ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ WOMAN TOC

Θρήνος στην κηδεία της 28χρονης Κυριακής: Λύγισαν όλοι όταν την είδαν ντυμένη νύφη και με λευκό στεφάνι

Ντυμένη με νυφικό και λευκό στεφάνι στα μαλλιά.

γυναικοκτονια

Η 28χρονη Κυριακή, θύμα της πιο πρόσφατης γυναικοκτονίας στη χώρα μας, κηδεύεται σήμερα Πέμπτη το πρωί στην εκκλησία του Αγίου Νεκταρίου. Οι στιγμές στον ναό είναι συγκλονιστικές, καθώς οι δικοί της άνθρωποι δεν έχουν ακόμη συνειδητοποιήσει πώς συνέβη η τραγωδία και πώς είναι δυνατόν το παιδί τους να έφυγε έξω από το αστυνομικό τμήμα που είχε ζητήσει προστασία, ενώ τα κλάματα και ο θρήνος ακούγονται ακόμα και έξω από την εκκλησία.

Η 28χρονη είναι ντυμένη νύφη, όπως συνηθίζεται σε αυτές τις περιπτώσεις και φοράει λευκό στεφάνι στα μαλλιά.

Στη θέα του λευκού φέρετρου όλοι λύγισαν.

Από νωρίς στην εκκλησία έφτασε ο πατέρας της, η μητέρα της και τα δύο της αδέρφια, ο πατριός της και η νονά της.

Οι συγγενείς της μοίρασαν στον κόσμο που προσήλθε στην εκκλησία λευκές μπουμπουνιέρες. Πλήθος κόσμου φτάνει με λευκά λουλούδια στα χέρια για να αποχαιρετήσει την 28χρονη Κυριακή, ενώ στον Ιερό Ναό υπάρχουν και πολλά στεφάνια στη μνήμη της.

Θρήνος στην κηδεία της 28χρονης Κυριακής: Λύγισαν όλοι όταν την είδαν ντυμένη νύφη και με λευκό στεφάνι

Εν τω μεταξύ, ενώπιον της 25ης ανακρίτριας αναμένεται να οδηγηθεί σήμερα ο 39χρονος ο οποίος σκότωσε την 28χρονη Κυριακή και ο οποίος νοσηλεύεται τώρα στο ψυχιατρείο.

Η έρευνα για τις ακριβείς συνθήκες της γυναικοκτονίας είναι σε εξέλιξη, με τη λήψη καταθέσεων, από όσους βρίσκονταν στο Τμήμα και το "100". Αναμένεται να ολοκληρωθεί έως το τέλος της εβδομάδας, και τα στοιχεία θα αποσταλούν στον εισαγγελέα.

Η έρευνα για τις ακριβείς συνθήκες της γυναικοκτονίας είναι σε εξέλιξη, με τη λήψη καταθέσεων, από όσους βρίσκονταν στο Τμήμα και το "100". Αναμένεται να ολοκληρωθεί έως το τέλος της εβδομάδας, και τα στοιχεία θα αποσταλούν στον εισαγγελέα.

Συνολικά έξι αστυνομικοί απομακρύνθηκαν χθες από τις θέσεις τους, σύμφωνα με την ΕΡΤ1. Πρόκειται για τον διοικητή, την αξιωματικό υπηρεσίας, την επόπτρια και την οδηγό της, τον σκοπό του ΑΤ Άγιοι Αναργύρων, καθώς και για τον αστυνομικό της Άμεσης Δράσης, ο οποίος συνομίλησε με την κοπέλα, λέγοντάς της ότι "το περιπολικό δεν είναι ταξί"... Ο συγκεκριμένος αστυνομικός είναι αντιμέτωπος με ποινικές και διοικητικές ευθύνες.

Embed code

Οι ευθύνες Αξιωματικού και Επόπτριας

Το βράδυ της Δευτέρας, στο αστυνομικό τμήμα των Αγίων Αναργύρων βρίσκονταν τέσσερις αστυνομικοί.

Η Αξιωματικός υπηρεσίας, αστυφύλακας μόλις 22 ετών, η οποία ήταν υπεύθυνη για τη νυχτερινή βάρδια, είναι εκείνη που φέρεται να έχει υποπέσει σε σωρεία παραλείψεων και λαθών.

Είπε στην 28χρονη πως δεν υπάρχει διαθέσιμο περιπολικό ενώ υπήρχε, δεν επικοινώνησε η ίδια με την Άμεση Δράση προκειμένου να ανοίξει καρτέλα για την καταγγελία και να κρατήσει την άτυχη Κυριακή εντός του τμήματος, ενώ ούτε τηλεφώνησε στον επικεφαλής αστυνομικό του τομέα ενδοοικογενειακής βίας, το οποίο διαθέτει το Τμήμα των Αγίων Αναργύρων προκειμένου να επιληφθεί της υπόθεσης.

"Το πρωτόκολλο λέει ότι και κλειστό να είναι το γραφείο, αμέσως ειδοποιείται ο αρμόδιος εκπαιδευμένος υπάλληλος και προσέρχεται όταν υπάρχει περιστατικό. Τίποτα δεν έγινε. Στείλαμε στο στόμα του λύκου μια κοπέλα", ξεκαθάρισε ο Σταύρος Μπαλάσκας, αστυνομικός αναλυτής.

Στο Αστυνομικό Τμήμα, ωστόσο, υπήρχε εκείνη την ώρα και μία έμπειρη αξιωματικός, πρώην διοικήτρια του τμήματος των Αγίων Αναργύρων, που εκτελούσε βάρδια επόπτη έως τις 5.30 το πρωί. Προσήλθε στο τμήμα με περιπολικό και με γυναίκα οδηγό.

Η Κυριακή συνομίλησε μαζί της, ούτε εκείνη όμως, ως πιο έμπειρη, χειρίστηκε την υπόθεση με τρόπο τέτοιο, ώστε να αποτραπεί η μοιραία κατάληξη.

ΠΗΓΗ thetoc.gr

Read Next

28 Απρ 2024

Πάσχα στην Ελλάδα: Προορισμοί, έθιμα, ξενοδοχεία και εστιατόρια για να σχεδιάσετε τα καλύτερα ταξίδια

Οι προορισμοί σε βουνό, θάλασσα αλλά και τις πόλεις γιορτάζουν το φετινό Μαγιάτικο Πάσχα τελετουργικά και τα ξενοδοχεία και τα εστιατόρια έχουν ετοιμάσει ξεχωριστά πακέτα, προσφορές και μενού. Φτιάξαμε τον μόνο οδηγό που θα χρειαστείτε για να σχεδιάσετε τα Πασχαλινά ταξίδια σας στην Ελλάδα.

Περισσότερα από

Life

26 Απρ 2024

Το λαχανικό που δεν τρως και μειώνει την αρτηριακή πίεση

Αυτό το ιδιαίτερο λαχανικό είναι της εποχής, μειώνει τα συμπτώματα την αρτηριακή πίεση και είναι πεντανόστιμο.

26 Απρ 2024

Οι νηστίσιμες εστιατορικές στάσεις των Αθηνών

Η πόλη νηστεύει και το κάνει τόσο με τρόπο παραδοσιακό, όσο και με πιο εναλλακτικές γεύσεις. Ανακαλύψτε νηστίσιμα φαγητά σε τέσσερα εστιατόρια της Αθήνας, για τις ημέρες λίγο πριν το Πάσχα.

25 Απρ 2024

Το ψυχολογικό προφίλ ενός βιαστή

Γιατί ένας άνθρωπος να καταλήγει σε αυτή την βίαιη πράξη; Ζητήσαμε μια ανάλυση από τον ψυχίατρο Αριστοτέλη Βάθη.

25 Απρ 2024

Οι ταινίες που έρχονται στις αίθουσες την Πέμπτη 25/4

Η Ζεντάγια, οι Unboxholics κι η Αγγελική Παπούλια προσεχώς στις μαρκίζες των κινηματογράφων.

25 Απρ 2024

Μείωσε τα συμπτώματα της αφρικανικής σκόνης, χωρίς αντισταμινικά!

Πάρε τις απαραίτητες προφυλάξεις για να προστατευτείς από την επίδραση της αφρικανκής σκόνης με 4 φυσικούς τρόπους.

24 Απρ 2024

Φύση, ηρεμία και γεύσεις που ταξιδεύουν: Μία "όαση" στα βόρεια προάστια έχει γίνει το αγαπημένο spot των Αθηναίων

Ακόμη και ένας απλός καφές, προσφέρει μεγαλύτερη απόλαυση όταν είσαι "μακριά" από την πόλη.

24 Απρ 2024

Δίαιτα της νηστείας: Χάστε έως 5 κιλά σε 40 ημέρες

Η νηστεία είναι μια καλή ευκαιρία να μειώσουμε το βάρος μας, αλλά και να κάνουμε μια σωστή αποτοξίνωση

24 Απρ 2024

7 στάσεις στην Τρώων, έναν "από τους πιο cool δρόμους του κόσμου"

Το Time Out ξεχωρίζει τη δημοφιλή οδό των Άνω Πετραλώνων και εμείς βρίσκουμε αφορμή να επιστρέψουμε εκεί.

24 Απρ 2024

Από την Καλιφόρνια στον Όλυμπο: Εκπαιδεύοντας νέους στη δράση για το κλίμα και μια πιο ανθεκτική κοινωνία

Για τον Larry Notheis η προστασία του πλανήτη είναι ένα είδος μαραθωνίου, γι' αυτό και είναι πολύ σημαντικό οι νέοι να αποκτήσουν τα κατάλληλα εφόδια μέσω προγραμμάτων όπως αυτό που προωθεί το California Conservation Corps