ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ WOMAN TOC

Το δράμα της μικρής Αλεξίας- Δέχθηκε σφαίρα στο κεφάλι, έμεινε ανάπηρη, ο δράστης αρνείται να πληρώσει παρά τις αποφάσεις των δικαστηρίων

Παρά τις αποφάσεις, ο δράστης του πυροβολισμού αρνείται να πληρώσει για την αποκατάσταση της μικρής Αλεξίας, η οποία τα τελευταία χρόνια είναι σε αναπηρικό καροτσάκι.

αλεξια

Πάνω από 4 χρόνια έχουν περάσει από την ημέρα που η ζωή της μικρής Αλεξίας και της οικογένειάς της άλλαξε για πάντα.

Το κοριτσάκι, το οποίο ανήμερα του Πάσχα έπαιζε στην αυλή του σπιτιού του και δέχθηκε αδέσποτη σφαίρα στο κεφάλι του στις Θεσπιές στη Θήβα, έχει κάνει πάνω από 6 χειρουργεία και έχει 95% αναπηρία εφ' όρου ζωής.

Ο δράστης του πυροβολισμού -ο οποίος είχε παραδεχτεί την πράξη του- είχε καταδικαστεί πέρυσι το καλοκαίρι σε τέσσερα έτη και τέσσερις μήνες φυλάκισης με αναστολή και χρηματική ποινή 1.600 ευρώ, μία ποινή-χάδι που εξόργισε την οικογένεια.

Παράλληλα, έχουν βγει πολλές αποφάσεις ώστε ο δράστης να πληρώσει για την αποκατάσταση του κοριτσιού (η πρώτη 500.000 ευρώ, η δεύτερη 260.000 και η τρίτη ασφαλιστικά μέτρα και 7.200 ευρώ για να πληρώνει το κέντρο), όμως ο ίδιος αρνείται να πληρώσει, με εξαίρεση μικρά ποσά των 800 ευρώ που έδινε μηνιαία στην οικογένεια πριν από χρόνια.

Από τότε, η οικογένεια ζει έναν Γολγοθά, καθώς τα έξοδα είναι υπέρογκα και τα χρήματα που δίνει ο δράστης του πυροβολισμού είναι κυριολεκτικά ψίχουλα μπροστά στα ποσά που απαιτούνται για την θεραπεία της Αλεξίας.

Το δράμα της μικρής Αλεξίας- Δέχθηκε σφαίρα στο κεφάλι, έμεινε ανάπηρη, ο δράστης αρνείται να πληρώσει παρά τις αποφάσεις των δικαστηρίων

Η μικρή Αλεξία, η οποία έχει υποβληθεί σε πολλά χειρουργεία και έχει 95% αναπηρία.

Αρνείται να πληρώσει

Μιλώντας στο TheTOC, ο δικηγόρος της οικογένειας Ανδρέας Μήτσαινας, μας εξήγησε πως ο δράστης αρνείται να πληρώσει, με την δικαιολογία ότι "δεν έχει τα χρήματα".

"Αυτή την στιγμή, το κοριτσάκι είναι στο σπίτι με την οικογένεια του, όμως ο στόχος μας είναι να πάει σε κέντρο αποκατάστασης στο εξωτερικό, συγκεκριμένα στην Γερμανία, αλλά το κόστος είναι δυσβάσταχτο" τονίζει ο κ. Μήτσαινας.

"Η οικογένεια βρίσκεται σε αδιέξοδο, ζει κάτω από ένα τεράστιο οικονομικό και ψυχολογικό βάρος, και χρειάζεται μεγάλα κονδύλια για να συνεχίσει η Αλεξία την θεραπεία σε καταρτισμένο κέντρο στην Γερμανία" πρόσθεσε.

"Τα ποσά που χρειάζονται είναι μεγάλα, της τάξεως των 100 με 200 χιλιάδων ευρώ, και όχι φυσικά τα 800 ευρώ που έδινε ο δράστης, τα οποία αποτελούν κοροϊδία. Το ζήτημα είναι το κοριτσάκι να ξαναπάρει πίσω την ζωή της πίσω στο βαθμό που της αναλογεί" καταλήγει ο κ. Μήτσαινας.

δικηγορος

Ο δικηγόρος της οικογένειας, Ανδρέας Μήτσαινας.

"Δεν υπάρχει δικαιοσύνη, δεν υπάρχουν νόμοι..."

Μιλώντας επίσης στο TheTOC, o πατέρας της μικρής Αλεξίας, Λουκάς Σαμαρτζής, δηλώνει πως ούτε στους χειρότερους τους εφιάλτες δεν φαντάζονταν ότι θα πάθαιναν κάτι τόσο τραγικό.

"Το κοριτσάκι είναι με 95% αναπηρία, έχει κάνει πόσα χειρουργεία, έχει χάσει τα καλύτερα χρόνια της ζωής του και ο δράστης δεν έχει κάνει ούτε μία μέρα φυλακή και δεν πληρώνει. Δεν υπάρχει δικαιοσύνη, δεν υπάρχουν νόμοι" λέει εκφράζοντας την οργή του.

"Το παιδί μιλάει, αλλά δεν μπορεί να περπατήσει, έχει 95% αναπηρία, και με ρωτάει συνέχεια ''γιατί δεν πληρώνει αυτός ο άνθρωπος να πάω έξω, να γίνω καλά;'' Τι να της πεί κανείς της μικρής... Κάτι πρέπει να κάνει το κράτος, γίνονται δικαστήρια αλλά τι να τα κάνουμε όταν δεν τηρούνται οι αποφάσεις;" τονίζει με νόημα ο κ. Σαμαρτζής.

Σκοπός της οικογένειας είναι να ξαναπάει η μικρή Αλεξία σε ένα εξειδικευμένο κέντρο στην Γερμανία για την θεραπεία του κοριτσιού, καθώς αντίστοιχο κέντρο στην Ελλάδα δεν υπάρχει. Το κόστος όμως είναι μεγάλο, χρειάζονται 20. 000 ευρώ τον μήνα, και όχι τα 800 ευρώ που δίνει ο δράστης, τα οποία δεν φτάνουν ούτε για τα φάρμακα της μικρής.

"Αυτός ο άνθρωπος καταδικάστηκε σε 4 χρόνια με αναστολή, δεν έκανε ούτε μία μέρα φυλακή. Άμα κάποιος σκοτώσει ένα αδέσποτο μπαίνει φυλακή και πληρώνει πρόστιμο 50.000 ευρώ. Τώρα αυτός ο αλήτης άφησε ανάπηρο ένα κορίτσι για όλη του την ζωή και είναι ελεύθερος, ούτε πληρώνει παρά τις αποφάσεις. Τι να πω..."

αλεξια

Η μικρή Αλεξία από το 2019 είναι σε αναπηρικό καροτσάκι.

Παράλληλα, ο κ. Σαμαρτζής μας αποκάλυψε ότι ο δράστης λέει ψέματα πως δεν έχει χρήματα να πληρώσει για την θεραπεία της κόρης του. Αντιθέτως, όχι απλά έχει την οικονομική δυνατότητα να ανταπεξέλθει στις αποφάσεις αλλά κάνει τζίρο 4 εκατ. ευρώ τον χρόνο από την δουλειά του.

"Στην αρχή μας βοήθησε ο απλός κόσμος και η Εκκλησία, αυτός ο αλήτης όμως δεν συγκινήθηκε καθόλου. Δουλεύει με υγρά καύσιμα, έχει δύο βυτία, και του έχουν βρει οι δικηγόροι ότι κάνει 4 εκατ. ευρώ τζίρο τον χρόνο" σχολιάζει.

Επιπρόσθετα, μας αποκάλυψε ότι παρά τις αποφάσεις για κατασχέσεις της περιουσίας του (συγκεκριμένα ένα σπίτι και ένα οικόπεδο), αυτός τα έχει μεταφέρει όλα στο όνομα της γυναίκας του και "κρύβεται πίσω από αυτήν".

"Εμείς θέλουμε άμεσα χρήματα για να πάει η μικρή στο εξωτερικό, όχι σπίτια και οικόπεδα" αναφέρει.

Η οικογένεια ελπίζει πως κάποια στιγμή ο δράστης θα ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις του, έστω και τώρα, έτσι ώστε η μικρή Αλεξία να συνεχίσει την θεραπεία της και να μπορέσει να κοιτάξει το μέλλον με μεγαλύτερη αισιοδοξία και ελπίδα.

Όσοι επιθυμούν να βοηθήσουν την μικρή Αλεξία στο μακροχρόνιο έργο της αποκατάστασής της, μπορούν να καταθέσουν οποιοδήποτε ποσό στον παρακάτω λογαριασμό:

GR9401102900000029060617452

ΣΑΜΑΡΤΖΗΣ ΛΟΥΚΑΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ

ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ

Read Next

13 Ιουν 2024

30 χρόνια Madame Figaro: Όσα έγιναν στο private dinner στη λίμνη Βουλιαγμένης

Γυναίκες που έχουν πρωταγωνιστήσει στα εξώφυλλα και προσωπικότητες από τον χώρο του lifestyle, της μόδας, του πολιτισμού και της πολιτικής έδωσαν το παρών σε ένα exclusive dinner για τα 30ά γενέθλια της Madame Figaro.

12 Ιουν 2024

Α Βοήθειες στον καύσωνα: Τι να κάνεις και τι να αποφύγεις

Ο Ιατρικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης δίνει συμβουλές για τις Α Βοήθειες στον καύσωνα. Ακολούθησε τις οδηγίες αντιμετώπισης από τις υψηλές θερμοκρασίες.

Περισσότερα από

Life

10 Ιουν 2024

L’Oréal και Hondos Center αποδεικνύουν πως η ομορφιά μπορεί να φροντίσει το περιβάλλον

Το πρόγραμμα "Take it Back" είναι μια πρωτοβουλία του ομίλου L’Oréal σε συνεργασία με τα Hondos Center.

09 Ιουν 2024

Νοβέλο Φινότι: Μία σπουδαία πολυσυλλεκτική έκθεση για τον κορυφαίο Ιταλό γλύπτη στην Αθήνα

Ο καλλιτέχνης Noβέλο Φινότι θα παρουσιάσει αναδρομικά για πρώτη φορά στην Αθήνα τη δουλειά του στο Ίδρυμα Εικαστικών Τεχνών και Μουσικής Β. & Μ. Θεοχαράκη.

09 Ιουν 2024

Γιατί πεινάς το βράδυ; Plus 4 βραδινά σνακ με λίγες θερμίδες

Τα βραδινά σνακ δεν είναι απαραίτητο να είναι παχυντικά. Υπόκυψε σε αυτό το υγιεινό, χωρίς ενοχές τσιμπολόγημα για να αντιμετωπίσεις τις βραδινές λιγούρες.

09 Ιουν 2024

Δροσιστικά καταφύγια στις πισίνες της Αθήνας

Ο καλοκαιρινός καύσωνας είναι δυστυχώς αναπόφευκτος, οπότε ήρθε η ώρα να καταφύγουμε στις ομορφότερες αθηναϊκές πισίνες για ατέλειωτες βουτιές και λαχταριστά κοκτέιλ.

08 Ιουν 2024

Οι καλύτερες ταινίες που παίζουν τώρα στα σινεμά (6-12/6)

Μια λίστα με τις ιδανικότερες προτάσεις για κινηματογραφική έξοδο αυτήν την εβδομάδα.

07 Ιουν 2024

MissBloom Summer Party: Όλα όσα συνέβησαν στο πιο ανατρεπτικό καλοκαιρινό πάρτι της χρονιάς

Για ακόμη μία χρονιά κηρύξαμε την έναρξη της θερινής σεζόν με τον καλύτερο τρόπο.

07 Ιουν 2024

Λειτουργική ρινοπλαστική και διατροφή: Πώς θα επιταχύνετε την επούλωση

Εάν υποβληθήκατε πρόσφατα σε λειτουργική και αισθητική παρέμβαση της μύτης, θα πρέπει βεβαιωθείτε πως παρέχετε στον οργανισμό σας τα θρεπτικά συστατικά που θα βοηθήσουν στη μείωση του πρηξίματος, στην ταχεία θρέψη και επούλωση.

07 Ιουν 2024

Το Κάθε Κουτί Μετράει γιορτάζει για τέταρτη συνεχή χρονιά την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος με το International Recycling Tour 2024

Μια πολική αρκούδα από 2.000 κουτάκια αλουμινίου εμφανίστηκε στη Νέα Παραλία της Θεσσαλονίκης στο πλαίσιο του International Recycling Tour 2024!

06 Ιουν 2024

Ανάδειξε την πιο όμορφη πλευρά σου με το PANTENE στα MAD VMA 2024 από την ΔΕΗ!

To Pantene είναι ο μεγάλος υποστηρικτής στα MAD VMA 2024 από την ΔΕΗ και σε προσκαλεί να ζήσεις τη μοναδική αυτή εμπειρία στο Γήπεδο Παλαιού Φαλήρου, Tae Kwon Do, σε ένα διήμερο γεμάτο ενδιαφέρουσες δράσεις, πολλή μουσική & δυνατά λαμπερά μαλλιά!