ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ WOMAN TOC

SORITES – "Είναι Μοιραίο"

Οι SORITES μετά την πρώτη τους τηλεοπτική εμφάνιση στο "Μουσικό Κουτί", συστήνονται στο κοινό με το πρώτο τους single

Οι SORITES μετά την πρώτη τους τηλεοπτική εμφάνιση στο "Μουσικό Κουτί", συστήνονται στο κοινό με το πρώτο τους single "Είναι Μοιραίο", σε μουσική και στίχους του Αντρέα Λάσου.

SORITES – "Είναι Μοιραίο"

Το μουσικό ντουέτο, δημιουργήθηκε την άνοιξη του 2023 και αποτελείται από τον Αντρέα Λάσο, που ασχολείται με την σύνθεση, ηχογράφηση παραγωγή μουσικού υλικού και από την Δήμητρα Τσαγκαράκη, την τραγουδίστρια του σχήματος. Η μουσική τους αποτελείται από ένα μείγμα ηλεκτρονικής-ποπ, με επιρροές από την ελληνική παραδοσιακή μουσική.

Οι SORITES δανείζονται το όνομά τους από τους "σωρείτες", που αποτελούν κατηγορία νεφών, γνωστά ως τα σύννεφα του "καλού καιρού”. Είναι πυκνά και λευκά και έχουν μια fluffy αίσθηση.

Ο Αντρέας μας περιγράφει πώς εμπνεύστηκε το όνομα: "Ξεκίνησα να παρατηρώ τα σύννεφα αυτά, όταν ένας χαρακτήρας από μια συγκεκριμένη σειρά που έβλεπα είχε πει την ατάκα "Sometimes i wish i were a cloud”, την ώρα που άραζε κάτω από ένα δέντρο και παρατηρούσε τους σωρείτες μια καλοκαιρινής ημέρας. Έπειτα ξεκίνησα να σκέφτομαι την όλη σημασία της "γαλήνης” του ανθρώπινου νου και ψυχής και κατάλαβα το βαθύ νόημα αυτής της σκέψης. Ξεκίνησα να θαυμάζω την στάση που έχουν αυτά τα σύννεφα στην σύντομη ζωή τους. Είναι ευέλικτα αλλά και στιβαρά, μεταλλάσσονται, ενώ συγχρόνως διατηρούν το σχήμα τους. Κι έτσι, σαν πράοι γίγαντες ταξιδεύουν γαλήνια στον καλοκαιρινό ουρανό με οδηγό πάντα τον άνεμο".

Το "Είναι Μοιραίο" είναι το πρώτο single από τον δίσκο που ηχογραφούν οι SORITES και θα κυκλοφορήσει το 2025.

Ακολουθήστε τους SORITES σε:

Συντελεστές:

Μουσική: Αντρέας Λάσος

Στίχοι: Αντρέας Λάσος

Μουσική παραγωγή: Αντρέας Λάσος

Φωνή: Δήμητρα Τσαγκαράκη

Mix & Mastering: Δημήτρης Μπέλλος

Φωτογραφίες: Ζωή Πύρινη

Read Next

21 Οκτ 2025

Κινηματογράφος με εισιτήριο €2 στη φετινή Γιορτή του Σινεμά

Η πιο αγαπημένη κινηματογραφική συνήθεια επιστρέφει για ακόμη μια χρονιά, σε όλα τα σινεμά της χώρας, όπου όλες οι ταινίες και όλες οι προβολές θα έχουν ενιαίο εισιτήριο στο δίευρο.

21 Οκτ 2025

'Maggie Cassidy': Το νέο μπαρ της Πανόρμου έχει κάτι από '7 Jokers'

Οι Αρμελίνα Αντωναροπούλου, Μικαέλα Τσικουδάκη και Σπύρος Αναγνώστου παρουσιάζουν ένα ολόφρεσκο μπαρ γειτονιάς στους Αμπελόκηπους.

Περισσότερα από

Life

21 Οκτ 2025

Taste Atlas: Στην κορυφή των καλύτερων τυλιχτών του κόσμου το σουβλάκι

Το Taste Atlas δημοσιεύει νέα λίστα και η Ελλάδα πρωταγωνιστεί με το εθνικό της φαγητό.

21 Οκτ 2025

4 φράσεις του Jack Kerouac που έφυγε σαν σήμερα (21/10) από τη ζωή

Εμβληματικές φράσεις από τα βιβλία του, που αντικατοπτρίζουν τη φιλοσοφία και τις ανησυχίες του σημαντικού συγγραφέα.

21 Οκτ 2025

Λάχανο σαλάτα με τζίντζερ + σουσάμι: Η viral συνταγή που θα λατρέψεις αυτή τη σεζόν

Πώς να φτιάξεις τη λαχταριστή σαλάτα λάχανου με τζίντζερ και σουσάμι που έχει κατακτήσει το TikTok και θα φέρει φρεσκάδα στο τραπέζι σου.

21 Οκτ 2025

4 τροφές που εντείνουν το άγχος - Και τι να καταναλώσεις αντί γι’ αυτές

Ποιες συνηθισμένες τροφές αυξάνουν το άγχος σου και πώς μπορείς να τις αντικαταστήσεις με επιλογές που στηρίζουν την ψυχική σου ηρεμία.

21 Οκτ 2025

Το Athens Science Festival φορά τα γιορτινά του στο Ωδείο Αθηνών

Τι γίνεται όταν το Greekonomics, η Κατερίνα Βρανά, ο Σπήλιος Φλώρος και "Η γεωγραφία είναι πολύ κουλ" συναντιούνται στο The Christmas Lab;

21 Οκτ 2025
21 Οκτ 2025

Τι πρέπει να προσέχεις αν χρησιμοποιείς έλαια στο skincare σου

Τα έλαια στο πρόσωπο δεν είναι μόδα, είναι εργαλείο. Και όπως κάθε εργαλείο, δουλεύουν άψογα όταν ξέρεις πότε, πόσο και ποιο.

21 Οκτ 2025

Ορθοπεδικός αποκαλύπτει: Οι 3 απλές ασκήσεις που μειώνουν τον πόνο στη μέση στο σπίτι

Μάθε πώς να ανακουφίσεις τη μέση σου με απλές κινήσεις, ενδυνάμωση κορμού και χαλαρωτικό περπάτημα, σύμφωνα με ειδικούς.

21 Οκτ 2025

Πόση πρωτεΐνη κρύβεται σε ένα αυγό; Τι λένε οι διατροφολόγοι

Μάθε πόση πρωτεΐνη περιέχει κάθε μέγεθος αυγού και πώς να την εκμεταλλευτείς καθημερινά.

21 Οκτ 2025

Στη 'Λέσβο' των Εξαρχείων ζει ακόμα το αυθεντικό ουζερί

Αγαπημένο στέκι δικηγόρων και φοιτητών, το μυτιληνιό ουζερί της Εμμανουήλ Μπενάκη μετράει πάνω από μισό αιώνα ζωής χωρίς να χάσει την ουσία, την εικόνα και τον παλμό του, σε πείσμα των καιρών.