ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ WOMAN TOC

Street food στην Αθήνα: Προτάσεις για νοστιμιά από… χέρι που πρέπει να δοκιμάσετε

Από burgers και hot dogs μέχρι tacos, noodles και poke bowls, το έξυπνα καρυκευμένο παλμαρέ του street food αθηναϊκού χάρτη τα έχει όλα.

street food

Το φαγητό του δρόμου είναι πάντα "in" και από τα πιο ευέλικτα είδη αφού προσαρμόζεται σε κάθε τύπου προτιμήσεις και μπορείς να το απολαύσεις παντού. Το φάσμα των γευστικών προτάσεων είναι ευρύ και πληθωρικό από κάθε άποψη. Από burgers και hot dogs μέχρι tacos, noodles και poke bowls, το έξυπνα καρυκευμένο παλμαρέ του street food αθηναϊκού χάρτη τα έχει όλα.

"Hopper's"

Όταν στην ολοζώντανη οδό Αθηνάς το urban spirit του Edward Ηopper σμίγει με την εξωτική κουζίνα της Νότιας Αμερικής, κάτι πολύ ενδιαφέρον συμβαίνει. Και το όνομα αυτού: "Hopper's"! Σε ένα χώρο homage στον εμβληματικό ζωγράφο, η κεφάτη brigada του "Hopper's" μας ταξιδεύει από τη Βραζιλία έως τις Άνδεις μέσα από αυθεντικές street food γεύσεις. Με την πυξίδα να δείχνει σταθερά την ποιοτική πρώτη ύλη, εδώ πρωταγωνιστούν οι ταπιόκες, ανάλαφρες gluten free πιτούλες, που φτιάχνονται με τον παραδοσιακό τρόπο των ιθαγενών Tupi του Αμαζονίου από την ρίζα Cassava και γεμίζονται με πολλούς τρόπους και urban επιρροές από διαφορετικές χώρες τις λατινικής Αμερικής.

"Junky the Foodtruck"

Αποκλείεται να έχεις περάσει από το κέντρο της πόλης και την οδό Κολοκοτρώνη και να μην έχεις προσέξει το "Junky the Foodtruck". Στον αριθμό 15 του δημοφιλούς δρόμου, έχει στηθεί μία αναβαθμισμένη εκδοχή καντίνας γύρω από ένα κόκκινο Mini Cooper, που σερβίρει ένα από τα καλύτερα και διαφορετικά 'βρώμικα' των Αθηνών. Στο εξαιρετικά φιλικό για τους λάτρεις του Instagram περιβάλλον, το 'βρώμικο' προσεγγίζεται με διαφορετικό τρόπο, ενώ η προσοχή στην παραμικρή λεπτομέρεια είναι εκείνη που κάνει τη διαφορά. Ακόμη κι αν μιλάμε για γρήγορο και συνήθως after hours (ή και after drinks) street food, τα πάντα σε πείθουν πως εδώ γίνεται δουλίτσα. Το φάσμα των γευστικών προτάσεων είναι ευρύ και πληθωρικό από κάθε άποψη: Χοτ ντογκ, σάντουιτς και μερίδες, που έχουν κάτι για τον καθένα.

"Lostacos"

Με τη high volume σε χρώματα αλλά λιλιπούτεια σε μέγεθος σάλα να σκορπάει spicy μυρωδιές και γεύσεις στο Κουκάκι, το "Lostacos" ξέρει πως να δονεί σε μεξικάνικους street food ρυθμούς το κέντρο της πόλης. Η εξωστρεφής taqueria ρίχνει τον προβολέα της στα tacos -είτε με μαλακή είτε με τραγανή ζύμη- όπου βγαίνουν από την κουζίνα σε διάφορους συνδυασμούς: μοσχαρίσιος κιμάς με σος cheddar, λαχανικά και μαύρα μεξικάνικα φασόλια, παναρισμένο φιλέτο κοτόπουλου με mayo chipotle και pico de gallo, χοιρινό με λαχανικά σοτέ και chutney πικάντικης πιπεριάς καθώς και μοσχάρι σιγομαγειρεμένο με λαχανικά, τυρί monterey jack, και sour cream.

Διάβασε περισσότερα στο athinorama.gr

Read Next

30 Απρ 2024

Μεγάλη Εβδομάδα και Πάσχα στην Αθήνα: Ένας οδηγός της τελευταίας στιγμής

Σε περίπτωση που δεν επιλέξεις Πάσχα στο χωριό (ή στο νησί), οι παρακάτω γραμμές σε ενδιαφέρουν.

30 Απρ 2024

"Fashion Innovation Award" για τα HUAWEI FreeClip στην Εβδομάδα Μόδας της Αθήνας

Η Huawei στηρίζει την δημιουργικότητα των νέων σχεδιαστών στα New Designers Awards στο 34ο Athens Fashion Week

Περισσότερα από

Life

30 Απρ 2024

Πασχαλινές αγορές και διασκέδαση. O ιδανικός προορισμός για όλες τις νονές - και τους μικρούς μας φίλους

Ένα μέρος που η νονά απολαμβάνει τα ψώνια της και τα βαφτιστήρια ατελείωτο παιχνίδι.

29 Απρ 2024

Δίψα για Πάσχα με τους αγαπημένους; Δίψα για Βίκος Cola 1+1

Η καλύτερη συντροφιά στο γιορτινό τραπέζείναι η Bίκος Cola που έρχεται κι αυτό το Πάσχα με την προσφορά 1 + 1.

28 Απρ 2024

Ημερομηνία γέννησης και αστρολογία: Τι αποκαλύπτει η μέρα που γεννηθήκαμε για την τύχη μας;

Ποια είναι η επίδραση της ημερομηνίας γέννησης στη ζωή και την τύχη μας;

28 Απρ 2024

Πάσχα στην Ελλάδα: Προορισμοί, έθιμα, ξενοδοχεία και εστιατόρια για να σχεδιάσετε τα καλύτερα ταξίδια

Οι προορισμοί σε βουνό, θάλασσα αλλά και τις πόλεις γιορτάζουν το φετινό Μαγιάτικο Πάσχα τελετουργικά και τα ξενοδοχεία και τα εστιατόρια έχουν ετοιμάσει ξεχωριστά πακέτα, προσφορές και μενού. Φτιάξαμε τον μόνο οδηγό που θα χρειαστείτε για να σχεδιάσετε τα Πασχαλινά ταξίδια σας στην Ελλάδα.

26 Απρ 2024

Το λαχανικό που δεν τρως και μειώνει την αρτηριακή πίεση

Αυτό το ιδιαίτερο λαχανικό είναι της εποχής, μειώνει τα συμπτώματα την αρτηριακή πίεση και είναι πεντανόστιμο.

26 Απρ 2024

Οι νηστίσιμες εστιατορικές στάσεις των Αθηνών

Η πόλη νηστεύει και το κάνει τόσο με τρόπο παραδοσιακό, όσο και με πιο εναλλακτικές γεύσεις. Ανακαλύψτε νηστίσιμα φαγητά σε τέσσερα εστιατόρια της Αθήνας, για τις ημέρες λίγο πριν το Πάσχα.

25 Απρ 2024

Το ψυχολογικό προφίλ ενός βιαστή

Γιατί ένας άνθρωπος να καταλήγει σε αυτή την βίαιη πράξη; Ζητήσαμε μια ανάλυση από τον ψυχίατρο Αριστοτέλη Βάθη.