ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ WOMAN TOC

Αυτό είναι το ακριβότερο παγωτό του κόσμου και η μια μπάλα κοστίζει 6.700 δολάρια

Εσείς θα δίνατε 6.700 δολάρια για μια μπάλα παγωτού;

Κάθε χρόνο, η βιομηχανία του παγωτού δοκιμάζει τα όρια της φαντασίας και της δημιουργικότητας για να παρουσιάσει στην αγορά νέες γεύσεις, που θα τραβήξουν την προσοχή των καταναλωτών.

Το ακριβότερο παγωτό στον κόσμο, με το όνομα byakuya, που σημαίνει "λευκή νύχτα", παρασκευάζει εταιρεία στην Ιαπωνία. Αυτή τη στιγμή, το byakuya κοστίζει 880.000 γιεν (6.211 ευρώ) η μερίδα, γεγονός που -σύμφωνα με τα παγκόσμια ρεκόρ Γκίνες – το καθιστά και επίσημα το πιο ακριβό παγωτό στον κόσμο.

Η ιαπωνική μάρκα παγωτού Cellato αποκαλεί το παγωμένο επιδόρπιό της, "gelato" και λόγω της ιταλικής προέλευσης της τρούφας που αυτό περιέχει. Η τρούφα προέρχεται αποκλειστικά από την Άλμπα που, σύμφωνα με πολλούς είναι η πατρίδα της καλύτερης λευκής τρούφας στην Ιταλία. Από μόνο του αυτό το συστατικό του εν λόγω παγωτού μπορεί να πωληθεί έως και 14.500 δολάρια το κιλό, σύμφωνα με άρθρο στην ιστοσελίδα των Ρεκόρ Γκίνες.

Το byakuya ολοκληρώνεται από ένα βρώσιμο φύλλο χρυσού, δύο είδη τυριού και το "Sakekasu", ένα συστατικό που μοιάζει με πάστα και προέρχεται από τη διαδικασία παρασκευής σάκε.

Εκπρόσωπος της εταιρείας δήλωσε στο Guinness World Records ότι, "μάς πήρε πάνω από 1,5 χρόνο για να το αναπτύξουμε, με πολλές δοκιμές και λάθη για να πετύχουμε τη σωστή γεύση".

Ο σεφ Tadayoshi Yamada ανέλαβε να καθοδηγήσει τη δημιουργία του, σύμφωνα με τα Παγκόσμια Ρεκόρ Γκίνες. Σύμφωνα με την ιστοσελίδα της Cellato, το επιδόρπιο είναι διαθέσιμο προς πώληση στην Ιαπωνία και αποστέλλεται απευθείας στους καταναλωτές. Με μεγάλη ακρίβεια πρέπει να γίνεται και η δειγματοληψία της λιχουδιάς καθώς το Cellato ορίζει σχολαστικές οδηγίες για να ρυθμίσει τον τρόπο που πρέπει να καταναλωθεί μόλις φτάσει.

Κάθε παραγγελία συνοδεύεται από ένα χειροποίητο μεταλλικό κουτάλι, φτιαγμένο από την εταιρεία Kazarikanagu Takeuchi, με την τεχνοτροπία που χρησιμοποιείται στους ιαπωνικούς ναούς.

Οι εκκεντρικές οδηγίες για την κατανάλωσή του

Οι οδηγίες προς τους πελάτες είναι να ρίχνουν τη λευκή τρούφα στη σωστή υφή του παγωτού, μόλις αυτό μαλακώσει, πριν το ανακατέψουν με ένα χειροποίητο μεταλλικό κουτάλι που τους δίνεται. Επίσης, προτείνεται να αφήσουν το παγωτό να ξεπαγώσει σε θερμοκρασία δωματίου ή να το βάλουν σε φούρνο μικροκυμάτων στα 500 Watt για 10 έως 20 δευτερόλεπτα, αν η υφή του είναι πολύ σκληρή.

Επίσης συνέστησαν να συνδυάσουν τη γευστική δοκιμή με σάκε ή ένα γαλλικό λευκό κρασί.

Read Next

05 Σεπ 2025

10 πράγματα που πρέπει να γνωρίζεις για τη 'Βουγονία' του Γιώργου Λάνθιμου

Ο Έλληνας σκηνοθέτης κέρδισε για ακόμα μια φορά τις εντυπώσεις μιας απαιτητικής Μπιενάλε. Συγκεντρώσαμε ό,τι ξέρουμε για τη νέα του ταινία, που καταφθάνει στις αίθουσες στις 6 Νοεμβρίου.

05 Σεπ 2025

Η παράσταση των συνεχόμενων sold out επιστρέφει για 10η χρονιά στο Studio Μαυρομιχάλη

Μια ασφυκτικά καφκική ανάκριση λαμβάνει χώρα από τις 10 Οκτωβρίου 2025.

Περισσότερα από

Life

05 Σεπ 2025

Τα άχαστα της πόλης για τις επόμενες εβδομάδες

Με τον Σεπτέμβρη να σηματοδοτεί την έναρξη της νέας σεζόν, η πόλη γεμίζει ξανά με πολιτιστικές προτάσεις που αγκαλιάζουν κάθε μορφή τέχνης - από μουσική και θέατρο μέχρι κινηματογράφο και εικαστικά.

04 Σεπ 2025

Greece Race for the Cure® 2025: Οι εγγραφές άνοιξαν!

Στον αγώνα ενάντια στον καρκίνο του μαστού…κάθε βήμα μετράει! ΜΑΖΙ ΠΙΟ ΔΥΝΑΤΟΙ από τον καρκίνο του μαστού!

04 Σεπ 2025

Φτιάξε σπιτική πραλίνα φουντουκιού με μόλις 4 υλικά

Απόλαυσε βελούδινη πραλίνα φουντουκιού στο σπίτι εύκολα, γρήγορα και χωρίς περιττά υλικά!

04 Σεπ 2025

Στο 'Neropistolo' κάνουν πάρτι με pastries για να μπει σωστά η νέα σεζόν

Το new age bakery του κέντρου επιστρέφει με ένα ολοήμερο πάρτι, γεμάτο ζύμες και μουσικές.

04 Σεπ 2025

Γιατί τα vegan εστιατόρια κλείνουν ή πλέον βάζουν και κρέας στο μενού τους

Μερικές σκέψεις πάνω στο φαινόμενο, με αφορμή την πρόσφατη στροφή του φημισμένου 'Eleven Madison Park' στη Νέα Υόρκη.

04 Σεπ 2025

To 'Emiliano Zapata' είναι μια μεξικάνικη έκπληξη στον Κορυδαλλό

Γεύσεις γεμάτες ένταση και ένας πανέμορφος χώρος συνθέτουν ένα ενδιαφέρον δίπτυχο.

03 Σεπ 2025

Kiosko Mercado Tapas: Μια φιέστα για όλο τον Σεπτέμβριο στο 'Walk In Athens'

Στο δημοφιλές σποτ της οδού Μαυρομιχάλη παίζουν guest chefs, ωραία κρασιά και αλεγρία.

03 Σεπ 2025

Στη Λάρισα υπάρχει ένα φεστιβάλ που δε θέλει να μοιάσει σε κανένα άλλο

Λίγο πριν φτιάξουμε βαλίτσες για τη θεσσαλική πρωτεύουσα, μιλάμε με τον Μέλανδρο Γκανά για όλα όσα θα δούμε φέτος στο πολυθεματικό LA Comics Festival.

03 Σεπ 2025

Η νέα φουρνιά των αθηναϊκών μπαρ

Άνοιξαν τους τελευταίους μήνες, με μπάρες, ποτά και μουσικές που έχουν κάτι να πουν.