Η Αβάλη είναι ένας φορέας από γονείς για τη στήριξη των οικογενειών σε αυτό ακριβώς το ταξίδι της αναζήτησης. Το όραμα της είναι μελλοντικά να φτιάξει έναν ανοιχτό οικισμό όπου αυτιστικά άτομα θα μπορούν να ζήσουν με ασφάλεια και ανάλογα προς τις ανάγκες τους. 

Φέτος, η Αβάλη επέλεξε να μιλήσουν και να ενημερώσουν τα αδέρφια. Αυτά που έχουν καταλυτικό ρόλο στη ζωή των αυτιστικών παιδιών μας! Η Φιλιώ και η Δέσποινα, μιλάνε με μεγάλη αγάπη για τους αδερφούς τους και τα αρνητικά, δικά τους συναισθήματα, που τους δημιουργούνται κυρίως από τα βλέμματα και τις αντιδράσεις των άλλων, των αγνώστων, αλλά και των γνωστών φίλων ή συγγενών.

Ντρέπεσαι για τον αδερφό σου; Μέσα στο σπίτι όχι, έξω από αυτό ναι! Όταν κάνει «βλακείες» λέει η μικρή Φιλιώ. Όταν μας κοιτάνε όλοι, λέει η Δέσποινα, θέλω να ανοίξει η γη να μας καταπιεί, αλλά αυτό είναι άδικο!

Στεναχωριούνται πολύ και οι δύο γιατί τους αγαπούν και ξέρουν όλα τα προτερήματά τους, που οι άλλοι δεν μπαίνουν καν στον κόπο να τα μάθουν!

Αυτό είναι και το μήνυμά μας! Εσείς, γονείς τυπικών παιδιών, τυπικοί άνθρωποι γενικά, μη φοβάστε και μην αισθάνεστε άβολα όταν συναντάτε τα αυτιστικά παιδιά μας. Δίνουν σκληρές μάχες για να «χωρέσουν» και να ενταχθούν σε έναν τυπικό κόσμο, που δεν είναι ούτε τέλειος, ούτε όμορφος για κανέναν! Μεγαλώνουμε ξεχωριστά πλάσματα, που αντιλαμβάνονται αυτόν τον κόσμο με έναν ιδιαίτερο τρόπο. Αλλά τον αντιλαμβάνονται σίγουρα και ίσως, πολλά από αυτά, με πιο οξυμένες αισθήσεις! Μπείτε στον κόπο να μάθετε για αυτά, να τα στηρίξετε, να τα γνωρίσετε, να παίξετε μαζί τους εσείς και τα παιδιά σας και θα δείτε ότι αξίζει να τα αποδεχτείτε. Μόνο θετικά συναισθήματα και εμπειρίες μπορείτε να αποκομίσετε!

 

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ

 

 

Πηγή: facebook.com/avali

 

Ακολουθήστε το WomanToc στο Instagram

 

 

TAGS