ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ WOMAN TOC

Τι έχει γίνει τελικά με το ΟΑΚΑ;

Στον αέρα οι ευρωπαϊκές υποχρεώσεις του Παναθηναϊκού, το διπλό sold out των Coldplay, και οι αθλητές/ριες που φιλοξενούνται στις εγκαταστάσεις του Ολυμπιακού Κέντρου.

Με μια μεγάλη εκδήλωση στις 20 Ιουλίου 2021 μάς σύστησε ο πρωθυπουργός Κυριακός Μητσοτάκης το μεγαλόπνοο κυβερνητικό σχέδιο για το "ΟΑΚΑ 2.0", που προέβλεπε την εκ νέου ανάπλαση των εγκαταστάσεων του Ολυμπιακού Αθλητικού Κέντρου Αθήνας "Σπύρος Λούης", με συνολικό προϋπολογισμό ύψους 43,5 εκατ. ευρώ. Τα χρήματα για την υλοποίηση του Master Plan, που αρχικά αναμενόταν να ολοκληρωθεί μέχρι το 2024, προέρχονται από το Ταμείο Ανάκαμψης. "Με σκληρή δουλειά συντηρήσεων και αναβαθμίσεων, καθημερινά τα δύο τελευταία χρόνια, οικοδομήσαμε υγιείς βάσεις, ώστε σήμερα να οραματιζόμαστε το αύριο για ένα υπερσύγχρονο ΟΑΚΑ: Έναν υπερτοπικό πόλο με εθνική και διεθνή εμβέλεια, μέσα από την εξασφάλιση 43,5 εκ. ευρώ από το Πρόγραμμα Πράσινης Ανάπτυξης του Ταμείου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας, "Ελλάδα 2.0”. Πόλο αθλητικού, πολιτιστικού και τουριστικού προορισμού", είχε αναφέρει χαρακτηριστικά τότε ο Υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού Λευτέρης Αυγενάκης.

Πριν από μερικές μέρες, την Παρασκευή 29 Σεπτεμβρίου 2023, ανακοινώθηκε η αναστολή κάθε αθλητικής και πολιτιστικής δραστηριότητας στο Κεντρικό Στάδιο και στο Ποδηλατοδρόμιο με βάση πορίσματα μελέτης που αναφέρουν ότι οι μεταλλικές κατασκευές του Στεγάστρου του Κεντρικού Σταδίου και του Ποδηλατοδρομίου δεν ανταποκρίνονται στα κανονιστικά επιτρεπόμενα επίπεδα στατικής επάρκειας. Η μελέτη, η οποία πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο σύμβασης μεταξύ του Υπουργείου Αθλητισμού, του ΟΑΚΑ και του ΤΑΪΠΕΔ για το έργο "Ανακαίνιση Ολυμπιακού Αθλητικού Κέντρου Αθηνών", επικεντρώθηκε σε εκτεταμένη επιθεώρηση των μεταλλικών κατασκευών Καλατράβα και των πολυκαρβονικών των Στεγάστρων των εγκαταστάσεων του ΟΑΚΑ.

"Μετά από την απόφαση του πρωθυπουργού, τον Ιούλιο του 2021 για αναβάθμιση του ΟΑΚΑ, ανατέθηκαν σχετικές μελέτες και τώρα ήρθε στα χέρια μου το πόρισμα της μελέτης από την κοινοπραξία στην οποία ανατέθηκε μετά από διαδικασία 6 μηνών. Η μελέτη ήρθε στα χέρια μου προχθές και οδήγησε στην απόφαση για κλείσιμο του ΟΑΚΑ", είπε ο αναπληρωτής υπουργός Αθλητισμού Γιάννης Βρούτσης στον ΑΝΤ1. Θα ακολουθήσει η εκπόνηση δεύτερης μελέτης του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας για την στατικότητα του ΟΑΚΑ προκειμένου να ερευνηθούν διεξοδικά τα επίμαχα σημεία της πρώτης, που γεννούν εύλογα απορίας σχετικά με την επικινδυνότητα των εγκαταστάσεων και κατά πόσο είναι θέμα τύχης το γεγονός ότι δεν είχαμε κάποιο σοβαρό δυστύχημα. Όπως αναφέρεται σε δημοσίευμα της εφημερίδας "Καθημερινή", η κυβέρνηση και το Υπουργείο Υποδομών γνώριζε για προβλήματα στα στέγαστρα του Ολυμπιακού Σταδίου ήδη από τον Οκτώβριο του 2020.

Διάβασε περισσότερα στο athinorama.gr

Read Next

07 Δεκ 2023

Οι ταινίες που έρχονται στις αίθουσες την Πέμπτη 7/12

Μια διάνοια των μιούζικαλ, ο νέος Κεν Λόουτς και μια arthouse έκπληξη προσεχώς στις μαρκίζες των κινηματογράφων.

07 Δεκ 2023

Όλοι εμείς πουλιά: Ο Οδυσσέας Παπασπηλιόπουλος σκηνοθετεί τη νέα παράσταση του Εθνικού Θεάτρου

Το βραβευμένο έργο του Λιβανο-Καναδού συγγραφέα, σκηνοθέτη και ηθοποιού Ουαζντί Μουαουάντ έρχεται στο Εθνικό Θέατρο.

Περισσότερα από

Life

06 Δεκ 2023

"Χάρισε δώρα & Μοίρασε ομορφιά" by DUST+CREAM στους αγαπημένους σου

Φέτος τα Χριστούγεννα χάρισε δώρα με την υπογραφή της τραγουδίστριας Αναστασίας.

06 Δεκ 2023

Στα attica "ξεκλειδώνουμε" τη Μαγεία των Χριστουγέννων

Τα πολυκαταστήματα attica συνεργάζονται για δεύτερη χρονιά με τον διεθνώς αναγνωρισμένο Έλληνα illustrator Σπύρο Χάλαρη και μας παρουσιάζουν ένα πρωτότυπο holiday concept

05 Δεκ 2023

Γιατί η σκανδιναβική μέθοδος ύπνου μπορεί να σώσει τον γάμο σου;

Η σκανδιναβική μέθοδος ύπνου είναι το μυστικό για έναν μακροχρόνια ευτυχισμένο γάμο;

04 Δεκ 2023

Μπισκότα γεμιστά με κρέμα πραλίνας & επικάλυψη σοκολάτας

Ημέρα Μπισκότου: τη γιορτάζουμε με την πιο λαχταριστή συνταγή.Αν δεν τα δοκιμάσεις δεν ξέρεις τι χάνεις.

03 Δεκ 2023

Η πιο δημοφιλής ταινία της εβδομάδας στο Netflix είναι οικογενειακή υπόθεση

Η πρώτη ταινία του είδους της που οδεύει για το top 10 όλων των εποχών.

02 Δεκ 2023

Ακράτεια ούρων: Αν αρχίζεις να τα... χάνεις υπάρχει λύση!

Η ακράτεια δεν είναι ταμπού, δεν αφορά μόνον τις μεγαλύτερες σε ηλικία γυναίκες και πρέπει η γνώση να μοιράζεται ώστε το φυσιολογικό να είναι αποδεκτό.

01 Δεκ 2023

Οι πιο πλούσιες χώρες στον κόσμο για το 2023

Είναι αυτονόητο πως στη λίστα δε συγκαταλέγεται η Ελλάδα.