ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ WOMAN TOC

Πού μπορείτε να δείτε τις ταινίες που είναι υποψήφιες για Όσκαρ

Ένας αναλυτικός οδηγός για να προλάβετε να δείτε όλα τα φιλμ μέχρι την απονομή των 95ων βραβείων της Αμερικανικής Ακαδημίας.

Η αντίστροφη μέτρηση για τα 96α βραβεία Όσκαρ έχει ξεκινήσει και επίσημα μετά την ανακοίνωση των υποψηφιοτήτων για τα φετινά βραβεία της Αμερικανικής Ακαδημίας Κινηματογράφου. Επομένως, έχετε κάτι περισσότερο από δύο μήνες μέχρι την τελετή απονομής των χρυσών αγαλματιδίων (10/3) ώστε να καλύψετε τυχόν κενά. Για το σκοπό αυτό, ο παρακάτω οδηγός φιλοδοξεί να σας διευκολύνει έτσι ώστε να συντονιστείτε με την οσκαρική επικαιρότητα.

Οι τίτλοι που ακολουθούν βρίσκονται σε αλφαβητική σειρά. Σημειώστε πως ο προγραμματισμός ορισμένων ταινιών ενδέχεται να αλλάξει τις επόμενες εβδομάδες.

20 Days in Mariupol

Μια ομάδα Ουκρανών δημοσιογράφων προσπαθεί να συνεχίσει να κάνει τη δουλειά της καθώς η ρωσική εισβολή στη χώρα έχει μόλις ξεσπάσει.

Η ταινία είναι διαθέσιμη μέσω Amazon.

Το Αγόρι και ο Ερωδιός

Μια από τις πιο αναμενόμενες ταινίες της χρονιάς, η καινούρια δημιουργία του αγαπημένου Χαγιάο Μιγιαζάκι ("Ταξίδι στη Χώρα των Θαυμάτων", "Το Κινούμενο Κάστρο") αποτελεί μία ακόμα εξαιρετική προσθήκη στη φιλμογραφία του. Η δράση περιστρέφεται γύρω από ένα αγόρι που αναζητά τη μητέρα του σε έναν κόσμο όπου συνυπάρχουν νεκρά και ζωντανά όντα. Εκεί η έννοια της ύπαρξης αποκτά νέα σημασία και ο ήρωας ετοιμάζει να βιώσει μια πρωτόγνωρη περιπέτεια.

Η ταινία κυκλοφορεί 1 Φεβρουαρίου στους κινηματογράφους.

Ανατομία μιας Πτώσης

Μια Γερμανίδα συγγραφέας κατηγορείται για το θάνατο του Γάλλου συζύγου της. Στο δικαστήριο αποκαλύπτονται πολλές κρυφές πλευρές της σχέσης τους, περιπλέκοντας τις ενδείξεις για την ενοχή ή την αθωότητά της. Χρυσός Φοίνικας στις Κάννες για ένα καλοστημένο κι αγωνιώδες δικαστικό δράμα με μια καθηλωτική ερμηνεία από τη Σάντρα Χίλερ, το οποίο εντάσσει έντεχνα στην ακροαματική διαδικασία περίπλοκα, συναρπαστικά κοινωνικά ερωτήματα. Διαβάστε την αναλυτική κριτική του "α" εδώ.

Η ταινία προβλήθηκε στους κινηματογράφους και θα είναι διαθέσιμη στα κινηματογραφικά κανάλια της Nova τη σεζόν 2024-2025.

Ο Δημιουργός

Άνθρωποι και ρομπότ βρίσκονται σε δεκαετή πόλεμο, θύμα του οποίου έχει πέσει όλη η οικογένεια του πρώην στρατιώτη Τζόσουα. Όταν, όμως, αυτός πληροφορείται πως η σύζυγός του μπορεί να είναι τελικά ζωντανή, αναλαμβάνει να συμμετάσχει σε μια αποστολή ανεύρεσης και καταστροφής ενός "υπέρτατου όπλου" τεχνητής νοημοσύνης. Σεναριακά ασυνάρτητη και απόλυτα προβλέψιμη sci-fi περιπέτεια, με έντονα αλληγορικές ανησυχίες, οι οποίες ισοπεδώνονται επίσης από τη μελοδραματική υπερβολή. Διαβάστε την αναλυτική κριτική του "α" εδώ.

Η ταινία προβλήθηκε στους κινηματογράφους και πλέον είναι διαθέσιμη σε VOD (Cosmote TV).

Οι Δολοφόνοι του Ανθισμένου Φεγγαριού

Στη δεκαετία του 1920, ο νεαρός Έρνεστ Μπέρκχαρτ επιστρέφει από τον Μεγάλο Πόλεμο στην Οκλαχόμα, μπαίνει υπό την προστασία του θείου του Γουίλιαμ Χέιλ και εμπλέκεται σε μια σειρά δολοφονιών Ινδιάνων. Ο ορισμός του μεγάλου σινεμά: χορταστικό θέαμα, πλούσια δραματουργία, στιβαρή σκηνοθεσία, συναρπαστικοί χαρακτήρες και μια διεισδυτική ματιά στην αιματοβαμμένη αμερικανική ιστορία. Διαβάστε την αναλυτική κριτική του "α" εδώ.

Η ταινία παίζεται στους κινηματογράφους. Βρείτε εδώ το πρόγραμμα προβολών. Είναι επίσης διαθέσιμη στην πλατφόρμα Apple TV+.

Εγώ, Καπετάνιος

Δέκα χρόνια μετά το ντοκιμαντέρ"Sacro GRA" (Τζιανφράνκο Ρόσι), ο Ματέο Γκαρόνε ("Γόμορρα") διεκδίκησε στα ίσια το Χρυσό Λιοντάρι για την Ιταλία στο πρόσφατο φεστιβάλ Βενετίας. Το επιχείρησε με ένα ρεαλιστικό προσφυγικό οδοιπορικό, στο οποίο οι νεαροί Αφρικανοί Σεϊντού και Μούσα αφήνουν πίσω τους το Ντακάρ αναζητώντας τον ευρωπαϊκό παράδεισο.

Η ταινία κυκλοφορεί 22 Φεβρουαρίου στους κινηματογράφους.

Ζώνη Ενδιαφέροντος

Η ειδυλλιακή καθημερινότητα της επταμελούς οικογένειας του διοικητή του Άουσβιτς Ρούντολφ Ες και της συζύγου του Χέντγουικ, οι οποίοι περνούν τις μέρες του σ’ ένα πανέμορφο σπίτι με κήπο δίπλα στον τοίχο του στρατοπέδου. Μεγάλο Βραβείο στο Φεστιβάλ Καννών για ένα συγκλονιστικό ταξίδι στην καρδιά του σκοταδιού, όπου φρίκη, γαλήνη, γενοκτονία και γλυκιά ζωή αγκαλιάζονται με έναν αποστασιοποιημένο κινηματογραφικά τρόπο, ο οποίος αναδεικνύει με μεγαλοφυή λιτότητα τον πυρήνα του ιστορικού κακού. Διαβάστε την αναλυτική κριτική του "α" εδώ.

Η ταινία παίζεται στους κινηματογράφους. Βρείτε εδώ το πρόγραμμα προβολών. Τη σεζόν 2024-2025 θα είναι διαθέσιμη στα κινηματογραφικά κανάλια της Nova.

Επικίνδυνη Αποστολή: Θανάσιμη Εκδίκηση – Μέρος Πρώτο

Όταν ο Ίθαν Χαντ πληροφορείται πως η Ίλσα Φάουστ έχει στην κατοχή της ένα κομμάτι από ένα μυστικό όπλο που μπορεί να αλλάξει το μέλλον της ανθρωπότητας, δέχεται να την εντοπίσει πριν από τους διώκτες της. Για να βρει το υπόλοιπο όπλο, θα εμπλακεί σε μια περίπλοκη συνωμοσία, που θα τον φέρει αντιμέτωπο με ένα "φάντασμα" από το παρελθόν. Η γοητευτική, hi-tech και καταιγιστικά περιπετειώδης συνταγή των "Επικίνδυνων Αποστολών" διογκώνεται θεαματικότατα, ποντάροντάς τα όλα στο "το μέγεθος μετράει". Διαβάστε την αναλυτική κριτική του "α" εδώ.

Η ταινία προβλήθηκε στους κινηματογράφους και πλέον είναι είναι διαθέσιμη σε VOD (Cosmote TV).

Ο Μαέστρος

H λαμπρή καλλιτεχνική καριέρα και η ταραχώδης προσωπική ζωή του διάσημου συνθέτη και διευθυντή ορχήστρας Λέοναρντ Μπέρνσταϊν. Μια δυναμική σκηνοθεσία και δύο στιβαρές ερμηνείες φορτώνουν με ένταση μια ανά στιγμές συναρπαστική αλλά εντελώς άνιση βιογραφία με οσκαρικές προοπτικές, η οποία αυτοπαγιδεύεται σε μια φιλόδοξη δραματουργική σύγχυση. Διαβάστε την αναλυτική κριτική του "α" εδώ.

Η ταινία προβλήθηκε στους κινηματογράφους και πλέον είναι διαθέσιμη στο Netflix.

Διάβασε περισσότερα στο athinorama.gr

Read Next

03 Μαϊ 2024

Η συνταγή του Άκη Πετρετζίκη για τέλειο πασχαλινό τσουρέκι. Και το μυστικό του για αρχάριους

Η κορυφαία συνταγή για τσουρέκι. Αν αποφασίσετε να το φτιάξετε στο σπίτι, σίγουρα το αποτέλεσμα θα σας δικαιώσει.

02 Μαϊ 2024

Η Yamamay τιμά την γυναικεία ομορφιά και την καλοκαιρινή ανεμελιά

Η νέα καλοκαιινή συλλογή της Yamamay, διαθέτει μαγιό ολόσωμα, μπικίνι και τρικίνι για κάθε γούστο, αλλά και για κάθε τύπο σώματος.

Περισσότερα από

Life

01 Μαϊ 2024

Moodo Fashion: Βρείτε το προσωπικό σας στυλ

Ρούχα που έχουν για γυναίκες που αναζητούν το προσωπικό τους στυλ και την άνεση

30 Απρ 2024

Μεγάλη Εβδομάδα και Πάσχα στην Αθήνα: Ένας οδηγός της τελευταίας στιγμής

Σε περίπτωση που δεν επιλέξεις Πάσχα στο χωριό (ή στο νησί), οι παρακάτω γραμμές σε ενδιαφέρουν.

30 Απρ 2024

"Fashion Innovation Award" για τα HUAWEI FreeClip στην Εβδομάδα Μόδας της Αθήνας

Η Huawei στηρίζει την δημιουργικότητα των νέων σχεδιαστών στα New Designers Awards στο 34ο Athens Fashion Week

30 Απρ 2024

Πασχαλινές αγορές και διασκέδαση. O ιδανικός προορισμός για όλες τις νονές - και τους μικρούς μας φίλους

Ένα μέρος που η νονά απολαμβάνει τα ψώνια της και τα βαφτιστήρια ατελείωτο παιχνίδι.

29 Απρ 2024

Δίψα για Πάσχα με τους αγαπημένους; Δίψα για Βίκος Cola 1+1

Η καλύτερη συντροφιά στο γιορτινό τραπέζείναι η Bίκος Cola που έρχεται κι αυτό το Πάσχα με την προσφορά 1 + 1.

28 Απρ 2024

Ημερομηνία γέννησης και αστρολογία: Τι αποκαλύπτει η μέρα που γεννηθήκαμε για την τύχη μας;

Ποια είναι η επίδραση της ημερομηνίας γέννησης στη ζωή και την τύχη μας;

28 Απρ 2024

Πάσχα στην Ελλάδα: Προορισμοί, έθιμα, ξενοδοχεία και εστιατόρια για να σχεδιάσετε τα καλύτερα ταξίδια

Οι προορισμοί σε βουνό, θάλασσα αλλά και τις πόλεις γιορτάζουν το φετινό Μαγιάτικο Πάσχα τελετουργικά και τα ξενοδοχεία και τα εστιατόρια έχουν ετοιμάσει ξεχωριστά πακέτα, προσφορές και μενού. Φτιάξαμε τον μόνο οδηγό που θα χρειαστείτε για να σχεδιάσετε τα Πασχαλινά ταξίδια σας στην Ελλάδα.

26 Απρ 2024

Το λαχανικό που δεν τρως και μειώνει την αρτηριακή πίεση

Αυτό το ιδιαίτερο λαχανικό είναι της εποχής, μειώνει τα συμπτώματα την αρτηριακή πίεση και είναι πεντανόστιμο.