ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ WOMAN TOC

Gallery Genesis | Η 'Αλέα' της Νατάσσας Σαρρή είναι η πρώτη έκθεση για το 2023

Η πρώτη ατομική έκθεση ζωγραφικής της καλλιτέχνιδας εγκαινιάζεται την Πέμπτη 19 Ιανουαρίου.

αλεα

Την Πέμπτη, 19 Ιανουαρίου 2023 στις 8 το βράδυ εγκαινιάζεται στην gallery genesis, η ατομική έκθεση ζωγραφικής της, με τίτλο "Αλέα/Alea".

Πρόκειται για μια σειρά έργων, φιλοτεχνημένων με μεικτά υλικά, σε ποικίλες διαστάσεις, που απεικονίζουν συμβολικά και αλληγορικά επιλεγμένες όψεις από την χλωρίδα και την πανίδα της φύσης, μέσα από όπου διαφαίνεται απεικονιζόμενος ο διάλογος σχετικά με την ίδια την φιλοσοφία της εικαστικής πράξης, ως μεθόδου αυτεπίγνωσης.

Gallery Genesis | Η 'Αλέα' της Νατάσσας Σαρρή είναι η πρώτη έκθεση για το 2023

Στον δίγλωσσο συνοδευτικό Κατάλογο που κυκλοφορεί, η Ιστορικός & Θεωρητικός της Τέχνης Αθηνά Σχινά, γράφει ανάμεσα στ’ άλλα:

"Για την Νατάσσα Σαρρή η συνειδητοποίηση πως η ζωγραφική είναι ένας δρόμος άσκησης κι αυτεπίγνωσης, ήρθε πολύ ενωρίς. Κι αυτό ομολογουμένως είναι σπάνιο, καθώς οι περισσότεροι ζωγράφοι ενδιαφέρονται να εκφράσουν μετουσιωμένα βιώματα και προσωπικές μνήμες τους, εμπειρίες και δικές τους εντυπώσεις ή διαισθήσεις για φαινόμενα και καταστάσεις που αφορούν την ζωή, κυρίως το προσωπικό τους πέρασμά από αυτήν. Αντίθετα, στην περίπτωση της Νατάσσας, πρωταρχικό στοιχείο αποτέλεσε η ίδια η φιλοσοφία της ζωγραφικής πράξης ως προγεφύρωμα ή διαμεσότητα ανάμεσα σε βαθύτερες παρατηρήσεις και συναρτήσεις που κατά καιρούς και ως συλλογισμούς η ίδια έκανε γύρω από δομές και αναλογίες φύσης και ζωής.

Οι συλλογισμοί της, από τα παλαιότερα χρόνια μέχρι και σήμερα, συνεχίζουν να περιστρέφονται γύρω από κινήσεις επιπέδων, όπως κι επιφανειών, μέσα από γεωμετρικά και βιομορφικά σχήματα, που μπορούν οπτικά και με ρυθμοτεχνικές εναλλαγές, να τα σηματοδοτήσουν κι εκφραστικά να τα αποδώσουν".

Σε άλλο σημείο του κειμένου της, η Αθηνά Σχινά, τονίζει:

"Οι στοχασμοί της Νατάσσας Σαρρή δεν επικεντρώνονται μόνον γύρω από νομοτέλειες και φαινόμενα, αλλά στις μορφοποιημένες αντανακλάσεις τους που αφορούν ένα βαθύτερο στρώμα συναρτήσεων της φύσης με την ζωή και του παρελθόντος με το παρόν. Μέσα από την οργανικότητα της χλωρίδας με την πανίδα, μέσα επίσης από σύμβολα κι αλληγορίες που εκφράζουν επικοινωνιακές μας καθημερινές ανάγκες ή συναισθήματα κι επιθυμίες, η "Αλέα" των έργων της σε αυτήν την ενότητα, παρουσιάζεται ως δρόμος ζωής και στοχασμού, αλλά και τρόπος διέλευσης ανάμεσα στον "εαυτό" και στην φύση, ανάμεσα επίσης στην καθημερινότητα, στον μύθο και στην φαντασία".

Λίγα λόγια για την Νατάσσα Σαρρή

Η Νατάσσα Σαρρή από τα παιδικά της χρόνια, εξέφρασε με ιδιαίτερη επιμονή, αλλά κι εντυπωσιακές ικανότητες, την έφεσή της στην ζωγραφική. Μολονότι οι σπουδές της ήταν στις Οικονομικές Επιστήμες και η επαγγελματική της επιτυχημένη καριέρα αφορούσε τον Επιχειρηματικό Κλάδο, το μεγάλο ενδιαφέρον της κέρδιζαν πάντοτε οι Εικαστικές Τέχνες, τις οποίες δεν εγκατέλειψε ποτέ. Ταξίδεψε σε πολλά μέρη του κόσμου κι επισκέφθηκε πάμπολλα Μουσεία, γνωρίζοντας από κοντά την τέχνη τόσο της Ανατολής, όσο και της Δύσης.

σαρρη

Μέχρι σήμερα έχει επίσης παρακολουθήσει Σεμινάρια γύρω από την Φιλοσοφία της Τέχνης κι έχει μαθητεύσει σε αρκετά Εργαστήρια σημαντικών καλλιτεχνών, κατά την διάρκεια των διαμονών της στο εξωτερικό, όπου με την προτροπή των Δασκάλων της, έχει άλλωστε παρουσιάσει και τις περισσότερες εκθέσεις της, με μεγάλη μάλιστα επιτυχία κι ενθουσιώδη αποδοχή από το κοινό, όπως π.χ. στην Κορέα, στο Νεπάλ, στην Κίνα, στην Ιαπωνία, στην Ινδία, στην Σιγκαπούρη, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα κ.α. Όπως γίνεται εμφανές μέσα από τα έργα της, η ζωγραφική είναι τρόπος ζωής κι αντίληψης του κόσμου, τρόπος επίσης πειθαρχίας, άσκησης κι εμβάθυνσης σε ορατές αλλά κι αθέατες νομοτέλειες που ορίζουν την φύση και τον άνθρωπο, ο οποίος αποτελεί κι αναπόσπαστο μέρος της. Η παρουσίαση αντιπροσωπευτικών έργων της στην Γκαλερί Genesis αποτελεί την πρώτη ατομική της έκθεση στην Ελλάδα.

Gallery Genesis

Xάρητος 35, Κολωνάκι

www.gallerygenesisathens.com

Read Next

26 Απρ 2024

Οι νηστίσιμες εστιατορικές στάσεις των Αθηνών

Η πόλη νηστεύει και το κάνει τόσο με τρόπο παραδοσιακό, όσο και με πιο εναλλακτικές γεύσεις. Ανακαλύψτε νηστίσιμα φαγητά σε τέσσερα εστιατόρια της Αθήνας, για τις ημέρες λίγο πριν το Πάσχα.

25 Απρ 2024

Το ψυχολογικό προφίλ ενός βιαστή

Γιατί ένας άνθρωπος να καταλήγει σε αυτή την βίαιη πράξη; Ζητήσαμε μια ανάλυση από τον ψυχίατρο Αριστοτέλη Βάθη.

Περισσότερα από

Life

25 Απρ 2024

Οι ταινίες που έρχονται στις αίθουσες την Πέμπτη 25/4

Η Ζεντάγια, οι Unboxholics κι η Αγγελική Παπούλια προσεχώς στις μαρκίζες των κινηματογράφων.

25 Απρ 2024

Μείωσε τα συμπτώματα της αφρικανικής σκόνης, χωρίς αντισταμινικά!

Πάρε τις απαραίτητες προφυλάξεις για να προστατευτείς από την επίδραση της αφρικανκής σκόνης με 4 φυσικούς τρόπους.

24 Απρ 2024

Φύση, ηρεμία και γεύσεις που ταξιδεύουν: Μία "όαση" στα βόρεια προάστια έχει γίνει το αγαπημένο spot των Αθηναίων

Ακόμη και ένας απλός καφές, προσφέρει μεγαλύτερη απόλαυση όταν είσαι "μακριά" από την πόλη.

24 Απρ 2024

Δίαιτα της νηστείας: Χάστε έως 5 κιλά σε 40 ημέρες

Η νηστεία είναι μια καλή ευκαιρία να μειώσουμε το βάρος μας, αλλά και να κάνουμε μια σωστή αποτοξίνωση

24 Απρ 2024

7 στάσεις στην Τρώων, έναν "από τους πιο cool δρόμους του κόσμου"

Το Time Out ξεχωρίζει τη δημοφιλή οδό των Άνω Πετραλώνων και εμείς βρίσκουμε αφορμή να επιστρέψουμε εκεί.

24 Απρ 2024

Από την Καλιφόρνια στον Όλυμπο: Εκπαιδεύοντας νέους στη δράση για το κλίμα και μια πιο ανθεκτική κοινωνία

Για τον Larry Notheis η προστασία του πλανήτη είναι ένα είδος μαραθωνίου, γι' αυτό και είναι πολύ σημαντικό οι νέοι να αποκτήσουν τα κατάλληλα εφόδια μέσω προγραμμάτων όπως αυτό που προωθεί το California Conservation Corps

24 Απρ 2024

Έχεις άγχος; 6 τροφές που θα σε ηρεμήσουν αμέσως

Αυτές είναι οι 6 τροφές που θα σε απαλλάξουν από το άγχος.

23 Απρ 2024

Δείτε την ημερίδα Women Who Dare "Οι Γυναίκες που Αλλάζουν τον Κόσμο. Η Ανατροπή είναι Γυναικεία Υπόθεση"

Δείτε εδώ το βίντεο από την ημερίδα του Harper’s Bazaar Greece και του WomanToc με τη συμμετοχή διακεκριμένων προσωπικοτήτων από τον επιχειρηματικό, πολιτικό και επιστημονικό χώρο.

23 Απρ 2024

Βράβευση για τα προϊόντα blu της Imperial Brands Hellas από τον θεσμό "Προϊόν της Χρονιάς 2024"

Το βραβείο "Προϊόν της Χρονιάς" είναι ένας διεθνώς αναγνωρισμένος θεσμός

23 Απρ 2024

H ημερίδα του Womantoc "Οι Γυναίκες που Αλλάζουν τον Κόσμο. Η Ανατροπή είναι Γυναικεία Υπόθεση" στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών

Δήλωσε συμμετοχή στην ημερίδα του Harper’s Bazaar Greece και του WomanToc με τη συμμετοχή διακεκριμένων προσωπικοτήτων από τον επιχειρηματικό, πολιτικό και επιστημονικό χώρο.