ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ WOMAN TOC

Κυκλαδίτικη διακόσμηση: Η αισθητική που δίνει αέρα Ελλάδας στο σπίτι σου

Μπλε, λευκό και φούξια της βουκαμβίλιας σε κάθε γωνιά του σπιτιού χάρη στη κομψή συλλογή του Spitishop.

spitishop_διακοσμηση

Το σπίτι είναι το μέρος όπου μοιραζόμαστε τις πιο σημαντικές στιγμές της ζωής μας, και εκεί που γυρνάμε όταν θέλουμε να αναζητήσουμε θαλπωρή και ξεκούραση. Αντιπροσωπεύει τον χαρακτήρα, την αισθητική και την ποιότητα της ζωής μας, και αξίζει κάθε του σημείο να μας δημιουργεί θετικά συναισθήματα.

Ο άνετος καναπές, το τραπέζι της κουζίνας είναι μόνο μερικά από τα βασικά κομμάτια της διακόσμησης ενός σπιτιού, αλλά είναι και οι μικρές λεπτομέρειες που κάνουν, τελικά, τη διαφορά. Οι κουρτίνες της κρεβατοκάμαρας, οι μαξιλαροθήκες και τα χαλιά, τα ποτήρια και τα βάζα είναι αυτά τα κομμάτια του σπιτιού που συμπληρώνουν την εικόνα και δίνουν την μια ταυτότητα στον χώρο μας.

Ακόμη και η χρωματική παλέτα, είναι στοιχείο που όχι μόνο μπορεί να απογειώσει την αισθητική του χώρου, αλλά να επηρεάσει θετικά - ή αρνητικά- την ψυχολογία μας. Για όλους αυτούς τους λόγους, η διακόσμηση του σπιτιού είναι προτεραιότητα για εμένα και προσέχω κάθε τι στο χώρο να βάζει ένα λιθαράκι στην ομορφιά που επιζητώ να με περιβάλλει, όταν βρίσκομαι στο σπίτι μου.

Την φετινή χρονιά, θέλω να νιώσω άρωμα Ελλάδας σε κάθε γωνιά του σπιτιού και βρήκα τον τρόπο να το πετύχω. H oμάδα του Spitishop έχει ετοιμάσει μερικές προτάσεις για διακόσμηση εμπνευσμένη από το ελληνικό καλοκαίρι και τα χρώματα που είναι συνδεδεμένα με τις πιο όμορφες αναμνήσεις μας!

Κυκλαδίτικη διακόσμηση: Η αισθητική που δίνει αέρα Ελλάδας στο σπίτι σου

To μπλε και το λευκό του Αιγαίου είναι τα δύο βασικά χρώματα του φετινού moodboard που θα ακολουθήσω στη διακόσμηση του σπιτιού μου. Το φούξια της βουκαμβίλιας, φυσικά, θα υπάρχει στις λεπτομέρειες ως πινελιά στο χώρο της κρεβατοκάμαρας και της τραπεζαρίας.

Το Spitishop παρουσίασε την φετινή collection του με αέρα Κυκλάδων και παρουσίασε μία μεγάλη γκάμα σε κουρτίνες, ριχτάρια και μαξιλαροθήκες σαλονιού στις αποχρώσεις του μπλε και του λευκού. Αυτός ο συνδυασμός χρωμάτων ηρεμεί το πνεύμα και σε ταξιδεύει στα σοκάκια της Πάρου, της Σαντορίνης και της Νάξου. Τα prints είναι ξεχωριστά και απόλυτα καλοκαιρινά.

διακοσμηση_σπιτιου

Μαζί με την αλλαγή στην αισθητική ταυτότητα του σπιτιού, ακολουθεί η αλλαγή στα υλικά και τα υφάσματα των διακοσμητικών. Το καλοκαίρι θέλει ανάλαφρα υλικά που επιτρέπουν στο σώμα να "αναπνέει". Οι πικέ κουβέρτες, τα καλοκαιρινά ριχτάρια και μαξιλαράκια του Spitishop είναι κατάλληλα για το καλοκαιρινές θερμοκρασίες, καθώς η σύνθεσή τους είναι από 100% βαμβάκι.

spiti_shop

Θα ακολουθήσω και στην κρεβατοκάμαρά μου, παρόμοια αισθητική με το σαλόνι! Ναι, βρήκα ήδη τα δροσερά σεντόνια που θέλω να με " αγκαλιάζουν" όταν ξαπλώνω στο κρεβάτι μετά από μία εξαντλητική ημέρα.

Στην κυκλαδίτικη συλλογή από το Spitishop ανακάλυψα την μπλε- λευκή παπλωματοθήκη με τα διακριτικά λουλούδια και το σετ μαξιλαροθήκης που προσφέρει μία ανάλαφρη πινελιά στην διακόσμηση.

διακοσμηση_σπιτιου

Αέρα φρεσκάδας και ανανέωσης θα φέρουν τα μπλε μπουρνούζια και οι πετσέτες του Spitishop, αλλά και η κουρτίνα μπάνιου που επέλεξα σε παρόμοια χρωματική παλέτα.

Το μπάνιο μπορεί να αποκτήσει άρωμα από Κυκλάδες, ακόμη και με τα πιο μικρά αξεσουάρ που θα βρεις στο Spitishop, σε απίστευτα προσιτές τιμές.

διακοσμηση_σπιτιου

Και μπορεί να μην έχω απολαύσει ακόμη το φρέσκο ψάρι και το ουζάκι δίπλα στη θάλασσα, αλλά σκοπεύω να δώσω στην τραπεζαρία μου το καλοκαιρινό mood που της αξίζει. Θέλω να απολαμβάνω τον καφέ μου λίγο πριν φύγω για τη δουλειά στα υπέροχα μπλε σερβίτσια του Spitishop, και να υποδέχομαι τους φίλους μου σε ένα Κυκλαδίτικο τραπέζι χάρη στα γυάλινα sea blue ποτήρια, τα ψάθινα σουπλά και τα λευκα πιάτα που έβαλα στο καλάθι των αγορών μου. Τέλος, ο χώρος μου θα είναι γεμάτος από γλάστρες με την χαρακτηριστική ελιά και άλλα πανέμορφα φυτά μέσα σε design βάζα που έχουν άρωμα Ελλάδας.

Μπορείς να επισκεφθείς το Blog του Spitishop για περισσότερες ιδέες διακόσμησης και να δημιουργήσεις στο σπίτι σου την αισθητική που ταιριάζει στο δικό σου στυλ.

Read Next

30 Απρ 2024

"Fashion Innovation Award" για τα HUAWEI FreeClip στην Εβδομάδα Μόδας της Αθήνας

Η Huawei στηρίζει την δημιουργικότητα των νέων σχεδιαστών στα New Designers Awards στο 34ο Athens Fashion Week

30 Απρ 2024

Πασχαλινές αγορές και διασκέδαση. O ιδανικός προορισμός για όλες τις νονές - και τους μικρούς μας φίλους

Ένα μέρος που η νονά απολαμβάνει τα ψώνια της και τα βαφτιστήρια ατελείωτο παιχνίδι.

Περισσότερα από

Life

29 Απρ 2024

Δίψα για Πάσχα με τους αγαπημένους; Δίψα για Βίκος Cola 1+1

Η καλύτερη συντροφιά στο γιορτινό τραπέζείναι η Bίκος Cola που έρχεται κι αυτό το Πάσχα με την προσφορά 1 + 1.

28 Απρ 2024

Ημερομηνία γέννησης και αστρολογία: Τι αποκαλύπτει η μέρα που γεννηθήκαμε για την τύχη μας;

Ποια είναι η επίδραση της ημερομηνίας γέννησης στη ζωή και την τύχη μας;

28 Απρ 2024

Πάσχα στην Ελλάδα: Προορισμοί, έθιμα, ξενοδοχεία και εστιατόρια για να σχεδιάσετε τα καλύτερα ταξίδια

Οι προορισμοί σε βουνό, θάλασσα αλλά και τις πόλεις γιορτάζουν το φετινό Μαγιάτικο Πάσχα τελετουργικά και τα ξενοδοχεία και τα εστιατόρια έχουν ετοιμάσει ξεχωριστά πακέτα, προσφορές και μενού. Φτιάξαμε τον μόνο οδηγό που θα χρειαστείτε για να σχεδιάσετε τα Πασχαλινά ταξίδια σας στην Ελλάδα.

26 Απρ 2024

Το λαχανικό που δεν τρως και μειώνει την αρτηριακή πίεση

Αυτό το ιδιαίτερο λαχανικό είναι της εποχής, μειώνει τα συμπτώματα την αρτηριακή πίεση και είναι πεντανόστιμο.

26 Απρ 2024

Οι νηστίσιμες εστιατορικές στάσεις των Αθηνών

Η πόλη νηστεύει και το κάνει τόσο με τρόπο παραδοσιακό, όσο και με πιο εναλλακτικές γεύσεις. Ανακαλύψτε νηστίσιμα φαγητά σε τέσσερα εστιατόρια της Αθήνας, για τις ημέρες λίγο πριν το Πάσχα.

25 Απρ 2024

Το ψυχολογικό προφίλ ενός βιαστή

Γιατί ένας άνθρωπος να καταλήγει σε αυτή την βίαιη πράξη; Ζητήσαμε μια ανάλυση από τον ψυχίατρο Αριστοτέλη Βάθη.

25 Απρ 2024

Οι ταινίες που έρχονται στις αίθουσες την Πέμπτη 25/4

Η Ζεντάγια, οι Unboxholics κι η Αγγελική Παπούλια προσεχώς στις μαρκίζες των κινηματογράφων.