ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ WOMAN TOC

To Κατά Angsana Corfu Πάσχα

Στο ultra serene resort της Κέρκυρας, το Πάσχα γιορτάζεται με τη μοναδικότητα και την διακριτική πολυτέλεια που μόνο το Angsana μπορεί να προσφέρει.

hotel

Από μια ήσυχη γιορτή αναγέννησης μέσα στην εξοχή, μέχρι τον υπέρλαμπρο εορτασμό της Μεγάλης Εβδομάδας με το υπερθέαμα της συνάντησης των Επιταφίων και το σπάσιμο των μπότηδων, το Angsana προσφέρει την απόλυτη Πασχαλινή απόδραση.

Τα τοπικά έθιμα της Κέρκυρας έγιναν αμέσως μέρος του DNA του Angsana Corfu και το κερκυραϊκό Πάσχα είναι η αδιαμφισβήτητη κορωνίδα τους. Για τους επισκέπτες του Angsana, αυτήν την ιδιαίτερη εποχή του χρόνου, υπάρχουν πολλές επιλογές. Είτε με επισκέψεις στα γύρω χωριά, όπου οι φιλαρμονικές παρελαύνουν καθημερινά παίζοντας πένθιμα εμβατήρια, είτε στο κέντρο της Κέρκυρας, με τις λιτανείες, τη μαγική συνάντηση όλων των Επιταφίων στη Σπιανάδα ή το σπάσιμο των Μπότηδων το πρωί της Ανάστασης.

To Κατά Angsana Corfu Πάσχα

Τοπικά έθιμα στο resort και στην πόλη της Κέρκυρας

Από τη Μεγάλη Πέμπτη το Angsana Corfu Resort μπαίνει σε πασχαλινό mood και οι φιλοξενούμενοι βρίσκουν στα δωμάτιά τους να τους περιμένουν κόκκινα αυγά, τσουρέκια, αναστάσιμα κεριά και μπότηδες!

Το Πασχαλινό πρόγραμμα του ξενοδοχείου περιλαμβάνει τη δωρεάν μεταφορά με λεωφορείο την Μεγάλη Πέμπτη το βράδυ για να προσκυνήσει κανείς τον Επιτάφιο, το Σάββατο το πρωί, για να παρακολουθήσει στο σπάσιμο των Μπότηδων (οι Κερκυραίοι ανεβαίνουν στα σπίτια πάνω και γύρω από το Λιστόν και πετούν στάμνες με νερό στο έδαφος για καλή τύχη και ευημερία) και βεβαίως το Σάββατο το βράδυ για τη λειτουργία και το υπερθέαμα με τα βεγγαλικά της Ανάστασης.

Για το βράδυ της Ανάστασης υπάρχει και μεταφορά με πλοιάριο από το ξενοδοχείο προς την Πόλη της Κέρκυρας, με επιλογή για τους επισκέπτες να παραμείνουν στο πλοίο και να παρακολουθήσουν τα βεγγαλικά που εκτοξεύονται από το Παλιό Φρούριο κάνοντας τη νύχτα μέρα ή να αποβιβαστούν και να περιηγηθούν στις εκκλησίες.

Για όσους δεν θέλουν να χάσουν ούτε λεπτό από την άνεση και τη θαλπωρή που προσφέρει το Angsana, το έθιμο των Μπότηδων θα τηρηθεί και στο ξενοδοχείο, με το προσωπικό να σπάει τις δικές του τεράστιες στάμνες για να μοιράσει τη χαρά και την καλή τύχη. Όλοι θα πάρουν ένα σπασμένο κομμάτι-φυλαχτό που θα τους φέρει γούρι όλη την επόμενη χρονιά.

hotel

Παράλληλες δραστηριότητες

Στο κλίμα της πασχαλινής κατάνυξης εναρμονίζονται και οι ειδικά επιμελημένες Εμπειρίες μέσα στο resort, που περιλαμβάνουν διαλογισμό, χάθα γιόγκα, ηχοθεραπεία, γευσιγνωσία, κατασκευές και δραστηριότητες για παιδιά.

Αναλυτικότερα, για τις ημέρες του Πάσχα προσφέρονται gratis:

Διαλογισμός και Χάθα Γιόγκα, κατασκευή μάσκας για απολέπιση, δοκιμή κοκτέιλ με Lazaris Kumquat και ελαιόλοδου από την Olithea, ενώ για τους μικρούς καλεσμένους του resort θα υπάρχει το περίφημο Κυνήγι των Πασχαλινών Αυγών.

hotel

Το Πασχαλινό μενού

Λίγο μετά τα μεσάνυχτα του Σαββάτου, στις 12:30 π.μ., θα σερβίρεται το Παραδοσιακό Πασχαλινό Δείπνο, που οι σεφ του Angsana Corfu Resort ετοίμασαν με τη μεγαλοπρέπεια που του αξίζει. Το Πασχαλινό Δείπνο περιλαμβάνει το παραδοσιακό τσουρέκι, τα κόκκινα αυγά και βεβαίως το πιάτο-σταρ της βραδιάς, τη μαγειρίτσα, ενώ μετά τα ορεκτικά, τις επιλογές από σαλάτες και πρώτα πιάτα με τοπικά προϊόντα και υλικά της εποχής, ακολουθούν τα κυρίως με μοσχάρι, κοτόπουλο, αλλά και λαυράκι ή κριθαρώτο. Πάντα μία γλυκιά επίγευση προσφέρουν οι νουγκαντίνες, οι μους, τα μπράουνις και το εκμέκ κανταϊφι.

Κι επειδή στην Ελλάδα γιορτινό τραπέζι χωρίς μουσική δεν νοείται, ενώ οι συνδαιτυμόνες απολαμβάνουν το μενού, οι "Boys Band”, παίζουν ελληνική παραδοσιακή μουσική.

Την Κυριακή του Πάσχα στις 2 μ.μ. στρώνεται όπως και σε ολόκληρη την Ελλάδα, το μεγαλύτερο τραπέζι ολόκληρης της χρονιάς. Το Παραδοσιακό Πασχαλινό Γεύμα,εκτός από δεκάδες ορεκτικά πρώτα πιάτα και σαλάτες, περιλαμβάνει αρνί σούβλας, κοκορέτσι, κοτόπουλο αρωματισμένο με σάλτσα μυρωδικών, αλλά και επιλογές με πάστα και νιόκι. Γαλακτομπούρεκο, καρυδόπιτα και μπακλαβάς, έρχονται να προστεθούν στις ήδη πλούσιες επιλογές των γλυκών.

hotel

Μια συναρπαστική και γλυκιά απόδραση λοιπόν περιμένει τους επισκέπτες του Angsana φέτος το Πάσχα!

Read Next

19 Ιαν 2026

Τα Thessaloniki Walking Tours κατεβαίνουν στην Αθήνα

Ένα τετραήμερο πρόγραμμα με περιπάτους και επισκέψεις σε μνημεία και χώρους ιστορικού ενδιαφέροντος θα λάβει χώρα από τις 12 έως και την Κυριακή 15 Φεβρουαρίου.

19 Ιαν 2026

Οι τηλεοπτικές πρεμιέρες της εβδομάδας

Η τελευταία σεζόν του Queer Eye, μία πολυσυζητημένη πρεμιέρα και άλλα.

Περισσότερα από

Life

19 Ιαν 2026

"Τσολιάς εν δε Τσόλια Μπαντ" ξανά στον Σταυρό του Νότου

Η Stand-Up παράσταση "ΟΠΕΚΕΜΠΛΕ" επιστρέφει γεμάτη χιούμορ, αυτοσχεδιασμούς και καυστικό πολιτικό σχολιασμό. Παρουσιάζεται κάθε Τετάρτη με διαφορετικούς καλεσμένους.

19 Ιαν 2026

Ποιος είναι ο Akylas που έκανε τους πάντες να ουρλιάζουν "Φέρτο" για τη Eurovision 2026;

Το viral "Ferto", η εκρηκτική παρουσία και η προσωπική ιστορία πίσω από το απόλυτο φαβορί για την φετινή εκπροσώπηση της Ελλάδας στον μουσικό διαγωνισμό

19 Ιαν 2026

Ο Γιάννης Οικονομίδης και το βιβλίο-ορόσημο της ζωής του

Καλεσμένος της Κατερίνα Καφεντζή (Kafka), ο δημοφιλής σκηνοθέτης συζητά την Πέμπτη 29 Ιανουαρίου το εμβληματικό βιβλίο του Ernesto Sabato, "Περί ηρώων και τάφων".

19 Ιαν 2026

Το 29ο Παζάρι Βιβλίου μάς φέρνει και φέτος στην Κλαυθμώνος

Η διοργάνωση του Συνδέσμου Εκδοτών Βιβλίου και της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εκδοτών Βιβλιοχαρτοπωλών έχει ελεύθερη είσοδο και πληθώρα βιβλίων με προσφορές από 1 ευρώ.

19 Ιαν 2026

Ο Χρήστος Μάστορας τραγουδά τη "Μαργαρίτα"

Το πρώτο single από το επερχόμενο πρώτο προσωπικό album του, που αναμένεται να κυκλοφορήσει μέσα στο 2026.

19 Ιαν 2026

Τα νέα εστιατόρια που πολύ σύντομα έρχονται στην Αθήνα

Καινούρια χρονιά με ολόφρεσκες αφίξεις: Τα μέρη που καταφθάνουν πολύ σύντομα στην πόλη.

19 Ιαν 2026

Βασίλης Μπισμπίκης και "Άνθρωποι και ποντίκια" συνεχίζουν: Νέες ημερομηνίες λόγω sold out

Λόγω της αυξημένης ζήτησης, ξεκινάει σήμερα η προπώληση για τις παραστάσεις του έργου "Άνθρωποι και ποντίκια" στο Cartel.

19 Ιαν 2026

Δυναμική δισκογραφική επιστροφή για την Έλλη Κοκκίνου

Η Έλλη Κοκκίνου επιστρέφει δυναμικά με το νέο της τραγούδι "Από πού κι ως πού", σε μουσική και στίχους του Φοίβου.

19 Ιαν 2026

Νέα γραμμή δημοτικής συγκοινωνίας που ενώνει το Ελληνικό με την Αργυρούπολη

Τα δρομολόγια συνδέονται άμεσα με τους σταθμούς του μετρό, ενώ εξυπηρετούν την μετακίνηση με 5 νέα ηλεκτροκίνητα λεωφορεία.