Το πρώτο ειδικό σχολείο που δημιουργείται στη Γλυφάδα είναι, σύμφωνα με τις μακέτες, ένα πρωτοποριακό αρχιτεκτόνημα. Όπως ανακοίνωσε ο Δήμος, σκοπός είναι να «αλλάξει συνολικά τον τρόπο με τον οποίο προσεγγίζουμε την ειδική εκπαίδευση και αγωγή στη χώρα μας, να αποδείξει ότι δεν υπάρχουν μαθητές δύο ταχυτήτων, να αποτελέσει φάρο παιδείας και κουλτούρας. Εκεί που ως τώρα βρίσκεται ένα παλαιό εγκαταλελειμμένο σχολείο, στη συμβουλή των οδών Βέμπο και Λιόντου, γεννιέται κάτι υπέροχο».

Ο δήμαρχος Γλυφάδας, Γιώργος Παπανικολάου, το χαρακτήρισε ως ένα από τα πιο σημαντικά έργα «που υλοποιούμε στη θητεία μας.[…] Ένα έργο που μπορεί να αλλάξει τις ζωές πολλών συνανθρώπων μας προς το καλύτερο, με τον μοναδικό ασφαλή δρόμο που υπάρχει, την παιδεία».

«Ένα έργο που μπορεί να αλλάξει τις ζωές πολλών συνανθρώπων μας προς το καλύτερο, με τον μοναδικό ασφαλή δρόμο που υπάρχει, την παιδεία».

Για την ώρα, το πρότζεκτ βρίσκεται ακόμα στο στάδιο της μακέτας αλλά αν υλοποιηθεί ακριβώς όπως φαίνεται στις εικόνες, θα είναι ένα αληθινό κομψοτέχνημα, με την υπογραφή του αρχιτέκτονα Κωνσταντίνου Λαμπρινόπουλου και της ομάδας του KLab.

Όπως ενημερώνει ο δήμαρχος για τη διαδικασία κατασκευής: «Ο χώρος έχει βρεθεί, στο παλιό εγκαταλελειμμένο 18ο δημοτικό σχολείο το οποίο θα γκρεμίσουμε. Η οικοδομική άδεια για τις νέες κτιριακές εγκαταστάσεις δρομολογείται. Η έγκριση από το Υπουργείο Παιδείας έχει δοθεί και έχει εκδοθεί το σχετικό ΦΕΚ. Η χρηματοδότηση έχει εξασφαλιστεί, σε μεγάλο βαθμό από την Περιφέρεια Αττικής. Το δε αμφιθέατρο περίπου 400 θέσεων που βλέπετε στη μακέτα, θα καλύψει και πολιτιστικές και άλλες ανάγκες της πόλης μας. Το πρώτο ειδικό σχολείο στη Γλυφάδα δεν είναι πια ένα όνειρο, είναι ένα έργο σε πλήρη εξέλιξη. Δεν μπορώ να εκφράσω με λόγια πόσο υπερήφανοι είμαστε για αυτό».

Δείτε φωτογραφίες από τη μακέτα του νέου ειδικού σχολείου:

Ακολουθήστε το WomanToc στο Instagram

Πληροφορίες και φωτογραφίες: www.glyfada.gr

TAGS