ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ WOMAN TOC

Παγκόσμια συγκίνηση για την υπόθεση του 9χρονου που θέλει να αυτοκτονήσει λόγω σκληρού bullying

«Κουέντιν, είμαστε όλοι φίλοι σου»: Δυνατό μήνυμα από celebrities που θέλουν να βοηθήσουν το μικρό αγόρι να γελάσει ξανά.

Παγκόσμια συγκίνηση για την υπόθεση του 9χρονου που θέλει να αυτοκτονήσει λόγω σκληρού bullying

Κλαίγοντας σπαρακτικά, με τρεμάμενη φωνή και σε κατάσταση πλήρους σοκ, ένα 9χρονο αγόρι που πάσχει από νανισμό ζητάει από την μητέρα του ένα σκοινί ή ένα μαχαίρι γιατί θέλει να βάλει τέλος στη ζωή του.

Η Υarraka Bayles ανέβασε το βίντεο με το φρικτό περιστατικό στους λογαριασμούς της στα social media, με σκοπό να ταρακουνήσει γονείς και καθηγητές σχετικά με την πάρα πολύ στενάχωρη περίπτωση του γιου της και για τον εφιάλτη του βιώνει καθημερινά στο σχολείο, αλλά και για όλα τα παιδιά που πέφτουν συνεχώς θύματα αποτρόπαιου σχολικού εκφοβισμού,

«Μόλις ήρθα να πάρω τον 9χρονο γιο μου από το σχολείο και έγινα μάρτυρας ακόμα ενός φρικτού περιστατικού bullying ενάντιον του. Ανεβάζω αυτό το βίντεο για να καταλάβουν επιτέλους οι γονείς και οι καθηγητές ότι πρέπει να λάβουν σοβαρά μέτρα. Αυτός είναι ο λόγος που αυτοκτονούν τόσα παιδιά σήμερα, αυτό που περνάει ο γιος μου,» ακούγεται να λέει η Bayles, την στιγμή που ο μικρός Quaden της ζητάει απεγνωσμένα ένα «όπλο» για να βάλει τέλος στη ζωή του.

Το βίντεο της απεγνωσμένης μητέρας έγινε viral, βρήκε τη θέση του ανάμεσα στα μεγάλα ειδησιογραφικά σάιτ του κόσμου, αλλά και τα δελτία ειδήσεων, και τελικά κατάφερε να συγκινήσει δεκάδες διάσημους, οι οποίοι αποφάσισαν να αναλάβουν δράση προκειμένου να στείλουν το δικό τους μήνυμα αισιοδοξίας στον Quaden, χαρίζοντας του ξανά το χαμόγελο.

Ο κωμικός Βrad Williams συγκέντρωσε σχεδόν 150.000 δολάρια για να στείλει το αγόρι στη Disneyland, ιδρύοντας μια σελίδα στο GoFundMe και ζητώντας από τον κόσμο να συγκεντρώσουν χρήματα για να δώσουν χαρά στο αγόρι. Ο κωμικός, ο οποίος έχει επίσης γεννηθεί με νανισμό, έγραψε: «Δημιουργώ αυτό το GoFundMe για να κάνω γνωστό στον Quaden ότι ο εκφοβισμός δεν θα γίνει ανεκτός και ότι είναι ένας θαυμάσιος άνθρωπος που αξίζει χαρά».

«Θέλω ο Quaden και η μητέρα του να πετάξουν στην Αμερική, να τους φέρω σε ένα ωραίο ξενοδοχείο και να τους πάω στη Disneyland. Δεν το κάνω μόνο για τον Quaden, αλλά και για όποιον έχει δεχθεί bullying στη ζωή του και του είπαν πως δεν ήταν αρκετά καλός. Ας δείξουμε στον Quaden και σε άλλους ότι υπάρχει καλοσύνη στον κόσμο και πως την αξίζουν». Ο κωμικός δήλωσε ότι εάν συγκεντρωθούν πάρα πολλά χρήματα, το πλεόνασμα θα προσφερθεί σε οργανώσεις που στηρίζουν θύματα εκφοβισμού. Μέχρι την Πέμπτη, η σελίδα είχε ήδη 6.500 δωρητές.

Την ίδια ώρα, ο σταρ του Χόλιγουντ Χιου Τζάκμαν έδειξε επίσης την συμπαράστασή του στον μικρό από την Αυστραλία, με ένα ηχηρό μήνυμα σε βίντεο. «Quaden, είσαι πιο δυνατός απ' όσο πιστεύεις και είμαι φίλος σου. Ας είμαστε όλοι καλοί με τους άλλους γιατί ο εκφοβισμός δεν είναι αποδεκτός. Η ζωή είναι αρκετά δύσκολη, οπότε ας θυμηθούμε, κάθε άνθρωπος μπροστά μας αντιμετωπίζει μια δική του μάχη και πρέπει να είμαστε ευγενικοί».

Το βίντεο με το σπαρακτικό ξέσπασμα του μικρού, δημοσίευσε στα social media η μητέρα του Yarraka Bayles, η οποία ήρθε αντιμέτωπη με όσα βίωνε ο γιος της, όταν πήγε να τον πάρει από το σχολείο και εκείνος μπήκε στο αυτοκίνητο κλαίγοντας. Ο 9χρονος, ο οποίος γεννήθηκε με τον πιο κοινό τύπο νανισμού που ονομάζεται αχονδροπλασία (achondroplasia), είπε στη μητέρα του: «Θέλω να αυτοκτονήσω. Θέλω να μαχαιρώσω την καρδιά μου, θέλω να με σκοτώσουν».

Η μητέρα κοινοποίησε το βίντεο και δήλωσε «Αυτά είναι τα αποτελέσματα του bullying. Δεν ξέρω τι άλλο να κάνω». Η μητέρα τόνισε πως «Αυτό είναι που κάνει ο εκφοβισμός. Πρέπει συνεχώς να τον προσέχω για τάσεις αυτοκτονίας. Τώρα έχουμε ένα σοβαρά αυτοκτονικό παιδί που είναι θύμα εκφοβισμού κάθε μέρα το σχολείο. Γίνεται κάθε μέρα και είμαστε άρρωστοι». To βίντεο έκανε τον γύρο του διαδικτύου περνώντας τα σύνορα της Αυστραλίας ενώ η εθνική ομάδα ράγκμπι της χώρας κάλεσε τον μικρό να είναι ο επίσημος συνοδός της στο γήπεδο, στον αγώνα της Κυριακής.

Ακολουθήστε το WomanToc στο Instagram

Read Next

25 Απρ 2024

Το ψυχολογικό προφίλ ενός βιαστή

Γιατί ένας άνθρωπος να καταλήγει σε αυτή την βίαιη πράξη; Ζητήσαμε μια ανάλυση από τον ψυχίατρο Αριστοτέλη Βάθη.

25 Απρ 2024

Οι ταινίες που έρχονται στις αίθουσες την Πέμπτη 25/4

Η Ζεντάγια, οι Unboxholics κι η Αγγελική Παπούλια προσεχώς στις μαρκίζες των κινηματογράφων.

Περισσότερα από

Life

25 Απρ 2024

Μείωσε τα συμπτώματα της αφρικανικής σκόνης, χωρίς αντισταμινικά!

Πάρε τις απαραίτητες προφυλάξεις για να προστατευτείς από την επίδραση της αφρικανκής σκόνης με 4 φυσικούς τρόπους.

24 Απρ 2024

Φύση, ηρεμία και γεύσεις που ταξιδεύουν: Μία "όαση" στα βόρεια προάστια έχει γίνει το αγαπημένο spot των Αθηναίων

Ακόμη και ένας απλός καφές, προσφέρει μεγαλύτερη απόλαυση όταν είσαι "μακριά" από την πόλη.

24 Απρ 2024

Δίαιτα της νηστείας: Χάστε έως 5 κιλά σε 40 ημέρες

Η νηστεία είναι μια καλή ευκαιρία να μειώσουμε το βάρος μας, αλλά και να κάνουμε μια σωστή αποτοξίνωση

24 Απρ 2024

7 στάσεις στην Τρώων, έναν "από τους πιο cool δρόμους του κόσμου"

Το Time Out ξεχωρίζει τη δημοφιλή οδό των Άνω Πετραλώνων και εμείς βρίσκουμε αφορμή να επιστρέψουμε εκεί.

24 Απρ 2024

Από την Καλιφόρνια στον Όλυμπο: Εκπαιδεύοντας νέους στη δράση για το κλίμα και μια πιο ανθεκτική κοινωνία

Για τον Larry Notheis η προστασία του πλανήτη είναι ένα είδος μαραθωνίου, γι' αυτό και είναι πολύ σημαντικό οι νέοι να αποκτήσουν τα κατάλληλα εφόδια μέσω προγραμμάτων όπως αυτό που προωθεί το California Conservation Corps

24 Απρ 2024

Έχεις άγχος; 6 τροφές που θα σε ηρεμήσουν αμέσως

Αυτές είναι οι 6 τροφές που θα σε απαλλάξουν από το άγχος.

23 Απρ 2024

Δείτε την ημερίδα Women Who Dare "Οι Γυναίκες που Αλλάζουν τον Κόσμο. Η Ανατροπή είναι Γυναικεία Υπόθεση"

Δείτε εδώ το βίντεο από την ημερίδα του Harper’s Bazaar Greece και του WomanToc με τη συμμετοχή διακεκριμένων προσωπικοτήτων από τον επιχειρηματικό, πολιτικό και επιστημονικό χώρο.

23 Απρ 2024

Βράβευση για τα προϊόντα blu της Imperial Brands Hellas από τον θεσμό "Προϊόν της Χρονιάς 2024"

Το βραβείο "Προϊόν της Χρονιάς" είναι ένας διεθνώς αναγνωρισμένος θεσμός

23 Απρ 2024

H ημερίδα του Womantoc "Οι Γυναίκες που Αλλάζουν τον Κόσμο. Η Ανατροπή είναι Γυναικεία Υπόθεση" στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών

Δήλωσε συμμετοχή στην ημερίδα του Harper’s Bazaar Greece και του WomanToc με τη συμμετοχή διακεκριμένων προσωπικοτήτων από τον επιχειρηματικό, πολιτικό και επιστημονικό χώρο.

22 Απρ 2024

Βιβλιοπάρτι στο rooftop του Βrown Acropol

Από τις εκδόσεις Κλειδάριθμος και τα Brown Hotels, με αφορμή τη Παγκόσμια Ημέρα Βιβλίου και τον Περίπατο Βιβλίου.