ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ WOMAN TOC

Αυτό είναι το ακριβότερο παγωτό του κόσμου και η μια μπάλα κοστίζει 6.700 δολάρια

Εσείς θα δίνατε 6.700 δολάρια για μια μπάλα παγωτού;

Κάθε χρόνο, η βιομηχανία του παγωτού δοκιμάζει τα όρια της φαντασίας και της δημιουργικότητας για να παρουσιάσει στην αγορά νέες γεύσεις, που θα τραβήξουν την προσοχή των καταναλωτών.

Το ακριβότερο παγωτό στον κόσμο, με το όνομα byakuya, που σημαίνει "λευκή νύχτα", παρασκευάζει εταιρεία στην Ιαπωνία. Αυτή τη στιγμή, το byakuya κοστίζει 880.000 γιεν (6.211 ευρώ) η μερίδα, γεγονός που -σύμφωνα με τα παγκόσμια ρεκόρ Γκίνες – το καθιστά και επίσημα το πιο ακριβό παγωτό στον κόσμο.

Η ιαπωνική μάρκα παγωτού Cellato αποκαλεί το παγωμένο επιδόρπιό της, "gelato" και λόγω της ιταλικής προέλευσης της τρούφας που αυτό περιέχει. Η τρούφα προέρχεται αποκλειστικά από την Άλμπα που, σύμφωνα με πολλούς είναι η πατρίδα της καλύτερης λευκής τρούφας στην Ιταλία. Από μόνο του αυτό το συστατικό του εν λόγω παγωτού μπορεί να πωληθεί έως και 14.500 δολάρια το κιλό, σύμφωνα με άρθρο στην ιστοσελίδα των Ρεκόρ Γκίνες.

Το byakuya ολοκληρώνεται από ένα βρώσιμο φύλλο χρυσού, δύο είδη τυριού και το "Sakekasu", ένα συστατικό που μοιάζει με πάστα και προέρχεται από τη διαδικασία παρασκευής σάκε.

Εκπρόσωπος της εταιρείας δήλωσε στο Guinness World Records ότι, "μάς πήρε πάνω από 1,5 χρόνο για να το αναπτύξουμε, με πολλές δοκιμές και λάθη για να πετύχουμε τη σωστή γεύση".

Ο σεφ Tadayoshi Yamada ανέλαβε να καθοδηγήσει τη δημιουργία του, σύμφωνα με τα Παγκόσμια Ρεκόρ Γκίνες. Σύμφωνα με την ιστοσελίδα της Cellato, το επιδόρπιο είναι διαθέσιμο προς πώληση στην Ιαπωνία και αποστέλλεται απευθείας στους καταναλωτές. Με μεγάλη ακρίβεια πρέπει να γίνεται και η δειγματοληψία της λιχουδιάς καθώς το Cellato ορίζει σχολαστικές οδηγίες για να ρυθμίσει τον τρόπο που πρέπει να καταναλωθεί μόλις φτάσει.

Κάθε παραγγελία συνοδεύεται από ένα χειροποίητο μεταλλικό κουτάλι, φτιαγμένο από την εταιρεία Kazarikanagu Takeuchi, με την τεχνοτροπία που χρησιμοποιείται στους ιαπωνικούς ναούς.

Οι εκκεντρικές οδηγίες για την κατανάλωσή του

Οι οδηγίες προς τους πελάτες είναι να ρίχνουν τη λευκή τρούφα στη σωστή υφή του παγωτού, μόλις αυτό μαλακώσει, πριν το ανακατέψουν με ένα χειροποίητο μεταλλικό κουτάλι που τους δίνεται. Επίσης, προτείνεται να αφήσουν το παγωτό να ξεπαγώσει σε θερμοκρασία δωματίου ή να το βάλουν σε φούρνο μικροκυμάτων στα 500 Watt για 10 έως 20 δευτερόλεπτα, αν η υφή του είναι πολύ σκληρή.

Επίσης συνέστησαν να συνδυάσουν τη γευστική δοκιμή με σάκε ή ένα γαλλικό λευκό κρασί.

Read Next

21 Οκτ 2025

Κινηματογράφος με εισιτήριο €2 στη φετινή Γιορτή του Σινεμά

Η πιο αγαπημένη κινηματογραφική συνήθεια επιστρέφει για ακόμη μια χρονιά, σε όλα τα σινεμά της χώρας, όπου όλες οι ταινίες και όλες οι προβολές θα έχουν ενιαίο εισιτήριο στο δίευρο.

21 Οκτ 2025

'Maggie Cassidy': Το νέο μπαρ της Πανόρμου έχει κάτι από '7 Jokers'

Οι Αρμελίνα Αντωναροπούλου, Μικαέλα Τσικουδάκη και Σπύρος Αναγνώστου παρουσιάζουν ένα ολόφρεσκο μπαρ γειτονιάς στους Αμπελόκηπους.

Περισσότερα από

Life

21 Οκτ 2025

Taste Atlas: Στην κορυφή των καλύτερων τυλιχτών του κόσμου το σουβλάκι

Το Taste Atlas δημοσιεύει νέα λίστα και η Ελλάδα πρωταγωνιστεί με το εθνικό της φαγητό.

21 Οκτ 2025

4 φράσεις του Jack Kerouac που έφυγε σαν σήμερα (21/10) από τη ζωή

Εμβληματικές φράσεις από τα βιβλία του, που αντικατοπτρίζουν τη φιλοσοφία και τις ανησυχίες του σημαντικού συγγραφέα.

21 Οκτ 2025

Λάχανο σαλάτα με τζίντζερ + σουσάμι: Η viral συνταγή που θα λατρέψεις αυτή τη σεζόν

Πώς να φτιάξεις τη λαχταριστή σαλάτα λάχανου με τζίντζερ και σουσάμι που έχει κατακτήσει το TikTok και θα φέρει φρεσκάδα στο τραπέζι σου.

21 Οκτ 2025

4 τροφές που εντείνουν το άγχος - Και τι να καταναλώσεις αντί γι’ αυτές

Ποιες συνηθισμένες τροφές αυξάνουν το άγχος σου και πώς μπορείς να τις αντικαταστήσεις με επιλογές που στηρίζουν την ψυχική σου ηρεμία.

21 Οκτ 2025

Το Athens Science Festival φορά τα γιορτινά του στο Ωδείο Αθηνών

Τι γίνεται όταν το Greekonomics, η Κατερίνα Βρανά, ο Σπήλιος Φλώρος και "Η γεωγραφία είναι πολύ κουλ" συναντιούνται στο The Christmas Lab;

21 Οκτ 2025
21 Οκτ 2025

Τι πρέπει να προσέχεις αν χρησιμοποιείς έλαια στο skincare σου

Τα έλαια στο πρόσωπο δεν είναι μόδα, είναι εργαλείο. Και όπως κάθε εργαλείο, δουλεύουν άψογα όταν ξέρεις πότε, πόσο και ποιο.

21 Οκτ 2025

Ορθοπεδικός αποκαλύπτει: Οι 3 απλές ασκήσεις που μειώνουν τον πόνο στη μέση στο σπίτι

Μάθε πώς να ανακουφίσεις τη μέση σου με απλές κινήσεις, ενδυνάμωση κορμού και χαλαρωτικό περπάτημα, σύμφωνα με ειδικούς.

21 Οκτ 2025

Πόση πρωτεΐνη κρύβεται σε ένα αυγό; Τι λένε οι διατροφολόγοι

Μάθε πόση πρωτεΐνη περιέχει κάθε μέγεθος αυγού και πώς να την εκμεταλλευτείς καθημερινά.

21 Οκτ 2025

Στη 'Λέσβο' των Εξαρχείων ζει ακόμα το αυθεντικό ουζερί

Αγαπημένο στέκι δικηγόρων και φοιτητών, το μυτιληνιό ουζερί της Εμμανουήλ Μπενάκη μετράει πάνω από μισό αιώνα ζωής χωρίς να χάσει την ουσία, την εικόνα και τον παλμό του, σε πείσμα των καιρών.