ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ WOMAN TOC

To τραγούδι της Κέιτ Μπους που εκτοξεύτηκε από τη σειρά "Stranger Things" 37 χρόνια μετά

Stranger Things: Μια νέα γενιά φανς δημιουργεί το τραγούδι της Κέιτ Μπους 37 χρόνια από την πρώτη κυκλοφορία του

Όποιος δεν έχει δει την επιστημονικής φαντασίας σειρά Stanger Things, ας σπεύσει, αν αντέχει δηλαδή το σασπένς. Ο τέταρτος κύκλος έκανε μόλις την πρεμιέρα του και έσπασε ρεκόρ τηλεθέασης, αφού έχει πιστούς οπαδούς. Στον νέο λοιπόν κύκλο ακούγεται και πάλι το εμβληματικό τραγούδι της Αγγλίδας τραγουδίστριας Κέιτ Μπους, Running Up That Hill που κυκλοφόρησε το 1985. Αφού λοιπόν οι τηλεθεατές άρχισαν να το μεταδίδουν στο Tik Tok, όλοι άρχισαν πάλι να το ψάχνουν και να το στριμάρουν.

Το Running Up That Hill είναι κομμάτι του άλμπουμ Hounds of Love και είχε ανέβει και πάλι στο βρετανικό top 10 των σινγκλς όταν ακούστηκε στην τελετή λήξης των Ολυμπιακών Αγώνων στο Λονδίνο του 2012, ενώ είχε ζήσει και μια "δεύτερη ζωή" την εποχή που το διασκεύασαν οι Placebo. Kαι τώρα ξανά χάρη στο Stranger Things.

Ωστόσο, δίιστανται οι απόψεις σχετικά με τη νέα του επιτυχία λόγω ενός σίριαλ του Netflix. Οι πιστοί οπαδοί της Μπους που υπήρξε indie καλλιτέχνης και εξερεύνησε νέα μονοπάτια στη μουσική θεωρούν πως ξαφνικά το κομμάτι γίνεται mainstream αφού εμπλέκεται μια πλατφόρμα σαν το Netflix, όπου, ως γνωστόν, όλοι οι καλοί χωράνε- από τις κορυφαίες παραγωγές ως b, μην πούμε και c movies και σειρές. Μια άλλη μερίδα θαυμαστών της όμως πιστεύουν πως ακόμα και αν είναι έτσι, σημασία έχει που η Generation Z ανακαλύπτει μια σπουδαία καλλιτέχνη.

Το Stranger Things διαδραματίζεται εξάλλου στη δεκαετία του ’80 και μάλιστα το τραγούδι το ακούει ο πρωταγωνιστής από ένα…Walkman, ενώ αντανακλά τον εσωτερικό του κόσμο τη δεδομένη χρονική στιγμή. Η Νόρα Φέλντερ, μουσική επιμελήτρια του σόου δήλωσε στο Vanity Fair πως έψαχνε ποιο τραγούδι θα μπορούσε να είναι το αγαπημένο ενός εφήβου το 1986, την ίδια στιγμή που θα έπρεπε να είναι συμβατό με τη συναισθηματική κατάσταση του ήρωα τη δεδομένη στιγμή, όταν πενθεί για τον θάνατο του αδερφού του. Ένας από τους στίχους λέει μάλιστα: "If only I could make a deal with God, I'd get him to swap our places".

Ο τίτλος του τραγουδιού ήταν αρχικά A Deal With God, τίτλο που ωστόσο φοβήθηκε η δισκογραφική. Σε συνέντευξη της Μπους το 1985 η τραγουδίστρια είχε δηλώσει πως το τραγούδι αφορά "τη σχέση ανάμεσα σε έναν άντρα και μία γυναίκα", τις διαφορές τους, την προσπάθεια να τις υπερβούν και να κατανοήσουν πραγματικά ο ένας τον άλλο. "Αγαπούν ο ένας τον άλλον πάρα πολύ, αλλά η δυναμική της σχέσης μπαίνει στη μέση. Δημιουργεί ανασφάλειες. Και λέει (το τραγούδι) πως αν ο άντρας γινόταν γυναίκα, και η γυναίκα άντρας, αν άλλαζαν θέση, αν μπορούσαν να κάνουν μια συμφωνία με τον Θεό να αλλάξουν θέσεις θα ξεκαθάριζε τις παρεξηγήσεις". Και πρόσθεσε: ξέρετα όλα αυτά τα μικροπροβλήματα, έτσι δεν θα υπήρχε πρόβλημα.

Η μυστηριακή μπαλάντα της είναι ένα από τα 80's τραγούδια που ακούγονται στη σειρά, που περιλαμβάνει επίσης το Psycho Killer των Talking Heads' Dead or Alive you Spin Me Round.

Στο μεταξύ αντιλαμβάνεται κανείς τον αντίκτυπο που έχουν πλέον οι πλατφόρμες παγκοσμίως, αν σκεφτεί πως, σύμφωνα με την ανακοίνωση του Netflix πως οι τηλεθεατές πέρασαν 287 εκατομμύρια ώρες παρακολουθώντας τη νέα σεζόν της σειράς μέσα σε ένα σαββατοκύριακο, ξεπερνώντας το Bridgerton που κρατούσε τα σκήπτρα. Και βέβαια θα πρέπει να πούμε πως είναι ένα πολύ καλό, και δη cult σίριαλ, σε αντίθεση με το Bridgerton.

Read Next

26 Απρ 2024

Οι νηστίσιμες εστιατορικές στάσεις των Αθηνών

Η πόλη νηστεύει και το κάνει τόσο με τρόπο παραδοσιακό, όσο και με πιο εναλλακτικές γεύσεις. Ανακαλύψτε νηστίσιμα φαγητά σε τέσσερα εστιατόρια της Αθήνας, για τις ημέρες λίγο πριν το Πάσχα.

25 Απρ 2024

Το ψυχολογικό προφίλ ενός βιαστή

Γιατί ένας άνθρωπος να καταλήγει σε αυτή την βίαιη πράξη; Ζητήσαμε μια ανάλυση από τον ψυχίατρο Αριστοτέλη Βάθη.

Περισσότερα από

Life

25 Απρ 2024

Οι ταινίες που έρχονται στις αίθουσες την Πέμπτη 25/4

Η Ζεντάγια, οι Unboxholics κι η Αγγελική Παπούλια προσεχώς στις μαρκίζες των κινηματογράφων.

25 Απρ 2024

Μείωσε τα συμπτώματα της αφρικανικής σκόνης, χωρίς αντισταμινικά!

Πάρε τις απαραίτητες προφυλάξεις για να προστατευτείς από την επίδραση της αφρικανκής σκόνης με 4 φυσικούς τρόπους.

24 Απρ 2024

Φύση, ηρεμία και γεύσεις που ταξιδεύουν: Μία "όαση" στα βόρεια προάστια έχει γίνει το αγαπημένο spot των Αθηναίων

Ακόμη και ένας απλός καφές, προσφέρει μεγαλύτερη απόλαυση όταν είσαι "μακριά" από την πόλη.

24 Απρ 2024

Δίαιτα της νηστείας: Χάστε έως 5 κιλά σε 40 ημέρες

Η νηστεία είναι μια καλή ευκαιρία να μειώσουμε το βάρος μας, αλλά και να κάνουμε μια σωστή αποτοξίνωση

24 Απρ 2024

7 στάσεις στην Τρώων, έναν "από τους πιο cool δρόμους του κόσμου"

Το Time Out ξεχωρίζει τη δημοφιλή οδό των Άνω Πετραλώνων και εμείς βρίσκουμε αφορμή να επιστρέψουμε εκεί.

24 Απρ 2024

Από την Καλιφόρνια στον Όλυμπο: Εκπαιδεύοντας νέους στη δράση για το κλίμα και μια πιο ανθεκτική κοινωνία

Για τον Larry Notheis η προστασία του πλανήτη είναι ένα είδος μαραθωνίου, γι' αυτό και είναι πολύ σημαντικό οι νέοι να αποκτήσουν τα κατάλληλα εφόδια μέσω προγραμμάτων όπως αυτό που προωθεί το California Conservation Corps

24 Απρ 2024

Έχεις άγχος; 6 τροφές που θα σε ηρεμήσουν αμέσως

Αυτές είναι οι 6 τροφές που θα σε απαλλάξουν από το άγχος.

23 Απρ 2024

Δείτε την ημερίδα Women Who Dare "Οι Γυναίκες που Αλλάζουν τον Κόσμο. Η Ανατροπή είναι Γυναικεία Υπόθεση"

Δείτε εδώ το βίντεο από την ημερίδα του Harper’s Bazaar Greece και του WomanToc με τη συμμετοχή διακεκριμένων προσωπικοτήτων από τον επιχειρηματικό, πολιτικό και επιστημονικό χώρο.

23 Απρ 2024

Βράβευση για τα προϊόντα blu της Imperial Brands Hellas από τον θεσμό "Προϊόν της Χρονιάς 2024"

Το βραβείο "Προϊόν της Χρονιάς" είναι ένας διεθνώς αναγνωρισμένος θεσμός

23 Απρ 2024

H ημερίδα του Womantoc "Οι Γυναίκες που Αλλάζουν τον Κόσμο. Η Ανατροπή είναι Γυναικεία Υπόθεση" στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών

Δήλωσε συμμετοχή στην ημερίδα του Harper’s Bazaar Greece και του WomanToc με τη συμμετοχή διακεκριμένων προσωπικοτήτων από τον επιχειρηματικό, πολιτικό και επιστημονικό χώρο.