ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ WOMAN TOC

Στη γαστριμαργική σπηλιά του Nikkei Peruvian Resto-Bar

Η μεγάλη συνάντηση της γιαπωνέζικης κουζίνας με εκείνη του Περού, κοκτέιλ και εκπλήξεις στην πλ. Δεξαμενής.

Nikkei restaurant

Σε λίγα μέρη της πόλης μπορεί να πει πως ταξιδεύει αλλού. Ένα εξ αυτών είναι και το Nikkei Peruvian Resto-Bar, στην πλατεία Δεξαμενής στο Κολωνάκι. Με ένα εντυπωσιακό ενυδρείο να δεσπόζει στο bar και τεχνοτροπία στους τοίχους που μιμούνται βράχια, το κλίμα απ’ έξω έχει μείνει... απ’ έξω. Έπειτα; Έπειτα έρχονται τα κοκτέιλς και τα Nikkei πιάτα του Claudio Bairami και της ομάδας του. Αρώματα λάιμ, φρέσκου κόλιανδρου, καυτερής πιπεριάς και yuzu πλανώνται στην ατμόσφαιρα!

Στη γαστριμαργική σπηλιά του Nikkei Peruvian Resto-Bar

Η Νikkei κουζίνα, το πάντρεμα δηλαδή της ιαπωνικής με την περουβιανή κουζίνα, γεννήθηκε τον 19ο αιώνα στο Περού από Ιάπωνες μετανάστες εργάτες (σ.σ. "Nikkei" είναι η ιαπωνική ονομασία για τον μετανάστη). Οι εργάτες στην προσπάθειά τους να μαγειρέψουν τα ντόπια υλικά χρησιμοποιώντας τις δικές τους παραδοσιακές συνταγές και τεχνικές άνοιξαν ένα καινούριο κεφάλαιο στον παγκόσμιο γαστρονομικό πολιτισμό, έχοντας τον δικό τους "εκπρόσωπο" στο κέντρο της Αθήνας, το Nikkei Peruvian Resto-Bar.

Nikkei restaurant

Ανοίξτε τη βραδιά μ΄ένα από τα signature cocktails που έχει προτείνει η Μαίρη Ταλαιπώρου και η ομάδα της ανάλογα με τι θα τα συνοδεύσετε.

Nikkei restaurant

Από το μενού θα σας προτείναμε να ξεκινήσετε με το Nikkei ceviche- που στην περίπτωσή μας ήταν από μυλοκόπι- με yuzu leche, aji Amarillo (κίτρινο πιπέρι) και μπόλικο λάιμ- ένα πιάτο δροσερό με ελαφρώς γλυκόξινη επίγευση. Πολύ καλή ήταν και η σαλάτα με τρία είδη παντζαριού που συνοδεύεται με φάβα, κινόα και ένα μυστικό που γεμίζει αρώματα το πιάτο: το κουμ κουάτ! Δοκιμάστε οπωσδήποτε το tataki tuna, ένα από τα καλύτερα πιάτα του καταλόγου και το σασίμι με μαγιάτικο και λάδι αρωματισμένο με κόλιανδρο! Ενώ αν προτιμήσετε πιάτο με βάση το κρέας η ταλιάτα είναι επίσης μια πολύ καλή επιλογή.

Θα πρέπει επίσης να σταθούμε στο εξαιρετικό service του εστιατορίου που βρίσκεται σε εγρήγορση, εξηγεί και είναι σε θέση να προτείνει συνδυασμούς και γευστικές διαδρομές. H ανοιχτή κουζίνα και το γεγονός πως ο σεφ Claudio Bairami και οι συνεργάτες του βάζουν τις τελευταίες πινελιές στα πιάτα τους κι έξω από την κουζίνα σε κοινή θέα συμβάλλει σημαντικά στη ζωντανή ατμόσφαιρα του εστιατορίου, όπου μάγειρες και επισκέπτες μοιάζουν να γίνονται ένα.

Στο Nikkei Peruvian Resto-Bar διοργανώνονται επίσης events, όπως live concerts που μεταμορφώνουν ακόμα περισσότερο την καθημερινότητα.

Ακολουθήστε το Womantoc στο Instagram

Read Next

25 Οκτ 2025

"Οι ουλές της ζωής": Η ιστορία μιας μητέρας που κέρδισε τον καρκίνο του μαστού

Αυτή είναι η ιστορία μίας survivor, μέσα από τις δικές της λέξεις.

25 Οκτ 2025

Τα κοσμικά εστιατόρια της Αθήνας. Πώς, πού, γιατί;

Τί έχει αλλάξει στα νέα κοσμικά εστιατόρια της πόλης; Καταρχάς, όντως, λέγονται ακόμα "κοσμικά";

Περισσότερα από

Life

24 Οκτ 2025

Βραβεία "Αργώ" 2025¨: Το χρυσόμαλλο δέρας του σύγχρονου Ελληνισμού

Τα Βραβεία "Αργώ" αναδεικνύουν για έβδομη χρονιά τους Έλληνες της διασποράς που διαπρέπουν διεθνώς, τιμώντας την αριστεία, την καινοτομία και την προσφορά - μια σύγχρονη "αργοναυτική εκστρατεία" που ενώνει τον παγκόσμιο Ελληνισμό.

24 Οκτ 2025

DIY: Το φυσικό κόλπο για πεντακάθαρα χαλιά - με μόνο 2 υλικά που ήδη έχεις!

Ήρθε η ώρα να φρεσκάρεις τα χαλιά σου με ελάχιστο κόπο και μηδέν έξοδα!

24 Οκτ 2025

'Πλυτά': Το καθημερινό στέκι που ψάχναμε για αστεράτους μεζέδες

Απλό, προσιτό και φιλικό σαν καφενείο, αλλά με γεύσεις "από χέρι" και μενού της αγοράς και της ημέρας, το ολοκαίνουργιο και πολυσυζητημένο Πλυτά είναι το μαγαζί που θα λαχταρούσες να έχεις στη γειτονιά σου, για να το χαίρεσαι όσο συχνά μπορείς.

24 Οκτ 2025

Conrad Corfu: Η Hilton φέρνει λίγη κομψότητα παραπάνω στο Ιόνιο

Η Κέρκυρα ετοιμάζεται να υποδεχθεί ένα νέο ξενοδοχείο διεθνών προδιαγραφών, με το Conrad Corfu να αναμένεται στις αρχές του επόμενου καλοκαιριού.

24 Οκτ 2025

Ο "Άνθρωπος του Θεού" δοκίμασε την πίστη μας

Παρακολουθήσαμε την παράσταση "Άνθρωπος του Θεού" του Ανδρέα Κεντζού, σε σκηνοθεσία Δημήτρη Γεωργαλά, που επιστρέφει για 2η χρονιά στο Θέατρο 104 για περιορισμένες παραστάσεις, και φέρνει επί σκηνής τη σύγκρουση πίστης, αμφιβολίας, λύτρωσης και εκδίκησης.

24 Οκτ 2025

Μετά τα 50: Φάε αυτές τις 7 τροφές και θα έχεις ένα δυνατό και υγιές σώμα

Κράτησε το σώμα σου δυνατό, ενεργό και γεμάτο ζωντάνια μετά τα 50 με τις σωστές τροφές.

24 Οκτ 2025

Δύο ταβέρνες, ένα μενού, για μια μόνο μέρα στην Αθήνα

Η Taverna Paris έρχεται από την Πόλη του Φωτός στα Άνω Πετράλωνα και την Ταβέρνα Οικονόμου, σε ένα άχαστο gathering, τη Δευτέρα 3 Νοεμβρίου.

24 Οκτ 2025

Τοστάκι για πρωινό: Παχαίνει, τελικά; Η απάντηση ενός διατροφολόγου!

"Τι άλλο θα ακούσουν τα αυτιά μας από τους φανατικούς δήθεν ειδικούς;", σχολιάζει ο διατροφολόγος και εξηγεί την αλήθεια για το αν παχαίνει το τοστάκι στο πρωινό.

24 Οκτ 2025

Τι θα κάνεις αυτό το Σαββατοκύριακο στην πόλη

Συναυλίες, bars, World Pasta Day και όλα όσα σε περιμένουν στην πόλη τις επόμενες μέρες.

24 Οκτ 2025

Με γεύση καρυδόπιτα: Πεντανόστιμες μπάλες ενέργειας χωρίς ζάχαρη

Απόλαυσε τη γεύση της καρυδόπιτας σε υγιεινές μπάλες ενέργειας χωρίς ζάχαρη και χωρίς ενοχές!