ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ WOMAN TOC

Σεμινάριο επικοινωνίας: To κλειδί για την επιτυχία σε προσωπικό, επαγγελματικό και οικονομικό επίπεδο

Στις 4 και 5 Νοεμβρίου 2023, στο χώρο της Αμάλθειας θα διεξαχθεί διήμερο σεμινάριο Επικοινωνίας – Leadership.

Ο νευρογλωσσικός προγραμματισμός (Neurolinguistic Programming, NLP) είναι μια μέθοδος - πλαίσιο που ασχολείται με την επικοινωνία, τη συμπεριφορά και την ανάπτυξη του ατόμου. Το NLP μπορεί να βοηθήσει στην καλύτερη επικοινωνία των ανθρώπων στον προσωπικό και επαγγελματικό τομέα, και στην κατανόηση του εαυτού μας και των συμπεριφορών μας και ως εκ τούτου και στην κατανόηση των συμπεριφορών των άλλων. Ας εξετάσουμε πώς μπορεί να βοηθήσει ο NLP στην επικοινωνία των ανθρώπων:

1. Επικοινωνία και Συνείδηση: Το NLP βοηθά στην ανάπτυξη ευαισθησίας για την επικοινωνία και την κατανόηση της συμπεριφοράς των άλλων. Δίνει εργαλεία και ερμηνείες και έτσι μπορεί κανείς να διευρύνει τον χάρτη των πεποιθήσεων του και να αντιληφθεί ότι ο κάθε άνθρωπος έχει δημιουργήσει το δικό του νοητικό, συναισθηματικό και αξιακό σύμπαν. Αυτό μπορεί να αποτελέσει τη βάση για τη βελτίωση της ανθρώπινης επικοινωνίας σε πολλές πτυχές της ζωής, όπως οι προσωπικές σχέσεις και οι επαγγελματικές δεξιότητες.

2. Ανάλυση Συμπεριφοράς: Ο NLP μπορεί να βοηθήσει στην κατανόηση των προτιμήσεων, των αναγκών και της συμπεριφοράς των άλλων ατόμων, διότι ένα από τα βασικά του διδάγματα είναι ότι δεν υπάρχει αντικειμενική πραγματικότητα και αυτό που ο κάθε ένας ζει είναι η προσωπική του ερμηνεία των γεγονότων τη δεδομένη στιγμή. Αυτή η κατανόηση μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να βελτιώσετε την επικοινωνία και και την παραδοχή ότι οι άλλοι άνθρωποι έχουν διαφορετικές ανάγκες και επιθυμίες και αυτό είναι απόλυτα θεμιτό και αποδεκτό.

3. Διαχείριση Συναισθημάτων: Το NLP παρέχει εργαλεία για τη διαχείριση των συναισθημάτων, τόσο των δικών σας όσο και των άλλων. Μπορεί, με τα εργαλεία που προσφέρει να μας κάνει να κατανοήσουμε την προέλευση πεποιθήσεων, συμπεριφορών και συνηθειών και των δικών μας αλλά και τον άλλων. Η κατανόηση των μοτίβων συμπριφορών και αντιδράσεων, μπορεί να βοηθήσει στην καλύτερη επικοινωνία και στην επίτευξη ικανοποιητικών αποτελεσμάτων στις σχέσεις, χωρίς παρανοήσεις, αντιπαραθέσεις και παιχνίδια δύναμης.

4. Στόχοι και Επίτευξη Επιτυχίας: Ο NLP μπορεί να βοηθήσει στον καθορισμό στόχων και την ανάπτυξη των δεξιοτήτων που απαιτούνται για την επίτευξή τους. Αυτό μπορεί να βελτιώσει την επικοινωνία στο επαγγελματικό και όχι μόνον, περιβάλλον, μέσα από την δημιουργία τρόπων αντίληψης της "Γλώσσας του Σώματος, των λεκτικών σχημάτων που οι άλλοι χρησιμοποιούν, την αποκωδικοποίηση του τρόπου σκέψης και δράσης συνεργατών αλλά και ανταγωνιστώ. Με αυτό τον τρόπο επιτυγχάνουμε τα επιδιωκόμενα αποτελέσματα στον επιθυμητό για εμάς χρόνο.

Συνολικά, το NLP προσφέρει εργαλεία και τεχνικές που μπορούν να βελτιώσουν την επικοινωνία των ανθρώπων, να βελτιώσουν την κατανόηση μεταξύ τους και να βοηθήσουν στην επίτευξη ικανοποιητικών αποτελεσμάτων στις σχέσεις τους. Και τα αποτελέσματα αυτά είναι μόνιμα, επιτυγχάνονται γρήγορα, χωρίς βασανιστικές ενασχολήσεις με τραύματα του παρελθόντος.

Το NLP σε μαθαίνει να επιτυγχάνεις το αποτέλεσμά νου ΕΥΚΟΛΑ ΜΟΝΙΜΑ ΕΥΧΑΡΙΣΤΑ!

ΒΙΚΥ ΤΣΟΥΛΟΥΧΟΠΟΥΛΟΥ - ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ NLP.

www. Amaltheia.eu

Read Next

01 Δεκ 2023

Οι πιο πλούσιες χώρες στον κόσμο για το 2023

Είναι αυτονόητο πως στη λίστα δε συγκαταλέγεται η Ελλάδα.

Περισσότερα από

Life

01 Δεκ 2023

Ένας νέος τρόπος σκέψης για μια νέα ζωή

Το βιβλίο του Κωνσταντίνου Χαραντινιώτη είναι ένα συναρπαστικό εγχειρίδιο που σε βοηθά να ανακαλύψεις τον καλύτερο εαυτό σου

01 Δεκ 2023

Το πρωταγωνιστικό δίδυμο της σειράς Milky Way φωτογραφήθηκε για την Madame Figaro με τις απόλυτες τάσεις του streetwear

Κορίννα Ντουλλάαρτ και Κωνσταντίνος Γεωργόπουλος πειραματίζονται με το στιλ τους δοκιμάζοντας εμβληματικά κομμάτια και patterns.

30 Νοε 2023

13 έθνικ εστιατόρια στην Αθήνα για γευστική απόδραση σε όλη την υδρόγειο

Γευστική βόλτα στα έθνικ εστιατόρια της πόλης, για tacos, burritos, fajitas, tom kha gai και ceviche.

30 Νοε 2023

Οι καλύτερες πρωτότυπες ταινίες του Netflix για το 2023, μέχρι στιγμής

Με Κρις Χέμσγουορθ, Μπένεντικτ Κάμπερμπατς και Γκαλ Γκαντότ, έχουμε ήδη μεγάλη χρονιά.

29 Νοε 2023

Προετοιμαζόμαστε για τα Χριστούγεννα με τα πιο γιορτινά fashion items

Ανακαλύψαμε τα must have fashion items των φετινών γιορτών.

26 Νοε 2023

H Ελληνική Συμφωνική Ορχήστρα Νέων στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών

Υπό τη διεύθυνση του καλλιτεχνικού διευθυντή της, Διονύση Γραμμένου, θα ερμηνεύσει τη Δεύτερη Συμφωνία σε μι ελάσσονα και το Δεύτερο Κοντσέρτο για πιάνο, με σολίστ τον πιανίστα Βασίλη Βαρβαρέσο.

25 Νοε 2023

Η διασκεδαστική δουλειά που υπόσχεται 8.000 ευρώ τον μήνα

Με 10 χρόνια εμπειρίας μπορείς να κερδίζεις κοντά στις 10.000 ευρώ τον μήνα.

24 Νοε 2023

My Christmas - My notos | Tα ανανεωμένα πολυκαταστήματα notos γιορτάζουν την πιο λαμπερή εποχή του χρόνου!

Τα notos εγκαινιάζουν μία νέα εποχή για το brand και γίνονται για ακόμη μία φορά ο απόλυτος Χριστουγεννιάτικος προορισμός.