ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ WOMAN TOC

Χρώματα Κιμωλίας | Στο Παλαιό Φάληρο, ένα εργαστήρι θα σου δείξει πώς να μεταμορφώνεις τα έπιπλά σου

Στο Παλαιό Φάληρο μάθαμε να βάφουμε με χρώματα κιμωλίας & βρήκαμε μερικά από τα πιο ωραία χρώματα για να μεταμορφώσουμε τα έπιπλα και τα αντικείμενά μας

passatempo

Με το πρώτο βήμα μέσα στο Passatempo, αισθάνθηκα ότι είχα βρει τον ιδανικό χώρο που θα ξυπνούσε και θα παρακινούσε την κρυμμένη δημιουργικότητά μου. Κρυμμένο σε μια ήσυχη γειτονιά του Παλαιού Φαλήρου, αυτό το μικρό εργαστήριο εκπέμπει μια ευχάριστη αύρα που σε εμπνέει να γίνεις δημιουργικός. Passatempo στα ιταλικά σημαίνει "χόμπυ" δηλαδή περνάω τον χρόνο μου ευχάριστα και αυτό είναι ακριβώς και αυτό που επιδιώκει η Δέσποινα, η ιδιοκτήτρια, για κάθε επισκέπτη που μπαίνει στο κατάστημα-εργαστήριό της με τα πολυσυζητημένα χρώματα κιμωλίας.

Το Passatempo άνοιξε το 2021 από την Δέσποινα και τον σύζυγό της, Παναγιώτη, ένα ζευγάρι με μεγάλη αγάπη για τη χειροτεχνία και τη δημιουργικότητα. Παρόλο που και οι δύο είχαν διαφορετικές επαγγελματικές πορείες, η κοινή τους αγάπη για την ανακαίνιση και τη διακόσμηση τους οδήγησε στην απόφαση να εγκαταλείψουν τα πάντα και να ακολουθήσουν αυτό που λάτρευαν να κάνουν στον ελευθερό τους χρόνο.

Αποφάσισαν λοιπόν, να ανοίξουν το δικό τους εργαστήρι, όπου πλέον μεταμορφώνουν έπιπλα και αντικείμενα που έχασαν την παλιά τους αίγλη, δίνοντας τους νέα ζωή και χαρακτήρα, όπως έκαναν τόσο καιρό για το δικό τους σπίτι και τα σπίτια των φίλων τους.

Χρώματα Κιμωλίας | Στο Παλαιό Φάληρο, ένα εργαστήρι θα σου δείξει πώς να μεταμορφώνεις τα έπιπλά σου

Βρες το Passatempo εδώ

Τα σεμινάρια - τεχνικές, δημιουργικότητα & καλή παρέα

Δεν υπάρχει καλύτερος τρόπος για να μάθεις για κάτι από το να το δοκιμάσεις. Αποφάσισα λοιπόν, να πάρω και εγώ μέρος σε ένα από τα τρίωρα σεμινάρια της Δέσποινας για να μάθω πώς να μεταμορφώνω τα έπιπλά και τα μικροαντικείμενα μου, χρησιμοποιώντας χρώματα κιμωλίας.

Αφού φορέσαμε τις ποδιές μας και πήραμε τα πινέλα μας ανά χείρας, αρχίσαμε να μαθαίνουμε διάφορες τεχνικές για τη χρήση των χρωμάτων κιμωλίας, κάθε μία από αυτές μας αποκάλυψε έναν κόσμο νέων δυνατοτήτων για τα δικά μας διακοσμητικά αντικείμενα. Μέσα σε 3 ώρες η Δέσποινα μας έδειξε μικρά κόλπα και tips που μπορούν πολύ εύκολα να μεταμορφώσουν τα πάντα και να τους δώσουν νέο χαρακτήρα. Από το ποιο πινέλο είναι ιδανικό για να πετύχουμε αυτό που θέλουμε, μέχρι τον τρόπο να δώσουμε πολύ εύκολα σε κάτι μια vintage αισθητική.

passatempo

Εν ώρα σεμιναρίου στο Passatempo. Η Δέσποινα είναι συνεχώς εκεί για να βοηθάει & να συμβουλεύει. Κλείσε θέση στο επόμενο σεμινάριο επικοινωνώντας μέσω Facebook ή Instagram

Στα workshops της Δέσποινας ανακαλύπτεις τον καλλιτέχνη που κρυβόταν πάντα μέσα σου και φυσικά αποκτάς την αυτοπεποίθηση που χρειάζεσαι για να κάνεις τις δικές σου μεταμορφώσεις στο σπίτι σου χωρίς να φοβάσαι ότι θα τα καταστρέψεις.

Και όλα αυτά με καλή παρέα, αφού γύρω σου έχεις ανθρώπους που παρόλο που μπορεί να μην γνωρίζεστε, σας ενώνει ένα κοινό: η δημιουργικότητα και η επιθυμία σας να δώσετε νέα διάσταση στα έπιπλά σας.

Στο Passatempo, με την καθοδήγηση της Δέσποινας και τα υψηλής ποιότητας υλικά, κάθε αντικείμενο μεταμορφώνεται σε ένα έργο τέχνης. Η διαδικασία μεταμόρφωσης των αντικειμένων σας μπορεί να είναι όχι μόνο ευχάριστη και δημιουργική, αλλά και αποδοτική, με τα αποτελέσματα να διαρκούν για χρόνια και να χαρίζουν στον χώρο σας μια ξεχωριστή, προσωπική αίσθηση.

passatempo

Όλες οι τεχνικές δοκιμάζονται σε ένα κομμάτι ξύλο, που μετατρέπεται στον καμβά για να μάθεις να βάφεις με χρώματα κιμωλίας. Φυσικά μετά το σεμινάριο το κρατάς ως ενθύμιο. Κλείσε θέση στο επόμενο σεμινάριο επικοινωνώντας μέσω Facebook ή Instagram

Τα χρώματα - φυσικά & εξαιρετικά

Το βασικό εργαλείο μας στα σεμινάρια ήταν τα χρώματα κιμωλίας από την εταιρεία Vintage Paint, τα οποία μπορείς να προμηθευτείς απευθείας από την Δέσποινα και να κάνεις τις δικές σου δημιουργίες και μεταμορφώσεις επίπλων στο σπίτι μόνος σου.

Δεν ήταν λίγοι οι συμμετέχοντες του σεμιναρίου που ανέφεραν ότι ήρθαν στο σεμινάριο όχι μόνο για να μάθουν τεχνικές, αλλά και για να δοκιμάσουν τα χρώματα κιμωλίας της Vintage Paint, καθώς είχαν βιώσει την απογοήτευση από χρώματα κιμωλίας κακής ποιότητας στο παρελθόν, τα οποία έκαναν περισσότερο κακό παρά καλό στα έπιπλά τους.

passatempo
Χρώματα, χρώματα και άλλα χρώματα. Όλα διαθέσιμα στο Passatempo, στον οδό Τρίτωνος 13 στο Παλαιό Φάληρο. Google Maps

Τα χρώματα της Vintage Paint -που φτάνουν τις 60 αποχρώσεις- είναι υψηλής ποιότητας, πιστοποιημένα οικολογικά χρώματα. Είναι κατάλληλα για εσωτερικό και εξωτερικό χώρο και δεν έχουν ακρυλικά και δυσάρεστες μυρωδιές. Επίσης μπορούν να τοποθετηθούν απευθείας πάνω στις επιφάνειες χωρίς κάποια ιδιαίτερη προετοιμασία, αφού δεν απαιτείται τρίψιμο πριν χρησιμοποιηθούν. Είναι ασφαλή για παιδιά και κατοικίδια, καθώς και για το δέρμα. Και πραγματικά έχουν τόσο όμορφες αποχρώσεις.

Με αυτά τα χρώματα μπορούν να μεταμορφώσουμε οποιαδήποτε επιφάνεια, από ένα ξύλινο τραπέζι ή μια μεταλλική ντουλάπα μέχρι ένα βαρετό μαξιλάρι. Ναι, μαξιλάρι, καθώς τα χρώματα κιμωλίας είναι ιδανικά και για υφάσματα.

passatempo

Plus, σε όλα αυτά είναι ότι στο Passatempo θα βρεις και διάφορα διακοσμητικά και πορσελάνες που φέρνει η Δέσποινα από Ιταλία και Δανία, τα οποία θα ταιριάξουν τέλεια με τα ανανεωμένα έπιπλά σας. Επίσης, έχει και μερικά εξαιρετικά αρωματικά για υφάσματα από την ιταλική La Bella Lavanderina -που δεν θα βρεις πουθενά αλλού-, από τα οποία αρκούν μερικές σταγόνες, ώστε κάθε φορά που απλώνεις μπουγάδα να μυρίζει όλη η γειτονιά φρεσκάδα και καθαριότητα.

passatempo
Πορσελάνες από τη Δανία και την Ιταλία είναι επίσημες διαθέσιμες το μαγαζί-εργαστήριο της Δέσποινας. Βρες το στον χάρτη, πατώντας εδώ

DIT (Do It Together) μέρα... and more

Κάθε τόσο η Δέσποινα ανακοινώνει μέσω των προφίλ του Passatempo στα social media, την Do it together μέρα. Πρόκειται για μια μέρα, που η Δέσποινα καλεί τον κόσμο να πάει στο μαγαζί-εργαστήριό της και να φέρει μαζί του τα δικά του αντικείμενα και να τα μεταμορφώσουν μαζί με την καθοδήγησή της.

passatempo

Για να κλείσεις θέση στα σεμινάρια επικοινώνησε μέσω Facebook ή Instagram ή τηλεφωνικά στο 2109886541

Βέβαια, υπάρχει και η δυνατότητα να άφησει κάποιος το έπιπλο ή το αντικείμενό του στη Δέσποινα και τον Παναγιώτη να του το βάψουν με χρώματα που θα διαλέξει ο ίδιος, αλλά η αλήθεια είναι ότι έτσι θα χάσει όλη την εμπειρία του να δημιουργήσει κάτι μόνος του με τα δικά του χέρια, παίζοντας με τα χρώματα και τις τεχνικές.

Μετά από μια μέρα δίπλα στη Δέσποινα καταλάβαμε ένα πράγμα: κανένα έτοιμο έπιπλο δεν μπορεί να συγκριθεί με αυτό που δημιουργούμε μόνοι μας. Και ο λόγος είναι ότι έτσι, μέσα του θα κρύβεται πια η φαντασία μας, η δημιουργικότητα, ο χρόνος και ο κόπος μας. Και αυτό το κάνει μοναδικό.

Αν θέλετε να λάβετε μέρος στο σεμινάριο της Δέσποινας,

ή/και προμηθευτείτε χρώματα κιμωλίας

Επικοινωνήστε μέσω Facebook ή Instagram

More Info:

Διεύθυνση: Τρίτωνος 13, Παλαιό Φάληρο

Τηλ: 2109886541

Google Maps

Read Next

17 Μαϊ 2024

To φυσικό μεταλλικό νερό Βίκος υπερήφανος χορηγός του ΔΕΗ Διεθνή Ποδηλατικού Γύρου της Ελλάδας 2024

Ο ΔΕΗ Διεθνής Ποδηλατικός Γύρος της Ελλάδας 2024 θα ξεκινήσει από τη Θεσσαλονίκη και θα καταλήξει στο Καλλιμάρμαρο Στάδιο.

17 Μαϊ 2024

Ανακάλυψε το δικό σου Hobby στις φετινές διακοπές

Mαθήματα μαγειρικής, τοξοβολία, αστροτουρισμός, πεζοπορία, καταδύσεις και ό,τι μπορείς να ονειρευτείς.

Περισσότερα από

Life

17 Μαϊ 2024

Οι καλύτερες ταινίες που παίζουν τώρα στα σινεμά (9-15/5)

Μια λίστα με τις ιδανικότερες προτάσεις για κινηματογραφική έξοδο αυτήν την εβδομάδα.

15 Μαϊ 2024

To Live A Legacy από τη Mastercard και το Women On Top δίνει ώθηση στη γυναικεία ενδυνάμωση για 6η χρονιά

Η πρωτοβουλία-θεσμός από τη Mastercard και το Women On Top για την επαγγελματική ενδυνάμωση των γυναικών εμπλουτίζεται και επεκτείνεται.

14 Μαϊ 2024

ATHENS FITNESS FESTIVAL 2024: Η Ακτή Βουλιαγμένης μετατρέπεται σε ένα εντυπωσιακό παραθαλάσσιο γυμναστήριο

Στις 25 & 26 Μαΐου θα διεξαχθεί για ακόμα μια χρονιά το Athens Fitness Festival 2024.

12 Μαϊ 2024

7 διάσημα ψυχολογικά πειράματα που άλλαξαν τον τρόπο που βλέπουμε τον κόσμο

Πολλά διάσημα πειράματα που αναλύουν την ανθρώπινη συμπεριφορά έχουν επηρεάσει την κατανόηση της ψυχολογίας. Για ορισμένα δεν είναι δυνατή η επανάληψή τους σήμερα λόγω παραβιάσεων των ηθικών ορίων. Ωστόσο, αυτό δεν μειώνει τη σημασία τους.

12 Μαϊ 2024

"Rays of Infinity" | Ένα ταξίδι από τον ήχο στο φως

Η PanArmonia επιστρέφει στο θέατρο "Άλσος" και παρουσιάζει ζωντανά για πρώτη φορά το νέο άλμπουμ "Rays of Infinity", μαζί με αγαπημένα τραγούδια από το ρεπερτόριό της.

11 Μαϊ 2024

Πότε ξεκινά το σεξ σε νέα σχέση; Η απάντηση της ειδικού θα σε εκπλήξει

Νομίζεις ότι ο κανόνας "όχι σεξ πριν το τρίτο ραντεβού" αρκεί; Καλύτερα να το παρατείνεις στους... έξι μήνες, ή και παραπάνω.

10 Μαϊ 2024

Olvos Koufonisia: Ο δικός μου παράδεισος

Τα Κουφονήσια είναι ο δικός μου παράδεισος και το Olvos Koufonisia, το δικό μου εξωτικό καταφύγιο.

10 Μαϊ 2024

Fashion Forward: Τα νέα προϊόντα τεχνολογίας και wearables της Huawei μας βάζουν στον ψηφιακό κόσμο με στυλ

Το HUAWEI WATCH FIT 3, το HUAWEI WATCH 4 Pro Space Edition και το HUAWEI MateBook X Pro έρχονται να μας καταπλήξουν.

10 Μαϊ 2024

Λώξη: Ένα ντοκιμαντέρ για την πρώτη επαγγελματία ηθοποιό με σύνδρομο Down στην Ελλάδα

Είναι η ιστορία της Λωξάνδρας Λούκας η οποία αξιώνει στην πράξη ισότιμη πρόσβαση στη ζωή και την τέχνη της.

06 Μαϊ 2024

Αν θέλεις να ζήσεις περισσότερο κάνε αυτό, λένε οι καρδιολόγοι

Είτε είσαι στη δουλειά, είτε στο σπίτι ή αλλού, κάνε αυτό για να ζήσεις μέχρι τα 100 (και βάλε!).