ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ WOMAN TOC

Παρφέ Δωδώνη - και ο χρόνος παγώνει

Μάθε πως η αρχική, αυθεντική γαλλική συνταγή της γαστρονομικής "τελειότητας" του 1894 μεταμορφώθηκε στο πιο διάσημο ελληνικό παγωτό από το 1967 έως σήμερα.

ΠΑΓΩΤΑ ΔΩΔΩΝΗ

"Παρφέ", στα γαλλικά, σημαίνει "Τέλειο". Γαστρονομικά μιλώντας, πρόκειται για μια αυθεντική γαλλική πατέντα για ένα παγωμένο γλυκό με πλούσια γεύση, με την αρχική συνταγή να εμφανίζεται το 1894 στο Παρίσι. Πιο βαρύ και πιο γλυκό από το κλασικό ιταλιάνικο "τζελάτο", και με μια αξεπέραστη υφή βασισμένη στις ποιοτικότερες πρώτες ύλες: φρέσκο γάλα, φρέσκια κρέμα γάλακτος, αγνό βούτυρο, ζάχαρη και κρόκος αυγού.

1967: Ένα μικρό γαλακτοπωλείο στην Κυψέλη δημιουργεί την ίδια γαλλική συνταγή, 100%

αναλλοίωτη, όπου το φρέσκο γάλα, η φρέσκια κρέμα γάλακτος, τα ολόφρεσκα αυγά και το

χειροποίητο γλυκό του κουταλιού κυδώνι δημιούργησαν μια μοναδική κατηγορία παγωτού με

την επωνυμία "Δωδώνη": τα πιο γνωστά "παρφέ" και από τα πρώτα στην ελληνική αγορά.

Διαβάστε περισσότερα στο Thetoc.gr

Read Next

05 Σεπ 2025

10 πράγματα που πρέπει να γνωρίζεις για τη 'Βουγονία' του Γιώργου Λάνθιμου

Ο Έλληνας σκηνοθέτης κέρδισε για ακόμα μια φορά τις εντυπώσεις μιας απαιτητικής Μπιενάλε. Συγκεντρώσαμε ό,τι ξέρουμε για τη νέα του ταινία, που καταφθάνει στις αίθουσες στις 6 Νοεμβρίου.

05 Σεπ 2025

Η παράσταση των συνεχόμενων sold out επιστρέφει για 10η χρονιά στο Studio Μαυρομιχάλη

Μια ασφυκτικά καφκική ανάκριση λαμβάνει χώρα από τις 10 Οκτωβρίου 2025.

Περισσότερα από

Life

05 Σεπ 2025

Τα άχαστα της πόλης για τις επόμενες εβδομάδες

Με τον Σεπτέμβρη να σηματοδοτεί την έναρξη της νέας σεζόν, η πόλη γεμίζει ξανά με πολιτιστικές προτάσεις που αγκαλιάζουν κάθε μορφή τέχνης - από μουσική και θέατρο μέχρι κινηματογράφο και εικαστικά.

04 Σεπ 2025

Greece Race for the Cure® 2025: Οι εγγραφές άνοιξαν!

Στον αγώνα ενάντια στον καρκίνο του μαστού…κάθε βήμα μετράει! ΜΑΖΙ ΠΙΟ ΔΥΝΑΤΟΙ από τον καρκίνο του μαστού!

04 Σεπ 2025

Φτιάξε σπιτική πραλίνα φουντουκιού με μόλις 4 υλικά

Απόλαυσε βελούδινη πραλίνα φουντουκιού στο σπίτι εύκολα, γρήγορα και χωρίς περιττά υλικά!

04 Σεπ 2025

Στο 'Neropistolo' κάνουν πάρτι με pastries για να μπει σωστά η νέα σεζόν

Το new age bakery του κέντρου επιστρέφει με ένα ολοήμερο πάρτι, γεμάτο ζύμες και μουσικές.

04 Σεπ 2025

Γιατί τα vegan εστιατόρια κλείνουν ή πλέον βάζουν και κρέας στο μενού τους

Μερικές σκέψεις πάνω στο φαινόμενο, με αφορμή την πρόσφατη στροφή του φημισμένου 'Eleven Madison Park' στη Νέα Υόρκη.

04 Σεπ 2025

To 'Emiliano Zapata' είναι μια μεξικάνικη έκπληξη στον Κορυδαλλό

Γεύσεις γεμάτες ένταση και ένας πανέμορφος χώρος συνθέτουν ένα ενδιαφέρον δίπτυχο.

03 Σεπ 2025

Kiosko Mercado Tapas: Μια φιέστα για όλο τον Σεπτέμβριο στο 'Walk In Athens'

Στο δημοφιλές σποτ της οδού Μαυρομιχάλη παίζουν guest chefs, ωραία κρασιά και αλεγρία.

03 Σεπ 2025

Στη Λάρισα υπάρχει ένα φεστιβάλ που δε θέλει να μοιάσει σε κανένα άλλο

Λίγο πριν φτιάξουμε βαλίτσες για τη θεσσαλική πρωτεύουσα, μιλάμε με τον Μέλανδρο Γκανά για όλα όσα θα δούμε φέτος στο πολυθεματικό LA Comics Festival.

03 Σεπ 2025

Η νέα φουρνιά των αθηναϊκών μπαρ

Άνοιξαν τους τελευταίους μήνες, με μπάρες, ποτά και μουσικές που έχουν κάτι να πουν.