
Στο παρελθόν έχεις διαβάσει για πολλές και διαφορετικές προσεγγίσεις της ιαπωνικής κουζίνας, όπως είναι το washoku και το kaiseki. Πλέον, ήρθε η στιγμή να μάθεις και τι εστί yōshoku - αυτό θα συμβεί μέσα από ένα εκ των πιο χαρακτηριστικών εδεσμάτων της εν λόγω γαστρονομικής αντιλήψεως, την omurice.
Αρχικά, μιλώντας για yōshoku, εννοούμε εκείνο το φάσμα της ιαπωνικής κουζίνας που έχει επηρεαστεί περισσότερο από οτιδήποτε από τις συνήθειες του δυτικού κόσμου. Όσον αφορά την omurice είναι ουσιαστικά ένας συνδυασμός ομελέτας και σοταρισμένου ρυζιού και αποτελεί ένα από τα πιο comfort πιάτα της σπιτικής κουζίνας της σύγχρονης Ιαπωνίας. Το όνομά της προέρχεται από τις λέξεις omu και raisu, που μεταφράζονται ως ομελέτα και ρύζι.
Στην πιο συνηθισμένη εκτέλεσή του, το πιάτο περιλαμβάνει και κοτόπουλο, ενώ το γαρνίρισμά του επιβάλλει τη χρήση κέτσαπ. Παρόλα αυτά, μπορεί κάποιος να το συναντήσει και με άλλα υλικά όπως μοσχάρι, κιμά ή ακόμη και noodles. Μία από τις ιδιαιτερότητές βρίσκεται στο σχήμα της omurice, που θυμίζει αρκετά μπαλόνι αλλά και στον τρόπο με τον οποίο σερβίρεται, καθώς κόβεται αρχικά με μαχαίρι, έπειτα ανοίγει διάπλατα και εν τέλει φανερώνει τη γέμισή της.
Διάβασε περισσότερα στο esquire.com.gr