ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ WOMAN TOC

Malia & band στο Half Note Jazz Club

"Α sensational Jazz vocalist, who gives... Soul to the Blues"

malia

Τη Malia, αυτή τη σπουδαία κυρία της μουσικής αλλά και της ζωής, έχει την ευκαιρία να παρουσιάσει, το Half Note Jazz Club. Από την Παρασκευή 23 έως και τη Δευτέρα 26 Φεβρουαρίου.

Αυτό που χαρακτηρίζει την εκπληκτική φωνή και την πορεία της αισθαντικής Malia, είναι ότι μπορεί να υπερβαίνει τα διακριτά όρια των διαφορετικών μουσικών στυλ από τη jazz στη soul κι από το blues στη neo-jazz ενώ ταυτόχρονα περνάει τις πολύ δύσκολες καταστάσεις της ζωής της, μέσα στην τέχνη της.

Malia & band στο Half Note Jazz Club

Η γεννημένη στην Ανατολική Αφρική - με μητέρα από το Malawi και Βρετανό πατέρα - Malia, ξεκίνησε από μικρή να ενδιαφέρεται για το τραγούδι και να έλκεται απ’ τη σκηνή, κυρίως δε αφ΄ότου ήρθε να εγκατασταθεί στο Λονδίνο. Τα είδωλά της ήταν η Billie Holiday, η Sarah Vaughan και η Nina Simone και το στυλ τραγουδιού με το οποίο φλέρταρε ήταν αυτό των δεκαετιών του 60’ και του 70’! Ενώ δούλευε σαν σερβιτόρα, έφτιαξε την δική της μπάντα για να τραγουδά στα clubs του Λονδίνου. Η μεγάλη αλλαγή μέσα της όμως έγινε όταν επισκέφθηκε την Νέα Υόρκη κι άκουσε την περίφημη Γαλλίδα τραγουδίστρια, ηθοποιό και παρουσιάστρια Liane Foly, να ερμηνεύει ένα pop-jazz κομμάτι σε παραγωγή του σπουδαίου μουσικού André Manoukian. Αμέσως επεδίωξε επαφή μαζί του και του ζήτησε να την βοηθήσει να κάνει το πρώτο της album, κάτι που έγινε το 2002 και είχε τίτλο "Yellow Daffodils”. Αν και με Αγγλικό στίχο το πρώτο της album έγινε μεγάλη επιτυχία στη Γαλλία και τη Γερμανία για να εξαπλωθεί μετά στην υπόλοιπη Ευρώπη. Οι επόμενες ηχογραφήσεις της, θα την καθιερώσουν ανάμεσα στους φίλους της jazz στην Ευρώπη και σ’ όλο τον κόσμο, ως μία μοναδική φωνή.

Το 2013 για το album της "Black Orchid” που ήταν αφιερωμένο στην μεγάλη αγάπη της, τη Nina Simone, θα της εξασφαλίσει το βραβείο Echo Jazz ως η "International Female Vocalist of the Year”! To 2016 και με το υπέροχο album της "Malawi Blues/Njira” αναζήτησε τις καταβολές και τις ρίζες της στην Αφρική, ενώ με τον τελευταίο εξαιρετικό της δίσκο to 2020 με τίτλο "Garden of Eve”, θα κάνει ένα αφιέρωμα στο blues που υπεραγαπά.

malia

Οι δυσκολίες της ζωής αλλά και οι περιπέτειες της υγεία της, μετέτρεψαν τη Malia - αυτό το πολυτάλαντο πλάσμα - σε μία πολυσχιδή καλλιτεχνική προσωπικότητα. Την μοναδική εμπειρία να γνωρίσουμε την υπέροχη Malia, θα έχουμε σ’ αυτές τις πρώτες εμφανίσεις της στην Ελλάδα στο Half Note Jazz Club από 23 έως και 26 Φεβρουαρίου. Συνοδευόμενη από τον παλιό της συνεργάτη πιανίστα Alexandre Saada και τον μπασίστα Gerd Bauder, η Malia θα μας ταξιδέψει με τα υπέροχα original κομμάτια της αλλά και θα προσεγγίσει τους ήχους της Billie, της Nina αλλά και του blues, με τρόπους απρόσμενους αλλά συναρπαστικούς. Εκεί σε απόσταση …αγγίγματος!

malia

  • Malia - vocals

  • Alexandre Saada - piano

  • Gerd Bauder - double bass

Info

MALIA & BAND

Έναρξη Παρασκευή & Σάββατο 22:30, Κυριακή & Δευτέρα 21:30

Half Note Jazz Club: Τριβωνιανού 17, Μετς | 210 9213310

Τιμές εισιτηρίων: από 20€

Προπώληση εισιτηρίων: https://www.more.com/music/malia-band/

www.halfnote.gr

Read Next

19 Ιαν 2026

Τα Thessaloniki Walking Tours κατεβαίνουν στην Αθήνα

Ένα τετραήμερο πρόγραμμα με περιπάτους και επισκέψεις σε μνημεία και χώρους ιστορικού ενδιαφέροντος θα λάβει χώρα από τις 12 έως και την Κυριακή 15 Φεβρουαρίου.

19 Ιαν 2026

Οι τηλεοπτικές πρεμιέρες της εβδομάδας

Η τελευταία σεζόν του Queer Eye, μία πολυσυζητημένη πρεμιέρα και άλλα.

Περισσότερα από

Life

19 Ιαν 2026

"Τσολιάς εν δε Τσόλια Μπαντ" ξανά στον Σταυρό του Νότου

Η Stand-Up παράσταση "ΟΠΕΚΕΜΠΛΕ" επιστρέφει γεμάτη χιούμορ, αυτοσχεδιασμούς και καυστικό πολιτικό σχολιασμό. Παρουσιάζεται κάθε Τετάρτη με διαφορετικούς καλεσμένους.

19 Ιαν 2026

Ποιος είναι ο Akylas που έκανε τους πάντες να ουρλιάζουν "Φέρτο" για τη Eurovision 2026;

Το viral "Ferto", η εκρηκτική παρουσία και η προσωπική ιστορία πίσω από το απόλυτο φαβορί για την φετινή εκπροσώπηση της Ελλάδας στον μουσικό διαγωνισμό

19 Ιαν 2026

Ο Γιάννης Οικονομίδης και το βιβλίο-ορόσημο της ζωής του

Καλεσμένος της Κατερίνα Καφεντζή (Kafka), ο δημοφιλής σκηνοθέτης συζητά την Πέμπτη 29 Ιανουαρίου το εμβληματικό βιβλίο του Ernesto Sabato, "Περί ηρώων και τάφων".

19 Ιαν 2026

Το 29ο Παζάρι Βιβλίου μάς φέρνει και φέτος στην Κλαυθμώνος

Η διοργάνωση του Συνδέσμου Εκδοτών Βιβλίου και της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εκδοτών Βιβλιοχαρτοπωλών έχει ελεύθερη είσοδο και πληθώρα βιβλίων με προσφορές από 1 ευρώ.

19 Ιαν 2026

Ο Χρήστος Μάστορας τραγουδά τη "Μαργαρίτα"

Το πρώτο single από το επερχόμενο πρώτο προσωπικό album του, που αναμένεται να κυκλοφορήσει μέσα στο 2026.

19 Ιαν 2026

Τα νέα εστιατόρια που πολύ σύντομα έρχονται στην Αθήνα

Καινούρια χρονιά με ολόφρεσκες αφίξεις: Τα μέρη που καταφθάνουν πολύ σύντομα στην πόλη.

19 Ιαν 2026

Βασίλης Μπισμπίκης και "Άνθρωποι και ποντίκια" συνεχίζουν: Νέες ημερομηνίες λόγω sold out

Λόγω της αυξημένης ζήτησης, ξεκινάει σήμερα η προπώληση για τις παραστάσεις του έργου "Άνθρωποι και ποντίκια" στο Cartel.

19 Ιαν 2026

Δυναμική δισκογραφική επιστροφή για την Έλλη Κοκκίνου

Η Έλλη Κοκκίνου επιστρέφει δυναμικά με το νέο της τραγούδι "Από πού κι ως πού", σε μουσική και στίχους του Φοίβου.

19 Ιαν 2026

Νέα γραμμή δημοτικής συγκοινωνίας που ενώνει το Ελληνικό με την Αργυρούπολη

Τα δρομολόγια συνδέονται άμεσα με τους σταθμούς του μετρό, ενώ εξυπηρετούν την μετακίνηση με 5 νέα ηλεκτροκίνητα λεωφορεία.