ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ WOMAN TOC

Υιοθετώντας ένα βιώσιμο τρόπο διατροφής με φυτικά προϊόντα κάνω καλό στον εαυτό μου και στο περιβάλλον

Αν συνεχίσουμε να τρώμε όπως σήμερα, μέχρι το 2030 θα χρειαζόμαστε έδαφος όσο 2 φορές η έκταση της γης για να παράγουμε την τροφή που έχουμε ανάγκη.

Τη στιγμή που η κλιματική αλλαγή σφίγγει κι άλλο τον κλοιό γύρω από τον πολύπαθο πλανήτη μας, οτιδήποτε κάνουμε για να βελτιώσουμε το οικολογικό μας αποτύπωμα είναι προς όφελός μας. Αν σκέφτεστε από πού να ξεκινήσετε για αυτή την αλλαγή (ηλεκτρικά αυτοκίνητα, ηλιακοί συλλέκτες, ανακύκλωση κλπ) υπάρχει μια πολύ πιο εύκολη απάντηση. Όσο περισσότεροι από εμάς βάζουμε φυτικά προϊόντα στα πιάτα μας, τόσο το καλύτερο για τον πλανήτη.

Χρόνος για χάσιμο δεν υπάρχει, αφού αν συνεχίσουμε να τρώμε όπως τώρα, μέχρι το 2030 θα χρειαζόμαστε έδαφος όσο 2 φορές η έκταση της γης για να παράγουμε την τροφή που έχουμε ανάγκη.

Ακόμα, η παραγωγή τροφίμων ευθύνεται για το 30% των εκπομπών αερίων που προκαλούν το φαινόμενο του θερμοκηπίου. Άρα το τι τρώμε παίζει πραγματικά ρόλο και κάθε μπουκιά μας μετράει.

Επιλέγω έναν βιώσιμο τρόπο διατροφής για εμένα και τα παιδιά μου

Η αλλαγή ξεκινά πάντα από μικρά βήματα και αυτό ισχύει με τη διατροφή μας. Καταναλώνοντας λιγότερο κρέας και περισσότερα φυτικά προϊόντα μπορούμε να κάνουμε μια καλή αρχή, καθώς οι φυτικές τροφές έχουν τη χαμηλότερη επίπτωση στο περιβάλλον αφού για την παραγωγή τους εκπέμπεται λιγότερο διοξείδιο του άνθρακα και καταναλώνεται λιγότερο έδαφος και νερό.

Αρκεί να αναλογιστούμε ότι απολαμβάνοντας ένα φυτικό καπουτσίνο σε καθημερινή βάση αντί για τον κλασικό μας καπουτσίνο, σε ένα χρόνο θα κερδίσουμε τόσο νερό όσο χρειαζόμαστε για να κάνουμε ντουζ 59 φορές για 8 λεπτά κάθε φορά.

Διαβάστε περισσότερα στο thetoc.gr

Read Next

19 Ιαν 2026

Τα Thessaloniki Walking Tours κατεβαίνουν στην Αθήνα

Ένα τετραήμερο πρόγραμμα με περιπάτους και επισκέψεις σε μνημεία και χώρους ιστορικού ενδιαφέροντος θα λάβει χώρα από τις 12 έως και την Κυριακή 15 Φεβρουαρίου.

19 Ιαν 2026

Οι τηλεοπτικές πρεμιέρες της εβδομάδας

Η τελευταία σεζόν του Queer Eye, μία πολυσυζητημένη πρεμιέρα και άλλα.

Περισσότερα από

Life

19 Ιαν 2026

"Τσολιάς εν δε Τσόλια Μπαντ" ξανά στον Σταυρό του Νότου

Η Stand-Up παράσταση "ΟΠΕΚΕΜΠΛΕ" επιστρέφει γεμάτη χιούμορ, αυτοσχεδιασμούς και καυστικό πολιτικό σχολιασμό. Παρουσιάζεται κάθε Τετάρτη με διαφορετικούς καλεσμένους.

19 Ιαν 2026

Ποιος είναι ο Akylas που έκανε τους πάντες να ουρλιάζουν "Φέρτο" για τη Eurovision 2026;

Το viral "Ferto", η εκρηκτική παρουσία και η προσωπική ιστορία πίσω από το απόλυτο φαβορί για την φετινή εκπροσώπηση της Ελλάδας στον μουσικό διαγωνισμό

19 Ιαν 2026

Ο Γιάννης Οικονομίδης και το βιβλίο-ορόσημο της ζωής του

Καλεσμένος της Κατερίνα Καφεντζή (Kafka), ο δημοφιλής σκηνοθέτης συζητά την Πέμπτη 29 Ιανουαρίου το εμβληματικό βιβλίο του Ernesto Sabato, "Περί ηρώων και τάφων".

19 Ιαν 2026

Το 29ο Παζάρι Βιβλίου μάς φέρνει και φέτος στην Κλαυθμώνος

Η διοργάνωση του Συνδέσμου Εκδοτών Βιβλίου και της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εκδοτών Βιβλιοχαρτοπωλών έχει ελεύθερη είσοδο και πληθώρα βιβλίων με προσφορές από 1 ευρώ.

19 Ιαν 2026

Ο Χρήστος Μάστορας τραγουδά τη "Μαργαρίτα"

Το πρώτο single από το επερχόμενο πρώτο προσωπικό album του, που αναμένεται να κυκλοφορήσει μέσα στο 2026.

19 Ιαν 2026

Τα νέα εστιατόρια που πολύ σύντομα έρχονται στην Αθήνα

Καινούρια χρονιά με ολόφρεσκες αφίξεις: Τα μέρη που καταφθάνουν πολύ σύντομα στην πόλη.

19 Ιαν 2026

Βασίλης Μπισμπίκης και "Άνθρωποι και ποντίκια" συνεχίζουν: Νέες ημερομηνίες λόγω sold out

Λόγω της αυξημένης ζήτησης, ξεκινάει σήμερα η προπώληση για τις παραστάσεις του έργου "Άνθρωποι και ποντίκια" στο Cartel.

19 Ιαν 2026

Δυναμική δισκογραφική επιστροφή για την Έλλη Κοκκίνου

Η Έλλη Κοκκίνου επιστρέφει δυναμικά με το νέο της τραγούδι "Από πού κι ως πού", σε μουσική και στίχους του Φοίβου.

19 Ιαν 2026

Νέα γραμμή δημοτικής συγκοινωνίας που ενώνει το Ελληνικό με την Αργυρούπολη

Τα δρομολόγια συνδέονται άμεσα με τους σταθμούς του μετρό, ενώ εξυπηρετούν την μετακίνηση με 5 νέα ηλεκτροκίνητα λεωφορεία.