ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ WOMAN TOC

Το πιο αφράτο κέικ με ταχίνι και σοκολάτα από την Madame Ginger

Η καλύτερη συνταγή για αφράτο κέικ σοκολάτας.

Πάντρεμα δύο ξεχωριστών συνταγών -ενός ταπεινού κέικ με ταχίνι και ενός πιο "επιδόρπιου” κέικ με βούτυρο κάσιους- είναι αυτό το θαυμάσιο γλυκό που υπόσχεται να συναρπάσει ακόμα και όσους βαριούνται το είδος. Είναι ζουμερό, υπέροχα αφράτο και κάθε μπουκιά συνδυάζει την γήινη γεύση του ταχινιού, το καραμελένιο άρωμα της ζάχαρης καρύδας και την αδιαμφισβήτητη γοητεία της σοκολάτας. Είναι απολαυστικό ως έχει, όμως η ζωή είναι μικρή για να παραλείπεις συνέχεια το γλάσο. Τόλμησέ το!

Μερίδες: 12 | Προετοιμασία: 15 λεπτά | Ψήσιμο: 45 λεπτά | Αναμονή: 3 ώρες | Σκεύος: τετράγωνη φόρμα ή ταψί 25Χ25εκ.

ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΟ ΚΕΪΚ

  • 320 ml φυτικό ρόφημα χωρίς ζάχαρη

  • 1 κ.σ. μηλόξυδο ή λευκό ξύδι

  • 300 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις

  • 10 γρ. μπέικιν πάουντερ

  • ⅓ κ.γλ. μαγειρική σόδα

  • ¼ κ.γλ. αλάτι

  • 240 γρ. ζάχαρη καρύδας

  • 90 ml ηλιέλαιο

  • 2 κ.γλ. εκχύλισμα βανίλιας

  • 180 γρ. φυσικό ταχίνι

  • 130 γρ. κουβερτούρα, ψιλοκομμένη

ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΟ ΓΛΑΣΟ

  • 160 γρ. κουβερτούρα, σε κομματάκια

  • 80 ml κρέμα καρύδας ή φυτική κρέμα

  • 2 κ.σ. φυσικό ταχίνι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Ετοιμάζουμε το κέικ. Ρίχνουμε το ξύδι στο φυτικό ρόφημα, ανακατεύουμε και αφήνουμε στην άκρη. Σε μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ, τη μαγειρική σόδα και το αλάτι.

Το πιο αφράτο κέικ με ταχίνι και σοκολάτα από την Madame Ginger

Νεφέλη Καραφυλλάκη

Σε άλλο μεγάλο μπολ χτυπάμε με σύρμα τη ζάχαρη, το ηλιέλαιο, το εκχύλισμα βανίλιας, το ταχίνι και το φυτικό ρόφημα πολύ καλά, μέχρι να γίνουν πιο ενιαίο μείγμα. Προσθέτουμε το μείγμα με το αλεύρι και ανακατεύουμε απαλά με μαρίζ, ίσα-ίσα μέχρι να ενωθούν τα υγρά με τα στεγνά. Προσθέτουμε και την κουβερτούρα και την ενσωματώνουμε στο μείγμα.

Απλώνουμε ομοιόμορφα το τελικό μείγμα σε ταψάκι λαδωμένο και περασμένο με λαδόκολλα. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C στον αέρα για περίπου 45 λεπτά ή μέχρι να βγαίνει καθαρή η οδοντογλιφίδα ή το μαχαιράκι, όταν το βυθίζουμε στο κέντρο του. Αφήνουμε να κρυώσει για 10-15 λεπτά και το ξεφορμάρουμε. Το αφήνουμε να έρθει εντελώς σε θερμοκρασία δωματίου για 3 ώρες.

Ετοιμάζουμε το γλάσο. Βάζουμε την κουβερτούρα και την κρέμα σε ανοξείδωτο μπολ και λιώνουμε σε μπεν μαρί. Όταν γίνουν ομοιόμορφο σοκολατένιο μείγμα, προσθέτουμε το ταχίνι, ανακατεύουμε και αποσύρουμε. Απλώνουμε το γλάσο πάνω στο κέικ, αφήνουμε να σταθεροποιηθεί για 15-20 λεπτά και σερβίρουμε.

Το αγλασάριστο κέικ διατηρείται για 5 μέρες καλυμμένο σε δροσερό σημείο της κουζίνας, ενώ το γλασαρισμένο για 4-5 μέρες καλυμμένο στο ψυγείο.

Η συνταγή είναι από το νέο βιβλίο της Madame Ginger, GREEN ΚΟΥΚΜΠΟΥΚ - 120+ συνταγές και χρήσιμες συμβουλές για ένα μέλλον πράσινο και βιώσιμο.

κεικ

Μετά την επιτυχία του ΔΕ ΚΟΥΚΜΠΟΥΚ, που μπήκε σε περισσότερες από 15.000 κουζίνες και άλλαξε τον τρόπο με τον οποίο μαγειρεύουμε, η Madame Ginger με συνσυγγραφέα την Άννα Χαλικιά επιστρέφουν με το GREEN ΚΟΥΚΜΠΟΥΚ. Το νέο βιβλίο με την υπογραφή της ομάδας του πιο επιδραστικού Food Blog madameginger.com περιέχει plant-based συνταγές με βαθιά γεύση, άλλες που ξυπνάνε μνήμες και άλλες που διηγούνται νέες ιστορίες, εύκολες, με προσιτά υλικά και φυσικά για όλους! Το GREEN ΚΟΥΚΜΠΟΥΚ κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Μίνωας, και είναι διαθέσιμο στο madameginger.com/shop και σε όλα τα βιβλιοπωλεία.

Read Next

05 Σεπ 2025

10 πράγματα που πρέπει να γνωρίζεις για τη 'Βουγονία' του Γιώργου Λάνθιμου

Ο Έλληνας σκηνοθέτης κέρδισε για ακόμα μια φορά τις εντυπώσεις μιας απαιτητικής Μπιενάλε. Συγκεντρώσαμε ό,τι ξέρουμε για τη νέα του ταινία, που καταφθάνει στις αίθουσες στις 6 Νοεμβρίου.

05 Σεπ 2025

Η παράσταση των συνεχόμενων sold out επιστρέφει για 10η χρονιά στο Studio Μαυρομιχάλη

Μια ασφυκτικά καφκική ανάκριση λαμβάνει χώρα από τις 10 Οκτωβρίου 2025.

Περισσότερα από

Life

05 Σεπ 2025

Τα άχαστα της πόλης για τις επόμενες εβδομάδες

Με τον Σεπτέμβρη να σηματοδοτεί την έναρξη της νέας σεζόν, η πόλη γεμίζει ξανά με πολιτιστικές προτάσεις που αγκαλιάζουν κάθε μορφή τέχνης - από μουσική και θέατρο μέχρι κινηματογράφο και εικαστικά.

04 Σεπ 2025

Greece Race for the Cure® 2025: Οι εγγραφές άνοιξαν!

Στον αγώνα ενάντια στον καρκίνο του μαστού…κάθε βήμα μετράει! ΜΑΖΙ ΠΙΟ ΔΥΝΑΤΟΙ από τον καρκίνο του μαστού!

04 Σεπ 2025

Φτιάξε σπιτική πραλίνα φουντουκιού με μόλις 4 υλικά

Απόλαυσε βελούδινη πραλίνα φουντουκιού στο σπίτι εύκολα, γρήγορα και χωρίς περιττά υλικά!

04 Σεπ 2025

Στο 'Neropistolo' κάνουν πάρτι με pastries για να μπει σωστά η νέα σεζόν

Το new age bakery του κέντρου επιστρέφει με ένα ολοήμερο πάρτι, γεμάτο ζύμες και μουσικές.

04 Σεπ 2025

Γιατί τα vegan εστιατόρια κλείνουν ή πλέον βάζουν και κρέας στο μενού τους

Μερικές σκέψεις πάνω στο φαινόμενο, με αφορμή την πρόσφατη στροφή του φημισμένου 'Eleven Madison Park' στη Νέα Υόρκη.

04 Σεπ 2025

To 'Emiliano Zapata' είναι μια μεξικάνικη έκπληξη στον Κορυδαλλό

Γεύσεις γεμάτες ένταση και ένας πανέμορφος χώρος συνθέτουν ένα ενδιαφέρον δίπτυχο.

03 Σεπ 2025

Kiosko Mercado Tapas: Μια φιέστα για όλο τον Σεπτέμβριο στο 'Walk In Athens'

Στο δημοφιλές σποτ της οδού Μαυρομιχάλη παίζουν guest chefs, ωραία κρασιά και αλεγρία.

03 Σεπ 2025

Στη Λάρισα υπάρχει ένα φεστιβάλ που δε θέλει να μοιάσει σε κανένα άλλο

Λίγο πριν φτιάξουμε βαλίτσες για τη θεσσαλική πρωτεύουσα, μιλάμε με τον Μέλανδρο Γκανά για όλα όσα θα δούμε φέτος στο πολυθεματικό LA Comics Festival.

03 Σεπ 2025

Η νέα φουρνιά των αθηναϊκών μπαρ

Άνοιξαν τους τελευταίους μήνες, με μπάρες, ποτά και μουσικές που έχουν κάτι να πουν.