ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ WOMAN TOC

Κάνε ένα δώρο στον εαυτό σου φέτος τα Χριστούγεννα

Αγαπημένα μυθιστορήματα που μιλούν κατευθείαν στην καρδιά μας.

Διόπτρα, Αλκυόνη Παπαδάκη

Φέτος τις γιορτές, όσο θα ασχολείσαι με το να παίρνεις δώρα στους αγαπημένους σου και να οργανώνεις τα γιορτινά τραπέζια, θυμήσου το πιο σημαντικό δώρο: Αφιέρωσε χρόνο στον εαυτό σου, κάνε πράγματα που θα ξεκουράσουν την ψυχή σου και θα ηρεμήσουν το μυαλό σου. Βρες χρόνο για σένα.

Η καλύτερη αφορμή για να ξεκινήσεις ένα βιβλίο. Η ψυχή μας είναι ένα λουλούδι, λέει η αγαπημένη Αλκυόνη Παπαδάκη, χρειάζεται αγάπη και φροντίδα για να ανθίσει.

Γράφει στο νέο της βιβλίο Μια παράγκα για τ’ όνειρο: "Το λουλούδι της ζωής σου μην τ’ αφήσεις ποτέ να μαραθεί. Πότιζέ το με δροσερό νεράκι και στόλιζέ το στην ψυχή σου. Είναι δικό σου".

Η συγγραφέας γράφει για ήρωες αληθινούς με τρόπο ευαίσθητο, που μιλά στην καρδιά μας. Μέσα στις σελίδες των βιβλίων της αναλύει, συνθέτει, αγωνίζεται, δημιουργεί, διακινδυνεύει και διδάσκει ήθος σε μια δύσκολη εποχή που αναζητεί οδηγούς και πρότυπα ζωής.

Στο νέο βιβλίο της Αλκυόνης Παπαδάκη η Τούλα είναι ένα κορίτσι που φθάνει στην Αθήνα με μια βαλίτσα όνειρα και την ελπίδα ότι θα τα καταφέρει. Καμιά φορά η ζωή είναι άδικη και μας δείχνει το χειρότερό της πρόσωπο… όμως εμείς οφείλουμε να απαντήσουμε σε όσα μας συμβαίνουν δείχνοντας τον καλύτερο εαυτό μας.

Για εμάς, για τη δική μας ψυχική γαλήνη.

Έτσι, η Τούλα αποφασίζει να πολεμήσει για να κρατηθεί όρθια, μάχεται για το μεγάλο όνειρό της και διεκδικεί το δικαίωμά της στη μητρότητα και στην αγάπη. Η Αλκυόνη Παπαδάκη περνάει ένα μήνυμα ελπίδας όχι μόνο μέσα από τα βιβλία της αλλά και μέσα από τον τρόπο ζωής της. Από μικρή υπήρξε ένα πνεύμα ανήσυχο, γεμάτη με όρεξη για ζωή, γεννημένη να παλεύει για όσα αγαπάει.

Γράφει με ψυχή, καθημερινά, εμπνέεται από τις ιστορίες των απλών ανθρώπων.

Άλλωστε η μεγάλη της αγάπη είναι το γράψιμο και έτσι δούλεψε ως ρεπόρτερ. Βγήκε στον δρόμο και μίλησε με τους ανθρώπους, κατέγραψε τις ιστορίες τους, βρέθηκε στην πρώτη γραμμή. Και με την ίδια σπίθα άρχισε να γράφει και τα μυθιστορήματά της.

Φέτος τον χειμώνα κλείνουν 34 χρόνια από την έκδοση του πρώτου της μυθιστορήματος Το κόκκινο σπίτι. Οι εκδόσεις Διόπτρα γιορτάζουν το συγγραφικό έργο της Αλκυόνης Παπαδάκη με την κυκλοφορία όλων των κλασικών της μυθιστορημάτων, που ήταν για καιρό εξαντλημένα από την αγορά, με νέα εξώφυλλα.

Τα νέα εξώφυλλα έχουν ταξιδιάρικο αέρα και αντλούν έμπνευση από πίνακες ζωγραφικής που αντιπροσωπεύουν το κείμενο και τον χαρακτήρα των βιβλίων.

Ανάμεσα στις νέες εκδόσεις βρίσκεται και το πολυαγαπημένο βιβλίο Το χρώμα του φεγγαριού, ένα βιβλίο για τη μοναξιά και τον έρωτα. Με ένα νέο μαγευτικό εξώφυλλο έρχεται να μας θυμίσει τι σημαίνει αληθινή αγάπη, τι σημαίνει έρωτας. Ο έρωτας αυτός που έχει το χρώμα του φεγγαριού, όταν είναι πανσέληνος.

Στόχος είναι να εκδοθούν όλα τα βιβλία της συγγραφέως σε νέες, ανανεωμένες εκδόσεις, που θα έχουν ενιαία αισθητική και θα δένουν αρμονικά μεταξύ τους, ώστε να μπορούν οι αναγνώστες να έχουν μια όμορφη συλλογή των βιβλίων στη βιβλιοθήκη τους. Συνολικά έχουν εκδοθεί 22 μυθιστορήματά της και φέτος κυκλοφορούν ξανά 12 από αυτά για να μας ταξιδέψουν σε ιστορίες ανθρώπινες, αληθινές, που μιλούν στην καρδιά μας.

Ακόμα ψάχνεις ποιο δώρο να κάνεις στον εαυτό σου; Φέτος τις γιορτές ταξίδεψε με ένα βιβλίο που μιλάει κατευθείαν στην ψυχή σου.

Read Next

03 Μαϊ 2024

Η συνταγή του Άκη Πετρετζίκη για τέλειο πασχαλινό τσουρέκι. Και το μυστικό του για αρχάριους

Η κορυφαία συνταγή για τσουρέκι. Αν αποφασίσετε να το φτιάξετε στο σπίτι, σίγουρα το αποτέλεσμα θα σας δικαιώσει.

02 Μαϊ 2024

Η Yamamay τιμά την γυναικεία ομορφιά και την καλοκαιρινή ανεμελιά

Η νέα καλοκαιινή συλλογή της Yamamay, διαθέτει μαγιό ολόσωμα, μπικίνι και τρικίνι για κάθε γούστο, αλλά και για κάθε τύπο σώματος.

Περισσότερα από

Life

01 Μαϊ 2024

Moodo Fashion: Βρείτε το προσωπικό σας στυλ

Ρούχα που έχουν για γυναίκες που αναζητούν το προσωπικό τους στυλ και την άνεση

30 Απρ 2024

Μεγάλη Εβδομάδα και Πάσχα στην Αθήνα: Ένας οδηγός της τελευταίας στιγμής

Σε περίπτωση που δεν επιλέξεις Πάσχα στο χωριό (ή στο νησί), οι παρακάτω γραμμές σε ενδιαφέρουν.

30 Απρ 2024

"Fashion Innovation Award" για τα HUAWEI FreeClip στην Εβδομάδα Μόδας της Αθήνας

Η Huawei στηρίζει την δημιουργικότητα των νέων σχεδιαστών στα New Designers Awards στο 34ο Athens Fashion Week

30 Απρ 2024

Πασχαλινές αγορές και διασκέδαση. O ιδανικός προορισμός για όλες τις νονές - και τους μικρούς μας φίλους

Ένα μέρος που η νονά απολαμβάνει τα ψώνια της και τα βαφτιστήρια ατελείωτο παιχνίδι.

29 Απρ 2024

Δίψα για Πάσχα με τους αγαπημένους; Δίψα για Βίκος Cola 1+1

Η καλύτερη συντροφιά στο γιορτινό τραπέζείναι η Bίκος Cola που έρχεται κι αυτό το Πάσχα με την προσφορά 1 + 1.

28 Απρ 2024

Ημερομηνία γέννησης και αστρολογία: Τι αποκαλύπτει η μέρα που γεννηθήκαμε για την τύχη μας;

Ποια είναι η επίδραση της ημερομηνίας γέννησης στη ζωή και την τύχη μας;

28 Απρ 2024

Πάσχα στην Ελλάδα: Προορισμοί, έθιμα, ξενοδοχεία και εστιατόρια για να σχεδιάσετε τα καλύτερα ταξίδια

Οι προορισμοί σε βουνό, θάλασσα αλλά και τις πόλεις γιορτάζουν το φετινό Μαγιάτικο Πάσχα τελετουργικά και τα ξενοδοχεία και τα εστιατόρια έχουν ετοιμάσει ξεχωριστά πακέτα, προσφορές και μενού. Φτιάξαμε τον μόνο οδηγό που θα χρειαστείτε για να σχεδιάσετε τα Πασχαλινά ταξίδια σας στην Ελλάδα.

26 Απρ 2024

Το λαχανικό που δεν τρως και μειώνει την αρτηριακή πίεση

Αυτό το ιδιαίτερο λαχανικό είναι της εποχής, μειώνει τα συμπτώματα την αρτηριακή πίεση και είναι πεντανόστιμο.