ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ WOMAN TOC

Ο Πέτρος και η Μυρτώ αντάλλαξαν όρκους αιώνιας αγάπης στο μαγευτικό βυθό της Αλοννήσου

Στην Αλόννησο τελέστηκε ο πρώτος οργανωμένος υποβρύχιος πολιτικός γάμος

Στην Αλόννησο τελέστηκε ο πρώτος οργανωμένος υποβρύχιος πολιτικός γάμος, τη Δευτέρα 29 Αυγούστου με πρωτοβουλία του Δήμου.

Ο Πέτρος και η Μυρτώ αντάλλαξαν όρκους αιώνιας αγάπης και πίστης στο μαγευτικό βυθό της Αλοννήσου. Το ζευγάρι πάντρεψε ο δήμαρχος Αλοννήσου Πέτρος Βαφίνης που είχε λάβει δίπλωμα κατάδυσης προκειμένου να τελεί γάμους κάτω από τα γαλαζοπράσινα νερά του νησιού. Παρόντες στον βυθό ήταν οι δύο κουμπάρες, η Πρόεδρος της Επιτροπής Τουρισμού Μαρία Αγάλλου που ανέλαβε τη γαμήλια διοργάνωση, καθώς και τρεις εκπαιδευτές καταδύσεων που εθελοντικά παρείχε το καταδυτικό κέντρο Triton Dive Centre.

Αξίζει να σημειωθεί πως όλο το τελετουργικό τηρήθηκε κατά γράμμα μέσω της χρήσης ειδικών αδιάβροχων επιφανειών με όλα τα διαδικαστικά του πολιτικού γάμου καθώς και τα λόγια των νεόνυμφων, οι οποίοι και αφαίρεσαν προς στιγμήν τις μάσκες μετά την ανταλλαγή των όρκων για το πρώτο τους γαμήλιο φιλί.

Χειριστής υποβρύχιας κάμερας βιντεοσκοπούσε το γάμο που μεταδόθηκε live stream σε μεγάλη οθόνη που είχε τοποθετηθεί στον γιαλό για τους προσκεκλημένους, ενώ παράλληλα υπήρχε η δυνατότητα παρακολούθησης και μέσω κινητού.

"Είναι απερίγραπτα τα συναισθήματα που σε πλημμυρίζουν στο βυθό κατά τη διάρκεια του γάμου. Μέσα σε ιδανικές συνθήκες γαλήνης που προσφέρει η υποθαλάσσια φύση, ο χρόνος σταματά και η στιγμή αυτή ανήκει αποκλειστικά στο ζευγάρι", δήλωσε ο δήμαρχος Αλοννήσου μετά την τελετή. Είχε προηγηθεί κάλεσμα του Δήμου Αλοννήσου την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου για την οργάνωση υποβρύχιων γάμων που αμέσως προκάλεσε το ενδιαφέρον ζευγαριών. "Στόχος μας είναι να "ανοίξουμε" μια νέα αγορά για την Ελλάδα και το νησί.

Η Αλόννησος εξελίσσεται σε έναν διεθνή καταδυτικό προορισμό που φέτος επέλεξαν εκατοντάδες αυτοδύτες από όλο τον κόσμο. Γενικά, το νησί σημείωσε πολύ υψηλές πληρότητες σε όλη τη θερινή σεζόν που έφτασαν μέχρι το 100% για τον Αύγουστο, ενώ η τουριστική κίνηση θα συνεχιστεί μέχρι το πρώτο δεκαήμερο του Οκτωβρίου", συμπλήρωσε ο κ. Βαφίνης.

Read Next

15 Δεκ 2025

Το νέο 'Avatar' και όλες οι νέες ταινίες που έρχονται αυτή την Πέμπτη στα σινεμά

Άλλο ένα ταξίδι στην Πανδώρα του Τζέιμς Κάμερον, η Σίτνεϊ Σουίνι και η Αμάντα Σέιφριντ προσεχώς στις μαρκίζες των κινηματογράφων.

15 Δεκ 2025

Μικροβιολόγος προειδοποιεί: Γιατί πρέπει να αλλάζεις κάλτσες κάθε μέρα

Τι συμβαίνει στο ύφασμα όταν ιδρώνεις; Η επιστήμη πίσω από τις κάλτσες που ξαναφοριούνται.

Περισσότερα από

Life

15 Δεκ 2025

Ριφιφί: Η αληθινή ιστορία πίσω από τη νέα σειρά του Σωτήρη Τσαφούλια

Από τη μεγάλη οθόνη το 1955, η λέξη "ριφιφί" διείσδυσε στην ελληνική καθομιλουμένη, & ύστερα, το 1992 έγινε πράξη. 33 χρόνια μετά, η μεγαλύτερη ληστεία στα χρονικά της Ελλάδας, περνά και στην tv δια χειρός Σωτήρη Τσαφούλια. Αυτή είναι η ιστορία της.

15 Δεκ 2025

'Onuki': Το πρώτο εστιατόριο του 'The Ilisian' είναι εδώ

Με επικεφαλής τον βραβευμένο με Χρυσό Σκούφο σεφ, Σταμάτη Σκριάπα, το εν λόγω σποτ παρουσιάζει μία sui generis ιαπωνική κουζίνα, γαρνιρισμένη με μυστήριο και κοσμοπολιτισμό.

15 Δεκ 2025

Ρεβεγιόν Χριστουγέννων 2025 και Πρωτοχρονιάς: Πού θα βγούμε και τι μενού θα δοκιμάσουμε στα εστιατόρια και τα ξενοδοχεία της Αθήνας

Για κάθε γούστο και budget, ετοιμάσαμε ένα αφιέρωμα στα προσεγμένα μενού που ετοιμάζουν τα εστιατόρια της Αθήνας για τα ρεβεγιόν Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς.

15 Δεκ 2025

Η επιστροφή του τουρσιού: Γιατί το αγγουράκι τουρσί έγινε η πιο viral γεύση της χρονιάς

Από τη γέμιση στο burger και τη γαρνιτούρα στην άκρη, σε obsession του TikTok, των σούπερ μάρκετ και… των αθλητών.

15 Δεκ 2025

Τα Taco Bell πάνε και Πανόρμου

Από την Τετάρτη 17 Δεκεμβρίου 2025, το νέο κατάστημα στην οδό Λουίζης Ριανκούρ 73 ξεκινά τη λειτουργία του, φέρνοντας την αναγνωρίσιμη αισθητική και το μενού του brand σε μία ακόμη γειτονιά της πόλης.

15 Δεκ 2025

Ο David Guetta έχει ένα ασύλληπτο ρεκόρ στο Spotify

Το μοναδικό επίτευγμά του, θέλει τέσσερα διαφορετικά τραγούδια του να συγκεντρώνουν κάποια δισεκατομμύρια streams.

15 Δεκ 2025

"Καίνε" λίπος στην κοιλιά τα κάστανα; Τι δείχνουν τα δεδομένα για το χειμερινό σνακ

Ένα σνακ του χειμώνα με χαμηλά λιπαρά, ίνες και βιταμίνη C, αλλά ισχύει το viral claim ότι βοηθάει στο αδυνάτισμα;

15 Δεκ 2025

Οι θρυλικοί Scorpions γιορτάζουν 60 χρόνια καριέρας με νέο live άλμπουμ

Οι θρυλικοί Scorpions επέστρεψαν με νέο live άλμπουμ

15 Δεκ 2025

Αυτό το Σάββατο τα παιδιά παίζουν, φτιάχνοντας το δικό τους χριστουγεννιάτικο παραμύθι

Το Σάββατο 20 Δεκεμβρίου τα παιδιά παίζουν φτιάχνοντας το δικό τους χριστουγεννιάτικο παραμύθι, το οποίο στο τέλος θα εικονογραφηθεί.

15 Δεκ 2025

Διήμερο χριστουγεννιάτικο bazaar για την ενίσχυση των Παιδικών Χωριών SOS

Χειροποίητες δημιουργίες, χριστουγεννιάτικα δώρα, γλυκίσματα, στολίδια και πολλές εκπλήξεις, θα διατεθούν για την ενίσχυση των Παιδικών Χωριών SOS.