ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ WOMAN TOC

Τα νέα ιταλικά εστιατόρια της Αθήνας

5 φρέσκα μέρη που αναθερμαίνουν το ενδιαφέρον για την απολαυστικά οικεία γευστική κουλτούρα της Μπότας.

Ακριβώς όπως συμβαίνει και με την ποδοσφαιρική ομάδα της Σκουάντρα Ατζούρα στα μεγάλα ποδοσφαιρικά τουρνουά, έτσι και η ιταλική κουζίνα έχει στα μέρη τους περισσότερους και πιο πιστούς οπαδούς. Βλέπεις, η οικεία comfortιά της, η απλή αλλά όχι απλοϊκή νοστιμιά της, η προσαρμοστικότητά της σε (όχι πάντα επιτυχημένες) διάφορες εκδοχές, η γκάμα των επιλογών και των συνταγών της είναι μόνο κάποια από τα στοιχεία για τα παραπάνω. Επομένως, κάθε καινούριο σποτ που την τιμά, κεντρίζει αμέσως το ενδιαφέρον. Τα νέα ιταλικά εστιατόρια της Αθήνας λοιπόν.

Η 'Gloria Gati' στην πλατεία Καρύτση

Μετρά μόλις λίγες ημέρες ζωής, καθώς η μικρή αδερφή της δημοφιλούς Ιταλο-Γλυφαδιώτισσας 'Vittoria Gati' άνοιξε τις πόρτες της πολύ πρόσφατα στην πλατεία Καρύτση και στο χώρο που κάποτε φιλοξενούσε το 'Shakespeare'. Υπηρετεί το κόνσεπτ της ιταλικής brasserie σε έναν urban chic πανέμορφο χώρο, που έχει επιμεληθεί η Zisis Papamichos Architects & Partners. Η κουζίνα πατά σε στιβαρές ιταλικές βάσεις με ενδιαφέροντα twists -συναντάς όλα τα κλασικά φαβορί της- ενώ η λίστα κρασιών μοιράζεται σε ελληνικό και ιταλικό αμπελώνα. Πολύ καλά cocktails από τον Μιχάλη Αυγεράκη στο μπαρ και εξαιρετικό σέρβις.

Το 'Gorlomi' στο Κολωνάκι

Η περσόνα του Enzo Gorlomi -που έχει λανσάρει ο Lt. Aldo Raine, τον οποίο υποδύεται ο Μπραντ Πιτ στο 'Inglourious Basterds' του Quentin Tarantino- είναι αυτή που βαφτίζει το κομψότατο και άκρως ατμοσφαιρικό εστιατόριο. Για το Italian Fine Comfort ευ τρώγειν φορντίζει ο (βραβευμένος με Χρυσό Σκούφο και αστέρι Michelin για τη δουλειά του στο 'Pelagos' του 'Four Seasons') Luca Piscazzi, μαζί με τον ταλαντούχο chef de cuisine Σωτήρη Γιαννόπουλο.

Διάβασε περισσότερα στο athinorama.gr

Read Next

21 Οκτ 2025

Στη 'Λέσβο' των Εξαρχείων ζει ακόμα το αυθεντικό ουζερί

Αγαπημένο στέκι δικηγόρων και φοιτητών, το μυτιληνιό ουζερί της Εμμανουήλ Μπενάκη μετράει πάνω από μισό αιώνα ζωής χωρίς να χάσει την ουσία, την εικόνα και τον παλμό του, σε πείσμα των καιρών.

21 Οκτ 2025

Στο Σταυρού του Νότου με την Ιουλία Καραπατάκη

Κάθε Πέμπτη και Παρασκευή, η δημοφιλής ερμηνεύτρια επιστρέφει, τον Νοέμβριο, στην Κεντρική Σκηνή.

Περισσότερα από

Life

21 Οκτ 2025

Τα νέα πρόσωπα που θα εμφανιστούν στο "Euphoria"

Η δημοφιλής εφηβική σειρά του Σαμ Λέβινσον ενηλικώνεται για τον τρίτο κύκλο επεισοδίων της.

21 Οκτ 2025

Lorenzo Antinori, τι σημαίνει να 'τρέχεις' το κορυφαίο μπαρ του πλανήτη;

Μία κουβέντα με τον Ιταλό γευσιπλάστη, με αφορμή τον θρίαμβο του Bar Leone στα The World's 50 Best Bars 2025.

20 Οκτ 2025

"Δεν το ’χω σήμερα": Η μικρή επανάσταση της παρουσίας απέναντι στο άγχος και το "πρέπει"

Μάθε πώς να μένεις παρούσα με τα συναισθήματά σου και να απελευθερώνεσαι από την πίεση του "πρέπει".

20 Οκτ 2025

Φθινοπωρινό restart: Το fitness πρόγραμμα που κρατά την Άννα Βίσση πάντα σε φόρμα

Η Άννα Βίσση δείχνει πώς ξαναμπαίνεις σε φόρμα με ενέργεια και πειθαρχία

20 Οκτ 2025

Ο Juergen Teller ισχυρίζεται ότι είναι "φυσιολογικός άνθρωπος" αλλά οι φωτογραφίες του σίγουρα δεν είναι

Το Ίδρυμα Ωνάση μετέτρεψε ένα παλιό εργοστάσιο στο Ρέντη σε μια εντυπωσιακή κοιτίδα πολιτισμού και το επισκεφτήκαμε για να δούμε τη νέα έκθεση του εμβληματικού Γερμανού φωτογράφου.

20 Οκτ 2025

Τι νέο θα δούμε στους κινηματογράφους από αυτή την Πέμπτη

Ο Μπρους Σπρίνγκστιν, το ντεμπούτο του Χάρις Ντίκινσον και ένα αινιγματικό horror προσεχώς (από 23/10) στις μαρκίζες των κινηματογράφων.

20 Οκτ 2025

LDL χοληστερόλη: Το "αρχαίο" ρόφημα που μπορεί να την καταπολεμήσει

Ένα αρχαίο ρόφημα μπορεί να γίνει σύμμαχός σου ενάντια στην υψηλή χοληστερίνη.

20 Οκτ 2025

Οι πιο ασυνήθιστοι θησαυροί του Λούβρου - εκτός από αυτούς που έκλεψαν

Μεταξύ των 30.000 έργων που εκτίθενται μέσα στο Λούβρο, κρύβονται πολλές θαυμαστές δημιουργίες που διαθέτουν τεράστια καλλιτεχνική, ιστορική και πολιτισμική αξία. Αλλά όχι μόνο.

20 Οκτ 2025

Ένα εστιατόριο-έκπληξη στο Γαλάτσι: Ο Μιχάλης Μερζένης υπογράφει το μενού στο 'Elea'

Ο "Άσωτος" σεφ επιμελείται μια πρόταση γεύσης με πιάτα όπου τίποτα δεν είναι περιττό αλλά ούτε και τυχαίο, σε ένα σχετικά φρέσκο και ενδιαφέρον μέρος της πόλης.