Μήπως είναι και δικές σας απορίες; Το ξεκίνημα των παιδιών στο σχολείο, τα όρια που πρέπει να θέτουν οι γονείς στα παιδιά τους, οι τρόποι αντίδρασης μιας οικογένειας σε περίπτωση σεισμού και το πώς επηρεάζει η διατροφή του παιδιού τις σχολικές του επιδόσεις.

H Σχολή Γονέων του Public και φέτος το Φθινόπωρο επιστρέφει δυναμικά πραγματοποιώντας αποκλειστικά σεμινάρια για τους γονείς. Μαζέψτε τις ερωτήσεις σας και πηγαίνετε στο Public Συντάγματος για να είστε πανέτοιμοι να αντιμετωπίσετε τις νέες προκλήσεις σας ως γονείς!

Στο Public Συντάγματος θα πραγματοποιηθούν τα παρακάτω τέσσερα σεμινάρια για τους γονείς:

 

1  ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ «Back 2 School»: Παρασκευή 27 Σεπτεμβρίου στις 18:00

Νέο ξεκίνημα για τα παιδιά και για όλη την οικογένεια. Σε συνεργασία με το workingmoms.gr. To Working Moms, οι Εκδόσεις ΠΕΔΙΟ & η Σύμβουλος Ψυχικής Υγείας – Ψυχολόγος Αγγελική Καβαλλιεράτου σας προσκαλούν σε μια συζήτηση για την επιστροφή των παιδιών στο σχολείο, το νέο ξεκίνημα για τα παιδιά αλλά και για όλη την οικογένεια.

Οι βασικές θεματικές που θα αναπτυχθούν είναι:

 • Οι βασικές δυσκολίες των παιδιών στην προσαρμογή
 • Πώς να βοηθήσουμε το παιδί μας να προσαρμοστεί πιο ομαλά;
 • Δυσκολίες που προκύπτουν το πρώτο διάστημα (μελέτη, πιεσμένο πρόγραμμα, ρουτίνα, υποχρεώσεις)
 • Πώς να διαχειριστούν οι γονείς την αγωνία τους & τι στάση χρειάζεται να κρατήσουν για να είναι υποστηρικτικοί;
 • Πώς να διαχειριστούμε την άρνηση του σχολείου;
 • Τί συμβαίνει όταν τα παιδιά δυσκολεύονται να μας αποχωριστούν;


Η συμμετοχή είναι δωρεάν αλλά απαιτείται δήλωση συμμετοχής στο info@workingmoms.gr. Το σεμινάριο θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα εκδηλώσεων του Public Συντάγματος.

 

2  ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ «Πώς πρέπει να αντιδράσω σε περίπτωση σεισμού; Πώς θα προστατεύσω εμένα και την οικογένειά μου;»: Σάββατο 05 Οκτωβρίου στις 12:00

Η δράση που έγινε θεσμός, τα δωρεάν σεμινάρια του infokids.gr για τους γονείς ξεκινούν και πάλι με στόχο να ενημερώσουν μαμάδες και μπαμπάδες για σημαντικά θέματα σε σχέση με την ανατροφή, την ασφάλεια και την υγεία των παιδιών τους. Κορυφαίοι ειδικοί αναλύουν σημαντικά θέματα που απασχολούν κάθε οικογένεια, κάθε δεύτερο Σάββατο, στον φιλόξενο χώρο των Public Συντάγματος (5ος όροφος).

Δηλώστε συμμετοχή στην ηλεκτρονική διεύθυνση https://www.infokids.gr/category/seminaria-infokids/

 

3  ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ «Όρια»: Παρασκευή 11 Οκτωβρίου στις 18:00

Πόσο σημαντικά είναι για τα παιδιά για να είναι ασφαλή και πως τα διαχειριζόμαστε στην καθημερινότητά μας; Σε συνεργασία με το workingmoms.gr

Οι βασικές θεματικές που θα συζητηθούν είναι:

 • Τι είναι τα όρια;
 • Πως θέτουμε τα όρια;
 • Γιατί όμως είναι χρήσιμα τα όρια;
 • Τι πρέπει να ξέρουν οι γονείς όταν προσπαθούν να θέσουν όρια;
 • Οι συνέπειες της έλλειψης ορίων
 • Λογικές συνέπειες έναντι τιμωριών

Θα ακολουθήσει συζήτηση και ανοιχτός διάλογος.

Η συμμετοχή είναι δωρεάν αλλά απαιτείται δήλωση συμμετοχής στο . Το σεμινάριο θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα εκδηλώσεων του Public Συντάγματος.

 

4  ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ «Πώς θα πρέπει να σχεδιάσουν τη διατροφή του παιδιού τους οι γονείς, για καλύτερες σχολικές επιδόσεις»: Σάββατο 19 Οκτωβρίου στις 12:00

Η Κλινική Διαιτολόγος- Διατροφολόγος, Καθηγήτρια Φυσικής Αγωγής, κυρία Μαρίνα Πόγκα θα ενημερώσει τους γονείς πώς θα πρέπει να σχεδιάσουν τη διατροφή του παιδιού τους, για καλύτερες σχολικές επιδόσεις. Μελέτες έχουν αποδείξει ότι ακόμη και μικρές ελλείψεις σε πολύτιμα θρεπτικά συστατικά, όπως ο σίδηρος, μπορούν να επηρεάσουν αρνητικά τη μαθησιακή λειτουργία και τη συγκέντρωση.

Το σεμινάριο θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα εκδηλώσεων του Public Συντάγματος.

Δηλώστε συμμετοχή στην ηλεκτρονική διεύθυνση https://www.infokids.gr/category/seminaria-infokids/

Ακολουθήστε το WomanToc στο Instagram

TAGS