ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ WOMAN TOC

Teleperformance Greece: "Είμαστε όλοι ίδιοι, είμαστε όλοι ίσοι"

Η φετινή δράση της Teleperformance Greece με μήνυμα "Gender Unity for Gender Equality" στοχεύει σε έναν πιο δίκαιο κόσμο χωρίς προκαταλήψεις.

teleperformance

Για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά η Teleperformance Greece γιορτάζει την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας με ενωτική διάθεση. Πέρσι η εταιρεία, με όχημα ένα βίντεο-πείραμα, και με τη συμμετοχή μελών της ομάδας της, επεδίωξε να σπάσει τον κύκλο των έμφυλων προκαταλήψεων στο εργασιακό περιβάλλον, αναδεικνύοντας την ικανότητα των γυναικών να βρίσκονται στο "τιμόνι" ηγετικών θέσεων. Η φετινή καμπάνια της Teleperformance Greece στοχεύει στο να στρέψει τη συζήτηση στην ανάγκη να εξαλείψουμε τις εγγενείς έμφυλες διακρίσεις και να οδηγηθούμε από τη σύγκρουση στην ενότητα.

Έχοντας αυτόν τον στόχο, συνεργάστηκε με 3 επιτυχημένες και δυναμικές εργαζόμενες γυναίκες, δημοφιλείς influencers με κοινό στα Social Media που συνολικά ξεπερνά το ένα εκατομμύριο άτομα. Μέσα από τα προφίλ τους πραγματοποίησαν ένα ιδιαίτερο πείραμα, προκειμένου να διαπιστωθεί εάν τα ασυνείδητα έμφυλα στερεότυπα καθορίζουν ακόμα τη σκέψη μας, και στη συνέχεια να αναδειχθεί η ανάγκη για ισότητα και ενότητα μεταξύ των δύο φύλων. Με κεντρικό μήνυμα "Gender Unity for Gender Equality" η Teleperformance Greece δηλώνει μέσα από τη φετινή της καμπάνια ότι "ήρθε επιτέλους η ώρα να συναντηθούμε στα μισά της διαδρομής" και ενωμένοι να δώσουμε ένα τέλος στην μάχη των γυναικών για το gender equality.

Η ισότητα των φύλων δεν είναι μόνο θεμελιώδες ανθρώπινο δικαίωμα, αλλά και εφαλτήριο για έναν ειρηνικό και βιώσιμο κόσμο. Και ενώ, αδιαμφισβήτητα, έχει σημειωθεί πρόοδος τις τελευταίες δεκαετίες, φαίνεται ότι έχουμε πολύ δρόμο ακόμη για την επίτευξη μιας ίσης κοινωνίας. Αυτό το αποδεικνύουν τόσο οι στατιστικές, όσο και η φετινή δράση της Teleperformance Greece.

Gender equality στον χώρο εργασίας

Teleperformance Greece: "Είμαστε όλοι ίδιοι, είμαστε όλοι ίσοι"

Η επίτευξη της ισότητας των φύλων είναι σημαντική για τους χώρους εργασίας, όχι μόνο επειδή είναι "δίκαιη", αλλά επειδή συνδέεται επίσης με τη συνολική οικονομική απόδοση μιας χώρας. Η ισότητα των φύλων στο χώρο εργασίας σχετίζεται με:

· Βελτιωμένη εθνική παραγωγικότητα και οικονομική ανάπτυξη

· Αυξημένη οργανωτική απόδοση

· Βελτιωμένη ικανότητα των εταιρειών να προσελκύουν ταλέντα και να διατηρούν εργαζομένους

· Καλή φήμη

Με μοναδικό στόχο τη συμφιλίωση, τη σύμπραξη και τη συμμαχία των φύλων προς τον ίδιο στόχο - το gender unity - η Teleperformance Greece κάλεσε τρεις δυναμικές influencers να συμμετάσχουν στη δράση της, αναρτώντας στους προσωπικούς τους λογαριασμούς στο Instagram το τμήμα μίας φωτογραφίας.

Περισσότερα από 1 εκατομμύριο άτομα συνολικά εκτέθηκαν σε αυτό το ενδιαφέρον πείραμα. Το πολυάριθμο κοινό των influencers κλήθηκε να αφήσει τη φαντασία του ελεύθερη και να πει τι πιστεύει ότι συμβαίνει σε καθεμία από τις τρεις φωτογραφίες, ποια είναι δηλαδή η μεγάλη εικόνα.

Ένα πόδι και ένα αέρινο ρούχο που ίπταται σε φιγούρα μπαλέτου, ένα χέρι με γάντι που κρατά σύνεργα καθαρισμού, ένας ώμος με καρό πουκάμισο και ένα τρακτέρ στο φόντο, ήταν αρκετά για να αποδείξουν ότι οι ασυνείδητες προκαταλήψεις εξακολουθούν να υπάρχουν, αφού το συντριπτικό 87% φαντάστηκε αυθόρμητα το φύλο: έναν άντρα αγρότη (ενώ η φωτογραφία απεικόνιζε γυναίκα), μία γυναίκα να καθαρίζει (ενώ στην πραγματικότητα απεικόνιζε έναν άνδρα) και μία γυναίκα να χορεύει (ενώ και σε αυτή την περίπτωση απεικονιζόταν άνδρας).

Τα αποτελέσματα σε αριθμούς:

· Μόνο το 10% απάντησε ότι βλέπει έναν άνδρα χορευτή.

· Μόνο το 35% φαντάστηκε έναν άνδρα να κρατά σύνεργα καθαρισμού.

· Μόνο το 15% φαντάστηκε μια γυναίκα αγρότισσα.

Το ηχηρό μήνυμα της Teleperformance Greece με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας επιθυμεί να σπάσει τις ασυνείδητες προκαταλήψεις, αναγνωρίζοντας τη δύναμη της ποικιλομορφίας, της αμοιβαίας υποστήριξης, της ενότητας και της αλληλοσυμπλήρωσης. Όραμα της εταιρείας είναι ένας κόσμος, όπου κάθε φωνή ακούγεται και στον οποίο κυριαρχεί ο αλληλοσεβασμός και η ισότητα.

Η ισότητα των φύλων δεν αποτελεί μόνο θεμελιώδες ανθρώπινο δικαίωμα, αλλά και βασικό πυλώνα για την πρόοδο και ευημερία μιας κοινωνίας. Η προώθηση της ισότητας των φύλων είναι ζωτικής σημασίας για την επίτευξη δίκαιων και ισορροπημένων κοινωνικών δομών και για την ανάπτυξη ενός περιβάλλοντος όπου κάθε άνθρωπος έχει ίσες ευκαιρίες και δικαιώματα. Και η Teleperformance Greece το γνωρίζει!

Μέσα από το ενωτικό και συμπεριληπτικό element "WM" που προέρχεται από τα αρχικά των λέξεων "Woman, Man", σήμα κατατεθέν της φετινής καμπάνιας, δημιουργείται ένα νέο και ισχυρό σχήμα-σύμβολο που μας χωράει όλους. Αφήνοντας πίσω άσκοπες συγκρούσεις και οπισθοδρομικές προκαταλήψεις, ερχόμαστε επιτέλους κοντά, συναντιόμαστε στα μισά της διαδρομής, συνειδητοποιούμε ότι είμαστε όλοι ίσοι. Η Teleperformance Greece που αποδεικνύει έμπρακτα τη σημασία που δίνει στην Ισότητα και τη Συμπερίληψη, μας καλεί να οραματιστούμε και να χτίσουμε έναν κόσμο παλεύει για την εξάλειψη των ασυνείδητων προκαταλήψεων.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την Teleperformance Greece πατήστε εδώ.

Μην στέκεσαι στις λεπτομέρειες. Δες τη μεγάλη εικόνα. Μας χωράει όλους.

Gender Unity for Gender Equality

Read Next

25 Ιουλ 2024

Μύθοι και αλήθειες για την επείγουσα αντισύλληψη

Οι μύθοι γύρω από την επείγουσα αντισύλληψη που πρέπει να καταρριφθούν

25 Ιουλ 2024

Γωγώ Μπρέμπου -Χρήστος Χωμενίδης: Από το Προεδρικό Μέγαρο με πολλή αγάπη

Μια σπάνια κοινή δημόσια έξοδο έκαναν η Γωγώ Μπρέμπου και ο Χρήστος Χωμενίδης που μετρούν εννέα χρόνια σχέσης.

Περισσότερα από

Life

25 Ιουλ 2024

Συγκίνηση για το Μάτι: Βουρκωμένοι συγγενείς άφησαν 104 φαναράκια στην Αργυρά Ακτή για τις ψυχές των θυμάτων

Μετά το τρισάγιο και το Προσκλητήριο νεκρών στον Νέο Βουτζά, έγινε πομπή προς το Μάτι, η οποία κατέληξε στην Αργυρά Ακτή.

24 Ιουλ 2024

Anna Maria Mazaraki: 5+1 ethnic picks με -40% έκπτωση που θα πάρεις μαζί σου στο νησί"

Ξεχωριστά κοσμήματα με -40% έκπτωση που θα αναβαθμίσουν τα καλοκαιρινά σου looks!

23 Ιουλ 2024

Μαύρη επέτειος σήμερα: Πέρασαν έξι χρόνια από την τραγωδία στο Μάτι - Οι συγγενείς των θυμάτων ζητούν δικαίωση

'Εξι χρόνια συμπληρώνονται από τη μεγάλη εθνική τραγωδία στο Μάτι, με τους 104 νεκρούς και τους τραυματίες.

23 Ιουλ 2024

Έρευνα Καταναλωτών Pepco: Οι γυναίκες αντιπροσωπεύουν έως και το 87% όλων των αγοραστών

Οι πελάτες της Pepco σε κάθε χώρα αποτελούνται κυρίως από γυναίκες.

22 Ιουλ 2024

Ιφιγένεια η εν Αυλίδι: Η παράσταση που έκανε παγκόσμια πρεμιέρα στην Επίδαυρο έρχεται στο Ηρώδειο για μόνο δύο βραδιές

Το αθηναϊκό κοινό έχει δύο ακόμη ευκαιρίες να απολαύσει το αντιπολεμικό αριστούργημα σε σκηνοθεσία Τιμοφέι Κουλιάμπιν που καταχειροκροτήθηκε στο αρχαίο θέατρο της Επιδαύρου.

21 Ιουλ 2024

Πανσέληνος Ιουλίου: Τα ζώδια που επηρεάζει "μεταμορφωτικά" η πανσέληνος του Ελαφιού

Η Πανσέληνος της 21ης Ιουλίου επηρεάζει έντονα τα ζώδια του παρορμητικού σταυρού.

21 Ιουλ 2024

Ολυμπιακοί αγώνες 2024: 24 άγνωστες ιστορίες που θα σε κάνουν να τους δεις με άλλα μάτια

Μπες στο ολυμπιακό πνεύμα και μάθε αυτά τα απίστευτα στοιχεία για τους Ολυμπιακούς Αγώνες 2024.

21 Ιουλ 2024

Σοκ στην Τουρκία: Ένα νέο αμφιλεγόμενο σχέδιο νόμου προτείνει τη θανάτωση των αδέσποτων σκύλων

Οι ακτιβιστές για τα δικαιώματα των ζώων να κάνουν λόγο για σφαγή και να ζητούν την απόσυρση του νομοσχεδίου.