ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ WOMAN TOC

Aπό το tequila sunrise στην εποχή του mixology - Η νέα ελληνική μπαρ σκηνή

Τελικά, πίνουμε καλύτερα από ποτέ;

Το bartending γενικότερα και η ελληνική μπαρ σκηνή ειδικότερα, δείχνουν να διανύουν -με αναπόφευκτη διακοπή το πολύ δύσκολο διάστημα λόγω πανδημίας- μία εξαιρετική περίοδο την τελευταία δεκαετία. Δε θα ήταν υπερβολή να πούμε πως πίνουμε πια καλύτερα από ποτέ, με τη μετάβαση από την εποχή των αμφιλεγόμενων cocktails και των ακόμη πιο αμφιλεγόμενων ποτών σε εκείνη του ουσιαστικού fine drinking, που ακολουθεί τις τάσεις του σύγχρονου ευ ζην και ταυτόχρονα παρουσιάζει περιβαλλοντικές ανησυχίες όσον αφορά τη βιωσιμότητα και το food waste.

Μέσα σε αυτό το πλαίσιο έχει αναπτυχθεί ιδιαίτερα και η αθηναϊκή μπαρ σκηνή, με μερικά από τα κορυφαία bars του πλανήτη (κάποια επισήμως, κάποια άλλα όχι) να βρίσκονται σε απόσταση λίγων λεπτών το ένα από το άλλο, ενισχύοντας ακόμη περισσότερο τη βαριά βιομηχανία της χώρας, δηλαδή αυτή του τουρισμού, το καθένα με το δικό του μοναδικό τρόπο. Σπουδαία μαγαζιά εμφανίστηκαν, Έλληνες bartenders συμμετέχουν/διακρίνονται σε διεθνείς διαγωνισμούς, άλλοι κάνουν και guest εμφανίσεις σε πραγματικά σπουδαία spots του πλανήτη και –last but not least– πίνoυμε καλά ποτά και περνάμε όμορφα. Με τρόπο πολύ διαφορετικό από ό,τι στο παρελθόν. Ξέρεις τότε που ποτά σαν το Long Island iced tea ή το Tequila sunrise αποσκοπούσαν σε πολύ διαφορετικούς σκοπούς από εκείνους που εξυπηρετεί κάθε ποιοτικό spirit, ετικέτα κρασιού ή μπίρας. Πώς φτάσαμε λοιπόν έως εδώ; Ποιοι είναι οι παράγοντες που διαμόρφωσαν το μπαρ όπως το γνωρίζουμε και το αγαπάμε σήμερα;

Διαβάστε περισσότερα στο thetoc.gr

Read Next

21 Οκτ 2025

Το Athens Science Festival φορά τα γιορτινά του στο Ωδείο Αθηνών

Τι γίνεται όταν το Greekonomics, η Κατερίνα Βρανά, ο Σπήλιος Φλώρος και "Η γεωγραφία είναι πολύ κουλ" συναντιούνται στο The Christmas Lab;

21 Οκτ 2025
Περισσότερα από

Life

21 Οκτ 2025

Τι πρέπει να προσέχεις αν χρησιμοποιείς έλαια στο skincare σου

Τα έλαια στο πρόσωπο δεν είναι μόδα, είναι εργαλείο. Και όπως κάθε εργαλείο, δουλεύουν άψογα όταν ξέρεις πότε, πόσο και ποιο.

21 Οκτ 2025

Ορθοπεδικός αποκαλύπτει: Οι 3 απλές ασκήσεις που μειώνουν τον πόνο στη μέση στο σπίτι

Μάθε πώς να ανακουφίσεις τη μέση σου με απλές κινήσεις, ενδυνάμωση κορμού και χαλαρωτικό περπάτημα, σύμφωνα με ειδικούς.

21 Οκτ 2025

Πόση πρωτεΐνη κρύβεται σε ένα αυγό; Τι λένε οι διατροφολόγοι

Μάθε πόση πρωτεΐνη περιέχει κάθε μέγεθος αυγού και πώς να την εκμεταλλευτείς καθημερινά.

21 Οκτ 2025

Στη 'Λέσβο' των Εξαρχείων ζει ακόμα το αυθεντικό ουζερί

Αγαπημένο στέκι δικηγόρων και φοιτητών, το μυτιληνιό ουζερί της Εμμανουήλ Μπενάκη μετράει πάνω από μισό αιώνα ζωής χωρίς να χάσει την ουσία, την εικόνα και τον παλμό του, σε πείσμα των καιρών.

21 Οκτ 2025

Στο Σταυρού του Νότου με την Ιουλία Καραπατάκη

Κάθε Πέμπτη και Παρασκευή, η δημοφιλής ερμηνεύτρια επιστρέφει, τον Νοέμβριο, στην Κεντρική Σκηνή.

21 Οκτ 2025

Τα νέα πρόσωπα που θα εμφανιστούν στο "Euphoria"

Η δημοφιλής εφηβική σειρά του Σαμ Λέβινσον ενηλικώνεται για τον τρίτο κύκλο επεισοδίων της.

21 Οκτ 2025

Lorenzo Antinori, τι σημαίνει να 'τρέχεις' το κορυφαίο μπαρ του πλανήτη;

Μία κουβέντα με τον Ιταλό γευσιπλάστη, με αφορμή τον θρίαμβο του Bar Leone στα The World's 50 Best Bars 2025.

20 Οκτ 2025

"Δεν το ’χω σήμερα": Η μικρή επανάσταση της παρουσίας απέναντι στο άγχος και το "πρέπει"

Μάθε πώς να μένεις παρούσα με τα συναισθήματά σου και να απελευθερώνεσαι από την πίεση του "πρέπει".

20 Οκτ 2025

Φθινοπωρινό restart: Το fitness πρόγραμμα που κρατά την Άννα Βίσση πάντα σε φόρμα

Η Άννα Βίσση δείχνει πώς ξαναμπαίνεις σε φόρμα με ενέργεια και πειθαρχία