Στις 24 & 25 Νοεμβρίου, στην καρδιά της Αθήνας και συγκεκριμένα στις εγκαταστάσεις του εξεταστικού φορέα PeopleCert, πραγματοποιήθηκαν οι εκπαιδεύσεις «Anti-Bullying Ambassadors», αποκλειστικά για τους μαθητές και καθηγητές των σχολείων-μελών του QLS.

Από το 2016, το πανελλαδικό δίκτυο ποιοτικών κέντρων ξένων γλωσσών QLS, αφουγκραζόμενο την ανάγκη της ελληνικής κοινωνίας για πρόληψη και αντιμετώπιση του bullying και με αφορμή τα συχνά περιστατικά σχολικής βίας που παρατηρούνται τα τελευταία χρόνια στα Ελληνικά σχολεία, έχει φέρει στην Ελλάδα το εκπαιδευτικό πρόγραμμα-θεσμό των «Anti-Bullying Ambassadors».

Στόχος αυτού του προγράμματος είναι να εκπαιδεύσει τους μικρούς μαθητές σε Πρεσβευτές κατά του Bullying («Anti-Bullying Ambassadors») και να τους καταστήσει ικανούς να αντιμετωπίσουν αποτελεσματικά τον εκφοβισμό στο περιβάλλον τους είτε προς τον εαυτό τους είτε προς τρίτους σε περιστατικά bullying που μπορεί να συναντήσουν εντός και εκτός σχολείου.

Στην αγγλόφωνη αυτή εκπαίδευση οι μαθητές εφοδιάζονται με πολύτιμα εργαλεία και καλλιεργούν δεξιότητες (life skills) που θα τους συντροφεύουν καθ' όλη τη διάρκεια της ζωής τους. Στόχος του προγράμματος είναι μέσα από αυτή την ποιοτική και βιωματική διεργασία οι μαθητές να γίνουν οι ίδιοι αυτή η θετική αλλαγή που χρειαζόμαστε στην σύγχρονη κοινωνία.

Το πρόγραμμα-θεσμός των «Anti-Bullying Ambassadors» είναι εγκεκριμένο από το Βρετανικό Υπουργείο Παιδείας και υλοποιείται σε συνεργασία με τον κοινωφελή οργανισμό The Diana Award. Η Ελλάδα είναι μόλις η 4η χώρα (μετά τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, τα Νησιά της Μάγχης και τη Μάλτα) όπου υλοποιείται το πρόγραμμα εκτός Ηνωμένου Βασιλείου. Ενώ η δράση αυτή χάρισε φέτος στο QLS δύο βραβεία (Education Leaders Awards & Voluntary Action Awards).

Την ευκαιρία για αυτήν την εκπαίδευση έχουν μόνο οι μαθητές των σχολείων-μελών του QLS και μέχρι σήμερα έχουν εκπαιδευτεί 150 μαθητές και 30 καθηγητές σε 3 περιοχές (Αττική, Βόρεια Ελλάδα και Κρήτη)

Δείτε περισσότερα: www.qls.gr

TAGS