ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ WOMAN TOC

Women’s Golf Day 2023: Όταν οι γυναίκες παίζουν γκολφ για καλό σκοπό

Στις 6 Ιουνίου του 2023, η γυναίκα θα βρεθεί στο επίκεντρο σε ένα ολοήμερο event γεμάτο αθλητισμό και γυναικεία αλληλευγγύη.

Women’s golf day 2023: Οι γυναίκες παίζουν γκολφ για καλό σκοπό

Η Ημέρα της Γυναίκας πλησιάζει και όπως κάθε χρόνο συνοδεύεται από ποικίλες δράσεις και πρωτοβουλίες, που αποσκοπούν να τιμήσουν τον αγώνα των γυναικών για τα δικαιώματά τους αλλά και να γιορτάσουν τη μοναδική φύση τους. Ωστόσο, το γυναικείο φύλο πρέπει να γιορτάζεται κάθε μέρα και αυτό επιθυμεί να πετύχει το Women's Golf Day, η διοργάνωση γκολφ που ενώνει τις γυναίκες, για καλό σκοπό.

Με μότο "Εμπλακείτε. Ενδυναμώστε. Υποστηρίξτε", η γιορτή του γκολφ έρχεται στις 6 Ιουνίου 2023, σε ένα ολοήμερο event που θα διεξαχθεί ταυτόχρονα σε 80 χώρες και θα έχει φιλανθρωπικό χαρακτήρα.

Με πρωτοβουλία της Αστικής Μη Κερδοσκοπικής Εταιρείας Hellenic Heritage Evolution που προσφέρει φιλανθρωπικό έργο και στήριξη σε κοινωνικές ομάδες που το έχουν ανάγκη με άψογες διοργανώσεις αθλητικών και πολιτιστικών εκδηλώσεων, ο φετινός αγώνας θα ξεπεράσει τις προσδοκίες όλων!

Το Women's Golf Day θα ενισχύσει το έργο της Μexoxo, προσφέροντας την ευκαιρία σε κορίτσια από υποβαθμισμένες χώρες, να διεκδικήσουν ένα καλύτερο μέλλον, μέσα από την υποτροφία και τις σπουδές τους στο eCornell University της Αμερικής.

Σκοπός της εκδήλωσης είναι η δημιουργία μιας διεθνούς πλατφόρμας που θα ενθαρρύνει τη γυναικεία ενδυνάμωση και θα δώσει έμπνευση και στήριξη στην κοινωνικο-οικονομική ανάπτυξη των γυναικών, μέσω μιας μεγάλης γιορτής του αθλητισμού, δίνοντας παράλληλα πρόσβαση στην τέχνη και τον πολιτισμό.

Το συγκεκριμένο τουρνουά γκολφ με άρωμα γυναίκας, είναι ήδη talk of the town, καθώς θα διεξαχθεί σε ένα υπέροχο περιβάλλον, που θα γίνει κέντρο συνάντησης τόσο για τους φίλους του αθλήματος, όσο κι για όλους εκείνους που θέλουν να μάθουν να παίζουν ή να συμμετέχουν σε πολλές από τις παράλληλες δραστηριότητες που θα λάβουν χώρα από το πρωί της ίδιας μέρας.

Ένα all-day event, που προωθεί την ενεργό συμμετοχή, την άθληση, την ευεξία, την αλληλοϋποστήριξη και την ψυχαγωγία, με απώτερο σκοπό την ενίσχυση της θέσης της γυναίκας σε μία κοινωνία που στοχεύει σε ίσα δικαιώματα και ευκαιρίες για όλους, μέσα από την πράξη.

Σύντομα θα ανακοινωθεί όλο το πρόγραμμα της εκδήλωσης, με τους αγώνες, τις δραστηριότητες ενώ η Idra Kayne με το συγκρότημα της θα "ντύσει" με τη μουσική της την ξεχωριστή αυτή βραδιά, κατά τη βράβευση των νικητών και το δείπνο.

Το συγκεκριμένο event τελεί υπό την αιγίδα της Ελληνικής Ομοσπονδίας Γκολφ και του Δήμου Γλυφάδας, ενώ η φιλόδοξη ιδέα της διοργάνωσης, έγινε πράξη με τη συνδρομή της εμπνεύστριας και διοργανώτριας του, Νάντιας Καραμπάτσου, η οποία στέλνει και το δικό της μήνυμα για την Ημέρα της Γυναίκας:

"Είναι υπέροχο την 8η Μαρτίου να γιορτάζουμε τη Γυναίκα, όλα όσα είναι και μπορεί. Κάθε μέρα, όμως, είναι ένας αγώνας που μπορεί να καταλήγει σε γιορτή για όλες. Όταν η ισότητα πάψει να αποτελεί το ζητούμενο σε κάθε τομέα, όταν τα στερεότυπα καταπολεμηθούν και ο διαχωρισμός δεν αφορά σε δυνατότητες και ευκαιρίες, τότε θα μπορούμε να γιορτάζουμε κάθε στιγμή. Κάθε επίτευγμα και κάθε δράση των γυναικών καθημερινά, αποτελεί μια συνεχή διεργασία αναστοχασμού και ενδοσκόπησης που συμβάλλει στην αυτογνωσία και εν τέλει την ενδυνάμωση. Μέσα από την ομορφιά της ισορροπίας και της αλληλεγγύης, χωρίς ακρότητες και εξτρεμιστικές δηλώσεις, η ισότητα, θα φέρει την ειρήνη που έχουμε ανάγκη όλες μέσα μας, για να αναπτυχθούμε, πέρα από τα "σύνορα" που κατά καιρούς περιορίζουν ή ανακόπτουν την πορεία μας. Η ουσιαστική συνύπαρξη των φύλων, σίγουρα θα λειτουργήσει ως πολλαπλασιαστής για τη δημιουργία μιας πραγματικά σύγχρονης κοινωνίας που θα διέπεται από αληθινή δικαιοσύνη και υγεία."

Women’s Golf Day 2023: Όταν οι γυναίκες παίζουν γκολφ για καλό σκοπό
Νάντια Καραμπάτσου

Μάθε περισσότερα εδώ: womensgolfday.com

Read Next

26 Απρ 2024

Οι νηστίσιμες εστιατορικές στάσεις των Αθηνών

Η πόλη νηστεύει και το κάνει τόσο με τρόπο παραδοσιακό, όσο και με πιο εναλλακτικές γεύσεις. Ανακαλύψτε νηστίσιμα φαγητά σε τέσσερα εστιατόρια της Αθήνας, για τις ημέρες λίγο πριν το Πάσχα.

25 Απρ 2024

Το ψυχολογικό προφίλ ενός βιαστή

Γιατί ένας άνθρωπος να καταλήγει σε αυτή την βίαιη πράξη; Ζητήσαμε μια ανάλυση από τον ψυχίατρο Αριστοτέλη Βάθη.

Περισσότερα από

Life

25 Απρ 2024

Οι ταινίες που έρχονται στις αίθουσες την Πέμπτη 25/4

Η Ζεντάγια, οι Unboxholics κι η Αγγελική Παπούλια προσεχώς στις μαρκίζες των κινηματογράφων.

25 Απρ 2024

Μείωσε τα συμπτώματα της αφρικανικής σκόνης, χωρίς αντισταμινικά!

Πάρε τις απαραίτητες προφυλάξεις για να προστατευτείς από την επίδραση της αφρικανκής σκόνης με 4 φυσικούς τρόπους.

24 Απρ 2024

Φύση, ηρεμία και γεύσεις που ταξιδεύουν: Μία "όαση" στα βόρεια προάστια έχει γίνει το αγαπημένο spot των Αθηναίων

Ακόμη και ένας απλός καφές, προσφέρει μεγαλύτερη απόλαυση όταν είσαι "μακριά" από την πόλη.

24 Απρ 2024

Δίαιτα της νηστείας: Χάστε έως 5 κιλά σε 40 ημέρες

Η νηστεία είναι μια καλή ευκαιρία να μειώσουμε το βάρος μας, αλλά και να κάνουμε μια σωστή αποτοξίνωση

24 Απρ 2024

7 στάσεις στην Τρώων, έναν "από τους πιο cool δρόμους του κόσμου"

Το Time Out ξεχωρίζει τη δημοφιλή οδό των Άνω Πετραλώνων και εμείς βρίσκουμε αφορμή να επιστρέψουμε εκεί.

24 Απρ 2024

Από την Καλιφόρνια στον Όλυμπο: Εκπαιδεύοντας νέους στη δράση για το κλίμα και μια πιο ανθεκτική κοινωνία

Για τον Larry Notheis η προστασία του πλανήτη είναι ένα είδος μαραθωνίου, γι' αυτό και είναι πολύ σημαντικό οι νέοι να αποκτήσουν τα κατάλληλα εφόδια μέσω προγραμμάτων όπως αυτό που προωθεί το California Conservation Corps

24 Απρ 2024

Έχεις άγχος; 6 τροφές που θα σε ηρεμήσουν αμέσως

Αυτές είναι οι 6 τροφές που θα σε απαλλάξουν από το άγχος.

23 Απρ 2024

Δείτε την ημερίδα Women Who Dare "Οι Γυναίκες που Αλλάζουν τον Κόσμο. Η Ανατροπή είναι Γυναικεία Υπόθεση"

Δείτε εδώ το βίντεο από την ημερίδα του Harper’s Bazaar Greece και του WomanToc με τη συμμετοχή διακεκριμένων προσωπικοτήτων από τον επιχειρηματικό, πολιτικό και επιστημονικό χώρο.

23 Απρ 2024

Βράβευση για τα προϊόντα blu της Imperial Brands Hellas από τον θεσμό "Προϊόν της Χρονιάς 2024"

Το βραβείο "Προϊόν της Χρονιάς" είναι ένας διεθνώς αναγνωρισμένος θεσμός

23 Απρ 2024

H ημερίδα του Womantoc "Οι Γυναίκες που Αλλάζουν τον Κόσμο. Η Ανατροπή είναι Γυναικεία Υπόθεση" στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών

Δήλωσε συμμετοχή στην ημερίδα του Harper’s Bazaar Greece και του WomanToc με τη συμμετοχή διακεκριμένων προσωπικοτήτων από τον επιχειρηματικό, πολιτικό και επιστημονικό χώρο.