ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ WOMAN TOC

Οι Άγγελοι του Τσάρλι: Κι όμως η Φάρα Φόσετ έπαιξε μόνο μία χρονιά στη σειρά

Απίστευτο κι όμως αληθινό. Η Φάρα Φόσετ ήταν μόνο στην πρώτη σεζόν και ας την έχουμε ταυτίσει όλοι με τον ρόλο. Γιατί;

Άγγελοι του Τσάρλι σημείωσαν τεράστια επιτυχία ήδη από την πρώτη σεζόν που προβλήθηκε η σειρά, τον Σεπτέμβριο του 1976. Οι πρωταγωνίστριες Κέιτ Τζάκσον, Τζάκλιν Σμιθ και βέβαια η Φάρα Φόσετ έγιναν διάσημες υποδυόμενες τις αστυνομικούς που έγιναν ιδιωτικοί ντεντέκτιβ. Η Σαμπρίνα, η Κέλλυ και η Τζιλ. Η φήμη δε της Φόσετ εκτοξεύτηκε και από το πόστερ της στο οποίο φιγούραρε με μαγιό. Ως αποτέλεσμα; Ήταν εκείνη που δέχτηκε τις περισσότερες επιστολές φαν και πρωταγωνίστησε στα περισσότερα δημοσιεύματα απ’ ό,τι οι άλλοι δύο "άγγελοι".

Δεδομένης της επιτυχίας της τηλεοπτικής σειράς, προκάλεσε σοκ η παραίτηση της Φόσετ, μόλις έναν χρόνο μετά, το 1977. Ωστόσο υπήρχαν οικονομικοί, καλλιτεχνικοί και προσωπικοί λόγοι που την οδήγησαν σε αυτή την απόφαση.

Tα χρήματα έπαιξαν ρόλο

Αναντίρρητα η Φόσετ ήταν πόλος έλξης για τους θεατές. Ο παραγωγός της σειράς, ο διάσημος Άρον Σπέλινγκ είχε πει: "τα μαλλιά της βοηθούσαν το σόου. Είχαν γίνει σήμα- κατατεθέν για τη σειρά". Όμως, εκείνη πληρωνόταν 5.000 δολάρια ανά επεισόδιο, τα μισά από την Τζάκσον, η οποία ήταν πιο γνωστή πριν ξεκινήσει η σειρά. Και παρότι σε όλα τα προϊόντα που κυκλοφορούσαν -από τάπερ μέχρι παιχνίδια- είχαν το πρόσωπο της Φόσετ, εκείνη έπαιρνε μόνο το 2% των εισπράξεων από τις πωλήσεις τους.

Δεδομένης της επιτυχίας της πρώτης σεζόν, η Φόσετ ήταν να πάρει επίσης 10.000 δολάρια το επεισόδιο, αν και δημοσίευμα της Washington Post το 1977 ανέφερε πως εκείνη είχε ζητήσει 75.000 δολάρια και 10% από τις πωλήσεις των προϊόντων. Και μάλιστα η εταιρία παραγωγής διαπίστωσε πως η Φόσετ δεν ήταν πρόθυμη να διαπραγματευτεί.

Η Φόσετ ήθελε να κάνει ταινίες

Παράλληλα, η φιλοδοξία της Φόσετ ήταν να παίξει σε ταινίες για τον κινηματογράφο. Το 1977 ανέφερε στη Washington Post πως ήθελε να κάνει "ταινίες για γυναίκες με αληθινά αισθήματα", ενώ η συμπρωταγωνίστριά της Σμιθ θυμάται πως: "ήθελε να κάνει ταινίες αντί για σειρές". Με εκατομμύρια θαυματές να την παρακολουθούν ευλαβικά στην τηλεόραση και να αγοράζουν το πόστερ της, ήταν λογικό να σκεφτεί κανείς ότι θα έσπευδαν να τη δουν και στον κινηματογράφο.

Η Φόσετ και ο τότε σύζυγός της, Λι Μέιτζορς, ίδρυσαν τη δική τους εταιρία παραγωγής με στόχο να γυρίσουν τις δικές τους ταινίες. Παράλληλα, οι παραγωγοί της σειράς της πρότειναν να πρωταγωνιστήσει σε μια ταινία υπό τον όρο πως θα συνέχιζε να παίζει στη σειρά. Εκείνη όμως αρνήθηκε.

Ήθελε να εξελιχθεί ως ηθοποιός

Στους "Άγγελους του Τσάρλι" υπήρχαν πολύ σαφή όρια. Η Φόσετ ήθελε να αναδειχθούν κι άλλες πλευρές της ηρωίδας που υποδυόταν, ώστε και εκείνη να έχει την ευκαιρία να δείξει τις υποκριτικές της ικανότητες. Όμως, μάλλον ο κόσμος ήταν ευχαριστημένος με αυτή την προσέγγιση, με ένα ελαφρύ, διασκεδαστικό σόου. "Όταν το σόου ήταν 3ο στις προτιμήσεις του κόσμου σκέφτηκα ότι έπαιζε ρόλο και ο τρόπος που παίζουμε. Όμως όταν έφτασε το ν.1 κατάλαβα ότι ίσως οφειλόταν στο γεγονός πως καμία μας δεν φορούσε σουτιέν" είχε δηλώσει η Φόσετ.

Κι έτσι αποφάσισε να ρισκάρει. "Αν είχα μείνει, θα ήμουν πολύ δυστυχισμένη και δεν νομίζω ότι θα είχα κάνει καλές δουλειές. Κατά τη γνώμη μου δεν είχαμε και τους καλύτερους σεναριογράφους. Καλλιτεχνικά, αισθανόμουν κολλημένη. Ήταν καιρός να προχωρήσω" είχε πει.

Και οικογενειακοί λόγοι

Τα γυρίσματα ήταν πολύ απαιτητικά. Κάποιες φορές ξεκινούσαν από τις 5 το πρωί και διαρκούσαν όλη μέρα. Όταν δεν είχε γυρίσματα για τη σειρά μπορεί να έπρεπε να κάνει διαφημιστικά τα Σαββατοκύριακα. Υποτίθεται πως η ίδια είχε θέσει όρο του συμβολαίου της να φεύγει από το πλατό σε ώρα που θα μπορούσε να γυρίσει και να ετοιμάσει δείπνο για τον άντρα της, σύμφωνα με δημοσίευμα του People. Oσύζυγός της την συμβούλευσε να φύγει από το σόου και να επιδιώξει να παίξει σε ταινίες. Κατά τραγική ειρωνεία, ο γάμος του δεν κράτησε και το 1979 χώρισαν, ενώ το διαζύγιο βγήκε τρία χρόνια μετά.

Δεν ήταν χαρούμενη με όσα έφερε η δημοσιότητα

Εκτός από το εξαντλητικό ωράριο, η ίδια είχε χτυπήσει σε γυρίσματα, αφού κάποια από αυτά ήταν επικίνδυνα. Επιπλέον, είχε βρεθεί σε δύσκολη θέση καθώς είχε δημιουργηθεί ανταγωνισμός με τις συμπρωταγωνίστριές της χωρίς τη θέλησή της. Μολονότι ποτέ δεν τέθηκε ζήτημα επίσημα, η ίδια αισθανόταν τη δυσαρέσκειά τους. "Ένιωθα την αλλαγή και εξωτερικά και εσωτερικά. Δεν είχαμε ποτέ διαπληκτισμούς, όμως ένιωθα ένα εμπόδιο".

Επιπλέον, δεν ήταν ακόμη έτοιμη για τόση διασημότητα. Άλλαξε την καθημερινότητά της και πολλές συνήθειες της. "Έγινα επιτυχημένη πριν να είμαι έτοιμη για αυτό ή να ξέρω τι ακριβώς σημαίνει. Η επιτυχία ήρθε πριν υποδυθώ έναν ρόλο που να θεωρώ ότι είναι καλός. Ήξερα πως αν ήθελα να παραμείνω στον χώρο έπρεπε να αλλάξω, και ήθελα να αλλάξω".

Η αποχώρηση συνοδεύτηκε και με μια μήνυση

Η παραγωγή ασφαλώς κατέθεσε μήνυση ισχυριζόμενη πως είχε συμβόλαιο. Το νούμερο; 7 εκ. δολάρια. Τελικά βρέθηκε συμβιβαστική λύση και εκείνη έπρεπε να κάνει κάποιες guest star εμφανίσεις στα επεισόδια που θα έπαιζαν ως το 1981. "Η μήνυση σχεδόν με βούλιαξε" εκμυστηρεύτηκε στο People το 1979. "Η βιομηχανία ήταν έξαλλη μαζί μου, ήταν εχθρική γιατί ένα τηλεοπτικό sex symbol ήθελε να γίνει πραγματική ηθοποιός. Με θεωρούσαν απαιτητική και κανείς δεν με πλησίαζε".

Τελικά πάντα έμεινε στο μυαλό του κοινό ως "Άγγελος του Τσάρλι"

Παρότι λοιπόν όρθωσε το ανάστημά της και διεκδίκησε μια πιο σημαντική για εκείνη πορεία στη βιομηχανία, δεν κατόρθωσε να παίξει σε αξιοσημείωτες ταινίες. Μετά τους Άγγελους τους Τσάρλι, έπαιξε σε μια ταινία που είχε ως τίτλο Somebody Killed Her Husband (1978), η οποία απέτυχε εμπορικά. Τόσο, που οι κακές γλώσσες αναφερόντουσαν σε αυτή ως "Somebody Killed Her Career". Όταν αποχώρισε η Φόσετ αντικαταστάθηκε από την Σέριλ Λαντ, η οποία, σύμφωνα με το σενάριο, ήταν η μικρότερη αδερφή της ηρωίδας που υποδυόταν η Φόσετ. "Εξεπλάγην πόσο εύκολα αντικαταστάθηκα" είχε πει στο People.

Εκείνη συνέχισε την πορεία της και διεκδίκησε τη θέση της παίζοντας σε off-Broadway και κερδίζοντας υποψηφιότητα για βραβείο Emmy για την τηλεοπτική ταινία The Burning Bed (1984). Όμως, οι δεσμοί παρέμειναν από τότε, και οι συμπρωταγωνίστριές της συμπαραστάθηκαν πολύ στη Φόσετ όταν αρρώστησε και ως το τέλος της ζωής της.

Ακολουθήστε το Womantoc στο Instagram

Read Next

25 Απρ 2024

Το ψυχολογικό προφίλ ενός βιαστή

Γιατί ένας άνθρωπος να καταλήγει σε αυτή την βίαιη πράξη; Ζητήσαμε μια ανάλυση από τον ψυχίατρο Αριστοτέλη Βάθη.

25 Απρ 2024

Οι ταινίες που έρχονται στις αίθουσες την Πέμπτη 25/4

Η Ζεντάγια, οι Unboxholics κι η Αγγελική Παπούλια προσεχώς στις μαρκίζες των κινηματογράφων.

Περισσότερα από

Life

25 Απρ 2024

Μείωσε τα συμπτώματα της αφρικανικής σκόνης, χωρίς αντισταμινικά!

Πάρε τις απαραίτητες προφυλάξεις για να προστατευτείς από την επίδραση της αφρικανκής σκόνης με 4 φυσικούς τρόπους.

24 Απρ 2024

Φύση, ηρεμία και γεύσεις που ταξιδεύουν: Μία "όαση" στα βόρεια προάστια έχει γίνει το αγαπημένο spot των Αθηναίων

Ακόμη και ένας απλός καφές, προσφέρει μεγαλύτερη απόλαυση όταν είσαι "μακριά" από την πόλη.

24 Απρ 2024

Δίαιτα της νηστείας: Χάστε έως 5 κιλά σε 40 ημέρες

Η νηστεία είναι μια καλή ευκαιρία να μειώσουμε το βάρος μας, αλλά και να κάνουμε μια σωστή αποτοξίνωση

24 Απρ 2024

7 στάσεις στην Τρώων, έναν "από τους πιο cool δρόμους του κόσμου"

Το Time Out ξεχωρίζει τη δημοφιλή οδό των Άνω Πετραλώνων και εμείς βρίσκουμε αφορμή να επιστρέψουμε εκεί.

24 Απρ 2024

Από την Καλιφόρνια στον Όλυμπο: Εκπαιδεύοντας νέους στη δράση για το κλίμα και μια πιο ανθεκτική κοινωνία

Για τον Larry Notheis η προστασία του πλανήτη είναι ένα είδος μαραθωνίου, γι' αυτό και είναι πολύ σημαντικό οι νέοι να αποκτήσουν τα κατάλληλα εφόδια μέσω προγραμμάτων όπως αυτό που προωθεί το California Conservation Corps

24 Απρ 2024

Έχεις άγχος; 6 τροφές που θα σε ηρεμήσουν αμέσως

Αυτές είναι οι 6 τροφές που θα σε απαλλάξουν από το άγχος.

23 Απρ 2024

Δείτε την ημερίδα Women Who Dare "Οι Γυναίκες που Αλλάζουν τον Κόσμο. Η Ανατροπή είναι Γυναικεία Υπόθεση"

Δείτε εδώ το βίντεο από την ημερίδα του Harper’s Bazaar Greece και του WomanToc με τη συμμετοχή διακεκριμένων προσωπικοτήτων από τον επιχειρηματικό, πολιτικό και επιστημονικό χώρο.

23 Απρ 2024

Βράβευση για τα προϊόντα blu της Imperial Brands Hellas από τον θεσμό "Προϊόν της Χρονιάς 2024"

Το βραβείο "Προϊόν της Χρονιάς" είναι ένας διεθνώς αναγνωρισμένος θεσμός

23 Απρ 2024

H ημερίδα του Womantoc "Οι Γυναίκες που Αλλάζουν τον Κόσμο. Η Ανατροπή είναι Γυναικεία Υπόθεση" στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών

Δήλωσε συμμετοχή στην ημερίδα του Harper’s Bazaar Greece και του WomanToc με τη συμμετοχή διακεκριμένων προσωπικοτήτων από τον επιχειρηματικό, πολιτικό και επιστημονικό χώρο.

22 Απρ 2024

Βιβλιοπάρτι στο rooftop του Βrown Acropol

Από τις εκδόσεις Κλειδάριθμος και τα Brown Hotels, με αφορμή τη Παγκόσμια Ημέρα Βιβλίου και τον Περίπατο Βιβλίου.