Προφανώς και δεν περίμενες εμένα για να σου πω -ή πιο ορθά, να σου γράψω- πως τα new age bakeries είναι τάση τα τελευταία χρόνια στα της γεύσης αθηναϊκά συμβάντα. Γενικότερα, η αρτοπλαστική σκηνή και τα παράγωγά της έχουν ανέβει επίπεδο, με αφετηρία τα χρόνια προ-καραντίνας (της πρώτης). Στις έξοχες δουλειές του κλάδου λοιπόν καταφθάνει εδώ και λίγες ημέρες μία ακόμη. Το 'Neropistolo' προστίθεται σε μία από τις πιο foodie γειτονιές της πρωτεύουσας και στήνει τραπεζάκια και προθήκες στην οδό Βουλής, ακριβώς δίπλα από το 'Birdman' (για την ακρίβεια, στην πίσω πλευρά του ιαπωνικού χιτ του Άρη Βεζενέ).
"Ψάχναμε κάτι διαφορετικό σε όνομα, κάτι που θα έκανε γκελ και παράλληλα θα μας θυμίζει την παιδική μας ηλικία. Κάτι που θα ξεκινούσε ένα παιχνίδι με το νερό και το ζυμάρι" λέει ο Σπύρος Αργυρίου ('Geluk', 'Mario e Luigi - The Eatalians'), που συνεργάζεται με τον Γιώργο Σταματελόπουλο, τον κορυφαίο boulanger Kamel Saci (καθόλου άγνωστος στο αθηναϊκό κοινό λόγω σουξέ όπως το 'Queen Bee' και το 'Dope' αλλά και ανέκαθεν έμπιστος συνεργάτης τριάστερων σεφ όπως ο Pierre Gagnaire και ο Joël Robuchon) και την ταλαντούχα Γεωργιάννα Φοντριέ στο εν λόγω project.
"Η αρχή έγινε όταν γνώρισα τον Kamel, σε ένα ταξίδι στο Παρίσι και στο Leonie, πριν από περίπου έναν χρόνο. Μου είπε πως τον ενδιέφερε να κάνει ένα μαγαζί στην Αθήνα. Είχα ήδη κατοχυρώσει τον χώρο αυτό, δίχως να είμαι απολύτως σίγουρος για το τι πρόκειται να γίνει. Του πρότεινα να περάσει και να το δει. Του άρεσε, συζητήσαμε το κόνσεπτ και το προχωρήσαμε" συμπληρώνει ο Σπύρος Αργυρίου για το πώς γεννήθηκε η ιδέα.
Χώρος φωτεινός, ψηλοτάβανος και ανοιχτόκαρδος, σε επιμέλεια τόσο σε design όσο και σε branding από τον Κωνσταντίνο Βογιατζή. Αμέτρητα νεροπίστολα συνυπάρχουν μαζί με προϊόντα viennoiserie και αφράτες φοκάτσιες στις προθήκες, για ένα συνολικό προϊόν νόστιμο και ωραίο που απευθύνεται στους πάντες, ανεξαρτήτως πόσο μακριά φτάνει η γνώση και το ενδιαφέρον τους για οποιαδήποτε ζύμη.
Διάβασε περισσότερα στο athinorama.gr