ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ WOMAN TOC

Γιορτάζουμε την τυρινή εβδομάδα με ιδιαίτερες προτάσεις ελληνικών τυριών

Μια καινούργια κουλτούρα τυριού γεννιέται πλέον στα μέρη μας και μας καλεί να διαμορφώσουμε επειγόντως το πλατό μας.

Τα γαλανόλευκα τυριά εξελίσσονται και παίζουν πλέον μπάλα στα εστιατόρια. Μια καινούργια κουλτούρα τυριού γεννιέται πλέον στα μέρη μας και μας καλεί να διαμορφώσουμε επειγόντως το πλατό μας, λίγο πριν το φινάλε της τυρινής εβδομάδας.

Μπορούμε να το παινευτούμε: οι Έλληνες είμαστε οι πρώτοι τυροφάγοι του πλανήτη! Ποιος θα το περίμενε, αλλά οι Γάλλοι έρχονται δεύτεροι με 23,75 κιλά το χρόνο, ενώ εμείς χτυπάμε τα 34,25! Αν βεβαίως μας πουν φετοφάγους, δεν θα χουν άδικο, τώρα όμως ευτυχώς έρχονται στο προσκήνιο αρκετά φανταστικά τυριά μικρών παραγωγών. Μια καινούργια κουλτούρα κατανάλωσης τυριού αρχίζει να γεννιέται και πλέον βλέπουμε συχνά λιγότερο γνωστά τυριά να σερβίρονται και στα εστιατόρια που προτείνουν σύγχρονη και κλασική ελληνική κουζίνα. Στο πρόσφατο παρελθόν, ξεπήδησε από το πουθενά το καρίκι της Τήνου, που ωριμάζει μέσα σε ξερή κολοκύθα και η πικάντικη γεύση του κινείται ανάμεσα στην κοπανιστή και το ροκφόρ. Πλέον κάνει γκραν σουξέ, αφού ο Μποτρίνι τού έχει αφιερώσει μια φανταστική τάρτα με την αφεντιά του και κολοκύθι.

Ένα άλλο σπάνιο τυρί που ακούγεται και διαδίδεται πολύ τελευταία στα εστιατόρια είναι το "κυανό": Πρόκειται για το ελληνικό μπλε τυρί που φτιάχνεται από γίδινο γάλα και μπολιάζεται με μύκητες penicillium.

Διαβάστε περισσότερα στο athinorama.gr

Read Next

21 Οκτ 2025

Στη 'Λέσβο' των Εξαρχείων ζει ακόμα το αυθεντικό ουζερί

Αγαπημένο στέκι δικηγόρων και φοιτητών, το μυτιληνιό ουζερί της Εμμανουήλ Μπενάκη μετράει πάνω από μισό αιώνα ζωής χωρίς να χάσει την ουσία, την εικόνα και τον παλμό του, σε πείσμα των καιρών.

21 Οκτ 2025

Στο Σταυρού του Νότου με την Ιουλία Καραπατάκη

Κάθε Πέμπτη και Παρασκευή, η δημοφιλής ερμηνεύτρια επιστρέφει, τον Νοέμβριο, στην Κεντρική Σκηνή.

Περισσότερα από

Life

21 Οκτ 2025

Τα νέα πρόσωπα που θα εμφανιστούν στο "Euphoria"

Η δημοφιλής εφηβική σειρά του Σαμ Λέβινσον ενηλικώνεται για τον τρίτο κύκλο επεισοδίων της.

21 Οκτ 2025

Lorenzo Antinori, τι σημαίνει να 'τρέχεις' το κορυφαίο μπαρ του πλανήτη;

Μία κουβέντα με τον Ιταλό γευσιπλάστη, με αφορμή τον θρίαμβο του Bar Leone στα The World's 50 Best Bars 2025.

20 Οκτ 2025

"Δεν το ’χω σήμερα": Η μικρή επανάσταση της παρουσίας απέναντι στο άγχος και το "πρέπει"

Μάθε πώς να μένεις παρούσα με τα συναισθήματά σου και να απελευθερώνεσαι από την πίεση του "πρέπει".

20 Οκτ 2025

Φθινοπωρινό restart: Το fitness πρόγραμμα που κρατά την Άννα Βίσση πάντα σε φόρμα

Η Άννα Βίσση δείχνει πώς ξαναμπαίνεις σε φόρμα με ενέργεια και πειθαρχία

20 Οκτ 2025

Ο Juergen Teller ισχυρίζεται ότι είναι "φυσιολογικός άνθρωπος" αλλά οι φωτογραφίες του σίγουρα δεν είναι

Το Ίδρυμα Ωνάση μετέτρεψε ένα παλιό εργοστάσιο στο Ρέντη σε μια εντυπωσιακή κοιτίδα πολιτισμού και το επισκεφτήκαμε για να δούμε τη νέα έκθεση του εμβληματικού Γερμανού φωτογράφου.

20 Οκτ 2025

Τι νέο θα δούμε στους κινηματογράφους από αυτή την Πέμπτη

Ο Μπρους Σπρίνγκστιν, το ντεμπούτο του Χάρις Ντίκινσον και ένα αινιγματικό horror προσεχώς (από 23/10) στις μαρκίζες των κινηματογράφων.

20 Οκτ 2025

LDL χοληστερόλη: Το "αρχαίο" ρόφημα που μπορεί να την καταπολεμήσει

Ένα αρχαίο ρόφημα μπορεί να γίνει σύμμαχός σου ενάντια στην υψηλή χοληστερίνη.

20 Οκτ 2025

Οι πιο ασυνήθιστοι θησαυροί του Λούβρου - εκτός από αυτούς που έκλεψαν

Μεταξύ των 30.000 έργων που εκτίθενται μέσα στο Λούβρο, κρύβονται πολλές θαυμαστές δημιουργίες που διαθέτουν τεράστια καλλιτεχνική, ιστορική και πολιτισμική αξία. Αλλά όχι μόνο.

20 Οκτ 2025

Ένα εστιατόριο-έκπληξη στο Γαλάτσι: Ο Μιχάλης Μερζένης υπογράφει το μενού στο 'Elea'

Ο "Άσωτος" σεφ επιμελείται μια πρόταση γεύσης με πιάτα όπου τίποτα δεν είναι περιττό αλλά ούτε και τυχαίο, σε ένα σχετικά φρέσκο και ενδιαφέρον μέρος της πόλης.