ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ WOMAN TOC

Τι θα απογίνουν τα αγαπημένα σκυλιά της βασίλισσας Ελισάβετ;

Τι θα απογίνουν οι Candy, η Sandy, ο Muick και η Lissy που άφησε πίσω της η 96χρονη βασίλισσα;

Μετά τον θάνατο της βασίλισσας Ελισάβετ, σε ηλικία 96 ετών, καίριο ερώτημα παραμένει η τύχη των τεσσάρων πολυαγαπημένων σκυλιών της.

Οι χρήστες των social media έσπευσαν να εκφράσουν την ανησυχία τους την Candy, τη Sandy, τον Muick και τη Lissy που άφησε πίσω της η 96χρονη βασίλισσα. Συγκεκριμένα, η Ελισάβετ είχε δύο κόργκι, την Candy και τον Muick, ένα κόργκι-ντάκσχουντ, τη Sandy και πόσφατα είχε αποκτήσει τη Lissy, ένα κόκερ σπάνιελ.

Η βασίλισσα φημιζόταν για την προτίμησή στα Pembroke Welsh Corgis: κατά τη διάρκεια της βασιλείας της είχε πάνω από τριάντα, ξεκινώντας από τη Susan την οποία απέκτησε στον μήνα του μέλιτος και η οποία λέγεται ότι βρισκόταν μέσα στην άμαξα την ημέρα της ενθρόνισης. Η ράτσα ταυτίστηκε με την Ελισάβετ και έγινε έμβλημα της βρετανικής μοναρχίας.

Τρία βασιλικά Corgi ―η Holly, ο Monty και η Willow― εμφανίστηκαν μαζί με τη βασίλισσα και τον James Bond σε ένα σκετς στην έναρξη των Ολυμπιακών Αγώνων του Λονδίνου το 2012. Στα 90ά γενέθλια της βασίλισσας, το παλάτι κυκλοφόρησε μια φωτογραφία που έβγαλε η Annie Leibovitz: η Ελισάβετ και τέσσερα Corgi· οι καλύτεροι φίλοι του ανθρώπου. Η βασίλισσα είχε δύο Corgi που ονομάζονται Muick και Sandy, ένα Dorgi (διασταύρωση Corgi και Dachshund) που ονομάζεται Candy, καθώς και ένα Cocker Spaniel, τη Lissy.

Το Corgi, είτε η ποικιλία Pembroke, είτε το Cardigan, άρχισε να γίνεται σιγά-σιγά δημοφιλές από το 1934 όταν το Kennel Club αναγνώρισε τις δύο συγγενικές ράτσες, καταγράφοντας τότε 240 Pembroke και λιγότερα από 10 Cardigan. Τα Pembrokes γνώρισαν μεγάλη επιτυχία στα μεταπολεμικά χρόνια και το 1953 ήταν η τέταρτη πιο δημοφιλής ράτσα μετά το αγγλικό Cocker Spaniel, τον γερμανικό ποιμενικό και το πεκινουά.

Στη συνέχεια, επειδή θεωρούνται πεισματάρικα, καπριτσιόζικα (ιδιαίτερα όταν οι ιδιοκτήτες τους τα παραχαϊδεύουν) και φιλάσθενα, τα Corgi κατατάχτηκαν στις ράτσες υπό εξαφάνιση: πράγματι, το 2015 ήταν εγγεγραμμένα μόνο 124 κουτάβια. Ήταν πάντοτε ακριβά και θεωρούνταν σκυλιά της ανώτερης τάξης, αλλά η βασίλισσα έκανε το θαύμα της και το γραφείο Δημοσίων Σχέσεων του Μπάκινχαμ ενθάρρυνε τους απλούς Βρετανούς να προτιμήσουν τις "εγχώριες" ράτσες όπως τα Corgi.

Τα βρετανικά σκυλιά είχαν υποχωρήσει λόγω της εισαγωγής "ξένων" όπως π.χ. το κανίς, το γαλλικό μπουλτνόγκ, το Πομεράνιαν, το γκριφόν κτλ. Με λίγη βοήθεια από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, το 2015 σημειώθηκε αύξηση 34% στον αριθμό των εγγραφών Pembroke με αποτέλεσμα να αφαιρεθούν από τη λίστα των υπό εξαφάνιση φυλών και να πλασαριστούν ως μια εύκολη λύση για τους κυνόφιλους: δεν ξεπερνούν το βάρος των 14 κιλών, είναι στοργικά και έχουν μορφολογικό ενδιαφέρον.

Ακολουθήστε το Woman Toc στο Instagram

Read Next

19 Απρ 2024

Τι θα δούμε φέτος στην Επίδαυρο

Διεθνείς παρουσίες, σπουδαία σκηνοθετικά ονόματα, σημαντικές συνεργασίες, σύγχρονες επαναγνώσεις της τραγωδίας και κυριαρχία του τραγικού λόγου έναντι του κωμικού εντοπίζονται στο φετινό πρόγραμμα της μεγάλης και μικρής Επιδαύρου.

19 Απρ 2024

Womanity: 54 Ελληνίδες tattoo artists γιορτάζουν τη θηλυκή πλευρά της δερματοστιξίας στην HeartbeatInk Gallery

Η HeartbeatInk Gallery, του σύμπαντος του πρώτου περιοδικού για το tattoo στην Ελλάδα, δίνει το βήμα σε 54 γυναίκες tattoo artists να προβάλουν την τέχνη τους.

Περισσότερα από

Life

19 Απρ 2024

Τα Μαθήματα της Μπλάγκα: Η ταινία της εβδομάδας που ενθουσίασε τους κριτικούς

Βραβείο καλύτερης ταινίας στο Κάρλοβι Βάρι για μια συναρπαστική μελέτη χαρακτήρα και ένα λιτό, μα διεισδυτικό κοινωνικό θρίλερ πικρής κισλοφσκικής οξυδέρκειας.

18 Απρ 2024

Nueces X Easter | Το πιο όμορφο δώρο για τα αγαπημένα μας πρόσωπα

Ονειρικά gift boxes με επιλογές από παραδοσιακά εδέσματα του Πάσχα, συνοδευόμενα από τα Nueces signature προϊόντα.

18 Απρ 2024

Οι ταινίες που έρχονται στις αίθουσες την Πέμπτη 18/4

Ένα περιπετειώδες δυστοπικό sc-fi, ένα υποβλητικό arthouse δράμα αλλά και μια νέα ταινία τρόμου προσεχώς στις μαρκίζες των κινηματογράφων.

18 Απρ 2024

Grand Potato chips: Η απόλυτη εξερεύνηση των γεύσεων στον κόσμο των τσιπς

Ετοιμάσου για ένα εκπληκτικό ταξίδι γευστικών ανακαλύψεων.

17 Απρ 2024

Το πάθος πίσω από τη Νο1 super premium τεκίλα στον κόσμο

Μπορεί να μην ανακάλυψε την τεκίλα, αλλά ήταν η Patrón που την τελειοποίησε, συστήνοντας πρώτη σε όλον τον κόσμο μια πραγματικά "super premium τεκίλα".

17 Απρ 2024

SORITES – "Είναι Μοιραίο"

Οι SORITES μετά την πρώτη τους τηλεοπτική εμφάνιση στο "Μουσικό Κουτί", συστήνονται στο κοινό με το πρώτο τους single

17 Απρ 2024

Villa Sola Cabiati | Μία έπαυλη με ιστορία αιώνων - Το palazzo αριστούργημα στη λίμνη Como

Μια βίλα με βαριά ιστορία και σπουδαία διακόσμηση έχει φιλοξενήσει μεγάλες προσωπικότητες, ανάμεσα τους και ο Ναπολέοντας με την σύζυγό του, Ζοζεφίνα.

17 Απρ 2024

Πότε κυκλοφορούν οι "Ιστορίες Καλοσύνης" του Γιώργου Λάνθιμου

Έγινε γνωστή η ημερομηνία κυκλοφορίας της νέας ταινίας του Έλληνα σκηνοθέτη στις εγχώριες αίθουσες.

16 Απρ 2024

Monobloc Chair: Η δικαίωση της πλαστικής καρέκλας από τους New York Times

Η καρέκλα που πρωταγωνιστεί σε πανηγύρια, σουβλατζίδικα και παραλίες, είναι το εμβληματικότερο έπιπλο των τελευταίων 100 ετών σύμφωνα με τους New York Times.

16 Απρ 2024

MALLORY: Το πολυαγαπημένο ελληνικό fashion brand Mallory The Label γιόρτασε το λανσάρισμα της νέας συλλογήςj

Το brand MALLORY THE LABEL αποκάλυψε τη νέα S/S ’24 συλλογή "NOMAS" στο απόλυτο fashion party της σεζόν.