ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ WOMAN TOC

Το δράμα της μικρής Αλεξίας- Δέχθηκε σφαίρα στο κεφάλι, έμεινε ανάπηρη, ο δράστης αρνείται να πληρώσει παρά τις αποφάσεις των δικαστηρίων

Παρά τις αποφάσεις, ο δράστης του πυροβολισμού αρνείται να πληρώσει για την αποκατάσταση της μικρής Αλεξίας, η οποία τα τελευταία χρόνια είναι σε αναπηρικό καροτσάκι.

αλεξια

Πάνω από 4 χρόνια έχουν περάσει από την ημέρα που η ζωή της μικρής Αλεξίας και της οικογένειάς της άλλαξε για πάντα.

Το κοριτσάκι, το οποίο ανήμερα του Πάσχα έπαιζε στην αυλή του σπιτιού του και δέχθηκε αδέσποτη σφαίρα στο κεφάλι του στις Θεσπιές στη Θήβα, έχει κάνει πάνω από 6 χειρουργεία και έχει 95% αναπηρία εφ' όρου ζωής.

Ο δράστης του πυροβολισμού -ο οποίος είχε παραδεχτεί την πράξη του- είχε καταδικαστεί πέρυσι το καλοκαίρι σε τέσσερα έτη και τέσσερις μήνες φυλάκισης με αναστολή και χρηματική ποινή 1.600 ευρώ, μία ποινή-χάδι που εξόργισε την οικογένεια.

Παράλληλα, έχουν βγει πολλές αποφάσεις ώστε ο δράστης να πληρώσει για την αποκατάσταση του κοριτσιού (η πρώτη 500.000 ευρώ, η δεύτερη 260.000 και η τρίτη ασφαλιστικά μέτρα και 7.200 ευρώ για να πληρώνει το κέντρο), όμως ο ίδιος αρνείται να πληρώσει, με εξαίρεση μικρά ποσά των 800 ευρώ που έδινε μηνιαία στην οικογένεια πριν από χρόνια.

Από τότε, η οικογένεια ζει έναν Γολγοθά, καθώς τα έξοδα είναι υπέρογκα και τα χρήματα που δίνει ο δράστης του πυροβολισμού είναι κυριολεκτικά ψίχουλα μπροστά στα ποσά που απαιτούνται για την θεραπεία της Αλεξίας.

Το δράμα της μικρής Αλεξίας- Δέχθηκε σφαίρα στο κεφάλι, έμεινε ανάπηρη, ο δράστης αρνείται να πληρώσει παρά τις αποφάσεις των δικαστηρίων

Η μικρή Αλεξία, η οποία έχει υποβληθεί σε πολλά χειρουργεία και έχει 95% αναπηρία.

Αρνείται να πληρώσει

Μιλώντας στο TheTOC, ο δικηγόρος της οικογένειας Ανδρέας Μήτσαινας, μας εξήγησε πως ο δράστης αρνείται να πληρώσει, με την δικαιολογία ότι "δεν έχει τα χρήματα".

"Αυτή την στιγμή, το κοριτσάκι είναι στο σπίτι με την οικογένεια του, όμως ο στόχος μας είναι να πάει σε κέντρο αποκατάστασης στο εξωτερικό, συγκεκριμένα στην Γερμανία, αλλά το κόστος είναι δυσβάσταχτο" τονίζει ο κ. Μήτσαινας.

"Η οικογένεια βρίσκεται σε αδιέξοδο, ζει κάτω από ένα τεράστιο οικονομικό και ψυχολογικό βάρος, και χρειάζεται μεγάλα κονδύλια για να συνεχίσει η Αλεξία την θεραπεία σε καταρτισμένο κέντρο στην Γερμανία" πρόσθεσε.

"Τα ποσά που χρειάζονται είναι μεγάλα, της τάξεως των 100 με 200 χιλιάδων ευρώ, και όχι φυσικά τα 800 ευρώ που έδινε ο δράστης, τα οποία αποτελούν κοροϊδία. Το ζήτημα είναι το κοριτσάκι να ξαναπάρει πίσω την ζωή της πίσω στο βαθμό που της αναλογεί" καταλήγει ο κ. Μήτσαινας.

δικηγορος

Ο δικηγόρος της οικογένειας, Ανδρέας Μήτσαινας.

"Δεν υπάρχει δικαιοσύνη, δεν υπάρχουν νόμοι..."

Μιλώντας επίσης στο TheTOC, o πατέρας της μικρής Αλεξίας, Λουκάς Σαμαρτζής, δηλώνει πως ούτε στους χειρότερους τους εφιάλτες δεν φαντάζονταν ότι θα πάθαιναν κάτι τόσο τραγικό.

"Το κοριτσάκι είναι με 95% αναπηρία, έχει κάνει πόσα χειρουργεία, έχει χάσει τα καλύτερα χρόνια της ζωής του και ο δράστης δεν έχει κάνει ούτε μία μέρα φυλακή και δεν πληρώνει. Δεν υπάρχει δικαιοσύνη, δεν υπάρχουν νόμοι" λέει εκφράζοντας την οργή του.

"Το παιδί μιλάει, αλλά δεν μπορεί να περπατήσει, έχει 95% αναπηρία, και με ρωτάει συνέχεια ''γιατί δεν πληρώνει αυτός ο άνθρωπος να πάω έξω, να γίνω καλά;'' Τι να της πεί κανείς της μικρής... Κάτι πρέπει να κάνει το κράτος, γίνονται δικαστήρια αλλά τι να τα κάνουμε όταν δεν τηρούνται οι αποφάσεις;" τονίζει με νόημα ο κ. Σαμαρτζής.

Σκοπός της οικογένειας είναι να ξαναπάει η μικρή Αλεξία σε ένα εξειδικευμένο κέντρο στην Γερμανία για την θεραπεία του κοριτσιού, καθώς αντίστοιχο κέντρο στην Ελλάδα δεν υπάρχει. Το κόστος όμως είναι μεγάλο, χρειάζονται 20. 000 ευρώ τον μήνα, και όχι τα 800 ευρώ που δίνει ο δράστης, τα οποία δεν φτάνουν ούτε για τα φάρμακα της μικρής.

"Αυτός ο άνθρωπος καταδικάστηκε σε 4 χρόνια με αναστολή, δεν έκανε ούτε μία μέρα φυλακή. Άμα κάποιος σκοτώσει ένα αδέσποτο μπαίνει φυλακή και πληρώνει πρόστιμο 50.000 ευρώ. Τώρα αυτός ο αλήτης άφησε ανάπηρο ένα κορίτσι για όλη του την ζωή και είναι ελεύθερος, ούτε πληρώνει παρά τις αποφάσεις. Τι να πω..."

αλεξια

Η μικρή Αλεξία από το 2019 είναι σε αναπηρικό καροτσάκι.

Παράλληλα, ο κ. Σαμαρτζής μας αποκάλυψε ότι ο δράστης λέει ψέματα πως δεν έχει χρήματα να πληρώσει για την θεραπεία της κόρης του. Αντιθέτως, όχι απλά έχει την οικονομική δυνατότητα να ανταπεξέλθει στις αποφάσεις αλλά κάνει τζίρο 4 εκατ. ευρώ τον χρόνο από την δουλειά του.

"Στην αρχή μας βοήθησε ο απλός κόσμος και η Εκκλησία, αυτός ο αλήτης όμως δεν συγκινήθηκε καθόλου. Δουλεύει με υγρά καύσιμα, έχει δύο βυτία, και του έχουν βρει οι δικηγόροι ότι κάνει 4 εκατ. ευρώ τζίρο τον χρόνο" σχολιάζει.

Επιπρόσθετα, μας αποκάλυψε ότι παρά τις αποφάσεις για κατασχέσεις της περιουσίας του (συγκεκριμένα ένα σπίτι και ένα οικόπεδο), αυτός τα έχει μεταφέρει όλα στο όνομα της γυναίκας του και "κρύβεται πίσω από αυτήν".

"Εμείς θέλουμε άμεσα χρήματα για να πάει η μικρή στο εξωτερικό, όχι σπίτια και οικόπεδα" αναφέρει.

Η οικογένεια ελπίζει πως κάποια στιγμή ο δράστης θα ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις του, έστω και τώρα, έτσι ώστε η μικρή Αλεξία να συνεχίσει την θεραπεία της και να μπορέσει να κοιτάξει το μέλλον με μεγαλύτερη αισιοδοξία και ελπίδα.

Όσοι επιθυμούν να βοηθήσουν την μικρή Αλεξία στο μακροχρόνιο έργο της αποκατάστασής της, μπορούν να καταθέσουν οποιοδήποτε ποσό στον παρακάτω λογαριασμό:

GR9401102900000029060617452

ΣΑΜΑΡΤΖΗΣ ΛΟΥΚΑΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ

ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ

Read Next

22 Σεπ 2023

Το Inclusivity Lounge του Women On Top επέστρεψε στη Θεσσαλονίκη

Με εκλεκτές ομιλήτριες και ομιλητές από το χώρο της υγείας, της έρευνας, των επιχειρήσεων και των οργανισμών

18 Σεπ 2023

Μπομπ Ρος: Πίνακάς του από το πρώτο επεισόδιο της εκπομπής του πωλείται 9,8 εκ. δολάρια

Ο πίνακας ζωγραφικής με τίτλο "A Walk in the Woods", δημιουργήθηκε το 1983 στην αρχή της τηλεοπτικής καριέρας του καλλιτέχνη.

Περισσότερα από

Life

17 Σεπ 2023

Οι 29ες Νύχτες Πρεμιέρας ξεκινούν με Αλμοδόβαρ και την πιο συγκινητική ταινία της χρονιάς

Ένα σπαρακτικό φιλμ συνοδεία της μικρού μήκους ενός σπουδαίου σκηνοθέτη κηρύσσουν την έναρξη του Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας.

16 Σεπ 2023

Μαρία Μενούνος: Η κόρη της έγινε τριών μηνών και το γιόρτασε με ένα άλμπουμ φωτογραφιών

"Ο χρόνος κυλά αλλά εμείς απολαμβάνουμε κάθε δευτερόλεπτο με την Αθηνά. Τι ευλογία!!!!", γράφει στην λεζάντα της τρυφερής ανάρτησης.

15 Σεπ 2023

Life’s Good: Η LG χαμογελάει στον κόσμο παρουσιάζοντας τη νέα της ταυτότητα

Η νέα παγκόσμια καμπάνια της LG μας εμπνέει να προσεγγίσουμε τη ζωή με αισιόδοξη στάση.

15 Σεπ 2023

TiNY LOVE | Το brand κοσμημάτων που υμνεί την αγάπη

Η TiNY LOVE γεννήθηκε μέσα από μία βαθιά εκτίμηση για τον εξαιρετικό τρόπο κατασκευής κοσμημάτων.

15 Σεπ 2023

"Ο τυχαίος θάνατος ενός αναρχικού": Η παράσταση-φαινόμενο συνεχίζεται για τρίτη χρονιά

Το έργο του Ντάριο Φο,​ που έγινε talk of the town τα τελευταία χρόνια με τον Πάνο Βλάχο ως "Γελωτοποιό", προκαλεί για τρίτη χρονιά το κοινό να αντιμετωπίσει άβολες αλήθειες.

14 Σεπ 2023

To πολυαναμενόμενο ντοκιμαντέρ για τα θρυλικά super models των 90`s φιλοδοξεί να αποκαλύψει τις σχέσεις, την προσωπικότητα και την επίδραση τους στη μόδα

Nαόμι Κάμπελ, Σίντυ Κρόφορντ, Λίντα Ευαγγελίστα και Κρίστι Τέρλινγκτον ένωσαν τις δυνάμεις τους για ακόμη μία φορά.

14 Σεπ 2023

Το "Πίσω από τις Θημωνιές" προτείνει για τα Όσκαρ η Ελληνική Ακαδημία Κινηματογράφου

Η πολυβραβευμένη ταινία της Ασημίνας Προέδρου συστήνεται στο Υπουργείο Πολιτισμού για να εκπροσωπήσει τη χώρα στην Αμερικανική Ακαδημία Κινηματογράφου.

13 Σεπ 2023

"The Artist's Way": Η νέα συλλογή της KOURBELA για το Φθινόπωρο/ Χειμώνα 2023- 24

Από τον χειμώνα του 23-24 το brand αποκτά ένα οικουμενικό χαρακτήρα υπό την νέα ονομασία KOURBELA.

13 Σεπ 2023

Ντόλι Πάρτον: " Ο Έλβις Πρίσλεϊ τραγούδησε κομμάτι μου στην Πρισίλα, όταν πήραν διαζύγιο"

Η αποκάλυψη για την σχέση του βασιλιά του Rock’n’roll με το κλασσικό κομμάτι της κάντρι σταρ.