Ήταν ημέρα καθαριότητας για μια οικογένεια όπως όλες οι άλλες, η οποία όμως πυροδότησε μια σπουδαία συνειδητοποίηση στη μητέρα, μπλόγκερ και συγγραφέα Μέρι Κάθριν Μπάκστρομ. Η Μέρι έτυχε να φωτογραφίσει παππού και εγγονή, να κάθονται στο πάρκινγκ του σπιτιού, πάνω σε πατάκια αυτοκινήτου, να μοιράζονται ένα μπολ δημητριακών και να χαζεύουν στο δρόμο. Ανατρέχοντας, αργότερα, σε εκείνη τη φωτογραφία, κατάλαβε ότι συμπύκνωνε ένα μέρος της σοφίας που μόνο οι παππούδες και οι γιαγιάδες των παιδιών μας κατέχουν, λόγω της ηλικίας τους αλλά και του πιο αβίαστου και απαλλαγμένου από προσδοκίες τρόπου ζωής τους.

Όπως έγραψε λοιπόν σε μια ανάρτηση, η οποία συγκέντρωσε δεκάδες χιλιάδες likes:

«Έβλεπα τις φωτογραφίες στο κινητό μου σήμερα και αυτή με έκανε να σταθώ. Θα έπρεπε να είστε εκεί για να καταλάβετε πόσο ξεχωριστή ήταν εκείνη η στιγμή. Εγώ ήμουν εκεί, αφήστε με λοιπόν να σας εξηγήσω.

»Ήταν ημέρα γενικής καθαριότητας και ο παππούς της Νάγκετ είχε ξυπνήσει νωρίς και είχε καθαρίσει το φορτηγό μας. Τα κάνει αυτά.

»Τα πατάκια του αυτοκινήτου ήταν ακόμα νωπά, οπότε τα έβγαλε κοντά στην είσοδο του πάρκινγκ να στεγνώσουν. Μετά μπήκε στο σπίτι και ξύπνησε τη Νάγκετ. Έβαλαν Cheerios σε ένα μπολ, πήγαν στην είσοδο του γκαράζ και κάθισαν στα πατάκια.

»Μου φαίνεται ατελείωτος ο χρόνος που πέρασαν εκεί, μασουλώντας σκέτα δημητριακά και χαζεύοντας τα φορτηγά που διέσχιζαν τη γειτονιά μας λες και ήταν το σπουδαιότερο θέαμα στον κόσμο.

«Μου φαίνεται ατελείωτος ο χρόνος που πέρασαν εκεί, μασουλώντας σκέτα δημητριακά και χαζεύοντας τα φορτηγά που διέσχιζαν τη γειτονιά μας λες και ήταν το σπουδαιότερο θέαμα στον κόσμο».

»Και τότε, το συνειδητοποίησα.

»Ανακάλυψα τη διαφορά ανάμεσα στους παππούδες και τους γονείς. Οι γονείς είμαστε ιδιαίτερα απασχολημένοι με το να προσπαθούμε. Θέλουμε το καλύτερο για τα παιδιά μας και προσπαθούμε να τους το εξασφαλίσουμε. Τα καλύτερα σχολεία, τα καλύτερα σπίτια, τις καλύτερες γειτονιές. Κάνουμε σχέδια και βάζουμε τα δυνατά μας να δημιουργήσουμε μαγικές στιγμές που μπορούμε να απολαύσουμε.

»Αλλά οι παππούδες ξέρουν: οι μαγικές στιγμές είναι ήδη εδώ, περιμένοντας να τις χαρούμε. Δεν χρειάζεται να τις δημιουργήσουμε. Αρκεί να κατεβάσουμε αρκετά τους ρυθμούς μας για να βυθιστούμε σε αυτές.

»Γονείς, αρκεί να δώσουμε προσοχή για να ανακαλύψουμε ότι όλη η προσπάθεια του κόσμου δεν μπορεί να συναγωνιστεί ένα μπολ με Cheerios και μερικά νωπά πατάκια αυτοκινήτου.

»Σπουδαία νέα, έτσι δεν είναι;».

Δείτε την ανάρτηση:

Ακολουθήστε το WomanToc στο Instagram
 

TAGS