ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ WOMAN TOC

#DetoxYourFeed: Η νέα καμπάνια της Dove στην Ελλάδα ενδυναμώνει τους εφήβους ώστε να διώξουν την τοξικότητα από τα social media τους

Η εκστρατεία αυτή εντάσσεται στο πλαίσιο των συνεχών προσπαθειών του Dove Self-Esteem Project να βοηθήσει τους νέους να αποκτήσουν αυτοπεποίθηση για το σώμα τους και να ξεπεράσουν τις αρνητικές επιρροές.

dove

Η Dove, η εμβληματική μάρκα ομορφιάς που έχει ως όραμα την προώθηση της αυτοεκτίμησης και της θετικότητας της ομορφιάς του σώματος, ξεκινάει την καμπάνια #DetoxYourFeed στην Ελλάδα για να βοηθήσει τους εφήβους να ενδυναμώσουν τα δικά τους πρότυπα ομορφιάς και να τους ενθαρρύνει να μην ακολουθούν πρότυπα και ανθρώπους που τους κάνουν να αισθάνονται άσχημα για τον εαυτό τους. Η εκστρατεία αυτή εντάσσεται στο πλαίσιο των συνεχών προσπαθειών του Dove Self-Esteem Project να βοηθήσει τους νέους να αποκτήσουν αυτοπεποίθηση για το σώμα τους και να ξεπεράσουν τις αρνητικές επιρροές που είναι διάχυτες στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και έρχεται σε συνέχεια της περσινής καμπάνιας "Reverse Selfie - Let’s change beauty".

PLEASE EMBED: Detox your Feed - YouTube

Στο πλαίσιο της εκστρατείας #DetoxYourFeed, η μάρκα Dove δημοσίευσε μια δυνατή ταινία μικρού μήκους, Toxic Influence, που ασχολείται με τον τρόπο με τον οποίο τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης τροφοδοτούν τα κορίτσια με τοξικές συμβουλές ομορφιάς. Ένα από τα πιο εντυπωσιακά σημεία της ταινίας είναι όταν το Dove Self-Esteem Project χρησιμοποίησε το εργαλείο του facial mapping για να απεικονίσει τους γονείς να προωθούν τοξικές συμβουλές ομορφιάς στις κόρες τους, όπως συμβαίνει καθημερινά από τους influencers στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

PLEASE EMBED: Toxic Influence: A Dove Film | Dove Self-Esteem Project - YouTube

Σύμφωνα με έρευνα του Dove Self-Esteem Project, 2 στα 3 κορίτσια στις ΗΠΑ ξοδεύουν πάνω από μία ώρα στο Instagram, το TikTok και άλλες πλατφόρμες κοινωνικής δικτύωσης, δηλαδή περισσότερο χρόνο από ό,τι ξοδεύουν για προσωπική συναναστροφή με φίλους, ενώ και στην Ελλάδα τα κορίτσια περνούν πάνω από 3 ώρες την ημέρα συνολικά στα social media. Η έρευνα διαπίστωσε επίσης ότι 1 στα 2 κορίτσια παραδέχεται ότι το εξιδανικευμένο περιεχόμενο ομορφιάς στα feed τους, τους προκάλεσε χαμηλή αυτοεκτίμηση και στην Ελλάδα το 53% των κοριτσιών (14-17) θα εύχονταν να είναι πιο περήφανες για το σώμα τους κι αυτά που τους προσφέρει.

Η εκστρατεία #DetoxYourFeed έχει ως στόχο να υποστηρίξει αυτές τις συζητήσεις μεταξύ γονέων, κηδεμόνων και εφήβων μέσω μιας σειράς ταινιών, εκπαιδευτικού περιεχομένου και συνεργασιών με ανθρώπους που εμπνέουν. Ο "Οδηγός Αυτοπεποίθησης " είναι ένας δωρεάν οδηγός που διατίθεται μέσω του site του Dove και παρέχει εργαλεία σε γονείς και δασκάλους για να ενδυναμώσουν τους νέους που επηρεάζουν και να ενισχύσουν την αυτοεκτίμησή τους.

"Η μάρκα Dove έχει δεσμευτεί να ενδυναμώνει τους νέους ώστε να οικοδομήσουν θετική αυτοπεποίθηση και αυτοεκτίμηση", δήλωσε η Μυρσίνη Μπερερή, Brand Manager της μάρκας Dove. "Έχουμε εντοπίσει ένα σαφές πρόβλημα που διαβρώνει την αυτοεκτίμηση των κοριτσιών μας και χρειάζεται άμεση προσοχή και δράση. Δημιουργήσαμε αυτή την καμπάνια #DetoxYourFeed όχι μόνο για να ευαισθητοποιήσουμε γύρω από την ύπουλη φύση των τοξικών συμβουλών ομορφιάς, αλλά και για να βοηθήσουμε τους γονείς να ξεκινήσουν αυτές τις δύσκολες συζητήσεις και να ενδυναμώσουμε τους εφήβους να μην ακολουθούν περιεχόμενο που τους κάνει να αισθάνονται άσχημα για τον εαυτό τους".

Μέσω πρωτοβουλιών όπως το #DetoxYourFeed, το Dove Self-Esteem Project έχει φτάσει μέχρι σήμερα σε περισσότερους από 82 εκατομμύρια νέους σε 150 χώρες. Το Dove έχει στόχο να βοηθήσει 250 εκατομμύρια παιδιά και εφήβους να ενισχύσουν την αυτοεκτίμησή τους μέσω εκπαιδευτικών προγραμμάτων και δωρεάν διάθεση υλικού έως το 2030.

Για να μάθετε περισσότερα σχετικά με την εκστρατεία #DetoxYourFeed και το Οδηγό Αυτοπεποίθησης Dove, επισκεφθείτε Dove.com/detoxify

Ερευνητική αναφορά που πρέπει να χρησιμοποιηθεί:

ΗΠΑ: Έρευνα που διεξήχθη από την Edelman DXI σε συνεργασία με την Professor Phillippa Diedrichs.

Δείγμα : 524 κορίτσια 10-17 ετών (USA) για την κύρια έρευνα και n=1,027 κορίτσια 10-17 ετών (USA) για την pulse έρευνα.

ΕΛΛΑΔΑ: Έρευνα που διεξήχθη από την Kukuvagia Collective Wisdom Agency , με συνεντεύξεις σε δείγμα τριακοσίων (300) κοριτσιών ηλικίας 10 -17 ετών και τετρακοσίων (400) γυναικών ηλικίας 18-55 τον Δεκέμβρη του 2021.

Read Next

03 Ιουν 2023

Αποτοξίνωση από το κρέας! Ενδεικτικό διαιτολόγιο 2 εβδομάδων

Η αποχή από αυτό για κάποιες περιόδους φαίνεται ότι έχει ευεργετικές δράσεις για τον οργανισμό.

03 Ιουν 2023

Η παράσταση "Φρίντα Κάλο, με σπασμένα φτερά" μάς στρέφει ξανά στο έργο της μεγάλης ζωγράφου

Παρακολουθήσαμε την παράσταση της θεατρικής ομάδας 2510, σε κείμενο και σκηνοθεσία Ανδρέα Ζαφείρη, και αναμεταδίδουμε τις εντυπώσεις μας για το έργο που φέρνει στη σκηνή τη μεγάλη Μεξικανή ζωγράφο.

Περισσότερα από

Life

02 Ιουν 2023

H ανακαίνιση διαμερίσματος στην ιστορική "Μπλε Πολυκατοικία" αποτελεί πρότυπο

Σε ένα από τα πιο εμβληματικά δείγματα του ελληνικού μοντερνισμού, τη Μπλε Πολυκατοικία, η αρχιτεκτονική ομάδα Cadu, δημιούργησε ένα υπέροχο διαμέρισμα τιμώντας την ιστορική και αρχιτεκτονική αξία του κτιρίου.

02 Ιουν 2023

Helmos Mountain Festival: Ποιο είναι το νέο μουσικό φεστιβάλ των Καλαβρύτων που έγινε sold out σε χρόνο ρεκόρ

Μιλήσαμε με τον διευθυντή του Χιονοδρομικού Κέντρου Καλαβρύτων για το πρώτο, – από καιρό – sold out, "Helmos Mountain Festival", που θα πραγματοποιηθεί το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος.

31 Μαϊ 2023

#Her_Research 2023 του Σ.Ε.Γ.Ε: H πολύτιμη συνεισφορά των γυναικών στον τομέα της επιστήμης.

Η πρωτοβουλία #Her_Research του Σ.Ε.Γ.Ε., που έγινε θεσμός, επιβράβευσε τις καινοτόμες και εξαιρετικές προτάσεις των γυναικών ερευνητριών, αναγνωρίζοντας την πολύτιμη συνεισφορά τους στον τομέα της επιστήμης.

30 Μαϊ 2023

Το δράμα της μικρής Αλεξίας- Δέχθηκε σφαίρα στο κεφάλι, έμεινε ανάπηρη, ο δράστης αρνείται να πληρώσει παρά τις αποφάσεις των δικαστηρίων

Παρά τις αποφάσεις, ο δράστης του πυροβολισμού αρνείται να πληρώσει για την αποκατάσταση της μικρής Αλεξίας, η οποία τα τελευταία χρόνια είναι σε αναπηρικό καροτσάκι.

29 Μαϊ 2023

Εξελιγμένη ρινοπλαστική | Τι να γνωρίζεις για την επέμβαση

Η συνδυαστική διαφραγματορινοπλαστική εγγυάται υψηλό αισθητικό και λειτουργικό αποτέλεσμα χωρίς πόνο και επιπλοκές.

28 Μαϊ 2023

Είναι το αβοκάντο η "λύση" για υγιές έντερο;

Αέρια στο έντερο, φούσκωμα, διαταραχές στη λειτουργία του... Τα προβλήματα στο έντερο ταλαιπωρούν πολλούς από εμάς. Έρευνα βάζει στο μικροσκόπιο το αβοκάντο σε σχέση με την υγεία του πεπτικού.

27 Μαϊ 2023

8 ιδανικά σνακ για απώλεια βάρους (μπορείς να τρως όσο θέλεις)

Αυτά είναι τα πιο καλά σνακ που μπορούμε να απολαύσουμε χωρίς να σκεφτόμαστε θερμίδες, κιλά και υγεία.

25 Μαϊ 2023

Women On Top:Με στόχο την επαγγελματική ενδυνάμωση των γυναικών

Η επιτυχημένη πρωτοβουλία Live A Legacy από τη Mastercard και το Women On Top με στόχο την επαγγελματική ενδυνάμωση των γυναικών, εξελίσσεται και επιστρέφει για 5η χρονιά με νέα δομή και 3 μοναδικές εκδηλώσεις στην Αθήνα και, για πρώτη φορά, στη Θεσσαλονίκη!