είναι μια μεξικάνικη έκπληξη στον Κορυδαλλό

Γεύσεις γεμάτες ένταση και ένας πανέμορφος χώρος συνθέτουν ένα ενδιαφέρον δίπτυχο.

03 Σεπ 2025

Kiosko Mercado Tapas: Μια φιέστα για όλο τον Σεπτέμβριο στο 'Walk In Athens'

Στο δημοφιλές σποτ της οδού Μαυρομιχάλη παίζουν guest chefs, ωραία κρασιά και αλεγρία.

03 Σεπ 2025

Στη Λάρισα υπάρχει ένα φεστιβάλ που δε θέλει να μοιάσει σε κανένα άλλο

Λίγο πριν φτιάξουμε βαλίτσες για τη θεσσαλική πρωτεύουσα, μιλάμε με τον Μέλανδρο Γκανά για όλα όσα θα δούμε φέτος στο πολυθεματικό LA Comics Festival.

03 Σεπ 2025

Η νέα φουρνιά των αθηναϊκών μπαρ

Άνοιξαν τους τελευταίους μήνες, με μπάρες, ποτά και μουσικές που έχουν κάτι να πουν.