ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ WOMAN TOC

3 νέα πάρκα τσέπης από την P&G σε Αττική και Θεσσαλονίκη

Στο πλαίσιο του προγράμματος "Δημιουργούμε πάρκα τσέπης κάνουμε τις πόλεις μας πιο βιώσιμες" η P&G συνεχίζει την προσπάθεια που ξεκίνησε πριν ενάμιση χρόνο με τη δημιουργία 10 πάρκων τσέπης μέχρι σήμερα!

δφφγδφγ

Τρεις ακόμα αναξιοποίητοι και εγκαταλελειμμένοι χώροι, δύο στην Αττική και ένας στη Θεσσαλονίκη μεταμορφώθηκαν, σε συνεργασία με τοπικούς φορείς και την επιμέλεια της Οργάνωσης Γη, αναβαθμίζοντας αισθητικά και ουσιαστικά τις γειτονιές. Τα πάρκα τσέπης, μεταξύ άλλων, συμβάλλουν στη βελτίωση του μικροκλίματος των περιοχών, στην αύξηση της βιοποικιλότητας και αποτελούν σημείο συνάντησης για μικρούς και μεγάλους.

Ταυτόχρονα έχουν σχεδιαστεί με βάση τις αρχές τις κυκλικής οικονομίας αξιοποιώντας στο έπακρο, υπάρχοντα υλικά, φιλικές προς το περιβάλλον κατασκευές και όπου αυτό είναι δυνατό, αυτόνομα φωτοβολταϊκά σε μια προσπάθεια να γίνουν οι χώροι αυτοί και ενεργειακά ανεξάρτητοι.

Ο σχεδιασμός και η επιλογή των φυτών και των δέντρων και στα νέα 3 πάρκα βασίζεται επίσης στις ανάγκες κάθε περιοχής και του εκάστοτε αστικού τοπίου.

Το πάρκο τσέπης στο Χαϊδάρι, έκτασης 170 τ.μ., βρίσκεται στην οδό Ιωαννίνων. Στο πάρκο τοποθετήθηκαν 6 καθιστικοί πάγκοι, περισσότερα από 15 δέντρα και πάνω από 130 φυτά, μεταξύ των οποίων, δάφνες, πλατάνια, αμυγδαλιές και διάφορα οπωροφόρα.

3 νέα πάρκα τσέπης από την P&G σε Αττική και Θεσσαλονίκη

Το πάρκο τσέπης του Νέου Κόσμου, βρίσκεται στη συμβολή των οδών Αρτέμωνος και Αετίωνος. Μια έκταση 200 τ.μ., όπου έχουν τοποθετηθεί 4 καθιστικοί πάγκοι, καλύφθηκε με πάνω από 460 φυτά, με κυρίαρχα την αγγελική, το φόρμιο, τον κρυφό έρωτα και το πυξάρι.

φσφσδδφ

Το πάρκο τσέπης στη Θεσσαλονίκη, έκτασης 690 τ.μ., βρίσκεται στην οδό Βόγα. Στο πάρκο τοποθετήθηκαν περισσότερα από 670 φυτά, μεταξύ των οποίων, τριανταφυλλιές, αγγελικές, σάλβια ενώ παράλληλα έχουν αποκατασταθεί 2 ξύλινοι πάγκοι που προϋπήρχαν στον χώρο.

δασδσδ

Με τις πρόσφατες προσθήκες των 3 νέων πάρκων τσέπης, η P&G, μέσα σε 1,5 μόλις έτος, ολοκληρώνει 10 πάρκα τσέπης σε Αττική και Θεσσαλονίκη, συνολικής έκτασης 4.700 τ.μ., με περισσότερα από 6.700 δέντρα και φυτά.

Περισσότερες πληροφορίες στο www.epithimies.gr

Read Next

30 Μαρ 2023
29 Μαρ 2023

Βασικά δεδομένα για τον καρκίνο του εντέρου – που μας αφορούν όλους

Σε τι οφείλεται o καρκίνος του εντέρου, τα πιθανά συμπτώματα, οι απαραίτητες εξετάσεις και οι θεραπευτικές επιλογές.

Περισσότερα από

Life

27 Μαρ 2023

Τι να περιμένουμε στην εμμηνόπαυση | Τα συμπτώματα, η σωστή διατροφή, η αντιμετώπιση της κούρασης

Το ορμονικό προφίλ της γυναίκας κατά μέσω όρο στην ηλικία των 48-50 αλλάζει.

27 Μαρ 2023

Ποιοι δικαιούνται δωρεάν επισκέψεις σε διαιτολόγους

Η παχυσαρκία συνδέεται με σοβαρά προβλήματα υγείας, ανάμεσά τους διαβήτης και καρδιαγγειακά νοσήματα.

27 Μαρ 2023

Σμούθι με πορτοκάλι και καρότο για αποτοξίνωση

Ετοίμασε εύκολα και γρήγορα ένα νόστιμο, αποτοξινωτικό σμούθι.

27 Μαρ 2023

To Κατά Angsana Corfu Πάσχα

Στο ultra serene resort της Κέρκυρας, το Πάσχα γιορτάζεται με τη μοναδικότητα και την διακριτική πολυτέλεια που μόνο το Angsana μπορεί να προσφέρει.

26 Μαρ 2023

Πράσινο τσάι για αδυνάτισμα: Πώς θα σε βοηθήσει στη διαχείριση του βάρους;

Το πράσινο τσάι έχει πολλά πιθανά οφέλη στην υγεία, συμπεριλαμβανομένης της ικανότητάς του να βοηθά στη διαχείριση του βάρους.

26 Μαρ 2023

6 νόστιμες στάσεις στην Ευριπίδου

Δε γίνεται να μη σταματήσεις για μερικές μπουκιές στο "στομάχι της Αθήνας".

26 Μαρ 2023

Το Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης φιλοξένησε τη σχεδιάστρια κοσμημάτων Ελίνα Αφεντάκη σε ένα λαμπερό event

Πολύτιμοι λίθοι και λαμπέρα κοσμήματα, διά χειρός Ελίνας Αφεντάκη, μάγεψαν τους εκλεκτούς προσκεκλημένους στο Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης.

24 Μαρ 2023

Lapin House: Ανακάλυψε την πιο παιχνιδιάρικη καλοκαιρινή συλλογή για τους μικρούς μας φίλους

Τα παιδιά θα λατρέψουν τα playful ρούχα και αξεσουάρ της καλοκαιρινής συλλογής της Lapin House.

24 Μαρ 2023

Μπακαλιάρος σκορδαλιά: Η κορυφαία συνταγή του Λευτέρη Λαζάρου

Ο σεφ απαντά στο κρίσιμο ερώτημα της σκορδαλιάς "πατάτα ή ψωμί;", αλλά και στο γιατί τρώμε μπακαλιάρο την 25η Μαρτίου.

23 Μαρ 2023

Το αυτοκίνητο που θα απογειώσει το στιλ σας

Το νέο Jeep® Avenger θα είναι χωρίς αμφιβολία το αυτοκίνητο που θα λατρέψετε!