ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ WOMAN TOC

Dopamine travel: Η νέα εμπειρία στον τουρισμό με τις Mindfull Weeks σε Μύκονο και Χανιά

Το wellbeing είναι η νέα τάση στον τουρισμό. Απολαύστε mindfull weeks όλο το καλοκαίρι σε δημοφιλή luxury resorts.

resort

Οι επιθυμίες και οι ανάγκες των ανθρώπων που ταξιδεύουν αλλάζουν, ακολουθώντας μία μεγάλη παγκόσμια στροφή στην ουσιαστική φροντίδα μυαλού και σώματος στις διακοπές. Έτσι και το Exclusive Collection της Louis Hotels δίνει όλο και μεγαλύτερη σημασία στις πρακτικές ευεξίας δημιουργώντας τις Mindful Weeks αυτό το καλοκαίρι.

Dopamine travel: Η νέα εμπειρία στον τουρισμό με τις Mindfull Weeks σε Μύκονο και Χανιά

Σε δύο από τα πιο όμορφα και διάσημα ελληνικά νησιά στον κόσμο λοιπόν, την κοσμοπολίτικη, αλλά ανεξάντλητη και πολυπρόσωπη Μύκονο και τα γεμάτα εκπλήξεις Χανιά, τα ξενοδοχεία Mykonos Theoxenia και Asterion Suites & Spa γίνονται οι ιδανικές κιβωτοί τέτοιων εμπειριών. Οι εμπειρίες χαλάρωσης ξεκινούν ουσιαστικά από τις μοναδικές τοποθεσίες όπου βρίσκονται – το Theoxenia στέκεται περήφανο στην καρδιά της Μυκόνου, σε σημείο που έχει χαρακτηριστεί μνημείο πολιτιστικής κληρονομιάς από την Unesco, ενώ το Asterion είναι στην αγκαλιά ένος πανέμορφου τοπίου πλάι στη αμμουδιά του Πλατανιά στα Χανιά.

resort

Σε αυτές τις δύο μοναδικής ενέργειας τοποθεσίες λοιπόν, οι Μindful Weeks των ξενοδοχείων προτείνουν στους επισκέπτες μία σειρά από πρωτόγνωρες εμπειρίες. Το ταξίδι σε μία διαφορετική συχνότητα με τους ήχους και τις ιερές θεραπείες του Nikolaos Unalome. Μία αφύπνιση της συνείδησης και ένα ξύπνημα της κουνταλίνι ενέργειας με τη βοήθεια της Louise Delestre, με πρακτικές και θεραπευτικές τεχνικές που οδηγούν σε ολική ενεργειακή επαναφορά, ψυχική και σωματική. Τη θεραπεία του σώματος με τον τρόπο της Elena Kurten, που βασίζεται σε αγιουβερδικές τεχνικές της αρχαίας Ινδίας και στοχεύει σε μία άλλη προσέγγιση μέσα από την υγιεινή διατροφή και ανάλογες πρακτικές. Και τη διαχείριση του άγχους και των συναισθημάτων, αλλά και τη βελτίωση της συγκέντρωσης και της ενσυναίσθησης μέσα από τις τεχνικές του mindfulness της συστημικής θεραπεύτριας ατόμων και ζευγαριών, Στέλλας Σαββίδου.

Το wellness είναι μία σαρωτική τάση στον τουρισμό

To wellness tourism αναμένεται να φτάσει 1.3 τρις δολάρια σε δύο χρόνια από τώρα, σύμφωνα με το Global Wellness Institute. Οι ταξιδιώτες αναζητούν πλέον ξενοδοχεία που τους βοηθούν να ανακαλύψουν έναν πιο υγιεινό τρόπο ζωής και να υιοθετήσουν καλές συνήθειες. Στο παρελθόν είχαν συνήθως να διαλέξουν ανάμεσα σε χαλαρωτικές διακοπές ή μέρες και νύχτες σε έντονους ρυθμούς, γεμάτους ανδρεναλίνη. Ωστόσο, ολοένα και περισσότεροι αναζητούν δραστηριότητες που τους φέρνουν σε πιο ουσιαστική επαφή με τη φύση και τον εαυτό τους.

resort

Το "Dopamine travel”, όπως αποκαλείται, είναι ένας νέος τρόπος να αναζωογονήσει κανείς το πνεύμα του με το να βρεθεί σε ονειρεμένες τοποθεσίες που πάλλονται από ενέργεια κάτω από τον ήλιο, αλλά και βιώσει μοναδικές εμπειρίες χαλάρωσης και ευεξίας.

Ξεκουράζοντας σώμα και μυαλό στις Mindful Weeks, λοιπόν στο Mykonos Theoxenia και Asterion Suites & Spa, οι διακοπές αποκτούν μια διαφορετική νότα το φετινό καλοκαίρι. Ηχοθεραπεία, μία πρακτική με ρίζες στην Αρχαία Ελλάδα, θεραπείες ρέικι και γιόγκα (κουνταλίνι και αγιουβέρδα), διαλογισμός πλάι στο νερό και βέβαια επισκέψεις σε σπάνιας ομορφιάς απρόσιτες παραλίες και ιστορικούς τόπους με ιδιαίτερα φορτισμένο μαγνητικό πεδίο, συνιστούν μία αξέχαστη εμπειρία για τους φιλοξενούμενους.

Τα προγράμματα αναλυτικά

Ηχοθεραπεία

Κάτω από τον καταγάλανο ελληνικό ουρανό, ένα εσωτερικό ταξίδι σε μία διαφορετική συχνότητα με τις ευεργετικές ηχοθεραπείες και τα τελετουργικά του Nikolaos Unalome, ειδικού θεραπευτή που το περιοδικό Forbes αποκάλεσε "καλύτερο ηχοθεραπευτή στην Αθήνα". Χρησιμοποιώντας μασάζ με σπάνια, χαλαρωτικά έλαια και ήχους δόνησης στη συχνότητα των θεραπευτικών μπολ από το Θιβέτ, ο Nikolaos Unalome εστιάζει στην απελευθέρωση των τσάκρας έτσι ώστε να αποκαταστήσει τη ροή της ενέργειας στο σώμα και να διευκολύνει την ουσιαστική σύνδεσή του με την ψυχή με ανάλογα ευεργετικά αποτελέσματα.

resort

Κουνταλίνι γιόγκα και ρέικι

Η θεραπεύτρια της κουνταλίνι γιόγκα και Reiki & Sound Massage Louise Delestre, θα φροντίσει ώστε οι επισκέπτες να κάνουν μια ολιστική επανεκκίνηση των λειτουργιών του σώματός τους. Ένα σώμα που σφύζει από ενέργεια, αυτό είναι το δώρο αυτής της εβδομάδας στη διάρκεια της οποίας οι συμμετέχοντες θα απολαύσουν νέες τεχνικές ρέικι, μασάζ και ηχοθεραπείας. Ζητούμενα η αρμονία και η εσωτερική ισορροπία που χαρίζει η κουνταλίνι γιόγκα. Οι θεραπείες μπορούν να γίνουν ιδιωτικά ή ομαδικά σε ανοιχτό χώρο και περιλαμβάνουν αρχαίες πρακτικές που συνοψίζονται σε στάσεις σώματος, ασκήσεις αναπνοής, διαλογισμό, τραγούδι με δόνηση και βαθιά χαλάρωση.

Αγιουβέρδα γιόγκα γένους θηλυκού

Ειδικά σχεδιασμένες για γυναίκες θεραπείες αγιουβερδικής γιόγκα προτείνει η Elena Kurten. Η Αγιουβέρδα είναι μία πρακτική της γιόγκα που μετρά 5.000 χρόνια πάνω στη γη και μπορεί να βοηθήσει το πεπτικό και αναπαραγωγικό σύστημα να ισορροπήσουν βελτιώνοντας αυτόματα την ψυχική υγεία. Μία εβδομάδα απόλυτης αποτοξίνωσης με διατροφικές συμβουλές, φυτικά συμπληρώματα διατροφής, θεραπείες και μασάζ για την ιδανική εισαγωγή σε έναν υγιέστερο τρόπο ζωής.

resort

Mindfulness για καλύτερη καθημερινότητα

Το Mindfulness είναι μια στάση ζωής, ένας τρόπος να υπάρχει κάποιος συνειδητά στο τώρα χωρίς να ορίζεται από το παρελθόν η το μέλλον. Μέσα από τα sessions της Στέλλας Σαββίδου, οι επισκέπτες θα βρουν μονοπάτια για να αποκτήσουν επίγνωση της κάθε στιγμής που βιώνουν, να παρακολουθούν τις σκέψεις, τα συναισθήματα και τη συμπεριφορά τους, χωρίς κριτική διάθεση, απλά με συμπόνοια αποκτώντας μια καλύτερη σχέση με τον εαυτό τους και τους άλλους. Παράλληλα, οι επισκέπτες μπορούν να εντρυφήσουν και στο mindful eating.

Ημερολόγιο Mindful Weeks

Mykonos Theoxenia

07 – 11 Ιουνίου: Nikolaos Unalome

04 – 11 Ιουλίου: Louis Delestre

28 Αυγούστου – 1 Σεπτεμβρίου: Elena Kurten

Asterion Suites & Spa

01 – 06 Ιουνίου: Nikolaos Unalome

28 Ιουνίου – 03 Ιουλίου: Louis Delestre

04 – 09 Σεπτεμβρίου: Elena Kurten

25 – 30 Σεπτεμβρίου: Stella Savidou

Read Next

02 Ιουν 2023

H ανακαίνιση διαμερίσματος στην ιστορική "Μπλε Πολυκατοικία" αποτελεί πρότυπο

Σε ένα από τα πιο εμβληματικά δείγματα του ελληνικού μοντερνισμού, τη Μπλε Πολυκατοικία, η αρχιτεκτονική ομάδα Cadu, δημιούργησε ένα υπέροχο διαμέρισμα τιμώντας την ιστορική και αρχιτεκτονική αξία του κτιρίου.

02 Ιουν 2023

Helmos Mountain Festival: Ποιο είναι το νέο μουσικό φεστιβάλ των Καλαβρύτων που έγινε sold out σε χρόνο ρεκόρ

Μιλήσαμε με τον διευθυντή του Χιονοδρομικού Κέντρου Καλαβρύτων για το πρώτο, – από καιρό – sold out, "Helmos Mountain Festival", που θα πραγματοποιηθεί το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος.

Περισσότερα από

Life

31 Μαϊ 2023

#Her_Research 2023 του Σ.Ε.Γ.Ε: H πολύτιμη συνεισφορά των γυναικών στον τομέα της επιστήμης.

Η πρωτοβουλία #Her_Research του Σ.Ε.Γ.Ε., που έγινε θεσμός, επιβράβευσε τις καινοτόμες και εξαιρετικές προτάσεις των γυναικών ερευνητριών, αναγνωρίζοντας την πολύτιμη συνεισφορά τους στον τομέα της επιστήμης.

30 Μαϊ 2023

Το δράμα της μικρής Αλεξίας- Δέχθηκε σφαίρα στο κεφάλι, έμεινε ανάπηρη, ο δράστης αρνείται να πληρώσει παρά τις αποφάσεις των δικαστηρίων

Παρά τις αποφάσεις, ο δράστης του πυροβολισμού αρνείται να πληρώσει για την αποκατάσταση της μικρής Αλεξίας, η οποία τα τελευταία χρόνια είναι σε αναπηρικό καροτσάκι.

29 Μαϊ 2023

Εξελιγμένη ρινοπλαστική | Τι να γνωρίζεις για την επέμβαση

Η συνδυαστική διαφραγματορινοπλαστική εγγυάται υψηλό αισθητικό και λειτουργικό αποτέλεσμα χωρίς πόνο και επιπλοκές.

28 Μαϊ 2023

Είναι το αβοκάντο η "λύση" για υγιές έντερο;

Αέρια στο έντερο, φούσκωμα, διαταραχές στη λειτουργία του... Τα προβλήματα στο έντερο ταλαιπωρούν πολλούς από εμάς. Έρευνα βάζει στο μικροσκόπιο το αβοκάντο σε σχέση με την υγεία του πεπτικού.

27 Μαϊ 2023

8 ιδανικά σνακ για απώλεια βάρους (μπορείς να τρως όσο θέλεις)

Αυτά είναι τα πιο καλά σνακ που μπορούμε να απολαύσουμε χωρίς να σκεφτόμαστε θερμίδες, κιλά και υγεία.

25 Μαϊ 2023

Women On Top:Με στόχο την επαγγελματική ενδυνάμωση των γυναικών

Η επιτυχημένη πρωτοβουλία Live A Legacy από τη Mastercard και το Women On Top με στόχο την επαγγελματική ενδυνάμωση των γυναικών, εξελίσσεται και επιστρέφει για 5η χρονιά με νέα δομή και 3 μοναδικές εκδηλώσεις στην Αθήνα και, για πρώτη φορά, στη Θεσσαλονίκη!

25 Μαϊ 2023

Ξέρουμε τι cocktail θα πίνεις αυτό το καλοκαίρι

Εσύ, είσαι τύπος Fresco, Beach In The City ή μήπως Été; Ανακάλυψε τα Grey Goose Summer Cocktails στο Athénée της οδού Βουκουρεστίου.

24 Μαϊ 2023

Η "Άλφα Χωρίς" δίνει νόημα σε όλες τις στιγμές μας

Γιατί οι πιο δυνατές σχέσεις είναι αυτές που είναι πάντα δίπλα μας, κάθε στιγμή, χωρίς περιορισμούς.