ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ WOMAN TOC

Τα 10 βιβλία που αξίζουν μία θέση στη βαλίτσα των διακοπών σου

Ψάξαμε και σου προτείνουμε μερικά από τα καλύτερα βιβλία που θα σε συντροφεύσουν αυτό το καλοκαίρι στις διακοπές σου.

ρτυρυρτ

Ένα καλό βιβλίο μπορεί να γίνει η καλύτερη παρέα για τις διακοπές, όσο και αν αυτό ακούγεται κλισέ. Τι κι αν δεν έχεις ακόμη κανονίσει όλες τις λεπτομέρειες του ταξιδιού σου; Μόλις αρχίσεις να πακετάρεις, είναι δεδομένο ότι θα αρχίσουν και τα διλήμματα για το ποια βιβλία να πάρεις μαζί σου, για στιγμές χαλάρωσης πριν και μετά τις βουτιές στη θάλασσα.

Τα 10 βιβλία που αξίζουν μία θέση στη βαλίτσα των διακοπών σου

Θέλεις μια ιστορία μυστηρίου ή ένα συναρπαστικό αστυνομικό μυθιστόρημα που θα σε κάνουν να ανυπομονείς να μάθεις τη συνέχεια; Μήπως προτιμάς μια ρομαντική ιστορία ή μία βιογραφία για να γνωρίσεις καλύτερα μία προσωπικότητα που σε ενδιαφέρει; Ένα καλό βιβλίο αυτοβελτίωσης, ίσως; Και για τα παιδιά, δεν θα πάρεις κάτι; Ό,τι και να αναζητάς, μία γρήγορη ματιά στην ατελείωτη ποικιλία του SHOPFLIX.gr σε βιβλία -που διατίθενται και σε (πολύ) συμφέρουσες τιμές-, αρκεί για να συνειδητοποιήσεις πως είναι ο απόλυτος σύμμαχός σου για να φτιάξεις την λίστα βιβλίων για τις διακοπές. Το καλύτερο; Θα τα χέρια σου πολύ γρήγορα και με παράδοση στον ακριβή χρόνο που θα δεις όταν υποβάλεις την παραγγελία σου.

Βιολέτα, Isabelle Allende

Ένα βιβλίο ταξιδεύει στη γυναικεία ψυχοσύνθεση, "ύμνος" στις προσωπικές ιστορίες ζωής, που συνδέονται με συνταρακτικά ιστορικά γεγονότα. Είναι σίγουρο πως θα σου χαρίσει βαθιές συγκινήσεις. Η διάσημη Χιλιανή συγγραφέας, Isabelle Allende, ξέρει καλά πώς να το κάνει και θα το διαπιστώσεις ήδη από τις πρώτες σελίδες.

etett

Στο οπισθόφυλλο διαβάζουμε:

Η Βιολέτα ήρθε στον κόσμο εν μέσω μιας καταιγίδας το 1920. Ήταν η πρώτη κόρη μιας οικογένειας που είχε ήδη πέντε ζωηρά αγόρια. Από την αρχή, η ζωή της σημαδεύτηκε από ξεχωριστά γεγονότα: οι αναταράξεις του Μεγάλου Πολέμου ήταν ακόμη αισθητές, όταν η ισπανική γρίπη έφτασε στις ακτές της Λατινικής Αμερικής, όπου ήταν η πατρίδα της, σχεδόν ταυτόχρονα με τη γέννησή της. Σε ένα γράμμα που η Βιολέτα γράφει στο πιο αγαπημένο της πρόσωπο ξεδιπλώνει την ιστορία της ζωής της, που καλύπτει εκατό χρόνια με αβάσταχτους καημούς και παθιασμένους έρωτες, πλούτη και φτώχεια, τρομερές απώλειες και μεγάλες χαρές. Η διαδρομή της ξετυλίχτηκε παράλληλα με τις ιστορικές εξελίξεις ενός ολόκληρου αιώνα και διαμορφώθηκε από τον αγώνα για τα δικαιώματα των γυναικών, την άνοδο και την πτώση τυράννων και, εντέλει, όχι από μία αλλά από δύο πανδημίες. Μέσα από τα μάτια μιας γυναίκας η οποία, χάρη στο ακατάβλητο πάθος, την αποφασιστικότητα και το χιούμορ της, κατάφερε να επιβιώσει σε ταραγμένους καιρούς, η Ιζαμπέλ Αλιέντε μάς προσφέρει για άλλη μια φορά ένα έπος που εμπνέει αλλά και συγκινεί.

Αγόρασέ το από 15,93€

Τα εις εαυτόν, Μάρκος Αυρήλιος

Μια σειρά προσωπικών γραπτών του Ρωμαίου Αυτοκράτορα Μάρκου Αυρήλιου, ο οποίος καταγράφει σημειώσεις στον εαυτό του και ιδέες για τη στωική φιλοσοφία, προσπαθώντας να πετύχει την αυτοβελτίωση του και ακόμη και σήμερα, θεωρείται αριστούργημα όσον αφορά τη διακυβέρνηση, το καθήκον, το συμφέρον του συνόλου, αλλά και τον τρόπο ζωής γενικότερα. Με άλλα λόγια, είναι ένα βιβλίο που όλοι αξίζει να διαβάσουν.

yyryry

Στο οπισθόφυλλο διαβάζουμε:

"Στην πρώτη γραμμή του πολέμου, μέσα σ' ένα αντίσκηνο, κατέγραφε τους συλλογισμούς του, έδινε στον εαυτό του συμβουλές, τον εμψύχωνε με τη δύναμη της φιλοσοφίας. Με σκοπό να σταθεί συνεπής στις ιδέες που ενστερνίστηκε στα νιάτα του, ν' αντέξει στις δυσκολίες, να μη παρασυρθεί από τον χείμαρρο των γεγονότων και καταλήξει ένας συνηθισμένος άνθρωπος της εξουσίας, αλλά να παραμείνει αυτό που ήταν: ένας φιλόσοφος-αυτοκράτορας. Δεν σκόπευε να τα δημοσιεύσει. Έγραφε για να κρατηθεί δυνατός. Δεν πίστευε στην υστεροφημία. Δεν πίστευε καν ότι θα τον θυμάται κανείς. Όμως διαψεύστηκε. Δεκαοχτώ αιώνες πέρασαν από τότε, και τα "Εις εαυτόν" ζουν ακόμη. Έχουν γνωρίσει αναρίθμητες εκδόσεις, αγαπήθηκαν και υμνήθηκαν από πάμπολλους συγγραφείς ως η ανεξάντλητη πηγή σοφίας. Ως το "αιώνιο ευαγγέλιο", όπως τα χαρακτήρισε ο Ρενάν".

Αγόρασέ το από 13,99€

Η Ρόζα του Αρκά: 18 Ενοχές, ΑΡΚΑΣ

Τα κόμικς του Αρκά τα αγαπάμε, όλοι, μικροί και μεγάλοι. Με ένα ακόμη έργο του, από τη σειρά "Η Ρόζα του Αρκά", όπου παρακολουθούμε την ιστορία του Θανασάκη, που αποτελεί "βάρος" για όλους στη ζωή του, θα γελάσεις με την ψυχή σου και πραγματικά δεν θα καταλάβεις για πότε το τελείωσες.

erte

Στο οπισθόφυλλο διαβάζουμε:

Έχει ο Θανασάκης ενοχές; Αυτό το "δύθκολο" παιδί, που είναι ο φόβος και ο τρόμος των καταστηματαρχών, ο σατράπης της παρέας και το μαρτύριο της μαμάς του, νιώθει ποτέ τύψεις για τα βάσανα που μοιράζει απλόχερα στους γύρω του; Και όμως νιώθει. Μέσα στο κεφάλι του τσακώνονται δυο φωνές: η μία τον παροτρύνει να γίνει καλό, υπάκουο και ευγενικό παιδί ενώ η άλλη επιμένει ότι η χαρά της ζωής βρίσκεται στην ταλαιπωρία του περιπτερά και στην απόγνωση του φούρναρη. Ξέρουμε βέβαια με ποια απ’ τις δυο συμφωνεί ο Θανασάκης. Και καλύτερα από εμάς το ξέρει ο περιπτεράς, ο φούρναρης, ο κουρέας, ο Χάρης, ο Αποστόλης, η Τζένη, η Ρόζα και όσοι τέλος πάντων έχουν την ατυχία να βρεθούν στον δρόμο του. Είναι όμως ευτυχισμένος έτσι; Όχι, γιατί υπάρχει η Νέμεσις που πότε έρχεται με τη μορφή του μπρόκολου, πότε του σπανακόρυζου και προπαντός με την υπέρτατη τιμωρία: την απόρριψη του έρωτά του από τη Σίσσυ. Ένα ακόμα άλμπουμ της κοσμαγάπητης σειράς H Ρόζα του Αρκά, που αφού ξεκαρδιστείτε στα γέλια, στο τέλος θα αναφωνήσετε μαζί με τον Θανασάκη: "Άβυθοθ η πθυχή του ανθρώπου".

Αγόρασέ το από 4,95€

Η εξουσία του σκύλου, Thomas Savage

Σκληροί χαρακτήρες, μια ωμή πραγματικότητα, παθογενείς οικογενειακές σχέσεις και μια δυνατή, αντισυμβατική ιστορία που εκτυλίσσεται σε ένα ράντσο. Μάλιστα, την περασμένη χρονιά έγινε και ταινία, η οποία κέρδισε το Όσκαρ καλύτερης σκηνοθεσίας. Εσύ που αγαπάς τα westerns, σίγουρα θα το απολαύσεις.

sdfsf

Στο οπισθόφυλλο διαβάζουμε:

Η εξουσία του σκύλου σηματοδοτεί την επιστροφή μιας από τις πιο δυνατές και ξεχωριστές φωνές της λογοτεχνίας. Κεντρικοί ήρωες δυο αδέλφια και μια γυναίκα και ένα αγόρι, μάνα και γιος, που η άφιξή τους στο ράντσο των δυο αδελφών κλονίζει μια ήδη εύθραυστη γαλήνη. Από την πρώτη εντυπωσιακή παράγραφο έως την τελευταία λέξη, η φωνή του Τόμας Σάβατζ -και το έντονο πάθος και η σκληρότητα των χαρακτήρων του- αιχμαλωτίζει τον αναγνώστη. "Συναρπαστικό και γεμάτο ένταση... λογοτεχνία στις καλύτερες στιγμές της". (Άννι Πρου) "Ο Τόμας Σάβατζ είναι πραγματικά σημαντικός συγγραφέας... ένας αριστοτεχνικός μυθιστοριογράφος". (Τζόναθαν Γιάρντλεϊ, Ουάσινγκτον Ποστ Μποοκ Γουόρλντ) ""Η Εξουσία του Σκύλου" προσφέρει τόσο μεγάλη ευχαρίστηση στον αναγνώστη, ώστε θα του συγχωρεθεί αν δεν αντιληφθεί με την πρώτη ματιά πως το συγκεκριμένο μυθιστόρημα εμπεριέχει τα πιο σημαντικά θέματα, ανάμεσά τους τη δυναμική της οικογένειας, τη διαφορετικότητα της αγάπης και το ήθος της αμερικάνικης Δύσης. Για να το θέσουμε πιο απλά, είναι αριστούργημα". (Λάρι Γουάτσον, συγγραφέας των "Μοντάνα 1948" και "Δικαιοσύνη").

Αγόρασέ το από 11,83€

Το βιβλίο που θα ήθελες να είχαν διαβάσει οι γονείς σου, Philippa Perry

Ένας απολαυστικός "βοηθός" για νέους γονείς ή γονείς που συνεχώς ψάχνουν την αυτοβελτίωση. Mέσω του χιούμορ της και της απλότητάς της, η ψυχοθεραπεύτρια Philippa Perry δεν "κουνάει το δάχτυλο", ούτε κρίνει. Στόχος της, να καταλάβουν οι γονείς πώς ο τρόπος με τον οποίο μεγάλωσαν, επηρεάζει τον τρόπο με τον οποίο μεγαλώνουν τα παιδιά τους. Και ναι, διαβάζοντάς το εύχεσαι να το είχαν διαβάσει και οι γονείς σου…

gddfg

Στο οπισθόφυλλο διαβάζουμε:

Κάθε γονιός θέλει δύο βασικά πράγματα: Να είναι το παιδί του ευτυχισμένο και να μην τα θαλασσώσει με την ανατροφή του. Πώς επιτυγχάνονται όμως αυτά; Σε αυτό το καθηλωτικό, έξυπνο και με χιούμορ βιβλίο, η αναγνωρισμένη ψυχοθεραπεύτρια Philippa Perry εξηγεί πώς χτίζονται ισχυροί δεσμοί αγάπης με τα παιδιά μας και πώς αυτοί οι δεσμοί προάγουν την πνευματική και ψυχική υγεία τους τόσο στην παιδική όσο και στη μετέπειτα ζωή τους. Αντί να καταστρώσει το "τέλειο" πλάνο ανατροφής, προσφέρει μια πλήρη εικόνα των στοιχείων που οδηγούν στη βέλτιστη σχέση γονέα-παιδιού. Με αυτό το φρέσκο και χωρίς επικριτική διάθεση βιβλίο μάς βοηθάει:

• Να καταλάβουμε πώς ο τρόπος που έχουμε μεγαλώσει και το ψυχολογικό μας υπόβαθρο επηρεάζουν την ανατροφή των παιδιών μας

• Να αποδεχτούμε τα λάθη μας και να μάθουμε τι μπορούμε να κάνουμε γι’ αυτά

• Να σπάσουμε τα αρνητικά, επαναλαμβανόμενα μοτίβα ανατροφής

• Να διαχειριστούμε τόσο τα δικά μας συναισθήματα όσο και του παιδιού μας

• Να αντιληφθούμε τι μηνύματα περνούν οι διαφορετικές συμπεριφορές.

Mε εύστοχες και σοφές συμβουλές, είναι το βιβλίο που κάθε γονιός θα θέλει να διαβάσει και κάθε παιδί θα εύχεται να είχαν διαβάσει οι γονείς του!

Αγόρασέ το από 9,92€

Τελειώνει με εμάς, Colleen Hoover

Εσύ που αναζητάς βαθιές συγκινήσεις και αγαπάς τις αισθηματικές ιστορίες, αυτό είναι το βιβλίο σου! Ένα βιβλίο που έγινε 11 φορές best seller στους New York Τimes. Η ιστορία μιας γυναίκας που γοητεύεται από έναν δυναμικό αλλά και αλαζόνα άνδρα, ωστόσο στοιχειώνεται από τα πάθη του παρελθόντος. Θα ήθελες τελικά να είσαι στη θέση της, ή όχι;

eert

Στο οπισθόφυλλο διαβάζουμε:

Κάποιες φορές αυτός που σε αγαπάει περισσότερο είναι και αυτός που σε πληγώνει περισσότερο. Η ζωή δεν ήταν εύκολη για τη Λίλι, όμως αυτό δεν την εμπόδισε να δουλέψει σκληρά για να εκπληρώσει όλα όσα ονειρευόταν. Αφού έφυγε από τη μικρή πόλη του Μέιν, σπούδασε, μετακόμισε στη Βοστόνη και άνοιξε τη δική της επιχείρηση. Έτσι, όταν γνωρίζει τον γοητευτικό νευροχειρουργό Ράιλ Κινκέιντ, ξαφνικά η ζωή της φαντάζει πολύ όμορφη για να είναι αληθινή. Ο Ράιλ είναι δυναμικός, πεισματάρης, ίσως και λίγο αλαζόνας. Όμως είναι και ευαίσθητος, πολύ ευφυής κι έχει αδυναμία στη Λίλι. Και όταν φοράει ρούχα χειρουργείου γίνεται ακόμα πιο γοητευτικός. Η Λίλι δεν μπορεί να τον βγάλει από το μυαλό της. Ωστόσο η τεράστια απέχθειά του για τις σχέσεις είναι ανησυχητική. Και παρόλο που η Λίλι γίνεται η εξαίρεση στον κανόνα του, δεν μπορεί να μην αναρωτηθεί για ποιο λόγο ο Ράιλ απέφευγε να δεσμευτεί. Όμως δεν την κατακλύζουν μόνο τα ερωτηματικά για τη σχέση της αλλά και οι σκέψεις της για τον Άτλας Κόριγκαν - τον πρώτο της έρωτα που τη δένει με το παρελθόν που άφησε πίσω της. Ήταν η αδελφή ψυχή και ο προστάτης της. Όταν ξαναεμφανίζεται, ξαφνικά ό,τι έχει χτίσει η Λίλι με τον Ράιλ απειλείται…

Aγόρασέ το από 14,94€

Σασμός, Σπύρος Πετρουλάκης

Ήταν δυνατόν να λείπει από τη λίστα μας το βιβλίο για το οποίο μιλούν όλοι; Στο βιβλίο Σπύρου Πετρουλάκη βασίστηκε η ιστορία της ομώνυμης σειράς που καθηλώνει καθημερινά το ελληνικό κοινό στους τηλεοπτικούς δέκτες. Έρωτες, πάθη, λάθη του παρελθόντος που αφήνουν το στίγμα τους στο παρόν και μια βεντέτα που δεν λέει να ξεθωριάζει, με φόντο την Κρητική γη.

sfsdffsd

Στο οπισθόφυλλο διαβάζουμε:

Ο άντρας σηκώνει το χέρι του και σημαδεύει. Οι επτά πυροβολισμοί που ακούγονται ωχριούν μπροστά στην κραυγή του παιδιού: "Πατέρα…". Αλήθεια ή πλάνη; Τυχαίο γεγονός ή βεντέτα; Οι καταστάσεις περιπλέκονται και παίρνουν ανεξέλεγκτη τροπή. Ακολουθεί δεύτερος θάνατος, αυτήν τη φορά μια γυναίκα. "Τις γυναίκες και τα κοπέλια δεν τα σκοτώνουν. Αλλού να ψάξετε για τον φονιά. Όχι στη βεντέτα…" Τα λόγια των μυστών ακούγονται ουτοπικά."Πάρε την κοπελιά μας και αλαργέψετε αμέσως από την Κρήτη. Δεν θα αργήσει να γίνει κι άλλο κακό. Φύγετε…" Μια μάνα μαζί με την κόρη της, εν μία νυκτί, εξαφανίζονται από προσώπου γης. Ένα κλειδί μένει κρεμασμένο στην πρόκα του τοίχου και μια μαντινάδα στέκει ατελείωτη. Όρη και θάλασσες, τραγούδια και κατάρες, οργή και χάδι. Μέσα στις αντιθέσεις της φωτιάς, οι άνθρωποι χτίζουν τα όνειρά τους. Ωστόσο, η θέληση και το πάθος δεν αρκούν. Τα πάντα μπορούν να ανατραπούν ακαριαία. Ένας ατέρμονος κύκλος αίματος συνεχίζεται και η παλιά βεντέτα, σαν εφιάλτης, σκορπά τον τρόμο ανάμεσα σε δυο χωριά της Κρήτης. Οι λέξεις ποτέ δεν είχαν αρκετή δύναμη για να περιγράψουν τόσο ακραία συναισθήματα. Τι θα μπορούσε να επιφέρει τη συμφιλίωση, τον πολυπόθητο Σασμό;

Αγόρασέ το από 11,50€

Μπίλι Σάμερς, Stephen King

Χαρακτηρίζεται από πολλούς ως το καλύτερο δημιούργημα του Stephen King τα τελευταία χρόνια και αυτό είναι κάτι που δεν μπορείς να προσπεράσεις. Πρωταγωνιστής, ένας πληρωμένος δολοφόνος, στου οποίου τον δρόμο εμφανίζονται συνεχώς περιπέτειες που μοιάζουν να μην έχουν τελειωμό. Μια ιστορία που μπλέκει το μυστήριο, την αγάπη και πολλά ακόμη διαφορετικά στοιχεία.

zczz

Στο οπισθόφυλλο διαβάζουμε:

Ο Μπίλι Σάμερς είναι πληρωμένος δολοφόνος. Συγκαταλέγεται ανάμεσα στους καλύτερους ελεύθερους σκοπευτές στον κόσμο, ένας παρασημοφορημένος βετεράνος του Ιράκ, ο οποίος αναλαμβάνει αποστολές μόνο εάν ο στόχος είναι κάποιος αληθινά κακός. Και τώρα ο Μπίλι θέλει να αποσυρθεί. Του προσφέρουν, όμως, μια τελευταία δουλειά -και η προσφορά είναι αρκετά μεγάλη για να την αρνηθεί. Ο Μπίλι εγκαθίσταται σε μια μικρή πόλη, το Ρεντ Μπλαφ, σ’ ένα γραφείο με θέα τα σκαλιά του δικαστηρίου, απ’ όπου θα πυροβολήσει τον στόχο του. Υποτίθεται πως είναι επίδοξος συγγραφέας. Έτσι αρχίζει να γράφει. Πρώτα για την παιδική του ηλικία, έπειτα για τις μέρες του στο στρατό. Για τη Φαλούτζα. Και σύντομα ανακαλύπτει μέσα του μια ολοένα μεγαλύτερη λαχτάρα για την ασυνήθιστη δύναμη που του χαρίζει η αφήγηση μιας ιστορίας.

Όμως πλησιάζει η μέρα της δολοφονίας κι ο Μπίλι είναι όλο και πιο βέβαιος ότι κάτι πάει στραβά σε αυτή τη δουλειά. Απλώς δεν ξέρει ακόμα πόσο στραβά, ούτε ξέρει για τη γυναίκα που θα τον βοηθήσει στην προσπάθειά του να διορθώσει τα πράγματα. Εν μέρει πολεμική ιστορία, εν μέρει ερωτική επιστολή στην Αμερική των μικρών πόλεων, αυτό το εντυπωσιακό μυθιστόρημα παρουσιάζει ένα από τα πλέον αναπάντεχα ζευγάρια στη μυθοπλασία του King, που μαζί βάζουν στόχο να εκδικηθούν για τα εγκλήματα ενός απίστευτα φαύλου ανθρώπου. Είναι ένα βιβλίο για την αγάπη, την τύχη, τη μοίρα και μια τελευταία προσπάθεια για εξιλέωση.

Αγόρασέ το από 16,92€

Βλαντιμίρ Πούτιν: Ο Άνθρωπος Δίχως Πρόσωπο, Masha Gessen

Για τους λάτρεις των βιογραφιών, έχουμε μια ιστορία πιο επίκαιρη και πιο ενδιαφέρουσα από ποτέ. Η πορεία του Βλάντιμιρ Πούτιν μέσα από τα στοιχεία και τις καταγραφές μιας δημοσιογράφου που ζει στη Μόσχα. Δεν θέλεις πολύ να την μάθεις;

ssfsf

Στο οπισθόφυλλο διαβάζουμε:

"Ο άνθρωπος δίχως πρόσωπο" είναι η ανατριχιαστική εξιστόρηση της διαδικασίας μέσα από την οποία ένας χαμηλόβαθμος πράκτορας της KGB αναρριχήθηκε στην προεδρία της Ρωσίας. Το 1999, η "Οικογένεια" που περιέβαλλε τον Μπορίς Γέλτσιν άρχισε να ψάχνει διάδοχο για τον ασθενούντα πρόεδρο, η δημοτικότητα του οποίου συνεχώς έφθινε. Ο Βλαντίμιρ Πούτιν, με ελάχιστη κυβερνητική και διοικητική εμπειρία πέρα από τη θητεία του ως αντιδημάρχου της Αγίας Πετρούπολης και ένα σύντομο διάστημα στη θέση του διευθυντή της μυστικής αστυνομίας, έμοιαζε ωστόσο η τέλεια λύση: ένα "απρόσωπο" πλάσμα που ο Γέλτσιν και οι στενοί του φίλοι πίστευαν πως μπορούσαν να διαμορφώσουν κατ’ εικόνα τους. Ξαφνικά το αγόρι που είχε μεγαλώσει στις σχολικές αυλές του μεταπολεμικού Λένινγκραντ, παίζοντας ξύλο και κάνοντας όνειρα να κυβερνήσει τον κόσμο, έγινε δημόσιο πρόσωπο και η δημοτικότητά του εκτοξεύτηκε στα ύψη. Η Ρωσία και μια ξελογιασμένη Δύση ήταν αποφασισμένες να βλέπουν τον προοδευτικό ηγέτη των ονείρων τους, ακόμα και όταν, με ανελέητη αποτελεσματικότητα, ο Πούτιν ξήλωνε τα μέσα ενημέρωσης της χώρας, αποσπούσε διά της βίας από την ανθούσα επιχειρηματική τάξη τον έλεγχο και τα πλούτη της και αποδεκάτιζε τους εύθραυστους μηχανισμούς της δημοκρατίας. Μέσα σε ελάχιστα χρόνια, ουσιαστικά κάθε εμπόδιο για την αχαλίνωτη κυριαρχία του απομακρύνθηκε και κάθε αντίθετη φωνή φιμώθηκε, με τους πολιτικούς αντιπάλους και τους επικριτές να οδηγούνται στην εξορία ή στον τάφο.

Ως δημοσιογράφος που ζει στη Μόσχα, η Μάσα Γκέσεν βίωσε από πρώτο χέρι αυτή την ιστορία και για το βιβλίο της χρησιμοποίησε στοιχεία και πηγές που κανένας άλλος συγγραφέας δεν έχει αξιοποιήσει. Η εξιστόρηση του τρόπου με τον οποίο ένας "απρόσωπος" άνθρωπος ελίχτηκε για να φτάσει στην απόλυτη -και απόλυτα διεφθαρμένη- εξουσία διαθέτει όλα τα χαρακτηριστικά ενός κλασικού μη λογοτεχνικού πεζογραφήματος. Μια μοναδική βιογραφία, που κυκλοφορεί στα ελληνικά ταυτόχρονα με την πρωτότυπη αγγλική έκδοση.

Αγόρασέ το από 11,62€

Ο Ρένος κάνει σινεμά, Magali Le Huche

Δεν θα μπορούσαμε να αφήσουμε παραπονεμένα τα μικρά παιδιά. Επιλέγουμε λοιπόν, ένα διαδραστικό, διασκεδαστικό αλλά και εκπαιδευτικό βιβλίο για το καλοκαίρι, που συνδυάζει τον συναρπαστικό κόσμο του σινεμά, με προσεκτικά επιλεγμένες μελωδίες, για να γίνουν τα πρώτα βήματα στον κόσμο της ανάγνωσης βιβλίων με τον καλύτερο τρόπο

sfsdf

Στο οπισθόφυλλο διαβάζουμε:

Ανακάλυψε μαζί με τον Ρένο τη μουσική του σινεμά! Ο Ρένος λατρεύει το σινεμά. Μια μέρα, ονειρεύεται ότι παίζει τον ρόλο ενός καουμπόη, ενός σούπερ ήρωα… ακόμα κι ενός ταξιδιώτη στ’ άστρα! Είναι πραγματικά μαγικό το σινεμά! Άκουσε τις μελωδίες και θα μαγευτείς κι εσύ! Η σειρά-φαινόμενο που έχει ήδη αγαπηθεί και στην Ελλάδα, με μεταφράσεις σε 22 γλώσσες και 1,4 εκατομμύρια πωληθέντα αντίτυπα παγκοσμίως. Εδώ και χρόνια οι Εκδόσεις Πατάκη πρωτοπορούν στην κατηγορία των ηχητικών βιβλίων με μια μεγάλη συλλογή διαλεγμένη με φροντίδα για τα πρώτα βήματα των παιδιών σας στο διάβασμα και στη μουσική. Βιβλία που βοηθούν τα παιδιά να ξεδιπλώσουν τα συναισθήματα αλλά και τα ταλέντα τους.

Aγόρασέ το από 10,98€

φγηφγη

Περιηγήσου στην τεράστια ποικιλία βιβλίων του shopflix.gr και απόκτησε τα ιδανικά βιβλία του καλοκαιριού. Και αν τα τελειώσεις πριν επιστρέψεις, κανένα άγχος, μπορείς να ανανεώσεις τη συλλογή σου, αφού κάνουν παραδόσεις σε όποιο σημείο της Ελλάδας και αν βρίσκεσαι. Καλή ανάγνωση!

Read Next

25 Απρ 2024

Οι ταινίες που έρχονται στις αίθουσες την Πέμπτη 25/4

Η Ζεντάγια, οι Unboxholics κι η Αγγελική Παπούλια προσεχώς στις μαρκίζες των κινηματογράφων.

25 Απρ 2024

Μείωσε τα συμπτώματα της αφρικανικής σκόνης, χωρίς αντισταμινικά!

Πάρε τις απαραίτητες προφυλάξεις για να προστατευτείς από την επίδραση της αφρικανκής σκόνης με 4 φυσικούς τρόπους.

Περισσότερα από

Life

24 Απρ 2024

Φύση, ηρεμία και γεύσεις που ταξιδεύουν: Μία "όαση" στα βόρεια προάστια έχει γίνει το αγαπημένο spot των Αθηναίων

Ακόμη και ένας απλός καφές, προσφέρει μεγαλύτερη απόλαυση όταν είσαι "μακριά" από την πόλη.

24 Απρ 2024

Δίαιτα της νηστείας: Χάστε έως 5 κιλά σε 40 ημέρες

Η νηστεία είναι μια καλή ευκαιρία να μειώσουμε το βάρος μας, αλλά και να κάνουμε μια σωστή αποτοξίνωση

24 Απρ 2024

7 στάσεις στην Τρώων, έναν "από τους πιο cool δρόμους του κόσμου"

Το Time Out ξεχωρίζει τη δημοφιλή οδό των Άνω Πετραλώνων και εμείς βρίσκουμε αφορμή να επιστρέψουμε εκεί.

24 Απρ 2024

Από την Καλιφόρνια στον Όλυμπο: Εκπαιδεύοντας νέους στη δράση για το κλίμα και μια πιο ανθεκτική κοινωνία

Για τον Larry Notheis η προστασία του πλανήτη είναι ένα είδος μαραθωνίου, γι' αυτό και είναι πολύ σημαντικό οι νέοι να αποκτήσουν τα κατάλληλα εφόδια μέσω προγραμμάτων όπως αυτό που προωθεί το California Conservation Corps

24 Απρ 2024

Έχεις άγχος; 6 τροφές που θα σε ηρεμήσουν αμέσως

Αυτές είναι οι 6 τροφές που θα σε απαλλάξουν από το άγχος.

23 Απρ 2024

Δείτε την ημερίδα Women Who Dare "Οι Γυναίκες που Αλλάζουν τον Κόσμο. Η Ανατροπή είναι Γυναικεία Υπόθεση"

Δείτε εδώ το βίντεο από την ημερίδα του Harper’s Bazaar Greece και του WomanToc με τη συμμετοχή διακεκριμένων προσωπικοτήτων από τον επιχειρηματικό, πολιτικό και επιστημονικό χώρο.

23 Απρ 2024

H ημερίδα του Womantoc "Οι Γυναίκες που Αλλάζουν τον Κόσμο. Η Ανατροπή είναι Γυναικεία Υπόθεση" στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών

Δήλωσε συμμετοχή στην ημερίδα του Harper’s Bazaar Greece και του WomanToc με τη συμμετοχή διακεκριμένων προσωπικοτήτων από τον επιχειρηματικό, πολιτικό και επιστημονικό χώρο.

22 Απρ 2024

Βιβλιοπάρτι στο rooftop του Βrown Acropol

Από τις εκδόσεις Κλειδάριθμος και τα Brown Hotels, με αφορμή τη Παγκόσμια Ημέρα Βιβλίου και τον Περίπατο Βιβλίου.

21 Απρ 2024

Η χρυσοκουφάτη γεύση της Μακεδονίας

Τα εστιατόρια του βορρά που ανήκουν στην ελίτ της ελληνικής σκηνής.

21 Απρ 2024

Δίαιτα Cambridge: Η "νόστιμη" δίαιτα των υγρών και το express αδυνάτισμα

Πρόκειται για μία υγρή δίαιτα πολύ χαμηλών θερμίδων που υπόσχεται απώλεια μεγαλύτερη των 4-5 κιλών την εβδομάδα.