ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ WOMAN TOC

Πανελλήνιοι Αγώνες Special Olympics "Λουτράκι 2022"

Μία φαντασμαγορική Τελετή Έναρξης με πρωταγωνιστές τη συγκίνηση, τον ενθουσιασμό και την αλληλεγγύη.

αγωνες

Με μεγάλη επιτυχία διεξάγονται αυτή την εβδομάδα οι Πανελλήνιοι Αγώνες Special Olympics "Λουτράκι 2022”, που διοργανώνονται από τα Special Olympics Hellas στο Λουτράκι Κορινθίας, υπό την αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού, με την υποστήριξη της Περιφέρειας Πελοποννήσου και του Δήμου Λουτρακίου – Περαχώρας – Αγίων Θεοδώρων.

Την Τρίτη 4 Οκτωβρίου πραγματοποιήθηκε η μεγαλύτερη μέχρι τώρα σε συμμετοχή Τελετή Έναρξης των Αγώνων στο Παραλιακό Πάρκο Λουτρακίου! Οι αθλητές παρέλασαν με τις σημαίες και των 13 Περιφερειών της Ελλάδας και της Κύπρου, απήγγειλαν τον όρκο του αθλητή των Special Olympics και άναψαν τη Φλόγα της Ελπίδας. Στη φετινή διοργάνωση παίρνουν μέρος περίπου 900 αθλητές με νοητική αναπηρία απ’ όλη την Ελλάδα και την Κύπρο, οι οποίοι αγωνίζονται σε 7 επίσημα αθλήματα των Special Olympics (Κολύμβηση, Bocce, Ποδόσφαιρο, Επιτραπέζια Αντισφαίριση - Ping-Pong, Μπάσκετ, Ποδηλασία και Στίβος) και συμμετέχουν σε παράλληλες αθλητικές, εκπαιδευτικές και ψυχαγωγικές δραστηριότητες.

Πανελλήνιοι Αγώνες Special Olympics "Λουτράκι 2022"

Τόσο οι αθλητές με τη συμμετοχή τους, όσο και οι διοργανωτές ανέδειξαν τη σημασία της συνύπαρξης, της ομαδικότητας, του σεβασμού και της αλληλεγγύης, καθώς και της σωματικής και πνευματικής ανάπτυξης μέσω του αθλητισμού, προωθώντας το υγιές αθλητικό ιδεώδες και ενδυναμώνοντας ψυχικά όλα τα άτομα με νοητική αναπηρία. Στο πλευρό των αθλητών ήταν οι οικογένειες και οι συνοδοί τους, οι προπονητές τους και οι πολυάριθμοι εθελοντές και οι συνεργάτες των Special Olympics, καθώς και η τοπική κοινωνία!

Στην Τελετή Έναρξης αρχικά απηύθυνε χαιρετισμό ο Πρόεδρος των Special Olympics, Πρέσβυς ε.τ., κ. Διονύσιος Κοδέλλας, ο οποίος, μεταξύ άλλων, τόνισε ότι:

"Γιορτάζουμε αυτούς τους Πανελλήνιους Αγώνες, που είναι ξεχωριστοί τόσο γιατί λαμβάνουν χώρα μετά από 4 χρόνια αναμονής, όσο και γιατί σημειώνουν ρεκόρ συμμετοχής, καθώς παίρνουν μέρος περίπου 900 αθλητές μας από την Ελλάδα και την Κύπρο. Σε αυτό συνέβαλε και το γεγονός ότι σε αυτά τα 4 χρόνια δε μείναμε ανενεργοί. Με την ουσιαστική βοήθεια του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος, που είναι ο Μεγάλος Δωρητής μας, καταφέραμε να επεκταθούμε σε 15 επιπλέον περιοχές της Ελλάδας και συνεχίζουμε το 2022 σε 6 ακόμα περιοχές."

Στη συνέχεια πρόσθεσε ότι: "διαπιστώσαμε ότι υπάρχει ακόμα μεγάλη ανάγκη στην Περιφέρεια, για να στηρίξουμε ακόμα περισσότερα άτομα με νοητική αναπηρία και να ενθαρρύνουμε τους γονείς τους να παραμερίσουν τους δισταγμούς και τις αμφιβολίες τους και να βελτιώσουν τη ζωή των παιδιών τους μέσα από τον αθλητισμό στα προγράμματα των Special Olympics.

Η κοινωνία αλλάζει, και οφείλω να πω ότι είναι εξαιρετικά παρήγορο να βλέπω τη νέα γενιά να έρχεται στις δραστηριότητές μας και να πυκνώνει τις τάξεις μας. Είναι ένα μεγάλο στοίχημα που έχουμε κερδίσει, να καλέσουμε τη νέα γενιά να έρθει στην Οικογένειά μας με την ιδιότητα του εθελοντή. Είμαστε πολύ περήφανοι, γιατί έχουμε διαπιστώσει ότι οι συνεχείς προσπάθειές μας να κινητοποιήσουμε την κοινωνία έχουν φέρει καρπούς και βλέπουμε πως ειδικά η νέα γενιά ανταποκρίνεται".

Συνέχεια είχαν οι χαιρετισμοί του Υφυπουργού Πολιτισμού και Αθλητισμού κ. Λευτέρη Αυγενάκη και της Υφυπουργού Πρόνοιας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης κ. Δόμνας Μιχαηλίδου.

Ο Υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού κ. Λευτέρης Αυγενάκης ανέφερε στο μήνυμά του ότι "Το Υφυπουργείο Αθλητισμού επιδιώκοντας να αναγνωρίσει το κύρος των Special Olympics Hellas αλλά και να επιβραβεύσει την μεγάλη αποστολή που διατελούν αδιάκοπα εδώ και 34 χρόνια για την υλοποίηση του οράματός τους και τη δημιουργία μιας ενταξιακής κοινωνίας που θα προσφέρει ίσες ευκαιρίες στα άτομα με νοητική αναπηρία, προχώρησε στην αναβάθμισή τους σε Ομοσπονδία.

Είμαι βέβαιος ότι με την Πολιτεία στο πλευρό σας θα προσελκύσετε ολοένα και περισσότερους ανθρώπους στα προγράμματά σας διοργανώνοντας περισσότερες μεικτές αθλητικές δράσεις συνύπαρξης ατόμων με και χωρίς νοητική αναπηρία και καθιερώνοντας μία κουλτούρα αποδοχής και αλληλεγγύης χωρίς στερεότυπα και προκαταλήψεις. "

Η Υφυπουργός Πρόνοιας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης κ. Δόμνα Μιχαηλίδου ανέφερε στο χαιρετισμό της ότι "οι 900 αθλητές αυτών των αγώνων θα κάνουν ο καθένας τη δική του υπέρβαση. Θα αγωνιστούν να ξεπεράσουν τα δικά τους όρια, τις δικές τους σωματικές, πνευματικές και ψυχικές δυνατότητες, μόνο που η δική τους συμμετοχή και η δική τους ατομική προσπάθεια συνιστούν για όλους μας μια κοινωνική υπέρβαση. Ένα βήμα προς τη συμπεριληπτική κοινωνία την οποία στοχεύουμε ενάντια σε προκαταλήψεις και στερεότυπα".

Στην Τελετή παρευρέθηκε επίσης ο Υφυπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων κ. Χρήστος Δήμας, ο πρώην Επίτροπος κ. Δημήτρης Αβραμόπουλος και ο Γενικός Γραμματέας Κοινωνικής Αλληλεγγύης & Καταπολέμησης της Φτώχειας κ. Γεώργιος Σταμάτης. Επίσης, απηύθυναν σύντομο χαιρετισμό ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Παναγιώτης Νίκας και ο Δήμαρχος Λουτρακίου – Περαχώρας – Αγίων Θεοδώρων κ. Γεώργιος Γκιώνης.

Στο κλείσιμο της φαντασμαγορικής εκδήλωσης, την οποία παρουσίασε η δημοσιογράφος κ. Ελένη Χρονά, βραβεύτηκαν οι Χορηγοί και οι Υποστηρικτές των Πανελλήνιων Αγώνων Special Olympics "Λουτράκι 2022”, καθώς και οι Δήμαρχοι που έχουν στηρίξει έμπρακτα την επέκταση του Αναπτυξιακού Προγράμματος των Special Olympics Hellas στην πόλη τους. Κατόπιν ακολούθησαν καλλιτεχνικά δρώμενα και χορευτικά από αθλήτριες και αθλητές των σωματείων Αθλητική Πολιτιστική Ένωση Γιτάνη, Γυμναστικός Σύλλογος Ηλιούπολης και Φιλογυμναστικός Όμιλος Κότινος.

Read Next

27 Νοε 2022

Θέλεις να ζήσεις για πάντα; Στο Metaverse μπορείς!

Πώς το Metaverse εξασφαλίζει την αθανασία μέσα από άβαταρ, ψηφιακές ταριχεύσεις και μνήματα με QR Code.

27 Νοε 2022

Ο Χριστουγεννιάτικος Κόσμος του Κέντρου Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος ζωντανεύει την Πέμπτη 1η Δεκεμβρίου στις 19.00

Μουσική, Θέατρο, Εργαστήρια, Φωτιστικές Εγκαταστάσεις, Χορογραφημένα Σιντριβάνια, Παγοδρόμιο

Περισσότερα από

Life

26 Νοε 2022

7 διαφορετικά μουσεία που θα αγαπήσετε στην Αθήνα

Από το μοναδικό στην Ελλάδα, Μουσείο Αφής, σε μουσεία αφιερωμένα στα παιχνίδια, κοσμήματα, μετεωρίτες και στην αρχαία ελληνική τεχνολογία, η Αθήνα είναι η πρωτεύουσα των ξεχωριστών μουσείων

26 Νοε 2022

Η τέχνη των The Callas είναι πάρα πολύ προσωπικά πράγματα

Το καλλιτεχνικό δίδυμο Λάκης και Άρης Ιωνάς γιορτάζει 20 χρόνια από την ίδρυση της κολεκτίβας και μας μιλά για το πόσο έχει αλλάξει η εγχώρια σκηνή, τη μέθοδο που ακολουθούν στις διάφορες συνεργασίες τους και την ιδέα πίσω από την ψυχεδελική έκθεση "Love Solidarity Death (L.S.D.)" στη Στέγη Ιδρύματος Ωνάση.

25 Νοε 2022

Μίνως Μάτσας: "Από κοντά" στην κεντρική σκηνή του Gazarte

O Μίνως Μάτσας έρχεται στο Gazarte για τρεις εμφανίσεις.

25 Νοε 2022

Οι αλήθειες στο "Fabelmans" του Στίβεν Σπίλμπεργκ

Η 34η ταινία του εμβληματικού σκηνοθέτη συστήνεται ως η πιο προσωπική και αυτοβιογραφική της πλούσιας καριέρας του. Ποια γεγονότα της ταινίας, όμως, είναι τα πραγματικά;

25 Νοε 2022

"Βία είναι να μην κοιμάσαι ήσυχη τα βράδια"

25 Νοεμβρίου: Ημέρα για την εξάλειψη της βίας κατά των Γυναικών. Γράφει η Άντζελα Ζιούτη

25 Νοε 2022

Η Hellas Direct ρίχνει χρώμα στην Black Friday και γιορτάζει τη #safefriday

30 νύχτες - 100 διαβάσεις - 20.000 ασφαλείς μαθητές και μαθήτριες: Η Hellas Direct κάνει τη διαφορά και αντί της Black Friday γιορτάζει τη #safefriday εξασφαλίζοντας την ασφάλεια των παιδιών μας.

24 Νοε 2022

Βρετανή μητέρα σκότωσε τον παιδόφιλο που είχε κακοποιήσει τους 3 γιους της- Μίλησε στο BBC μόλις αποφυλακίστηκε

Για πρώτη φορά, η μητέρα από το ανατολικό Λονδίνο που σκότωσε τον παιδόφιλο που είχε κακοποιήσει σεξουαλικά τα παιδιά της, δίνει τηλεοπτική συνέντευξη.

24 Νοε 2022

Θέλεις να βλέπεις καθαρά μετά τα 40, κοντά, μακριά και σε κάθε απόσταση;

Με τους πολυεστιακούς φακούς επαφής ACUVUE® OASYS MULTIFOCAL δε θα πιστεύεις στα μάτια σου.

22 Νοε 2022

Η Νατάσα Γιάμαλη μίλησε για την "Κιβωτό του Κόσμου" και έδειξε με τον πιο σωστό τρόπο τον "ελέφαντα" στο δωμάτιο

"Καμία φιλάνθρωπη κυρία, κανένας ρασοφόρος και κανένας ευαισθητοποιημένος κύριος που η δράση του εκπορεύεται από το προσωπικό του δράμα δεν μπορεί να υποκαθιστά στο διηνεκές την απουσία του κοινωνικού κράτους."