ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ WOMAN TOC

Η ΑΜΒΥΞ ενισχύει το τμήμα Oenothèque

Στο χαρτοφυλάκιο της τα Κτήματα Παλυβού και Κοκοτoύ

αμβυξ

Η AΜΒΥΞ, η μεγαλύτερη και παλαιότερη εταιρεία διανομής αλκοολούχων ποτών, οίνων και μπύρας στην Ελλάδα, ανακοινώνει την προσθήκη των Κτημάτων Παλυβού και Κοκοτού στο χαρτοφυλάκιο της. Οι συνεργασίες αυτές έρχονται να ενδυναμώσουν το τμήμα Oenothèque της εταιρίας η οποία πιστή στη βάση της στρατηγικής που έχει χαράξει τα τελευταία χρόνια, ενισχύει περαιτέρω τη θέση της και με συνεργασίες που αφορούν τον Ελληνικό αμπελώνα. Η συνεργασία με το Κτήμα Παλυβού θα ξεκινήσει την 1/11/2022 και περιλαμβάνει την αποκλειστική διανομή, εμπορία και μάρκετινγκ του Κτήματος ενώ κάτω από το ίδιο πρίσμα θα ξεκινήσει και η συνεργασία με το Κτήμα Κοκοτού την 1/1/2023.

Το Κτήμα Παλυβού από το 1995, που το παλιό παραδοσιακό πατητήρι αντικαταστάθηκε από ένα σύγχρονο οινοποιείο, ακολουθώντας τις επιταγές των σύγχρονων καιρών, ξεκίνησε μια νέα, άκρως δυναμική εποχή του με το πάθος, την γνώση και τα σύγχρονα μηχανήματα να συντελούν μέρος της επίτευξης του στόχου για την δημιουργία κρασιών υψηλής ποιότητας. Με γνώμονα την οικολογική καλλιέργεια και την βιωσιμότητα, το Κτήμα Παλυβού είναι βιολογικά πιστοποιημένο από την εταιρία COSMOCERT. Σε έκταση 400 στρεμμάτων, στην περιοχής της Νεμέας, καλλιεργούνται οι ερυθρές ποικιλίες, Αγιωργήτικο, Cabernet Sauvignon, Malbec, Merlot, Sangiovese και Syrah, καθώς και οι λευκές, Ασύρτικο Βιδιανό, Κυδωνίτσα, Μαλαγουζιά, Μοσχάτο, Μοσχοφίλερο, Ροδίτης, Albarinio, Chardonnay, Viognier, Sauvignon Blanc.

Το Κτήμα Κοκοτού στη Σταμάτα Αττικής περιστοιχίζεται από τους ιδιόκτητους αμπελώνες του οι οποίοι έχουν βιολογική πιστοποίηση και είναι φυτεμένοι σε επικλινή εδάφη σε υψόμετρο 450 μέτρων, όπου καλλιεργούνται οι διεθνείς ποικιλίες, Cabernet Sauvignon, Merlot, Chardonnay και Gewurztraminer, όπως και οι ελληνικές ποικιλίες, Ασύρτικο και Σαββατιανό, ενώ παράλληλα προμηθεύονται από επιλεγμένους συνεργαζόμενους αμπελουργούς Μαλαγουζιά, Ροδίτη και Αγιωργήτικο. Η γκάμα των κρασιών του Κτήματος Κοκοτού απαρτίζεται σήμερα από 12 διαφορετικές ετικέτες οι οποίες απέσπασαν διακρίσεις σε εγχώριους και διεθνής διαγωνισμούς, όπως Balkans International Wine Competition, 50 Great Greek Wines και Thessaloniki International Wine & Spirits Competition .

Ο κ. Γιάννης Αρτινός, Γενικός Διευθυντής της Άμβυξ, δήλωσε: "Με χαρά καλωσορίζουμε τo Κτήμα Παλυβού και το Κτήμα Κοκοτού στο χαρτοφυλάκιο της ΑΜΒΥΞ. Με την προσθήκη των συγκεκριμένων κτημάτων πλέον η Άμβυξ ενισχύει την γεωγραφική κάλυψη των πιο χαρακτηριστικών αμπελοοινικών ζωνών της Αττικής, της Πελοποννήσου αλλά και της Βορείου Ελλάδας ενδυναμώνοντας την παρουσία της μέσα από λαμπρά δείγματα του Ελληνικού Αμπελώνα. Υλοποιούμε έτσι τον στρατηγικό μας σχεδιασμό, που είναι η ενίσχυση της παρουσίας μας στην Ελληνική αγορά προσφέροντας στους πελάτες μας και το καταναλωτικό κοινό μιας ευρείας γκάμας ελληνικών και διεθνών οινικών επιλογών".

Read Next

05 Σεπ 2025

10 πράγματα που πρέπει να γνωρίζεις για τη 'Βουγονία' του Γιώργου Λάνθιμου

Ο Έλληνας σκηνοθέτης κέρδισε για ακόμα μια φορά τις εντυπώσεις μιας απαιτητικής Μπιενάλε. Συγκεντρώσαμε ό,τι ξέρουμε για τη νέα του ταινία, που καταφθάνει στις αίθουσες στις 6 Νοεμβρίου.

05 Σεπ 2025

Η παράσταση των συνεχόμενων sold out επιστρέφει για 10η χρονιά στο Studio Μαυρομιχάλη

Μια ασφυκτικά καφκική ανάκριση λαμβάνει χώρα από τις 10 Οκτωβρίου 2025.

Περισσότερα από

Life

05 Σεπ 2025

Τα άχαστα της πόλης για τις επόμενες εβδομάδες

Με τον Σεπτέμβρη να σηματοδοτεί την έναρξη της νέας σεζόν, η πόλη γεμίζει ξανά με πολιτιστικές προτάσεις που αγκαλιάζουν κάθε μορφή τέχνης - από μουσική και θέατρο μέχρι κινηματογράφο και εικαστικά.

04 Σεπ 2025

Greece Race for the Cure® 2025: Οι εγγραφές άνοιξαν!

Στον αγώνα ενάντια στον καρκίνο του μαστού…κάθε βήμα μετράει! ΜΑΖΙ ΠΙΟ ΔΥΝΑΤΟΙ από τον καρκίνο του μαστού!

04 Σεπ 2025

Φτιάξε σπιτική πραλίνα φουντουκιού με μόλις 4 υλικά

Απόλαυσε βελούδινη πραλίνα φουντουκιού στο σπίτι εύκολα, γρήγορα και χωρίς περιττά υλικά!

04 Σεπ 2025

Στο 'Neropistolo' κάνουν πάρτι με pastries για να μπει σωστά η νέα σεζόν

Το new age bakery του κέντρου επιστρέφει με ένα ολοήμερο πάρτι, γεμάτο ζύμες και μουσικές.

04 Σεπ 2025

Γιατί τα vegan εστιατόρια κλείνουν ή πλέον βάζουν και κρέας στο μενού τους

Μερικές σκέψεις πάνω στο φαινόμενο, με αφορμή την πρόσφατη στροφή του φημισμένου 'Eleven Madison Park' στη Νέα Υόρκη.

04 Σεπ 2025

To 'Emiliano Zapata' είναι μια μεξικάνικη έκπληξη στον Κορυδαλλό

Γεύσεις γεμάτες ένταση και ένας πανέμορφος χώρος συνθέτουν ένα ενδιαφέρον δίπτυχο.

03 Σεπ 2025

Kiosko Mercado Tapas: Μια φιέστα για όλο τον Σεπτέμβριο στο 'Walk In Athens'

Στο δημοφιλές σποτ της οδού Μαυρομιχάλη παίζουν guest chefs, ωραία κρασιά και αλεγρία.

03 Σεπ 2025

Στη Λάρισα υπάρχει ένα φεστιβάλ που δε θέλει να μοιάσει σε κανένα άλλο

Λίγο πριν φτιάξουμε βαλίτσες για τη θεσσαλική πρωτεύουσα, μιλάμε με τον Μέλανδρο Γκανά για όλα όσα θα δούμε φέτος στο πολυθεματικό LA Comics Festival.

03 Σεπ 2025

Η νέα φουρνιά των αθηναϊκών μπαρ

Άνοιξαν τους τελευταίους μήνες, με μπάρες, ποτά και μουσικές που έχουν κάτι να πουν.