ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ WOMAN TOC

Teleperformance Greece: "Είμαστε όλοι ίδιοι, είμαστε όλοι ίσοι"

Η φετινή δράση της Teleperformance Greece με μήνυμα "Gender Unity for Gender Equality" στοχεύει σε έναν πιο δίκαιο κόσμο χωρίς προκαταλήψεις.

teleperformance

Για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά η Teleperformance Greece γιορτάζει την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας με ενωτική διάθεση. Πέρσι η εταιρεία, με όχημα ένα βίντεο-πείραμα, και με τη συμμετοχή μελών της ομάδας της, επεδίωξε να σπάσει τον κύκλο των έμφυλων προκαταλήψεων στο εργασιακό περιβάλλον, αναδεικνύοντας την ικανότητα των γυναικών να βρίσκονται στο "τιμόνι" ηγετικών θέσεων. Η φετινή καμπάνια της Teleperformance Greece στοχεύει στο να στρέψει τη συζήτηση στην ανάγκη να εξαλείψουμε τις εγγενείς έμφυλες διακρίσεις και να οδηγηθούμε από τη σύγκρουση στην ενότητα.

Έχοντας αυτόν τον στόχο, συνεργάστηκε με 3 επιτυχημένες και δυναμικές εργαζόμενες γυναίκες, δημοφιλείς influencers με κοινό στα Social Media που συνολικά ξεπερνά το ένα εκατομμύριο άτομα. Μέσα από τα προφίλ τους πραγματοποίησαν ένα ιδιαίτερο πείραμα, προκειμένου να διαπιστωθεί εάν τα ασυνείδητα έμφυλα στερεότυπα καθορίζουν ακόμα τη σκέψη μας, και στη συνέχεια να αναδειχθεί η ανάγκη για ισότητα και ενότητα μεταξύ των δύο φύλων. Με κεντρικό μήνυμα "Gender Unity for Gender Equality" η Teleperformance Greece δηλώνει μέσα από τη φετινή της καμπάνια ότι "ήρθε επιτέλους η ώρα να συναντηθούμε στα μισά της διαδρομής" και ενωμένοι να δώσουμε ένα τέλος στην μάχη των γυναικών για το gender equality.

Η ισότητα των φύλων δεν είναι μόνο θεμελιώδες ανθρώπινο δικαίωμα, αλλά και εφαλτήριο για έναν ειρηνικό και βιώσιμο κόσμο. Και ενώ, αδιαμφισβήτητα, έχει σημειωθεί πρόοδος τις τελευταίες δεκαετίες, φαίνεται ότι έχουμε πολύ δρόμο ακόμη για την επίτευξη μιας ίσης κοινωνίας. Αυτό το αποδεικνύουν τόσο οι στατιστικές, όσο και η φετινή δράση της Teleperformance Greece.

Gender equality στον χώρο εργασίας

Teleperformance Greece: "Είμαστε όλοι ίδιοι, είμαστε όλοι ίσοι"

Η επίτευξη της ισότητας των φύλων είναι σημαντική για τους χώρους εργασίας, όχι μόνο επειδή είναι "δίκαιη", αλλά επειδή συνδέεται επίσης με τη συνολική οικονομική απόδοση μιας χώρας. Η ισότητα των φύλων στο χώρο εργασίας σχετίζεται με:

· Βελτιωμένη εθνική παραγωγικότητα και οικονομική ανάπτυξη

· Αυξημένη οργανωτική απόδοση

· Βελτιωμένη ικανότητα των εταιρειών να προσελκύουν ταλέντα και να διατηρούν εργαζομένους

· Καλή φήμη

Με μοναδικό στόχο τη συμφιλίωση, τη σύμπραξη και τη συμμαχία των φύλων προς τον ίδιο στόχο - το gender unity - η Teleperformance Greece κάλεσε τρεις δυναμικές influencers να συμμετάσχουν στη δράση της, αναρτώντας στους προσωπικούς τους λογαριασμούς στο Instagram το τμήμα μίας φωτογραφίας.

Περισσότερα από 1 εκατομμύριο άτομα συνολικά εκτέθηκαν σε αυτό το ενδιαφέρον πείραμα. Το πολυάριθμο κοινό των influencers κλήθηκε να αφήσει τη φαντασία του ελεύθερη και να πει τι πιστεύει ότι συμβαίνει σε καθεμία από τις τρεις φωτογραφίες, ποια είναι δηλαδή η μεγάλη εικόνα.

Ένα πόδι και ένα αέρινο ρούχο που ίπταται σε φιγούρα μπαλέτου, ένα χέρι με γάντι που κρατά σύνεργα καθαρισμού, ένας ώμος με καρό πουκάμισο και ένα τρακτέρ στο φόντο, ήταν αρκετά για να αποδείξουν ότι οι ασυνείδητες προκαταλήψεις εξακολουθούν να υπάρχουν, αφού το συντριπτικό 87% φαντάστηκε αυθόρμητα το φύλο: έναν άντρα αγρότη (ενώ η φωτογραφία απεικόνιζε γυναίκα), μία γυναίκα να καθαρίζει (ενώ στην πραγματικότητα απεικόνιζε έναν άνδρα) και μία γυναίκα να χορεύει (ενώ και σε αυτή την περίπτωση απεικονιζόταν άνδρας).

Τα αποτελέσματα σε αριθμούς:

· Μόνο το 10% απάντησε ότι βλέπει έναν άνδρα χορευτή.

· Μόνο το 35% φαντάστηκε έναν άνδρα να κρατά σύνεργα καθαρισμού.

· Μόνο το 15% φαντάστηκε μια γυναίκα αγρότισσα.

Το ηχηρό μήνυμα της Teleperformance Greece με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας επιθυμεί να σπάσει τις ασυνείδητες προκαταλήψεις, αναγνωρίζοντας τη δύναμη της ποικιλομορφίας, της αμοιβαίας υποστήριξης, της ενότητας και της αλληλοσυμπλήρωσης. Όραμα της εταιρείας είναι ένας κόσμος, όπου κάθε φωνή ακούγεται και στον οποίο κυριαρχεί ο αλληλοσεβασμός και η ισότητα.

Η ισότητα των φύλων δεν αποτελεί μόνο θεμελιώδες ανθρώπινο δικαίωμα, αλλά και βασικό πυλώνα για την πρόοδο και ευημερία μιας κοινωνίας. Η προώθηση της ισότητας των φύλων είναι ζωτικής σημασίας για την επίτευξη δίκαιων και ισορροπημένων κοινωνικών δομών και για την ανάπτυξη ενός περιβάλλοντος όπου κάθε άνθρωπος έχει ίσες ευκαιρίες και δικαιώματα. Και η Teleperformance Greece το γνωρίζει!

Μέσα από το ενωτικό και συμπεριληπτικό element "WM" που προέρχεται από τα αρχικά των λέξεων "Woman, Man", σήμα κατατεθέν της φετινής καμπάνιας, δημιουργείται ένα νέο και ισχυρό σχήμα-σύμβολο που μας χωράει όλους. Αφήνοντας πίσω άσκοπες συγκρούσεις και οπισθοδρομικές προκαταλήψεις, ερχόμαστε επιτέλους κοντά, συναντιόμαστε στα μισά της διαδρομής, συνειδητοποιούμε ότι είμαστε όλοι ίσοι. Η Teleperformance Greece που αποδεικνύει έμπρακτα τη σημασία που δίνει στην Ισότητα και τη Συμπερίληψη, μας καλεί να οραματιστούμε και να χτίσουμε έναν κόσμο παλεύει για την εξάλειψη των ασυνείδητων προκαταλήψεων.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την Teleperformance Greece πατήστε εδώ.

Μην στέκεσαι στις λεπτομέρειες. Δες τη μεγάλη εικόνα. Μας χωράει όλους.

Gender Unity for Gender Equality

Read Next

11 Απρ 2024

Λευκό ψωμί: Το τρώμε ή όχι; Τι απαντά κορυφαία διαιτολόγος

Το ψωμί είναι σημαντική πηγή θρεπτικών συστατικών για τον οργανισμό. Η Αναστασία Κόκκαλη, Διαιτολόγος - Διατροφολόγος εξηγεί τι ισχύει για το λευκό ψωμί.

Περισσότερα από

Life

11 Απρ 2024

Χρυσοί Σκούφοι 2024: Η εντυπωσιακή τελετή απονομής μιας νέας εποχής

Την πρώτη σελίδα ενός νέου κεφαλαίου έγραψαν το βράδυ της Δευτέρας 8 Απριλίου οι Χρυσοί Σκούφοι. Ο κορυφαίος γαστρονομικός θεσμός της χώρας γιόρτασε την 31η απονομή του, τιμώντας τους κορυφαίους της ελληνικής εστίασης, σε μια λαμπερή βραδιά που ξεκίνησε με ένα ανατρεπτικό θεατρο-γαστρονομικό κουίζ και ολοκληρώθηκε με ένα συναρπαστικό 4 hands dîner de gala πολλών αστέρων.

11 Απρ 2024

Μέγαρο Μουσικής Αθηνών: Στον αστερισμό του Κωνσταντίνου Καρύδη

Διευθύνοντας την ορχήστρα δωματίου της Ευρώπης: Στο πιάνο ο Γιαν Λισέτσκι

10 Απρ 2024

8 φρούτα που έχουν λιγότερη ζάχαρη

Τα φρούτα περιέχουν ζάχαρη, ναι! Αλλά μην ξεχνάς ότι είναι γεμάτα και με θρεπτικά συστατικά.

10 Απρ 2024

Χανιά: Πρόστιμο-μαμούθ σε τεχνίτρια νυχιών - Την "τσίμπησαν" από αναρτήσεις στα social media

Το κλιμάκιο της ΑΑΔΕ επέβαλε συνολικό πρόστιμο 35.000 ευρώ στη γυναίκα που δούλευε στο σπίτι της.

09 Απρ 2024

Τι είναι η ομελέτα ταμάγκο; Η εύκολη συνταγή για την ασιατική ομελέτα

Η ομελέτα ταμάγκο ή Tamagoyaki είναι η ασιατική εκδοχή της ομελέτας.

09 Απρ 2024

Μέγαρο Μουσικής: Ζανίν Γιάνσεν- Ντενίς Καζούχιν

Οι δύο χαρισματικοί δεξιοτέχνες επιστρέφουν στην Αθήνα επιστροφή στο Φεστιβάλ της Άνοιξης

09 Απρ 2024

Έρχεται η ημερίδα του Womantoc "Οι Γυναίκες που Αλλάζουν τον Κόσμο. Η Ανατροπή είναι Γυναικεία Υπόθεση" στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών

Δήλωσε συμμετοχή στην ημερίδα του Harper’s Bazaar Greece και του WomanToc με τη συμμετοχή διακεκριμένων προσωπικοτήτων από τον επιχειρηματικό, πολιτικό και επιστημονικό χώρο.

08 Απρ 2024

Τα 6 μυστικά των γυναικών που μεγαλώνουν και παραμένουν υπέροχες

Οι καθημερινές συνήθειες που μπορείς να αντιγράψεις εύκολα και εσύ.

08 Απρ 2024

Sex And The City: Οι πιο πλούσιοι από τους πρωταγωνιστές της σειράς

Το Sex And The City είναι πλέον διαθέσιμο στο Netflix και κάνουμε μια καταγραφή με τους ηθοποιού του που απέκτησαν τα περισσότερα χρήματα.