ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ WOMAN TOC

Οι ταινίες που δεν πρέπει να χάσετε αυτό το καλοκαίρι

Ανακαλύψτε τα κινηματογραφικά must-see που μας περιμένουν σύντομα σε θερινά και μη σινεμά.

Λίγο πριν ανοίξουν τα θερινά σινεμά της πόλης, σας παρουσιάζουμε τα φιλμ που δεν πρέπει να χάσετε στη μεγάλη οθόνη. Πολυαναμενόμενα blockbusters, υπερηρωικές περιπέτειες, σινεφίλ τίτλοι, αλλά και επανεκδόσεις κλασικών αριστουργημάτων σάς περιμένουν στο αφιέρωμά μας παρακάτω.

C’mon Barbie, let’s go party!

Με τη δυναμική του camp φαινόμενου της δεκαετίας, η ταινία που δίνει σάρκα και οστά στη διασημότερη κούκλα της ιστορίας έχει ήδη κερδίσει το επικοινωνιακό στοίχημα. Καθετί που σχετίζεται με το "Barbie" της Γκρέτα Γκέργουιγκ ("Μικρές Κυρίες"), από το τρέιλερ μέχρι φίλτρα στα social media, γίνεται αστραπιαία viral, ανταπόκριση που ελπίζουμε να επαναληφθεί όταν το φιλμ κυκλοφορήσει στους κινηματογράφους (20/7). Χωρίς να έχει προς ώρας αποσαφηνιστεί η πλοκή, γνωρίζουμε πως η Μπάρμπι προετοιμάζεται για μια περιπέτεια έχοντας ως συντροφιά τον Κεν, ο οποίος με τη σειρά του προσπαθεί να κερδίσει την καρδιά της με κάθε κόστος. Στο ρόλο των απόλυτα ταιριαστών πρωταγωνιστών βρίσκουμε τους Μάργκο Ρόμπι και Ράιαν Γκόσλινγκ, ενώ ρόλο-έκπληξη κρατά και η διάσημη ποπ σταρ Nτούα Λίπα. Το σενάριο υπογράφει ο υποψήφιος για τρία Όσκαρ Νόα Μπάουμπακ ("Frances Ha", "Ιστορία Γάμου").

Ο "πυρηνικός" Νόλαν

Μία από τις πιο αινιγματικές προσωπικότητες της σύγχρονης ιστορίας βρίσκεται στο επίκεντρο της νέας ταινίας του Κρίστοφερ Νόλαν. Καθώς, όπως προδίδει ο τίτλος του "Οπνεχάιμερ" (24/8), η υπόθεση αφορά το δημιουργό της ατομικής βόμβας Τζόσουα Ρόμπερτ Οπενχάιμερ (Κίλιαν Μέρφι). Στη μεγαλεπήβολη παραγωγή, ο Νόλαν κατάφερε να ξεπεράσει εκ νέου τον εαυτό του μετά την κατάρριψη ενός πραγματικού αεροπλάνου για τις ανάγκες του "Tenet". Σύμφωνα με το σκηνοθέτη, στο "Οπενχάιμερ" πέτυχαν χωρίς τη χρήση ειδικών εφέ την αναπαράσταση της πρώτης δοκιμής ατομικής βόμβας, η οποία έδωσε στην ανθρωπότητα την εικόνα του δολοφονικού καπνού που παίρνει το σχήμα μανιταριού. Ελπίζουμε ο Νόλαν να μη χρησιμοποίησε αληθινά πυρηνικά, αν και για όλα τον έχουμε ικανό...

Η επιστροφή του Ίντι

Γεμάτο υποσχέσεις και με μια λουσάτη πρεμιέρα στο 76ο Φεστιβάλ Καννών έρχεται το σίκουελ "Indiana Jones και ο Δίσκος του Πεπρωμένου" (29/6), στο οποίο ο Χάρισον Φορντ επιστρέφει για να χρίσει το διάδοχό του στο franchise. Τον βρίσκει στο πρόσωπο της πολυτάλαντης Φίμπι Γουόλερ-Μπριτζ, η οποία υποδύεται τη βαφτισιμιά του ατρόμητου αρχαιολόγου. Μαζί πρόκειται να ζήσουν μια περιπετειώδη οδύσσεια σε ψυχροπολεμικό φόντο, καθώς ο Ίντι δυσαρεστείται από την απόφαση της αμερικανικής κυβέρνησης να προσλάβει, το 1969, πρώην κρατικούς εχθρούς για να κατακτήσει το Διάστημα πριν από τους Σοβιετικούς. Τότε ο Τζόουνς αποφασίζει να αναλάβει δράση, αγνοώντας όμως ότι στο κόλπο καιροφυλακτεί επίσης ένας πρώην ναζί επιστήμονας (Μαντς Μίκελσεν), ο οποίος έχει τα δικά του μοχθηρά σχέδια.

Διαβάστε περισσότερα στο athinorama.gr

Read Next

25 Απρ 2024

Μείωσε τα συμπτώματα της αφρικανικής σκόνης, χωρίς αντισταμινικά!

Πάρε τις απαραίτητες προφυλάξεις για να προστατευτείς από την επίδραση της αφρικανκής σκόνης με 4 φυσικούς τρόπους.

24 Απρ 2024

Φύση, ηρεμία και γεύσεις που ταξιδεύουν: Μία "όαση" στα βόρεια προάστια έχει γίνει το αγαπημένο spot των Αθηναίων

Ακόμη και ένας απλός καφές, προσφέρει μεγαλύτερη απόλαυση όταν είσαι "μακριά" από την πόλη.

Περισσότερα από

Life

24 Απρ 2024

Δίαιτα της νηστείας: Χάστε έως 5 κιλά σε 40 ημέρες

Η νηστεία είναι μια καλή ευκαιρία να μειώσουμε το βάρος μας, αλλά και να κάνουμε μια σωστή αποτοξίνωση

24 Απρ 2024

7 στάσεις στην Τρώων, έναν "από τους πιο cool δρόμους του κόσμου"

Το Time Out ξεχωρίζει τη δημοφιλή οδό των Άνω Πετραλώνων και εμείς βρίσκουμε αφορμή να επιστρέψουμε εκεί.

24 Απρ 2024

Από την Καλιφόρνια στον Όλυμπο: Εκπαιδεύοντας νέους στη δράση για το κλίμα και μια πιο ανθεκτική κοινωνία

Για τον Larry Notheis η προστασία του πλανήτη είναι ένα είδος μαραθωνίου, γι' αυτό και είναι πολύ σημαντικό οι νέοι να αποκτήσουν τα κατάλληλα εφόδια μέσω προγραμμάτων όπως αυτό που προωθεί το California Conservation Corps

24 Απρ 2024

Έχεις άγχος; 6 τροφές που θα σε ηρεμήσουν αμέσως

Αυτές είναι οι 6 τροφές που θα σε απαλλάξουν από το άγχος.

23 Απρ 2024

Δείτε την ημερίδα Women Who Dare "Οι Γυναίκες που Αλλάζουν τον Κόσμο. Η Ανατροπή είναι Γυναικεία Υπόθεση"

Δείτε εδώ το βίντεο από την ημερίδα του Harper’s Bazaar Greece και του WomanToc με τη συμμετοχή διακεκριμένων προσωπικοτήτων από τον επιχειρηματικό, πολιτικό και επιστημονικό χώρο.

23 Απρ 2024

H ημερίδα του Womantoc "Οι Γυναίκες που Αλλάζουν τον Κόσμο. Η Ανατροπή είναι Γυναικεία Υπόθεση" στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών

Δήλωσε συμμετοχή στην ημερίδα του Harper’s Bazaar Greece και του WomanToc με τη συμμετοχή διακεκριμένων προσωπικοτήτων από τον επιχειρηματικό, πολιτικό και επιστημονικό χώρο.

22 Απρ 2024

Βιβλιοπάρτι στο rooftop του Βrown Acropol

Από τις εκδόσεις Κλειδάριθμος και τα Brown Hotels, με αφορμή τη Παγκόσμια Ημέρα Βιβλίου και τον Περίπατο Βιβλίου.

21 Απρ 2024

Η χρυσοκουφάτη γεύση της Μακεδονίας

Τα εστιατόρια του βορρά που ανήκουν στην ελίτ της ελληνικής σκηνής.

21 Απρ 2024

Δίαιτα Cambridge: Η "νόστιμη" δίαιτα των υγρών και το express αδυνάτισμα

Πρόκειται για μία υγρή δίαιτα πολύ χαμηλών θερμίδων που υπόσχεται απώλεια μεγαλύτερη των 4-5 κιλών την εβδομάδα.

20 Απρ 2024

Ξεχωριστά ξενοδοχεία και εστιατόρια για Πάσχα στην Πελοπόννησο

Μια μικρογραφία της Ελλάδας με τις δικές της παραδόσεις.