ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ WOMAN TOC

Κι αν αρκούν 5 cocktails για να γίνουν νοστιμότερες οι γιορτές;

Τα spirits και οι συνταγές που θα δώσουν άλλο ενδιαφέρον στις γιορτινές βραδιές.

ποτο

Και είμαστε πάλι εδώ. Σε εκείνη ακριβώς την περίοδο του χρόνου που έχουμε κάθε αφορμή να χαλαρώσουμε, να διασκεδάσουμε, να κάνουμε απολογισμούς και να σχεδιάσουμε το μέλλον. Κυρίως όμως, για να φτιάξουμε στιγμές με τα αγαπημένα μας πρόσωπα. Όπως συμβαίνει σε κάθε festive περίσταση, όπου υπάρχει γιορτή, υπάρχει ποτό και cocktails.

Είτε μιλάμε για τα όρια ενός λαμπερού πάρτι ή μίας πιο "μαζεμένης" συγκέντρωσης με λίγους και καλούς, είτε μιλάμε για τη θαλπωρή της μπάρας ή του αγαπημένου σποτ στην πόλη, το γιορτινό πίνειν είναι πάντοτε εκεί. Συνήθως παίρνει τη μορφή του αγαπημένου σου cocktail ή εκείνου που ετοιμάζεται να γίνει τέτοιο. Δε θα μπορούσαμε να βρούμε ιδανικότερους σύμμαχους για την εν λόγω περίσταση, από κάποια ξεχωριστά spirits, που έχουν κάτι να πουν εκεί που πραγματικά μετράει: Στο ποτήρι μας.

Δημιουργούμε με METAXA, Remy Martin VSOP, The Botanist, Mount Gay και Cointreau

Λίγα spirits είναι πιο επιδραστικά όσον αφορά τα ελληνικά του είδους από το METAXA - ειδικά η 12 Αστέρων εκδοχή του. Με κεχριμπαρένιο χρώμα, ανόθευτο χαρακτήρα και φινετσάτη γεύση, είναι το αποτέλεσμα του παντρέματος παλαιωμένων Μοσχάτων κρασιών με άλλα αποστάγματα. Κι αν και πρόκειται για ένα ποτό που 'στέκεται' μόνο του στο ποτήρι σου αλλά μπορεί πολύ εύκολα να σε ξαφνιάσει ευχάριστα, σχεδόν σε κάθε τύπο cocktail.

Το όνομά Rémy Martin έχει ιδιαίτερο βάρος στον κόσμο του ποτού, καθώς το brand παράγει τα λεγόμενα Champagne Cognac (σ.σ. κονιάκ από τις περιοχές Grande και Petite Champagne της Γαλλίας) για σχεδόν τρεις αιώνες. Το Remy Martin VSOP διαθέτει ζωηρό χρυσαφί χρώμα, αρώματα που φλερτάρουν με τη βανίλια και τα καλοκαιρινά φρούτα, έχοντας παράλληλα μεταξένια υφή και ισορροπημένο φινίρισμα.

Περνώντας στο Botanist, δεν μπορούμε παρά να ξεκινήσουμε με ένα θρύλο: Λένε, πως κατά την απόσταξή του δημιουργείται κάτι περισσότερο από ένα ποτό. Κι αυτό γιατί αποτελεί μία αναπαράσταση του τόπου του, του πολυθρύλητου Islay. Είναι ένας τρόπος επικοινωνίας για τους ανθρώπους του, ένα σημείο επαφής μεταξύ της γης και του πνεύματος. Ένα gin με λείο σαν σατέν σώμα, με ένα μπουκέτο φυτικής φρεσκάδας, αρκεύθου και εσπεριδοειδών να είναι το πρώτο πράγμα που φτάνει στη μύτη, προτού το διαδεχθούν οι γλυκές, πικάντικες και γήινες νότες της κασσίας και του κόλιανδρου.

Οι φίλοι του ρουμιού σίγουρα θα ενθουσιαστούν με το φρουτώδες και λουλουδάτο Mount Gay Eclipse. Με αρώματα μπανάνας, βερίκοκου, βανίλιας και αγιοκλήματος δημιουργεί μία ενδιαφέρουσα μύτη, που διαδέχονται γεύσεις από φρυγανισμένη βελανιδιά, ζουμερά φρούτα και απαλός καπνός - όλα παραμένουν και στο φινίρισμα.

Τέλος, απλά μία επίκληση στην αυθεντία. Πριν λίγο καιρό, ο Heritage Manager της οικογένειας Cointreau, Alfred Cointreau, μας εξηγούσε πως υπάρχουν περισσότερες από 350 επιλογές σε cocktails με το γνωστό ομώνυμο λικέρ από αλκοόλ, ζάχαρη και γλυκόπικρες φλούδες πορτοκαλιού από την Ισπανία, την Αφρική και τη νότια Αμερική - δηλαδή μία πρόταση σχεδόν για κάθε ημέρα του χρόνου.

Διαβάστε περισσότερα στο esquire.com.gr

Read Next

25 Απρ 2024

Το ψυχολογικό προφίλ ενός βιαστή

Γιατί ένας άνθρωπος να καταλήγει σε αυτή την βίαιη πράξη; Ζητήσαμε μια ανάλυση από τον ψυχίατρο Αριστοτέλη Βάθη.

25 Απρ 2024

Οι ταινίες που έρχονται στις αίθουσες την Πέμπτη 25/4

Η Ζεντάγια, οι Unboxholics κι η Αγγελική Παπούλια προσεχώς στις μαρκίζες των κινηματογράφων.

Περισσότερα από

Life

25 Απρ 2024

Μείωσε τα συμπτώματα της αφρικανικής σκόνης, χωρίς αντισταμινικά!

Πάρε τις απαραίτητες προφυλάξεις για να προστατευτείς από την επίδραση της αφρικανκής σκόνης με 4 φυσικούς τρόπους.

24 Απρ 2024

Φύση, ηρεμία και γεύσεις που ταξιδεύουν: Μία "όαση" στα βόρεια προάστια έχει γίνει το αγαπημένο spot των Αθηναίων

Ακόμη και ένας απλός καφές, προσφέρει μεγαλύτερη απόλαυση όταν είσαι "μακριά" από την πόλη.

24 Απρ 2024

Δίαιτα της νηστείας: Χάστε έως 5 κιλά σε 40 ημέρες

Η νηστεία είναι μια καλή ευκαιρία να μειώσουμε το βάρος μας, αλλά και να κάνουμε μια σωστή αποτοξίνωση

24 Απρ 2024

7 στάσεις στην Τρώων, έναν "από τους πιο cool δρόμους του κόσμου"

Το Time Out ξεχωρίζει τη δημοφιλή οδό των Άνω Πετραλώνων και εμείς βρίσκουμε αφορμή να επιστρέψουμε εκεί.

24 Απρ 2024

Από την Καλιφόρνια στον Όλυμπο: Εκπαιδεύοντας νέους στη δράση για το κλίμα και μια πιο ανθεκτική κοινωνία

Για τον Larry Notheis η προστασία του πλανήτη είναι ένα είδος μαραθωνίου, γι' αυτό και είναι πολύ σημαντικό οι νέοι να αποκτήσουν τα κατάλληλα εφόδια μέσω προγραμμάτων όπως αυτό που προωθεί το California Conservation Corps

24 Απρ 2024

Έχεις άγχος; 6 τροφές που θα σε ηρεμήσουν αμέσως

Αυτές είναι οι 6 τροφές που θα σε απαλλάξουν από το άγχος.

23 Απρ 2024

Δείτε την ημερίδα Women Who Dare "Οι Γυναίκες που Αλλάζουν τον Κόσμο. Η Ανατροπή είναι Γυναικεία Υπόθεση"

Δείτε εδώ το βίντεο από την ημερίδα του Harper’s Bazaar Greece και του WomanToc με τη συμμετοχή διακεκριμένων προσωπικοτήτων από τον επιχειρηματικό, πολιτικό και επιστημονικό χώρο.

23 Απρ 2024

Βράβευση για τα προϊόντα blu της Imperial Brands Hellas από τον θεσμό "Προϊόν της Χρονιάς 2024"

Το βραβείο "Προϊόν της Χρονιάς" είναι ένας διεθνώς αναγνωρισμένος θεσμός

23 Απρ 2024

H ημερίδα του Womantoc "Οι Γυναίκες που Αλλάζουν τον Κόσμο. Η Ανατροπή είναι Γυναικεία Υπόθεση" στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών

Δήλωσε συμμετοχή στην ημερίδα του Harper’s Bazaar Greece και του WomanToc με τη συμμετοχή διακεκριμένων προσωπικοτήτων από τον επιχειρηματικό, πολιτικό και επιστημονικό χώρο.

22 Απρ 2024

Βιβλιοπάρτι στο rooftop του Βrown Acropol

Από τις εκδόσεις Κλειδάριθμος και τα Brown Hotels, με αφορμή τη Παγκόσμια Ημέρα Βιβλίου και τον Περίπατο Βιβλίου.