ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ WOMAN TOC

Τα ομορφότερα χωριά του Πηλίου για να βρείτε το δικό σας

Ιδανικό για κάθε γούστο, από τους λάτρεις της περιήγησης και της περιπέτειας μέχρι τους λάτρεις της χαλάρωσης, για οικογένειες, παρέες, ζευγάρια αλλά και solo εξερευνητές.

Τα γραφικά χωριά, τα εξαιρετικά περιπατητικά μονοπάτια στη φύση, οι πλατείες με τα επιβλητικά πλατάνια και ο συνδυασμός βουνού με θάλασσα καθιστούν το Πήλιο έναν από τους πιο ελκυστικούς προορισμούς. Ιδανικό για κάθε γούστο, από τους λάτρεις της περιήγησης και της περιπέτειας μέχρι τους λάτρεις της χαλάρωσης, για οικογένειες, παρέες, ζευγάρια αλλά και solo εξερευνητές. Όλα του τα χωριά του σε κοντινή σχετικά απόσταση, δίνοντας τη δυνατότητα στους επισκέπτες να εξερευνήσουν τα περισσότερα και να μην μείνουν μόνο σε ένα, εξερευνώντας τα είτε μέσω των μονοπατιών που ενώνουν κάποια από αυτά είτε με αυτοκίνητο. Αλλά ακόμη κι αν επιλέξετε να… απομονωθείτε αποκλειστικά σε κάποιο από αυτά και ξεχνώντας το αυτοκίνητο, το Πήλιο δεν θα σας απογοητεύσει.

Πορταριά

Το πιο διάσημο χωριό του Πηλίου συνδυάζει την ατμόσφαιρα του αυθεντικού πηλιορείτικου οικισμού και την καταπληκτική θέα στην πόλη του Βόλου και του Παγασητικού. Η γραφικότητα της, η φυσική ομορφιά της και η κοντινή απόσταση της τόσο από το χιονοδρομικό κέντρο του Πηλίου όσο και από την θάλασσα την καθιστούν τον must προορισμό και ορμητήριο για εξορμήσεις σε όλο το Πήλιο. Λιθόστρωτα καλντερίμια, πέτρινα παραδοσιακά σπίτια και πλατείες χαρακτηρίζουν το χωριό. Ιδιαίτερα όμορφες και γραφικές είναι η πλατεία Μελίνας Μερκούρη, που είναι η κεντρική πλατεία του χωριού, περιτριγυρισμένη από ταβέρνες και καφέ, η πλατεία Αδάμενας από όπου ξεκινάει το μονοπάτι για την Πηγή Μάνας με τα αιωνόβια πλατάνια.

Μακρινίτσα

Η ιστορική Μακρινίτσα είναι ένας διατηρητέος οικισμός, μιας και κατάφερε να διατηρήσει αναλλοίωτα τα παραδοσιακά αρχιτεκτονικά του στοιχεία και σήμερα αποτελεί ένα από τα χαρακτηριστικότερα δείγματα της πηλιορείτικης αρχιτεκτονικής, με τα όμορφα αρχοντικά, τα λιθόχτιστα σπίτια και καλντερίμια, τις περίτεχνες βρύσες και τα πέτρινα γεφύρια. Στην είσοδο της βρίσκεται η πλακόστρωτη πλατεία Μπράνη με την όμορφη ρεματιά από πίσω της,. Η Μακρινίτσα είναι δικαίως γνωστή ως το "μπαλκόνι του Πηλίου" αφού έχει στα πόδια της θέα ολόκληρο τον Παγασητικό και τον Βόλο. Οι τουριστικές υποδομές του χωριού καλύπτουν όλες τις επιθυμίες από παραδοσιακούς ξενώνες μέχρι μικρά ξενοδοχεία, ταβέρνες, καφέ και μπαρ.

Διάβασε περισσότερα στο athinorama.gr

Read Next

26 Απρ 2024

Οι νηστίσιμες εστιατορικές στάσεις των Αθηνών

Η πόλη νηστεύει και το κάνει τόσο με τρόπο παραδοσιακό, όσο και με πιο εναλλακτικές γεύσεις. Ανακαλύψτε νηστίσιμα φαγητά σε τέσσερα εστιατόρια της Αθήνας, για τις ημέρες λίγο πριν το Πάσχα.

25 Απρ 2024

Το ψυχολογικό προφίλ ενός βιαστή

Γιατί ένας άνθρωπος να καταλήγει σε αυτή την βίαιη πράξη; Ζητήσαμε μια ανάλυση από τον ψυχίατρο Αριστοτέλη Βάθη.

Περισσότερα από

Life

25 Απρ 2024

Οι ταινίες που έρχονται στις αίθουσες την Πέμπτη 25/4

Η Ζεντάγια, οι Unboxholics κι η Αγγελική Παπούλια προσεχώς στις μαρκίζες των κινηματογράφων.

25 Απρ 2024

Μείωσε τα συμπτώματα της αφρικανικής σκόνης, χωρίς αντισταμινικά!

Πάρε τις απαραίτητες προφυλάξεις για να προστατευτείς από την επίδραση της αφρικανκής σκόνης με 4 φυσικούς τρόπους.

24 Απρ 2024

Φύση, ηρεμία και γεύσεις που ταξιδεύουν: Μία "όαση" στα βόρεια προάστια έχει γίνει το αγαπημένο spot των Αθηναίων

Ακόμη και ένας απλός καφές, προσφέρει μεγαλύτερη απόλαυση όταν είσαι "μακριά" από την πόλη.

24 Απρ 2024

Δίαιτα της νηστείας: Χάστε έως 5 κιλά σε 40 ημέρες

Η νηστεία είναι μια καλή ευκαιρία να μειώσουμε το βάρος μας, αλλά και να κάνουμε μια σωστή αποτοξίνωση

24 Απρ 2024

7 στάσεις στην Τρώων, έναν "από τους πιο cool δρόμους του κόσμου"

Το Time Out ξεχωρίζει τη δημοφιλή οδό των Άνω Πετραλώνων και εμείς βρίσκουμε αφορμή να επιστρέψουμε εκεί.

24 Απρ 2024

Από την Καλιφόρνια στον Όλυμπο: Εκπαιδεύοντας νέους στη δράση για το κλίμα και μια πιο ανθεκτική κοινωνία

Για τον Larry Notheis η προστασία του πλανήτη είναι ένα είδος μαραθωνίου, γι' αυτό και είναι πολύ σημαντικό οι νέοι να αποκτήσουν τα κατάλληλα εφόδια μέσω προγραμμάτων όπως αυτό που προωθεί το California Conservation Corps

24 Απρ 2024

Έχεις άγχος; 6 τροφές που θα σε ηρεμήσουν αμέσως

Αυτές είναι οι 6 τροφές που θα σε απαλλάξουν από το άγχος.

23 Απρ 2024

Δείτε την ημερίδα Women Who Dare "Οι Γυναίκες που Αλλάζουν τον Κόσμο. Η Ανατροπή είναι Γυναικεία Υπόθεση"

Δείτε εδώ το βίντεο από την ημερίδα του Harper’s Bazaar Greece και του WomanToc με τη συμμετοχή διακεκριμένων προσωπικοτήτων από τον επιχειρηματικό, πολιτικό και επιστημονικό χώρο.

23 Απρ 2024

Βράβευση για τα προϊόντα blu της Imperial Brands Hellas από τον θεσμό "Προϊόν της Χρονιάς 2024"

Το βραβείο "Προϊόν της Χρονιάς" είναι ένας διεθνώς αναγνωρισμένος θεσμός

23 Απρ 2024

H ημερίδα του Womantoc "Οι Γυναίκες που Αλλάζουν τον Κόσμο. Η Ανατροπή είναι Γυναικεία Υπόθεση" στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών

Δήλωσε συμμετοχή στην ημερίδα του Harper’s Bazaar Greece και του WomanToc με τη συμμετοχή διακεκριμένων προσωπικοτήτων από τον επιχειρηματικό, πολιτικό και επιστημονικό χώρο.