ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ WOMAN TOC

Teleperformance Greece: "Είμαστε όλοι ίδιοι, είμαστε όλοι ίσοι"

Η φετινή δράση της Teleperformance Greece με μήνυμα "Gender Unity for Gender Equality" στοχεύει σε έναν πιο δίκαιο κόσμο χωρίς προκαταλήψεις.

teleperformance

Για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά η Teleperformance Greece γιορτάζει την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας με ενωτική διάθεση. Πέρσι η εταιρεία, με όχημα ένα βίντεο-πείραμα, και με τη συμμετοχή μελών της ομάδας της, επεδίωξε να σπάσει τον κύκλο των έμφυλων προκαταλήψεων στο εργασιακό περιβάλλον, αναδεικνύοντας την ικανότητα των γυναικών να βρίσκονται στο "τιμόνι" ηγετικών θέσεων. Η φετινή καμπάνια της Teleperformance Greece στοχεύει στο να στρέψει τη συζήτηση στην ανάγκη να εξαλείψουμε τις εγγενείς έμφυλες διακρίσεις και να οδηγηθούμε από τη σύγκρουση στην ενότητα.

Έχοντας αυτόν τον στόχο, συνεργάστηκε με 3 επιτυχημένες και δυναμικές εργαζόμενες γυναίκες, δημοφιλείς influencers με κοινό στα Social Media που συνολικά ξεπερνά το ένα εκατομμύριο άτομα. Μέσα από τα προφίλ τους πραγματοποίησαν ένα ιδιαίτερο πείραμα, προκειμένου να διαπιστωθεί εάν τα ασυνείδητα έμφυλα στερεότυπα καθορίζουν ακόμα τη σκέψη μας, και στη συνέχεια να αναδειχθεί η ανάγκη για ισότητα και ενότητα μεταξύ των δύο φύλων. Με κεντρικό μήνυμα "Gender Unity for Gender Equality" η Teleperformance Greece δηλώνει μέσα από τη φετινή της καμπάνια ότι "ήρθε επιτέλους η ώρα να συναντηθούμε στα μισά της διαδρομής" και ενωμένοι να δώσουμε ένα τέλος στην μάχη των γυναικών για το gender equality.

Η ισότητα των φύλων δεν είναι μόνο θεμελιώδες ανθρώπινο δικαίωμα, αλλά και εφαλτήριο για έναν ειρηνικό και βιώσιμο κόσμο. Και ενώ, αδιαμφισβήτητα, έχει σημειωθεί πρόοδος τις τελευταίες δεκαετίες, φαίνεται ότι έχουμε πολύ δρόμο ακόμη για την επίτευξη μιας ίσης κοινωνίας. Αυτό το αποδεικνύουν τόσο οι στατιστικές, όσο και η φετινή δράση της Teleperformance Greece.

Gender equality στον χώρο εργασίας

Teleperformance Greece: "Είμαστε όλοι ίδιοι, είμαστε όλοι ίσοι"

Η επίτευξη της ισότητας των φύλων είναι σημαντική για τους χώρους εργασίας, όχι μόνο επειδή είναι "δίκαιη", αλλά επειδή συνδέεται επίσης με τη συνολική οικονομική απόδοση μιας χώρας. Η ισότητα των φύλων στο χώρο εργασίας σχετίζεται με:

· Βελτιωμένη εθνική παραγωγικότητα και οικονομική ανάπτυξη

· Αυξημένη οργανωτική απόδοση

· Βελτιωμένη ικανότητα των εταιρειών να προσελκύουν ταλέντα και να διατηρούν εργαζομένους

· Καλή φήμη

Με μοναδικό στόχο τη συμφιλίωση, τη σύμπραξη και τη συμμαχία των φύλων προς τον ίδιο στόχο - το gender unity - η Teleperformance Greece κάλεσε τρεις δυναμικές influencers να συμμετάσχουν στη δράση της, αναρτώντας στους προσωπικούς τους λογαριασμούς στο Instagram το τμήμα μίας φωτογραφίας.

Περισσότερα από 1 εκατομμύριο άτομα συνολικά εκτέθηκαν σε αυτό το ενδιαφέρον πείραμα. Το πολυάριθμο κοινό των influencers κλήθηκε να αφήσει τη φαντασία του ελεύθερη και να πει τι πιστεύει ότι συμβαίνει σε καθεμία από τις τρεις φωτογραφίες, ποια είναι δηλαδή η μεγάλη εικόνα.

Ένα πόδι και ένα αέρινο ρούχο που ίπταται σε φιγούρα μπαλέτου, ένα χέρι με γάντι που κρατά σύνεργα καθαρισμού, ένας ώμος με καρό πουκάμισο και ένα τρακτέρ στο φόντο, ήταν αρκετά για να αποδείξουν ότι οι ασυνείδητες προκαταλήψεις εξακολουθούν να υπάρχουν, αφού το συντριπτικό 87% φαντάστηκε αυθόρμητα το φύλο: έναν άντρα αγρότη (ενώ η φωτογραφία απεικόνιζε γυναίκα), μία γυναίκα να καθαρίζει (ενώ στην πραγματικότητα απεικόνιζε έναν άνδρα) και μία γυναίκα να χορεύει (ενώ και σε αυτή την περίπτωση απεικονιζόταν άνδρας).

Τα αποτελέσματα σε αριθμούς:

· Μόνο το 10% απάντησε ότι βλέπει έναν άνδρα χορευτή.

· Μόνο το 35% φαντάστηκε έναν άνδρα να κρατά σύνεργα καθαρισμού.

· Μόνο το 15% φαντάστηκε μια γυναίκα αγρότισσα.

Το ηχηρό μήνυμα της Teleperformance Greece με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας επιθυμεί να σπάσει τις ασυνείδητες προκαταλήψεις, αναγνωρίζοντας τη δύναμη της ποικιλομορφίας, της αμοιβαίας υποστήριξης, της ενότητας και της αλληλοσυμπλήρωσης. Όραμα της εταιρείας είναι ένας κόσμος, όπου κάθε φωνή ακούγεται και στον οποίο κυριαρχεί ο αλληλοσεβασμός και η ισότητα.

Η ισότητα των φύλων δεν αποτελεί μόνο θεμελιώδες ανθρώπινο δικαίωμα, αλλά και βασικό πυλώνα για την πρόοδο και ευημερία μιας κοινωνίας. Η προώθηση της ισότητας των φύλων είναι ζωτικής σημασίας για την επίτευξη δίκαιων και ισορροπημένων κοινωνικών δομών και για την ανάπτυξη ενός περιβάλλοντος όπου κάθε άνθρωπος έχει ίσες ευκαιρίες και δικαιώματα. Και η Teleperformance Greece το γνωρίζει!

Μέσα από το ενωτικό και συμπεριληπτικό element "WM" που προέρχεται από τα αρχικά των λέξεων "Woman, Man", σήμα κατατεθέν της φετινής καμπάνιας, δημιουργείται ένα νέο και ισχυρό σχήμα-σύμβολο που μας χωράει όλους. Αφήνοντας πίσω άσκοπες συγκρούσεις και οπισθοδρομικές προκαταλήψεις, ερχόμαστε επιτέλους κοντά, συναντιόμαστε στα μισά της διαδρομής, συνειδητοποιούμε ότι είμαστε όλοι ίσοι. Η Teleperformance Greece που αποδεικνύει έμπρακτα τη σημασία που δίνει στην Ισότητα και τη Συμπερίληψη, μας καλεί να οραματιστούμε και να χτίσουμε έναν κόσμο παλεύει για την εξάλειψη των ασυνείδητων προκαταλήψεων.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την Teleperformance Greece πατήστε εδώ.

Μην στέκεσαι στις λεπτομέρειες. Δες τη μεγάλη εικόνα. Μας χωράει όλους.

Gender Unity for Gender Equality

Read Next

26 Απρ 2024

Το λαχανικό που δεν τρως και μειώνει την αρτηριακή πίεση

Αυτό το ιδιαίτερο λαχανικό είναι της εποχής, μειώνει τα συμπτώματα την αρτηριακή πίεση και είναι πεντανόστιμο.

Περισσότερα από

Life

26 Απρ 2024

Οι νηστίσιμες εστιατορικές στάσεις των Αθηνών

Η πόλη νηστεύει και το κάνει τόσο με τρόπο παραδοσιακό, όσο και με πιο εναλλακτικές γεύσεις. Ανακαλύψτε νηστίσιμα φαγητά σε τέσσερα εστιατόρια της Αθήνας, για τις ημέρες λίγο πριν το Πάσχα.

25 Απρ 2024

Το ψυχολογικό προφίλ ενός βιαστή

Γιατί ένας άνθρωπος να καταλήγει σε αυτή την βίαιη πράξη; Ζητήσαμε μια ανάλυση από τον ψυχίατρο Αριστοτέλη Βάθη.

25 Απρ 2024

Οι ταινίες που έρχονται στις αίθουσες την Πέμπτη 25/4

Η Ζεντάγια, οι Unboxholics κι η Αγγελική Παπούλια προσεχώς στις μαρκίζες των κινηματογράφων.

25 Απρ 2024

Μείωσε τα συμπτώματα της αφρικανικής σκόνης, χωρίς αντισταμινικά!

Πάρε τις απαραίτητες προφυλάξεις για να προστατευτείς από την επίδραση της αφρικανκής σκόνης με 4 φυσικούς τρόπους.

24 Απρ 2024

Φύση, ηρεμία και γεύσεις που ταξιδεύουν: Μία "όαση" στα βόρεια προάστια έχει γίνει το αγαπημένο spot των Αθηναίων

Ακόμη και ένας απλός καφές, προσφέρει μεγαλύτερη απόλαυση όταν είσαι "μακριά" από την πόλη.

24 Απρ 2024

Δίαιτα της νηστείας: Χάστε έως 5 κιλά σε 40 ημέρες

Η νηστεία είναι μια καλή ευκαιρία να μειώσουμε το βάρος μας, αλλά και να κάνουμε μια σωστή αποτοξίνωση

24 Απρ 2024

7 στάσεις στην Τρώων, έναν "από τους πιο cool δρόμους του κόσμου"

Το Time Out ξεχωρίζει τη δημοφιλή οδό των Άνω Πετραλώνων και εμείς βρίσκουμε αφορμή να επιστρέψουμε εκεί.

24 Απρ 2024

Από την Καλιφόρνια στον Όλυμπο: Εκπαιδεύοντας νέους στη δράση για το κλίμα και μια πιο ανθεκτική κοινωνία

Για τον Larry Notheis η προστασία του πλανήτη είναι ένα είδος μαραθωνίου, γι' αυτό και είναι πολύ σημαντικό οι νέοι να αποκτήσουν τα κατάλληλα εφόδια μέσω προγραμμάτων όπως αυτό που προωθεί το California Conservation Corps

24 Απρ 2024

Έχεις άγχος; 6 τροφές που θα σε ηρεμήσουν αμέσως

Αυτές είναι οι 6 τροφές που θα σε απαλλάξουν από το άγχος.