ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ WOMAN TOC

Vedema Initiative: Μια πρωτοβουλία για την ανάδειξη της γαστρονομικής και οινικής ιστορίας της Σαντορίνης

Ένα πλέγμα ενεργειών για τη διαφύλαξη της γαστριμαργικής κληρονομιάς της θηραϊκής γης από τον όμιλο Katikies.

katikies

Έχοντας συμπληρώσει 35 χρόνια αδιάλειπτης παρουσίας στα γαστρονομικά και οινικά δρώμενα της Σαντορίνης, ο Όμιλος Katikies προχώρησε στη δημιουργία της Vedema Initiative, μιας μη κερδοσκοπικής πρωτοβουλίας που στόχο έχει τον εντοπισμό, την καταγραφή και την ανάδειξη κάθε σημαντικής ιστορίας οίνου και γεύσης του νησιού που ως αναπόσπαστο κομμάτι του προορισμού της Σαντορίνης αξίζει να ειπωθεί εντός και εκτός των ελληνικών συνόρων.

Vedema Initiative: Μια πρωτοβουλία για την ανάδειξη της γαστρονομικής και οινικής ιστορίας της Σαντορίνης

Η πρωτοβουλία αποτελεί φυσική συνέχεια των δράσεων που συστηματικά υλοποιεί ο Όμιλος την τελευταία πενταετία, στις οποίες συμπεριλαμβάνονται η διευρυμένη συνεργασία με τον Έκτορα Μποτρίνι, η αναγέννηση της Σελήνης του αείμνηστου Γιώργου Χατζηγιαννάκη, η συνεργασία με τον Γιάννη Καρακάση με αποκορύφωμα την αναβίωση της Selene Vedema και πιο πρόσφατα η επαναλειτουργία του ιστορικού Κουκούμαβλου με το Νίκο Πουλιάση.

katikies

Οι τέσσερις πρώτοι πυλώνες δράσεων της πρωτοβουλίας είναι:

katikies

1. Selene Diaries: Αξιοποιώντας όλες τις φόρμες περιεχομένου (κείμενο, εικόνα, βίντεο, ήχος) η ομάδα του Ομίλου φέρνει στο προσκήνιο γαστρονομικές και οινικές ιστορίες που αξίζει να ακουστούν κάτω από ένα ενιαίο online hub, το οποίο αποτελεί το κεντρικό σημείο αναφοράς για όλες τις ιστορίες παραγωγών, πρώτων υλών, τεχνικών και σημείων αναφοράς στο νησί της Σαντορίνης.

katikies

2. Advisory Βoard: Με γνώμονα την ορθολογική και τεκμηριωμένη επιλογή θεματικών, ο Όμιλος θα απευθύνει πρόσκληση στα βασικά γαστρονομικά και οινικά media αλλά και σε ακαδημαϊκούς του χώρου με στόχο τον σχηματισμό ενός κύκλου ανθρώπων οι οποίοι θα βοηθούν στον εντοπισμό και στην ανάδειξη όλων εκείνων των ιστοριών του νησιού που αξίζουν να έρθουν στην επιφάνεια και να διατηρηθούν στο προσκήνιο.

katikies

3. The Volcanic Palette Book: Σε συνεργασία με τους κατεξοχήν ειδικούς, τους δημοσιογράφους του γαστρονομικού και οινικού τύπου, ο Όμιλος ξεκινά την προετοιμασία ενός βιβλίου εστιασμένου στα μικρά αλλά σπουδαία κομμάτια της γαστρονομίας και του αμπελώνα της Σαντορίνης. Σύντομες ιστορίες, ποικιλία θεμάτων και μια πιο ελεύθερη ματιά σε όλα αυτά που συνθέτουν το "σήμερα” της φιλοξενίας του νησιού.

katikies

4. The Volcanic Voices: Μια σειρά από podcasts τα οποία στόχο έχουν να φέρουν ζωντανά στους ακροατές κομμάτια της ιστορίας της Σαντορίνης ειπωμένα από τους ίδιους τους πρωταγωνιστές.

katikies

Επιστέγασμα όλων των ανωτέρω δράσεων και ουσιαστικό σημείο αναφοράς είναι το ετήσιο δρώμενο Selene Vedema 2023, όπου όλοι οι συντελεστές οίνου και γαστρονομίας του Ομίλου στη Σαντορίνη ενώνουν τις δυνάμεις τους για να αναβιώσουν για μια ακόμη φορά τη μοναδική πρωτοβουλία του αείμνηστου Γιώργου Χατζηγιαννάκη.

katikies

Στο πλαίσιο της παρουσίασης της πρωτοβουλίας Vedema Initiative, o Βασίλειος Κουμπής, Γενικός Διευθυντής του Ομίλου δήλωσε: "Αποφασίσαμε ως Katikies να αφιερώσουμε μέρος της ενέργειας μας σε δράσεις και πρωτοβουλίες που φέρνουν στο προσκήνιο εντός και εκτός Ελλάδος την οινική κληρονομιά, τη γαστρονομική ιστορία και τον σημερινό πλούτο πρώτων υλών της Σαντορίνης. Σε αυτό το πλαίσιο αξιοποιούμε τους πόρους μας στην εύρεση, την καταγραφή και την επικοινωνία θεματικών άρρηκτα συνδεδεμένων με τη γαστρονομία και την οινική παράδοση του νησιού, χωρίς απαραίτητα αυτές οι θεματικές να συνδέονται με τα εστιατόρια ή τα ξενοδοχεία του Ομίλου”.

katikies

Read Next

13 Ιουν 2024

30 χρόνια Madame Figaro: Όσα έγιναν στο private dinner στη λίμνη Βουλιαγμένης

Γυναίκες που έχουν πρωταγωνιστήσει στα εξώφυλλα και προσωπικότητες από τον χώρο του lifestyle, της μόδας, του πολιτισμού και της πολιτικής έδωσαν το παρών σε ένα exclusive dinner για τα 30ά γενέθλια της Madame Figaro.

12 Ιουν 2024

Α Βοήθειες στον καύσωνα: Τι να κάνεις και τι να αποφύγεις

Ο Ιατρικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης δίνει συμβουλές για τις Α Βοήθειες στον καύσωνα. Ακολούθησε τις οδηγίες αντιμετώπισης από τις υψηλές θερμοκρασίες.

Περισσότερα από

Life

10 Ιουν 2024

L’Oréal και Hondos Center αποδεικνύουν πως η ομορφιά μπορεί να φροντίσει το περιβάλλον

Το πρόγραμμα "Take it Back" είναι μια πρωτοβουλία του ομίλου L’Oréal σε συνεργασία με τα Hondos Center.

09 Ιουν 2024

Νοβέλο Φινότι: Μία σπουδαία πολυσυλλεκτική έκθεση για τον κορυφαίο Ιταλό γλύπτη στην Αθήνα

Ο καλλιτέχνης Noβέλο Φινότι θα παρουσιάσει αναδρομικά για πρώτη φορά στην Αθήνα τη δουλειά του στο Ίδρυμα Εικαστικών Τεχνών και Μουσικής Β. & Μ. Θεοχαράκη.

09 Ιουν 2024

Γιατί πεινάς το βράδυ; Plus 4 βραδινά σνακ με λίγες θερμίδες

Τα βραδινά σνακ δεν είναι απαραίτητο να είναι παχυντικά. Υπόκυψε σε αυτό το υγιεινό, χωρίς ενοχές τσιμπολόγημα για να αντιμετωπίσεις τις βραδινές λιγούρες.

09 Ιουν 2024

Δροσιστικά καταφύγια στις πισίνες της Αθήνας

Ο καλοκαιρινός καύσωνας είναι δυστυχώς αναπόφευκτος, οπότε ήρθε η ώρα να καταφύγουμε στις ομορφότερες αθηναϊκές πισίνες για ατέλειωτες βουτιές και λαχταριστά κοκτέιλ.

08 Ιουν 2024

Οι καλύτερες ταινίες που παίζουν τώρα στα σινεμά (6-12/6)

Μια λίστα με τις ιδανικότερες προτάσεις για κινηματογραφική έξοδο αυτήν την εβδομάδα.

07 Ιουν 2024

MissBloom Summer Party: Όλα όσα συνέβησαν στο πιο ανατρεπτικό καλοκαιρινό πάρτι της χρονιάς

Για ακόμη μία χρονιά κηρύξαμε την έναρξη της θερινής σεζόν με τον καλύτερο τρόπο.

07 Ιουν 2024

Λειτουργική ρινοπλαστική και διατροφή: Πώς θα επιταχύνετε την επούλωση

Εάν υποβληθήκατε πρόσφατα σε λειτουργική και αισθητική παρέμβαση της μύτης, θα πρέπει βεβαιωθείτε πως παρέχετε στον οργανισμό σας τα θρεπτικά συστατικά που θα βοηθήσουν στη μείωση του πρηξίματος, στην ταχεία θρέψη και επούλωση.

07 Ιουν 2024

Το Κάθε Κουτί Μετράει γιορτάζει για τέταρτη συνεχή χρονιά την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος με το International Recycling Tour 2024

Μια πολική αρκούδα από 2.000 κουτάκια αλουμινίου εμφανίστηκε στη Νέα Παραλία της Θεσσαλονίκης στο πλαίσιο του International Recycling Tour 2024!

06 Ιουν 2024

Ανάδειξε την πιο όμορφη πλευρά σου με το PANTENE στα MAD VMA 2024 από την ΔΕΗ!

To Pantene είναι ο μεγάλος υποστηρικτής στα MAD VMA 2024 από την ΔΕΗ και σε προσκαλεί να ζήσεις τη μοναδική αυτή εμπειρία στο Γήπεδο Παλαιού Φαλήρου, Tae Kwon Do, σε ένα διήμερο γεμάτο ενδιαφέρουσες δράσεις, πολλή μουσική & δυνατά λαμπερά μαλλιά!